|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() JAKI PODKŁAD - ważne! :*
Drogie Dziewczyny,
Przeszukałam całe KWC. I ja już sama nie wiem, co mam zrocić. Chcę używać podkładu, ponieważ często na nosie wyskakuje mi "rój" pryszczy, nie ropnych, tylko takich normalnych ![]() ![]() ![]() P.S. Czy mogę nakładać podkład TYLKO na nos? Czy nie będzie to wyglądało głupio? Czy jak już nakładam, to muszę na całą twarz? Proszę o pomoc! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: JAKI PODKŁAD - ważne! :*
Po pierwsze proponuje pojsc do dermatologa. Wiem co mowie, bo sama mialam problem z tradzikiem. Na recepte dostepne sa rozen swietne zele, ktore moga bardzo Ci pomoc.
Po drugie co do podkladu, to musisz nalozyc na cala twarz bo na sam nos w swietle dziennym na pewno bedzie to wygladalo dziwnie. Moze sprobuj nowy Vichy Dermablend? Mozesz poprosic o probke w aptece, powinni dac. A jak juz masz podkladzik na twarzy mozesz takze nalozyc korektor, ale niestety firmy Ci nie polece bo nie znalazlam do tej pory jakiegos niesamowitego koretkora ktory by mi pasowal w 100%. Mozesz zawsze przejrzec KWC. Powodzenia! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale to nie jest trądzik! Już byłam u dermatologa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
🦄
|
No ale chyba zwykłe pryszcze w liczbie mnogiej to już trądzik! Ja bym się trochę zdenerwowała jakby mi w jeden dzień na nosie wyskoczyło kilka pryszczy. Najpierw dermatolog, potem pudrowanko
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Co do korektorów moja koleżanka (też miała trądzik) jest zachwycona takim z Max Factor'a więc może korektor i jakiś puder by troche zatuszował te pryszcze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mi zawsze coś gdzies wyskoczy :[ Chwalę sobie bardzo Lirene Citty Matt
![]()
![]() |
#9 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
A moze pochodx po drogeriach, szukaj podkładów dobrze kryjących, matujacych (do mieszanej/tłustej cery) i sprawdzonym sposobem bierz próbeczki. To ze komuś pasuje podkład nie znaczy, ze bedzi dobrze wyglądął na twojej buzi. A cop do pokrywania podkładem samego nosa, ja w cieplejsze dni pokrywam sam środek Twarzy i jeśli kolor jest dobrze dobrany a podkład lekki to nie wyglada to źle, ale przy podkładzie kryjacym(który ma zatuszować pryszcze) mogłoby to dac jednak nienajlepszy efekt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli to jest trądzik ( a wydaje się być ) to szczerze nie polecam fluidów kryjących tylko wizyte u dermatologa - bo one nie znikną od tak sobie, a tym bardziej od podkładu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.