Opinie o sklepie Fleq - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 07:15   #1
hauuu
Wtajemniczenie

Opinie o sklepie Fleq

Witajcie Nie znalazłam podobnego wątku (jeśli przeoczyłam to proszę o połączenie).

Kupowałyście w sklepie internetowym Fleq? Podoba mi się parę par butków i torebka ale trochę boję się jakości... jakie macie doświadczenia z jakością? Ewentualną reklamacją?

Interesują mnie te butki i tak torebka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23455.jpg (136,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24008.jpg (79,9 KB, 44 załadowań)
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 08:22   #2
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris
Dot.: Opinie o sklepie Fleq

Kilka dni temu dostałam moją pierwszą przesyłkę z FLEQ chociaż sam sklep obserwuję już od dość dawna.
Zamawiałam szpilki i jazzówki.

Mogę na ich przykładzie powiedzieć że:

+ mają dobrze opisaną rozmiarówkę - butki pasują idealnie
+ jakość jest zadowalająca jak na takie ceny
+ bardzo szybka przesyłka

minus: kolory butków są ciut ciemniejsze niż na zdjęciach na stronie (trzeba wziąć to pod uwagę kupując!) - przynajmniej w przypadku beży/nude

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 08:38   #3
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
Kilka dni temu dostałam moją pierwszą przesyłkę z FLEQ chociaż sam sklep obserwuję już od dość dawna.
Zamawiałam szpilki i jazzówki.

Mogę na ich przykładzie powiedzieć że:

+ mają dobrze opisaną rozmiarówkę - butki pasują idealnie
+ jakość jest zadowalająca jak na takie ceny
+ bardzo szybka przesyłka

minus: kolory butków są ciut ciemniejsze niż na zdjęciach na stronie (trzeba wziąć to pod uwagę kupując!) - przynajmniej w przypadku beży/nude
Mogłabyś załączyć real foto jak butki dojdą? Brałaś zamszowe czy ze "skóry eko"?
Stary 2011-03-13, 08:38   #4
viconia89
Raczkowanie

Jakość ok jak na takie ceny. Radziłabym jednak rozejrzeć się za butami w zwykłych sklepikach. Widziałam tam te same buty co na fleq, ale tańsze o 10zł, a do tego jeszcze przesyłka wynosi ok. 14zł więc wychodzi dużo taniej.
Podobne buty można znaleźć na Półwiejskiej w Poznaniu
Stary 2011-03-13, 09:16   #5
hauuu
Wtajemniczenie

Jeśli w takim razie wiecie gdzie można znaleźć podobne butki w Krakowie lub Warszawie to proszę o pomoc
Stary 2011-03-21, 22:06   #6
Zahiraa
Raczkowanie

A czy która z was kupowała tam torebki? Ja się zastanawiam, podoba mi się kilka modeli ale nie jestem pewna jak z ich jakością... Bo na zdjęciach wyglądają pięknie, ładniej niż te w etorebka.pl
Czy któraś z was mogłaby załączyć zdjęcia i wypowiedzieć się na ten temat?

Zaręczeni...
Jesteśmy razem...
Zahiraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 23:31   #7
gaga87
Zakorzenienie

Raz dokonałam tam zakupu. Zalecali brać rozmiar większe, tak też zrobiłam w ciemno nie mierząc wkładki - zaufałam i zrobiłam błąd. Okazały się za duże.

Na dodatek buty doszły do mnie poharowane z boku, skórka była lekko zdarta. Nie chciało mi się bawić w odsyłanie, bo musiałabym to zrobić na własny koszt, więc wystawiłam na allegro opisując dokładnie wadę i zwróciła mi się kwota bez wysyłki za nie.

Ogólnie jakość butów kiepska, nie warte swojej ceny. Słabe wykończenie, widać klej. Ceny nie wychodza najtaniej po dodaniu przesyłki. Często na Allegro można znaleźć takie same buty jakie oni sprzedają i taniej.

