![]() |
#1 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dekupażystki się wymieniają :))
Od dwóch lat chodzą za mną wymiankowe tematy
![]() Ten watek to oczywiście propozycja, ale ja osobiście od początku zabawy z decu marzyłam o wymiance dekupażowej. Ponieważ zbliżają się najpiękniejsze święta w roku, chciałam przedstawić Wam propozycje wymianki dekupażowej. Warunki wymianki oczywiście załatwimy w trakcie, wstępnie z pewnością wysyłka prezentów powinna nastąpić do 5-10 grudnia, żeby nasza kochana PP miała czas dostarczyć przed świętami. Myślałam, aby każda z osób chętnych do wymiany zrobiła 2 prezenty - po jednym dla dwóch osób i też 2 prezenty otrzyma od innych ![]() ![]() ![]() ![]() Czy byłyby osoby chętne? Edit: Osoby chętne były, ilość przerosła moje najśmielsze oczekiwania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lista chętnych: 1. Pupil - adres mam ![]() 2. babagaga - adres mam 3. zielona butelka - adres mam 4. cycol11 - adres mam 5. Terenia18 - adres mam a nawet dwa ![]() 6. biernacka4 - adres mam 7. stokrotka773 - adres mam 8. jambolaja - adres mam 9. Kathinna - adres mam 10. Figamaga - adres mam 11. Emila3000 - adres mam 12. rosier - adres mam 13. decomanka - adres mam 14. kaj07 - adres mam 15. Aga Waleria - adres mam 16. DDosiek - adres mam 17. sioodemka - adres mam Zasady wymianki: ![]() ![]() ![]() ![]() 1. Białe święta. 2. Kolory moich świąt - czerwonozielone, czerwonozłote, czerwono-zielono-złote, niebieskosrebrne, białoniebieskie, biało-niebiesko-srebrne itp 3. Anielskie święta. 4. Święta w stylu vintage. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czasu jest bardzo dużo, ponad miesiąc do wysyłki ![]() ![]() ![]() ![]() Preferencje: biernacka4 - Swoich preferencji nie podaję. Ze wszystkiego co dostanę będę się bardzo cieszyć, byleby to nie były obrazki bo miejsca u mnie na ścianach brakuje a moje obrazy w kolejce czekają żeby je powiesić chociaż na trochę. Emila3000 - to moje preferencje - byle nie czerwono - złote-zielone, jakieś przesadnie religijne, jakies strasznie kolorowe i pstrokate cycol11 - Preferencje decoupage świąteczne (bo takich w moim poście o preferencjach nie ma): kolory - złoty, czerwony, zielony, srebrny, biały (niebieski nie). Motywy wszystkie świąteczne mi się podobają byle nie za dużo aniołków i chyba tyle co do wymagań sioodemka - A ja bym chciała, żeby było świątecznie i pięknie ot co Kocham jasne (czyt. białe, kremowe, śmietankowe) prace, ale ! to w końcu Święta. Kolorowe, pachnące, przypruszone śniegiem i złotem Poza tym chciałabym aby były jak najbliższe sercu osóbki tworzącej - to tak jakby dostać kawałek serduszka od drugiej osóbki Zielona Butelka - Moje preferencje: jasne kolorki, nie lubię złota, także jakby ktoś kto mnie ma był taki miły i złota Może być srebro, niebieskości, zieloności i czerwienie. Aniołki podobają mi się, ale bardziej nowoczesne niż barokowe. Motywy religijne- jak najbardziej. A w ogóle to .,... róbta co chceta, co i ja uczynię. decomanka - A ten kto mnie wylosował, niech się ich pozbędzie, bo mi sprawi ogromną radość, wszystko to co dla mnie zrobicie, nie ważne w jakim kolorze czy wzorze DDosiek - Kolorki najlepiej oliwka, pomarańcz, żółty, czerwony, brązy. Złota mogą tez być. Za to wolałabym uniknąć niebieskości, bo nigdzie by mi nie pasowały. I za obrazki tez podziękuję, bo ściany przygotowują się na zdjęcia. I motywów religijnych raczej nie. Choć jeśli delikatne, nie przesadzone , to mogą być (ale delikatne) Kathinna - A ja lubię takie złoto zielono bordowe święta, niebieskiego niet! Za Aniolkami nie przepadam, wolę coś świąteczno zimowego, niż bardzo religijnego. Takiego wesołego rosier - Ja też lubię wszystkie kolory, byle nie różowości czy niebieskości majtkowo-jarzeniowe . Na pewno się bardzo ucieszę każdym prezencikiem, boć to przecież od serca będzie robione. Figamaga - Preferencje? No cóż - wszystko (może z wyjątkiem błekitnego) Najważniejszy jest pomysł i to że prezent "od