![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
witam panie...
biore novynette, bralam ostatnio antybiotyk dalacin c, krwawienie przyszlo 4dni pozniej jak zawsze i trwalo 2dni;| przez 3lata mialam co do dnia iwręcz godziny i trwało 5-6dnia teraz takei cos? czy dalacin mogl na tyle obnizyc dzialanie anty by zajsc w ciaze? czy przesadzam.. no ale nigdy tak nie miałam;/ ze tak krótki i wogole:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
eh..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie co jeżei kochałam sie z chłopakiem wczoraj a dziś spóźniłam sie z wzięciem tabletki 5 godz? To może jakoś wpłynąc na skutecznośc? Niby czytam, ze do 12 godz jest sie zabezpieczonym, ale...Co Wy o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
skoro pisze w ulotce, że masz 12ście godzin to tak jest i nie ma co się nad tym zastanawiać.... ulotka nie podaje błędnych informacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
Wiem, wiem, ale jakoś tak zawsze lepiej zapytać,a tym bardziej uzyskać odpowiedz, po której sie jest całkiem spokojną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc dziewczyny.
A ja mam troche inny dylemat, ale calkiem pokrewny. Kilka dni temu mialam infekcje gardla, zazywala mocny antybiotyk w duzej dawce( 40 tabletek w 5 dni), jak przepisala lekarka. Bylo to 10 grudnia, 16 grudnia nie bralam zadnych juz lekow. 17 grudnia wspolzylam z mezem bez zabezpieczen, a jajeczkowanie powinnam miec 22 grudnia. Czy z uwagi na to, ze bralam antybiotyk, moze byc zmieniony moj czas owulacji i moglam zajsc w ciaze. Czy w tym stanie moze wogule nie dojsc do owulacji? Nie boje sie ciazy, poniewaz wraz z mezem w niedlugim czasie planowalismy poczac nasze baby, zaznacze ze pierwsze , ale chcialabym wiedziec, czy jest taka mozliwosc. Zaznacze, ze na okres bede musiala czekac az, do po nowym roku, to troche dlugo. A tak wogule, chcialm zapytac jak sadzicie, czy jakosc moich jajeczek mogla zostac zmieniona przez wyzej wymieniony antybiotyk, jesli tak to po jakim okresie komurka jajowa sie odbudowuje, tak aby poczac zdrowe dziecko? Za wszelkie rady, dziekuje. ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2008-12-22 o 10:17 Powód: odtworzenie treści postu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Ale brałaś tabletki anty, czy nie? Jeśli nie - piszesz w złym temacie. Jeśli tak - w czasie cyklu tabletkowego normalnie nie ma owulacji. Ale przy takiej dawce leku mogło dojść dojajeczkowania i ciąża jest prawdopodobna, zwłaszcza, że nie przestrzegałaś tygodnia abstynencji lub dodatkowego zabezpieczania.
![]() |
#670 |
BAN stały
|
Komórka jajowa nie odbudowuje się, niezapłodniona obumiera i na jej miejsce jest nowa w kolejnym cyklu. Radziłabym się zapoznać z przebiegiem cyklu u kobiety, gosiasp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Przyczajenie
|
no nic pewnie macie racje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Przyczajenie
|
Witam i od razu przedstawiam mówj problem. Tabletki biorą już ponad 10 lat (z małymi przerwami). Zawsze pilnowałam terminu i nie wiem jak mogłam do tego dopuścić. Opakowanie kończę w czwartek, kolejne opakowanie rozpoczynam w piątek następnego tygodnia. Tak też było w piątek (19.12) rozpoczęłam kolejne opakowanie, ale wczoraj zorientowałam się, że w starym została jedna tabletka. Okres miałam dzień wcześniej więć musiałam nie wiąć ostatniej tabletki. Więc przerwa między opakowaniami wyniosła 8 dni. Współżyłam w sobotę po wzięciu drugiej tabletki z kolejnego opakowania. Czy mam się bać ciąży?.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Rozeznanie
|
Niestety tak... opuszczenie tabletki w pierwszym tygodniu jest niebezpieczne...
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy nystatyna obniża skutecznośc tabletek? To w kóncu tez antybiotyk...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
nie wpływa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
Mam małą wątpliwość- wczoraj jak codzień o 22:00 wzięłam przed-przedostatnią tabletkę z opakowania, a po godzinie miałam wizytę w wc (rozwolnienie)- ale tylko jednorazową ( kręciło mi w żołądku, pewnie coś zjadłam i to dlatego). Nie brałam kolejnej tabletki, mam jeszcze 2 na dziś i na jutro i później przerwa. Czy ta tabletka wczorajsza się wchłonie? a jeśli nie to czy nie zaburzy mi cyklu i czy dostanę krwawienie w tym terminie co zawsze?
ciąży raczej się nie muszę obawiać, bo ostatnio współżyłam jakieś 4-5 dni temu i nie będę jeszcze przez conajmniej tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpływ ma tylko OSTRA biegunka jak mówi ulotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Miałaś rozwolnienie, a nie biegunkę. Twoja jednorazowa kupa była po prostu rzadka, nie miałaś zaś wielu wizyt w toalecie, że tak napiszę łopatologicznie
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
Hey to ja zapomniałam wam napisać ze miałam okres i było wszystko ok tylko troche brzuch mnie pobolewał i dostałam 4 dnia z odstawienia juz dwa miesiace miałam 4 dnia a wczesniej zawsze miałam 5 ale to moze przy tabletkach normalne..A teraz jak zaczełam nowe opakowanie to jakoś mi tak nie dobrze kochałam sie z moim narzeczonym ale z prezerwatywa dodatkowo i raz mi sie spóścił na biust ale wytarliśmy to i poszłam sie ukompać więc myśle że jest ok...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
wdowa_po_leninie i Jeanne90 dziękuję Wam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
Ile wchłania sie tabletka? Jeżeli dostałam biegunki 12 godz po jej połknięciu to wpływa jakoś na jej skuteczność?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc logiczne, że tabletka wchłania się do 4ech godzin |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odp. Nie ma mnie w domu i nie mam przy sobie ulotki, dlatego spytałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
mam pewnien problem.
przez 6 miesięcy brałam Yasmin, potem zmieniłam je na Mercilon, który ponoć jest słabszy... (Yasmin ma 0,3, a Mercilon 0,2 czegoś tam ![]() Niestety potem naczytałam się w necie, ze nie wolno robic przerwy miedzy ostat.opakowaniem Yasmin, a pierwszym Mercilonu, albo ze trzeba bylo dodatkowo zabezpieczac się przez 7 pierwszych dni Mercilonu... Niestety ja tego nie zrobiłam ![]() W piątek kończę te pierwsze opakowanie Mercilonu i bardzo się boję, bo czuję jakieś dziwne kłucie w macicy (no, albo mi się tak wydaje, ale jestem pewna, ze nigdy tego nie czułam). Moze przesadzam, bo w koncu pani doktor wie lepiej, ale i tak się stresuje. Poza tym gdzies wyczytałam, ze moze to byc reakcja na zmianę hormonów, no ALE.... Czy wie ktos jak to dokladnie jest z tym? Edytowane przez ola_108 Czas edycji: 2009-01-04 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.