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 10:50   #8
201611241302
Konto usunięte

Mam od nich workery. Bardzo wygodne, ładne. Jakość powiedzmy adekwatna do ceny. Ale jest też dużo plastikowych butów, które faktycznie można taniej kupić na bazarach. Wysyłka ok.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 10:57   #9
Marciamartyna
Raczkowanie

J a też obserwuje ten sklep od kilku dni i zastanawiam się nad butami w sumie jakoś adekwatna do ceny
Jeśli ci się podobają to bierz,najwyżej wymienisz jak coś będzie nie tak.
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 12:58   #10
dora96
Przyczajenie

No właśnie jesli chodzi o fleq.. Ja niestety odradzam. Kupiłam buty w kolorze różowym (miały być do konkretnej sukienki, na zdjęciu bardzo ładnie się prezentowały). Otrzymałam kolor beżowy z oznaczeniem na pudełku NUDE (to chyba nie róż z tego co się orientuję). Ale myślę sobie zwykła pomyłka, bo beżowe też były w ofercie, więc pewnie sie ktoś pomylił. Przeszłam długą procedurę rejestracji wymiany na stronie, poprosiłam o wymianę na różowy i numer większe, wysłałam. Otrzymałam druga paczkę, rozmiar był większy ale kolor znowu beżowy.. To już się załamałam. Ponownie wypełniłam procedurę rejestracji zwrotu tym razem (buty w kolorze beżowym nie były mi potrzebne) i dostałam maila, że zwrot został odrzucony, bo zgodnie z ustawą za późno odesłałam. A najciekawsze jest to, że kazano mi jeszcze zapłacić 15 zł za odesłanie tej samej paczki a jak nie to mi odeślą za pobraniem za 20 zł. Czyli zapłaciłam za buty których nie zamówiłam, dwa razy za odesłanie paczki i jeszcze za to że dostanę z powrotem towar nie zgodny z zamówieniem. Ja na pewno już tam zakupów nie zrobię i nie polecę nikomu.
dora96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 17:50   #11
Olcia
Zakorzenienie

Muszę i ja coś napisać o zakupach w tym sklepie, bo jestem BARDZO rozczarowana i zdecydowanie ODRADZAM.
Buty kiepskiej jakości, cena nieadekwatna, moje rozwaliły się podczas pierwszego użycia - koturn w połowie odkleił się od cholewki i to w obu butach... Co za szczęście, że pracę mam blisko siotry, która pożyczyła mi buty na zmianę
Reklamacja rozpatrzona bardzo szybko, natomiast buty w naprawie były 3tygodnie! Co prawda, prawo nie określa jaki powinien być termin naprawy, ale czy sklejenie butów aż tyle trwa?
Naprawione buty zostały mi przesłane na koszt sklepu, ALE fleq.pl ma niezgodny z prawem regulamin, w którym jest napisane, że koszt dostarczenia produktu do reklamacji spoczywa na kliencie.
Dopiero po wskazaniu konkretnego artykułu danej ustawy, poproszono mnie o skan nadania.
Póki co czekam na odpowiedź, pieniądze.
Na każdego maila po złożeniu reklamacji nie dostawałam odpowiedzi - musiałam się przypominać.
Nie polecam, bo ich buty można kupić taniej i przynajmniej u uczciwych sprzedawców
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-20, 08:14   #12
stokrotka1282
Przyczajenie

Zdecydowanie polecam Sklep. Super jakość, wzory nie spotykane nawet w internecie, ceny przyzwoite. Zamówiłam już tam 5 czy 6 par butów, zero konieczności wymian, zwrotów itp. Buty zawsze na drugi dzień były u mnie. Polecam wszystkim, którzy się wahają. Złego słowa nie mogę powiedzieć.
stokrotka1282 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-20, 22:45   #13
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka1282 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam Sklep. Super jakość, wzory nie spotykane nawet w internecie, ceny przyzwoite. Zamówiłam już tam 5 czy 6 par butów, zero konieczności wymian, zwrotów itp. Buty zawsze na drugi dzień były u mnie. Polecam wszystkim, którzy się wahają. Złego słowa nie mogę powiedzieć.
i założyłaś konto tylko po to, żeby wychwalić sklep pod niebiosa? dziwne.
Stary 2012-08-15, 23:23   #14
miss_independence
Przyczajenie