serca". jambolaja - Preferencji nie mam.Lubię jak ktoś robi coś specjalnie dla mnie i tyle stokrotka773 - Dziewczynki co do moich upodoban, to obojetnie co tylkoe zeby nie bylo za bardzo religijne i az za bardzo za niolkami to tez nie przepadam. A co do kolorkow to jak najabradzie wszytskie kolorki swiateczne jakie sie wam kojarza. Napwno sie uciesze z kazdego prezenciku i juz jutro zabieram sie za robienie prezencikow dla Dwoch z Was kaj07 - Preferencje-nie niebieskie i nie fiolety-resztę przyjmuję całym sercem. Aga-Waleria - Ja żółtodziób ucieszę się chyba ze wszystkiego Bo to przecież czyjaś praca i jest w niej serducho. Ale nie lubię niebieskości i zieloności Terenia18 - Co ja czytam - preferencje przecież wiecie jestem normalna raczej. Będę zadowolnona w wszystkiego no może nie za bardzo religijnie. babagaga - Moje preferencje? Ucieszy mnie każdy prezent (niekoniecznie niebieski, ale granat ![]() Pupil - Miałam ochote od 2 lat na prawdziwie dekupażową wymiankę, więc wszystko zrobione waszymi łapkami sprawi mi ogromną radość. Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2011-11-23 o 11:53 Powód: dopisano preferencje :)) |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dekupażystki się wymieniają :))
No, co za pytanie! jasne że tak!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
Naturalnie
![]() Ja przystaję na dowolną opcję wymyśloną przez Ewę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też ja też
![]() ![]() ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze w to się nie bawiłam ale przystaję na dowolną akcję wymyśloną przez Ewcię.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
|
Bardzo się cieszę
![]() ![]() ![]() ![]() Może jeszcze ktoś nabierze ochoty na wymiankę, poczekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ojej, ja też bym chciała ale raczej już nic nie zdążę nowego zrobić przed wyjazdem do sanatorium a po- to już będzie za mało czasu. Pozapisywałam się już na różne wymianki i z czasem będzie problem. Chyba, że można dać coś co już się ma zrobione z decu a do tego jakąś niespodziankę do środka plus karteczka.
Co o tym myślicie. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>> Papierki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546774&page=5 Decoupage - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=496541&page=12 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja tez z checia bym sie dolaczyla, ale do Anglii wysylki strasznie drogie. A moze ktoras z Was mieszka w UK i chciala by sie ze mna wymienic??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To ja też sie dopisuję.Teraz proszę wymyśleć fajny temat.
![]() |
#10 |
|
Stokrotko myślę, że część dziewczyn wyrazi ochotę wysłania do Anglii swoich prezentów, wtedy z nich rozlosujemy. Ja do Anglii wysłać mogę, wielokrotnie różne rzeczy wysyłałam
![]() ![]() ![]() Jolu jeśli to będzie przed świętami to myślę, że dobrze byłoby aby był to temat świąteczno-noworoczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzeba teraz myśleć nad tematami ... może jakaś propozycja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jeśli byście mnie malego żuczka chciały to jestem chętna, ale jeśli dwa prezenty to małe, typu bombki, a większy to jeden, bo inaczej finansowo może być problem, przed świętami zawsze kasy brak
![]()
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ja również jestem "za"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pojęczałam, że nie zdążę, przemyślałam i już nie marudzę tylko się do roboty zabrałam i już zaczęłam robić prezenty wymiankowe. Robię szkatułki o tematyce świątecznej i nawet jak coś zmienicie to ja i tak będę je wysyłać. Jak wybierzecie coś mniejszego to moje prezenciki będą troszeczkę większe a jak wybierzecie coś większego (bardziej wartościowego) to dołożę coś do tych moich. Proszę o wybaczenie za to, że się pospieszyłam i nie czekałam na ogólne ustalenia ale bałam się, że nie zdążę zrobić do wyjazdu.
