![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
hej!!!zalozmy watek na tamat blondynek.wszystkie porady o utrzymaniu takiego kolorku,wasze zdjecia,porady itp.wkoncu my blondynki musimy sobie pomagac....hehehehe PISZCIE!!!!!!!!!!!!!!!:cm ok:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
Dołączam się
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
podobno plukanie czy mycie w rumianku daje dobre efekty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja tez podobijam temat - mam naturalny ciemny blond aktualnie od roku nie farbuje tylko zapuszczam swoj naturalny kolorek ( na szczescie odrostow praktycznie nie widac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
czuje dziewczynki jakbyscie pisaly o moich wloskach.......ciemny blond ktore nigdy nie farbowalam.chciala bym miec jasniejsze wloski....slyszalam o plukaniu rumiankiem czy cytryna alw do takich metod jestem sceptycznie nastawiona bo nie daja one widocznego efektu.......a rozjasniac czy farbowac to sie boje bo nie wiem czy warto bo farba tak niszczy wlosy a potem juz nigdy nie mozna powrocic do naturalnego sposobu........zamierzam wyprubowac tych nowych odzywek do blond co tak reklamuja sunsilk lub palmolive... choc tez nie spodziewam sie jakis rewelacyjnych efektow.jedyne zbawienie to sloneczko ktore ladniusio rozjasnia nasze blond wloski
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A ja farbowana z szatynki wiec chyba sie nie wliczam
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jasne ze sie NIERIKA wliczasz!!!!!!!wkoncu blondynk a czy farbowana czy nie to juz nie wazne
![]() czekam na propozycje innych....... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie dolaczam
![]() Jestem po nieudanych farbowaniach na jasny blond i teraz wracam do natury !! Czekam na sloneczko zeby rozjasnilo mi odroscik i nie byl az tak bardzo widoczny - rozniacy sie od reszty wloskow. Co do blondynek nie farbowanych - nie farbujcie sie ![]() Skoro macie ladny kolorek a natura obdarzyla was blondem za ktorym szaleja mezczyzni, wystarczy zadbac o niego profesjonalnymi kosmetykami. Po farbach moga wam na glowie wyjsc cuda : od zolci, przez rudosci do pomaranczu ![]() Bierzcie przyklad ze mnie i z Kenzo, przeszlysmy farbowania ale chcemy wrocic do natury - nie ma nic ladniejszego niz naturalne zadbane wloski ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Robilam zawsze blond balejaz u fryzjera. ale po pewnym czasie mialam troche za bardzo odbariowne wlosy. I teraz robie tez obok blondu pasemka w naturalmym kolorze. Wlosy mi sie nieco przerzedzily, ale nie wiem czy to od farbowania czy od prostownicy
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja mam włosy farbowane na taki naturalny jak dla mnie blond.Mam włosy sredniej długości. Wiekszość osób któa widzi moje zdjęcia w ciemnych włosach, kategorycznie zabrania mi wracać do naturalnego koloru. Podobno teraz mi o wiele lepiej.
Droga do blondu była dość długa ale przemyślana. Wogóle nie żałuję. Odrosty farbuje sobie w domku, tak mniej wiecej co 1,5 miesiaca. Troche mam je zniszczone ale to od prostownicy, więc zmierzam zmienić sobie fryzurke zebym mogła ja ułożyć bez używania tego sprzętu. Mam nadzieje ze sie uda. Trzymajcie kciuki |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
szkoda ze tego watku predzej nie bylo
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle, ze zalezy jaki odcien blondu czy zimny czy cieply. Jesli zimny, mysle, ze najlepsze bylyby niebieskie plukanki lub szmpon. Jesli odcien jest cieply, mysle ze najlepsze beda szampony koloryzujace. Ja mam jasny popielaty blond i stosuje wlasnie niebieskie szampony, przez to wlosy nie zolkna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Chociaż określenie "blondyneczka" nie bardzo mi się podoba, nie da się ukryć, że moje włosy są właśnie koloru blond
![]() ![]() Co do pielęgnacji, to przyznam, że raczej skupiam się na walce z przetłuszczaniem i nadaniu im objętości niż na pielęgnowaniu koloru. Używałam różnych szamponów i odżywek przeznaczonych własnie do blondu (Pantene, Gliskur), jednak nie zauważyła "złotych refleksów". Jeśli chodzi o płukanie rumiankiem, to mam wrażenie, że włosy się zażółcają i nic poza tym. Być może daje ono ładny efekt przy ciemniejszych blondach, jednak przy moim popielatym nie spisuje się najlepiej. Nie ryzykowałabym stosowania soku z cytryny, ponieważ bałabym się, że kwas wyżre mi włosy ![]() Załączam zdjęcia moich włosów ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Vretka ale Ty masz łądny kolorek tego blondu