Angry Dot.: Opinie o sklepie Fleq

Hej! Niestety NIE POLECAM TEGO SKLEPU!!!!!!! Czuję się strasznie oszukana przez nich. Kupiłam w zeszłym roku w listopadzie kozaki za 200 zł. Takie jak z linku, tylko, że czarne: http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,29727 . Po NIECAŁYCH 3 tygodniach zauważyłam, że coś jest nie tak z koturnem, poszłam do szewca (który jednocześnie jest rzeczoznawcą) i dowiedziałam się, że buty są nie do naprawienia - zawala się cała konstrukcja buta odesłałam je tego samego dnia na reklamację. Reklamacja wróciła po jakimś miesiącu dobrym, kiedy akurat byłam w Rosji i nie mogłam odwołać się od negatywnej decyzji - oni napisali, że to moja wina, iż buty się popsuły, bo nie wymieniłam "fleczków"..... MASAKRA - nosiłam je niecałe 3 tygodnie, listopad 2011 był ciepły szczególnie, jeśli pamiętacie.... żadnego śniegu w Poznaniu, kilka razy deszcz :/ Jak wróciłam to pisałam do nich maile - oczywiście bez żadnej odpowiedzi... Zaczęłam dzwonić, odebrała jakaś babka, w ogóle nie chciała ze mną rozmawiać, mówiła ciotowato, że u nich reklamacje załatwia się mailowo i listownie i mam "napisać do pana Wojciecha Górskiego"..... Szkoda mi było straconej kasy i poradziłam się szewca co robić. Odpowiedział mi, żebym wysłała im kasę na odsyłkę butów, on wystawi opinię rzeczoznawcy (bo nie miał wątpliwości kto ma rację) i wtedy ponownie mieliśmy je wysłać do reklamacji. Wysłałam im kasę, myślałam, że szlag mnie trafi, po miesiącu prawie napisałam im maila, że wciąż czekam na te buty... odpisali, że wyślą za tydzień. Kiedy przyszła paczka to prosto z poczty poszłam do szewca, bo jest akurat obok, otwieram karton, a ci pieprzeni oszuści nie odesłali mi paragonu Szewc powiedział, że bez tego i tak straciłam szansę na jakiekolwiek reklamacje.... Napisałam im ostatniego maila, że nie wiem jakim prawem zawłaszczyli ten paragon i że życzę sobie otrzymać go listem, najlepiej poleconym i standardowo WOJCIECH GóRSKI nie raczył odpisać. Dałam sobie spokój, ale nigdy nic u nich już nie kupię, namawiam też do tego znajomych. Ich strona porządnie wygląda, mogliby postarać się trochę o klientów, wiadomo, że zadowolony klient wróci... No cóż, buractwo do kwadratu, za 200 zł są w stanie oszukać człowieka i ukraść paragon, ale to ich polityka, ja mogę tylko powtórzyć po raz ostatni: NIE-PO-LE-CAM
miss_independence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 14:04   #15
~iwcia~
Zakorzenienie