Do Anglii też mogę wysłać. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2011-10-16 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
|
Ale się cieszę, że tyle nas tu już jest
![]() ![]() ![]() Robię więc listę, będą ją jeszcze (mam cichą nadzieję) uaktualniać ![]() 1. Pupil 2. babagaga ![]() 3. zielona butelka ![]() 4. cycol11 ![]() 5. Terenia18 ![]() 6. biernacka4 ![]() 7. stokrotka773 ![]() 8. jambolaja ![]() 9. Kathinna ![]() 10. Figamaga ![]() 11. Emila3000 ![]() 12. rosier ![]() 13. decomanka ![]() 14. kaj07 ![]() 15. Aga Waleria ![]() 16. DDosiek ![]() 17. sioodemka ![]() To teraz jeszcze chwilkę poczekamy, może jeszcze ktoś do nas dołączy. Muszę się wyspać po weselu ![]() ![]() Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2011-10-23 o 20:30 Powód: uaktualnienie listy :)) |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hmmm ja poczekam na tematykę i bardziej szczegółowe ustalenia, bo nie we wszystkich formach decu dobrze sie czuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- to mnie Ewa ubiegła, wiec z dopisaniem się do listy poczekam na te tamaty ![]()
#16 |
Zadomowienie
|
Podpatrzę i pewnie na następną ja rownież sie załapię.Wiele muszę się jeszcze uczyć.
Moje decu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554572 Z miłości do niteczek; https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=654039 Milej jest dawać niż brać. Edytowane przez kaj07 Czas edycji: 2011-10-16 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja też raczej nie teraz. A tak w ogóle zawsze się boję wszelakich terminów.
![]()
#19 |
Zakorzenienie
|
No i ja też głośno myślę czy nie zrezygnować - bo nie wyobrażam sobie tematu świątecznego
w moich ukochanych sutaszach. |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tereniu ale dekupażki się da!
![]()
#21 |
Zakorzenienie
|
Tereniu jakąś mroźną kolokecje chyba możesz wyczarować ze swoich sznureczków
![]() ![]()
#22 |
|
Tereniu to jest czysto dekupażowa wymianka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No to skoro o mrozie mowa a idzie zima i mróz juz prawie trzyma to proponuję też mroźny temat.A materiał dowolny albo np.zróbmy sobie po obrazku.Materiał niedrogi-może być nawet kawałek deski uratowanej z kominka wiec i studenckie kieszenie zniesie.pole do popisu duże.Nawet dla poczatkujacych-liczy sie pomysł i chęci....Tak mi przyszło teraz do głowy....Co Wy na to?
Nie chodzi przecież o to aby był wystawnie ale zabawnie ![]()
#24 |
Zakorzenienie
|
Rzadko się nie zgadzam z Jolą i chyba teraz też nie zrobię wyjątku. Obrazek jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
|
Myślę, że nie chciałabym narzucać formy. Ja na przykład w ogóle nie czuję obrazków
![]() ![]() Pozostawmy może każdej dziewczynie wybór - obrazek, deseczka, bombka, zawieszka, szkatułka, zeszyt zdekupażowany - co kto chce. Tu nie chodzi o gabaryty tylko o otrzymanie pięknej pracy innej fanatyczki decu ![]() Proponuję takie tematy: 1. Białe święta. 2. Kolory moich świąt - czerwonozielone, białoniebieskie, czerwonozłote, niebieskosrebrne itp itd 3. Anielskie święta. 4. Święta w stylu vintage. Tematy myślę mogłyby być wszystkie, niech każda wybierze sobie taki, jaki jej pasuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ewa, ja myślę, że 4 opcje są ok. Każda się w którejś odnajdzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja też raczej pudełka.... kominka nie posiadam wiec zdobycie deski jakies graniczy z cudem u mnie
![]() A więc jeżeli macie ochote na moje krzywulce, to dopisuje się do listy ![]() ![]()
#28 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Czerwono-zielone z domieszką złota byłyby super
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- No fakt, butelka, deseczka, ramka na zdjęcia, bombki, pewnie i sporo więcej rzeczy się znajdzie ![]()
#30 |
|
Kolory są do wyboru, co komu w duszy gra w skojarzeniu z BN
![]() Ja tylko tak sobie rzuciłam skojarzenia kolorystyczne, pasujące do świąt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.