![]() aaa wlasnie określenie "ciemna blondynka" mnie powala z nóg hihi ![]() Ja tez blondynka naturala a teraz też troche rozjasniona chemicznie. A eksperymentowałam już ojjj wstyd przyznać z samodzielnym farbowaniem na blond ( a wychodzil kurczak zólty zazwyczaj), z farbowaniem na brąz ( co jakos moim zdaniem postarzalo mnie) później sciełam zniszczone włosy i zostało mi 4 cm dlugości a teraz włosy odrosły za ramiona... średni blond tak, że praktycznie odrostów nie widać ale kusi mnie na "wiosne" by coś jaśniejszego zrobić ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
To ja również się dołanczam ;D Moje włoski z natury to ciemny bląd, ale farbuje je na jesny, średniej długości
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Blondynka od urodzenia ale z przerwami dołącza do Was
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]()
Też jestem blondyneczką od urodzenia. Przez kilka lat byłam kasztanowa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A zauwazylyscie dziewczyny ze ostatnio duzo slyszy sie na forum ze kobitki chca wrocic do swojego naturalnego koloru wlosow???? wlacznie ze mna i z nadia
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A to ja, nie farbowana nigdy. To jest zdjęcie z lata, teraz sa troche ciemniejsze ale i tak je bardzo lubię
![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś kiedyś czytałam, że blondyni mają najwięcej włosów, jednak najczęściej razem z gęstością idzie w parze to, że są strasznie cieniutkie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem blondynką, hmm... ciężko mi określić ten kolor, dawno go nie widziałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
No to ja się przyłączę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coś rumiankowego sobie kupię do włosów co by wiosnę słonecznym blondem przyciągnąć ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co myslicie o roznych preparatach do blond wloskow??? czy one faktycznie daja jakis efekt??? ja jakos troszke sceptycznie podchodze do tego typu produktow bo nigdy nie widze efektow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Myje włosy juz któryś tydzień Pantenem dla blondynek i powiem szczerze, że widzę ale tak baaardzo delikatnie złociste refleksy. Zaczynam jeszcze używać kremu Sunsilka bez spłukiwania ale jeszcze nic nie widze
![]() Natomiast ostatnio w drogerii widziałam jakieś kosmetyki SoBlonde i tak powoli się do nich przymierzam ale na razie jeszcze muszę zużyć zachomikowany szampon avonowski dla blondów ![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Ja mialam odzywke do wlosow SoBlonde ale efektow niestety nie widzialam po jej stosowaniu a zuzylam praktycznie juz cala czyli 300 ml - mialam ta do ciemnego odcienia blondu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja też mam blond włosy. Dawniej miałam ciepły odcień blondu(płukałam włosy w rumianku i cytrynie- ale to stasznie wysusza włosy
![]() ![]() Jesli chodzi o kosmetyki, to używałam serię Gliss Kura, jest świetna, ale chciałam coś innego wypróbować, może Pante. Nie mam włosów cienkich, ale puszą się strasznie, dlatego, że są z ntury falowane i suche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja tu sie zalilam ze zapuszczam moje naturalne, a zapomnialam opowiedziec o moich wloskach
![]() Co do ich skretu :P to gdy bylam mlodsza byly prosciutkie, cienkie ulizane, z latami robila sie z nich falujaca szopa :P ani nie byly proste ani krecone tylko falujace - mocniej rkecone od spodu ![]() Po rozjasnianiach zrobila sie z nich leciutka szopka, ktora prostuje ale wlosy i tak jeszcze mi z glowy nie powypadaly ![]() ![]() Co do ilosci : sa cieniutkie ale ponoc b. duzo ich ![]() ![]() A teraz moje pytanie : Drogie blondyneczki jak to jest ze nam te wloski tak ciemnieja? Jak bylam malutka mialam biale wloski, pozniej blond, pozniej sredni a na koniec ciemny ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
no wlasnie nie wiem nadia07 dlaczego tak to z nami bywa.u mnie jest to samo jak patrze na zdjecia to mialam takie sliczniutkie jasne wloski a z uplywem lat coraz ciemniejsze........
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak ogolnie to mam do was pytanie:farbowac czy nie????????????plusy i minusy bo nie wiem czy mam sie meczyc z moim nijakim kolorem czy potem ze zniszczonymi wloskami po farbowaniu...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
No skoro ta do ciemnych nie dawala efektu to ja na ta do jasnych sie juz nie skusze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.