Witam,
ja na moje nieszczęście zakupiłam buty w tym sklepie. Nic dobrego na jego temat nie moge napisać. Kupiłam buty Big Star po dwóch miesiącach użytkowania (10 od zakupy bo kupowałam wiosną ziomowe buty) rozkleiły się. Najpierw napisałam do sklepu w odpowiedzi dostałam bardzo niemiłą wiadomość, że mam wykonywać jakieś ekspertyzy na mój koszt. Pan który ze mną korespondował był niemiły do granic możliwości. Reklamacji nie uwzględnili twierdząc, że rozklejenie to usteka mechaniczna. Będę się odwoływać do Rzecznika Praw Konsumentów ale firma tak czy inaczej dla mnie jest stracona. NIGDY więcej nic tam nie kupię.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez miss_independence Pokaż wiadomość
Hej! Niestety NIE POLECAM TEGO SKLEPU!!!!!!! Czuję się strasznie oszukana przez nich. Kupiłam w zeszłym roku w listopadzie kozaki za 200 zł. Takie jak z linku, tylko, że czarne: http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,29727 . Po NIECAŁYCH 3 tygodniach zauważyłam, że coś jest nie tak z koturnem, poszłam do szewca (który jednocześnie jest rzeczoznawcą) i dowiedziałam się, że buty są nie do naprawienia - zawala się cała konstrukcja buta odesłałam je tego samego dnia na reklamację. Reklamacja wróciła po jakimś miesiącu dobrym, kiedy akurat byłam w Rosji i nie mogłam odwołać się od negatywnej decyzji - oni napisali, że to moja wina, iż buty się popsuły, bo nie wymieniłam "fleczków"..... MASAKRA - nosiłam je niecałe 3 tygodnie, listopad 2011 był ciepły szczególnie, jeśli pamiętacie.... żadnego śniegu w Poznaniu, kilka razy deszcz :/ Jak wróciłam to pisałam do nich maile - oczywiście bez żadnej odpowiedzi... Zaczęłam dzwonić, odebrała jakaś babka, w ogóle nie chciała ze mną rozmawiać, mówiła ciotowato, że u nich reklamacje załatwia się mailowo i listownie i mam "napisać do pana Wojciecha Górskiego"..... Szkoda mi było straconej kasy i poradziłam się szewca co robić. Odpowiedział mi, żebym wysłała im kasę na odsyłkę butów, on wystawi opinię rzeczoznawcy (bo nie miał wątpliwości kto ma rację) i wtedy ponownie mieliśmy je wysłać do reklamacji. Wysłałam im kasę, myślałam, że szlag mnie trafi, po miesiącu prawie napisałam im maila, że wciąż czekam na te buty... odpisali, że wyślą za tydzień. Kiedy przyszła paczka to prosto z poczty poszłam do szewca, bo jest akurat obok, otwieram karton, a ci pieprzeni oszuści nie odesłali mi paragonu Szewc powiedział, że bez tego i tak straciłam szansę na jakiekolwiek reklamacje.... Napisałam im ostatniego maila, że nie wiem jakim prawem zawłaszczyli ten paragon i że życzę sobie otrzymać go listem, najlepiej poleconym i standardowo WOJCIECH GóRSKI nie raczył odpisać. Dałam sobie spokój, ale nigdy nic u nich już nie kupię, namawiam też do tego znajomych. Ich strona porządnie wygląda, mogliby postarać się trochę o klientów, wiadomo, że zadowolony klient wróci... No cóż, buractwo do kwadratu, za 200 zł są w stanie oszukać człowieka i ukraść paragon, ale to ich polityka, ja mogę tylko powtórzyć po raz ostatni: NIE-PO-LE-CAM
to nie prawda, że bez paragonu reklamacji nie można złożyć. Zgodnie z Polskim prawem wystarczy jakikolwiek dowód zakupu, może to być wydruk z konta z którego robiłaś przelew za te buty. Ja tez mam z nimi problem na szczęście pracuje wśród kilkunastu radców prawnych więc oni mi podpowiadaja co robić
~iwcia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 10:18   #16
kłapouszek20
Przyczajenie

Botki używałam 1,5 miesiąca(i to niecodziennie), nawet nie zmokły.
1. Skórka przecierała się po około 2 tygodniach, zadziwiło mnie, że na czubkach skórka zaczęła schodzić mimo, że ani razu czubkami nie zahaczyłam o krawężnik itp.
2. Podeszwa w lewym i prawym bucie pękła!!!!

Reklamowałam, z doświadczenia i od innych wiem , że takie reklamacje o pęknięciu podeszwy zawsze są uznawane.

Reklamacja nie została uznana!! Rzeczoznawca stwierdził, że buty są zbyt zniszczone, zbyt zużyte , czyli , że buty powinny leżeć na półce i nie być użytkowane chyba... brak słów, szkoda słów...

Buty w "chińczyku" są lepsze . Jakość obuwia jest słaba, nie polecam. Niestety wygląd butów to nie wszystko, one mają służyć.

Edytowane przez kłapouszek20
Czas edycji: 2013-11-22 o 10:19
kłapouszek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 16:01   #17
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kłapouszek20 Pokaż wiadomość
Botki używałam 1,5 miesiąca(i to niecodziennie), nawet nie zmokły.
1. Skórka przecierała się po około 2 tygodniach, zadziwiło mnie, że na czubkach skórka zaczęła schodzić mimo, że ani razu czubkami nie zahaczyłam o krawężnik itp.
2. Podeszwa w lewym i prawym bucie pękła!!!!

Reklamowałam, z doświadczenia i od innych wiem , że takie reklamacje o pęknięciu podeszwy zawsze są uznawane.

Reklamacja nie została uznana!! Rzeczoznawca stwierdził, że buty są zbyt zniszczone, zbyt zużyte , czyli , że buty powinny leżeć na półce i nie być użytkowane chyba... brak słów, szkoda słów...

Buty w "chińczyku" są lepsze . Jakość obuwia jest słaba, nie polecam. Niestety wygląd butów to nie wszystko, one mają służyć.
Nie daj się, z oszustami trzeba walczyć.
Odwołaj się albo od razu idź do rzecznika konsumentów
Stary 2013-11-22, 19:00   #18
izga88
Zakorzenienie

Ja osobiście nie kupowałam ale moja znajoma robi tam często zakupy i sobie chwali
Stary 2013-11-22, 20:13   #19
pikovana
Raczkowanie

Kupiłam botki jesienne, czarne, klasyczne. Nie polecam. Obcasy zdarły się natychmiast i w jakiś dziwny sposób (ciężko mi to opisać), rysy robią się na nich bardzo łatwo. Mam je krótko, a wyglądają jakbym śmigała w nich codziennie przez msc bez przerwy... Już trudno, zniszczę je do końca i wyrzucę. Naprawdę się przejechałam. Niestety, bo na zdjęciach buty wyglądają na porządne.
pikovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 10:33   #20
akseinga
Przyczajenie

Nie polecam!!! Strona usiana błędami, obsługa fatalna!
Zamiast udzielić pomocy to tylko irytuje swoimi "dobrymi radami". Sklep nie dba o klienta, a produkty są dość kiepskiej jakości, torebki się rozklejają, szczególnie przy paskach. Koleżanka reklamowała buty, które się rozkleiły po kilku dniach i ... oczywiście reklamacja została odrzucona ze względu na złe użytkowanie. Z daleka od tego sklepu!
akseinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 17:06   #21
Veredise
Zakorzenienie

Ja też nie polecam. Bardzo słaby jakościowo towar. Buty się rozwalają szybciej niż te z bazarku, a cenowo wychodzą droższe, więc się kompletnie nie opłaca. To już CCC i Deichmann lepsze.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 13:56   #22
putson
Przyczajenie

Przepraszam że odświeżam temat, ale myślę że moja opinia może się komuś przydać. Ja również, jak większość osób w wątku NIE POLECAM TEGO SKLEPU.Zakupiłam u nich pół roku temu torebkę. Nie była ona używana codziennie, ponieważ jest średniej wielkości i prócz portfela, telefonu, chusteczek i paru innych drobiazgów nic więcej się nie zmieści. Nie ma mowy o noszeniu picia czy zeszytów bądź większych kalendarzy. Ale wracając, ucho torebki pewnego dnia po prostu odpadło. Zaznaczę, że to ucho, a raczej mocowanie ucha było metalowe i wygląda jakby było przymocowane na jakąś śrubkę czy cokolwiek innego. W każdym razie, ta śrubka czy co to było znajduje się jakby w środku torebki. Mam na myśli to, że nie do się do tego dostać nie rozcinając materiału. Postanowiłam oddać torebkę na reklamację i jak większości osób w tym wątku, reklamacji nie uznano. Rzeczoznawca stwierdził, że gdyby torebka była używana prawidłowo takie uszkodzenie nie miałoby miejsca. Oczywiście nie ma opcji, żebym zostawiła tą sprawę. Planuję udać się do innego rzeczoznawcy i jeśli okaże się, że mam rację, a sklep po prostu próbuje oszukiwać ludzi to udam się z tym do Rzecznika Praw Konsumenta. Podsumowując, ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TEGO SKLEPU. Bardzo nieuczciwe zachowanie wobec klientów.
putson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-21, 13:48   #23
patkoc
Raczkowanie

Ja również nie polecam sklepu. Zamówiłam 2 bluzki Katia Pink (jedna dla mnie, druga dla mamy), każda po 119zł. Bluzka po pierwszym założeniu wyglądała jak szmata, zmechaciła się i zbaboliła, porobiły się na niej kreski, wyglądające jak rozstępy. Nie prałam bluzki, szybko zrobiłam zdjęcia i wysłałam na mejl sklepu. Oczywiście nie było odpowiedzi, musiałam zadzwonić, nie było jednak osoby "kompetentnej" (w rzeczywistości pana, delikatnie mówiąc niemiłego), miałam czekać na informacje drogą mejlową. Odpisali mi, że nie przyjmą reklamacji, bo to moja wina, bo źle wyprałam (!) bluzkę. Na nic zdały się tłumaczenia, że nie była prana, ciągle wmawiano mi, że kłamię. Apogeum to wiadomość, że pani, z którą rozmawiałam przez telefon dokładnie słyszała, jak mówiłam, że stało się to po praniu. W takim razie piszę mejla, że nie prałam, później dzwonię i przyznaję się, że jednak prałam, po czym się tego wypieram. Niezła abstrakcja co?
W tym samym czasie zadzwoniłam do mamy, żeby założyła bluzkę i obserwowała, co się dzieje. No i wydarzyło się to samo, takie same wady.
UOKiK przyznał mi rację, jednak wulgarny pan nadal trwał przy swoim, ostatecznie stwierdził, że bluzki mogę odesłać, ale i tak tego nie rozpatrzą . Nigdy więcej firmy Fleq, 240zł wywalone w błoto i zepsute nerwy.
patkoc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-21, 22:42   #24
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patkoc Pokaż wiadomość
Ja również nie polecam sklepu. Zamówiłam 2 bluzki Katia Pink (jedna dla mnie, druga dla mamy), każda po 119zł. Bluzka po pierwszym założeniu wyglądała jak szmata, zmechaciła się i zbaboliła, porobiły się na niej kreski, wyglądające jak rozstępy. Nie prałam bluzki, szybko zrobiłam zdjęcia i wysłałam na mejl sklepu. Oczywiście nie było odpowiedzi, musiałam zadzwonić, nie było jednak osoby "kompetentnej" (w rzeczywistości pana, delikatnie mówiąc niemiłego), miałam czekać na informacje drogą mejlową. Odpisali mi, że nie przyjmą reklamacji, bo to moja wina, bo źle wyprałam (!) bluzkę. Na nic zdały się tłumaczenia, że nie była prana, ciągle wmawiano mi, że kłamię. Apogeum to wiadomość, że pani, z którą rozmawiałam przez telefon dokładnie słyszała, jak mówiłam, że stało się to po praniu. W takim razie piszę mejla, że nie prałam, później dzwonię i przyznaję się, że jednak prałam, po czym się tego wypieram. Niezła abstrakcja co?
W tym samym czasie zadzwoniłam do mamy, żeby założyła bluzkę i obserwowała, co się dzieje. No i wydarzyło się to samo, takie same wady.
UOKiK przyznał mi rację, jednak wulgarny pan nadal trwał przy swoim, ostatecznie stwierdził, że bluzki mogę odesłać, ale i tak tego nie rozpatrzą . Nigdy więcej firmy Fleq, 240zł wywalone w błoto i zepsute nerwy.
A byłaś u Rzecznika Praw Konsumenta w Twoim mieście czy tylko zasięgnęłaś porady UOKiK?
Masakra buractwo, trzeba nagłaśniać takie rzeczy... najlepiej opisz to na ich fanpage... chociaż widzę, że mają wyłączoną możliwość oceniania
Stary 2014-12-02, 11:12   #25
kana1111
Przyczajenie

Angry Dot.: Opinie o sklepie Fleq

Sklep FATALNY!!! Produkty słabej jakośći! Obłsuga ponizej krytyki. Nikomu go nie polecam. Buty nie nadaja sie do chodzenia- chińczyzne czuć z kilometra. Nawet bluzka ktora była zapakowna z butami też przesiąkła tym okropnym zapachem. Jakośc nie adekwatna w stosunku do ceny. Wszystkie te produkty powinny być przy najmniej o połowę tanszę! Jezeli robisz zakupy w tym sklepie to musisz sie liczyć ze pozniej sa problemy z reklamacjami i zwrotem! Ja na pewno nie popełnie drugi raz tego samego błędu!!!
kana1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-28, 20:34   #26
Lady Swallow
Raczkowanie

Ja rok temu w listopadzie kupiłam wysokie "skórzane" kozaki i jestem z nich bardzo zadowolona, przechodziłam całą poprzednią zimę, teraz chodzę w nich drugi sezon i nic się złego nie dzieje - nie rozkleiły się, podeszwa cała, wszystko ok jedyny minus, to na początku użytkowania wyczuwalny był lekki smrodek chińczyka

Teraz zastanawiam się nad ubraniami z ich strony. Wpadło mi kilka bluzek i sweterków w oko. Tylko zastanawiam się jak będzie z jakością? Kupowała któraś z Was ubrania w tym sklepie i może coś na ten temat powiedzieć? będę wdzięczna za opinie
Lady Swallow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości