![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Róże... i nie tylko
Witam serdecznie . Dzięki grzeczności dobrego duszka, czyli najukochańszej mojego syna, chyba mi się powiedzie wklejanie zdjęć
![]() ![]() Edytowane przez rosier Czas edycji: 2012-02-20 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moje rupiecie
I cd zdjęć, wszystko z odzysku - bańka z mleczami jest inspiracją pracy z Cafeart, a szkatułkę tylko pomalowałam złotą farbą, wzór był już wyryty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Prawdę mówiąc umiejętność decoupażowania potrzebna mi była, żeby odnowić stare meble. Tę szafkę znalazłam u teściowej na strychu. Antyk, ale nie do uratowania, zjedzony przez korniki. A ten drugi mebel to biblioteczka z lat 60. Lakier na niej zlazł całkowicie, więc i mąż nie musiał wiele szlifować. Szufladki należą do półki na przyprawy z kompletu mebli z lat 60.
Edytowane przez rosier Czas edycji: 2010-10-23 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Może parę buteleczek, starsze, nowsze... Oceniajcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no kochana ale nas zasypałaś
![]() ![]() ![]() kolejne pytanie mam odnośnie cukierniczki czym ją zabezpieczyłąś żeby była użytkowa? Są specjalne kleje do porcelany potem przedmiot się wypala w piekarniku, ale czy koniecznie pod spód trzeba dać farby akrylowe przeznaczone do wypaalnia czy mogą być jednak zwykłe? Zachwyciła mnie butelka jeżynowa i oczywiście murzynka ten efekt powtórzenia postaci jest genialny ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witaj!Cieszę się,że jest wreszcie wątek.No i dobrze,że odzyskujesz stare przedmioty przywracając je na nowo zyciu i tchnąc w nie duszę.Ładne prace.Widać,że już troche siedzisz w temacie.To po kolei:Na pierwszym wrzucie pierwsze donice fajne ale motyw sie za mocno odcina i jest naklejony na zbyt ciemne tło.W kilku następnych pracach też jest ten sam błąd.(np.w magnoliowej).Super przecierki i maziajki.Ostatnia dla mnie naj.Ta z lawendą też ekstra.Delikatniutki wzór i w sam raz maziajki.Przy pojemniczku widać,że jeszcze nie radzisz sobie całkiem z cieniowaniem.
Drugi wrzut:na bańce widać wyrwany brzeg serwetki ale na wieszaczku już jest ślicznie wtopiony i zamaskowany cieniowankiem.Butelka z lawendą śliczna.jak i półka na której stoi.Reszta różana bardzo wdzięczna.Szczególne brawa za dzban bo tu i krak i inne techniki sie włączają. Buteleczki co jedna to ładniejsza.konkurencja widzę nie śpi ![]() Uff! ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- I ładnie rysujesz konturówką.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Śliczne prace. I naprawdę dopieszczone, tu nie widać że to początkowe. Chciałam napisać co mi się najbardziej podoba ale nie mogę się zdecydować wszystkie są cudne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Butelki - rewelacja!!! Powtórzę po moich poprzedniczkach - jeżynowa i afrykańska - cudo
![]() ![]() ![]() Jeszcze do serca mi przypadła ta biała z zielonym koprem. Taka surowa, a jednocześnie delikatna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osiołek z zakątka :)
|
Witaj Marta
![]() ![]() ![]() ![]() Pierwsze dwie doniczki bardzo mi się podobają, mają taki fajny klimat.Uwaga podobna jak Joli - szkoda, że motyw się tak wyraźnie odcina, chyba wycinałaś go niepotrzebnie z serwetki. Ale i tak bardzo mi się podobają, gdyby dostały jeszcze kilka warstw lakieru to ta granica by się całkiem zatarła. Podoba mi się tło tych doniczek, wyszły takie pięknie rustykalne ![]() Bardzo ładna jest doniczka z różami. No i uroczy jest ten dwojak miniaturka, co stoi samotnie z tyłu ![]() Skrzyneczko-pojemniczek to nie moja bajka, za dużo na nim się dzieje, widać, że motywy pochodzą z różnych serwetek w różnej konwencji, a to już mi osobiście nie pasuje, ale to kwestia gustu. Natomiast ta strona http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1279544466 jest bardzo ładna ![]() Bardzo podoba mi się również doniczka z kwiatem jabłoni.czy dobrze widzę że próbowałaś na niej 3D? Dolne listki są takie ładnie wypukłe ![]() ![]() Kanka zdecydowanie traci ze względu na źle dobrany kolor tła do koloru tła serwetki - motyw wyraźnie się odcina i całość jest przez to taka "wyklejankowa". Ale wieszak jest już super, ma rewelacyjny kolor i widać na nim ząb czasu, oj widać ![]() ![]() ![]() Cukiernica i serwetnik bardzo ładne, natomiast na wazonie jak dla mnie za dużo się dzieje, ale ja już tak mam, że wolę równocześnie na jednej pracy mniej technik ![]() ![]() Z mebli najbardziej podoba mi się szafka z szufladami, tylko na prawej szufladzie uwaga taka sama jak na kance - źle dobrane tło do tła serwetki albo po prostu musiałabyś zamalować pędzelkiem to tło serwetki na kolor mebelka. Cudny ten maleńki słoik, co stoi pomiędzy pieskiem i białym dzbankiem, solniczka i pieprzniczka też bardzo bardzo wdzięczne. Butelki wychodzą Ci świetnie, afrykańska z cieniem bardzo ładna, ale mnie jeszcze za serce chwyciły obie różane i zielona tulipanowa oraz jeżynowa. W tulipanowej nie pasują mi do końca te esy floresy, widać że to inna bajka, inna serwetka - ale sam kolor butelki i wzór tulipanków bardzo mi się podoba ![]() Zrób może zdjęcie z bliska tego malutkiego słoiczka co stoi ma szafce z szufladami. Z daleka wygląda cudnie, chciałabym mu się też przyjrzeć z bliska ![]() Bardzo ładne prace, widać ogromny postęp w cieniowaniu i przy wtapianiu motywu, więc ogromne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny , dziękuję Wam bardzo za to, że obejrzałyście moje prace a przede wszystkim słowa krytyki i za miłe komentarze.
![]() Sylwuś, meble są drewniane, nie z płyty, bo to wszystko stareńkie. Szafka nocna miała tzw. fornir i gdyby nie była tak zniszczona próbowałabym ratować. ![]() ![]() Natomiast biblioteczka to czyste drewno. Ona najpierw cała była pomalowana granatową farbą akrylową, kiedy to jeszcze nie słyszałam o decou. Gdy pokój został przemalowany na inny kolor ten granat mi w ogóle nie pasował, a że zostało trochę farby "pokojowej" , więc położyłam ją na tę biblioteczkę, tylko niestety akryl do ścian to nie to samo co do decou i porobiły mi się takie mimowolne "przecierki" ![]() Cukierniczka, to porcelit , b. śliski, dlatego najpierw dałam 2 warstwy białego primera , a potem wszystko normalnie. Na końcu na kraka położyłam lakier poli. W środku nic nie robiłam. Myję to pod bieżącą wodą i wycieram. Jolu-Jambolajko i Ewciu- Pupilku, te pierwsze doniczki, pojemnik i bańka to jedne z moich pierwszych prac, które mimo wszystko zdecydowałam sie pokazać, aby poczatkujacym dziewczynom uświadomić, że każdy zawsze kiedyś zaczyna. Wtedy nie wiedziałam np. , że się nie klei na ciemne tło, ale dzisiaj jestem świadoma swoich błędów. Jednak mam pewien sentyment do tych tworków i nie będę ich poprawiać. Jolu, ten dzban to tylko mały, 10cm gliniany flakonik, którego uszczerbioną górę musiałam zakleić szpachlą. ![]() Agnes76 i Figamaga bardzo Wam dziękuję za tak miłe słowa ![]() Ewo- Pupilku, Tobie też dzięki za cenne uwagi. Ta ostatnia doniczka miała już wypukłe listki, ja je tylko uwypukliłam listkami z serwetki. Tak, masz rację, w tulipanowej butelce też mi nie pasują te esy-flo..., ale już po fakcie. Dlatego zrobiłam drugą bez nich, poszukam i spróbuję pokazać. Także ten malutki słoiczek, który mój mąż wykopał gdzięś w ogrodzie. No ale się rozpisałam ![]() ![]() Pozdrawiam . Marta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ale wysyp! Mi najbardziej podoba się zegar
![]() ![]() I butelki Ci pięknie wychodzą ![]() ![]() No i jestem pod wrażeniem,jak pięknie dałaś drugie życie szafeczce nocnej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No i o mebelbach nie wspomniałam...bo się zapatrzyłam.A jest na co.I to nie słowa krytyki tylko dobre rady.No i te drobiazgi co Ewusia wypatrzyła-cacuszka.Ten słoiczek wygląda jak pomalowany stary kałamarz ..pamiętacie jeszcze kałamarze dziewczyny?
![]() |
#13 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I dlatego, jak wypatrzyłam te cacuszka to poprosiłam o większe zdjęcia, bo uważam że są rewelacyjne i trzeba im się z bliska przyjrzeć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Czemu tak długo zwlekałaś z założeniem swojego wątku i pokazaniem efektów swojej pracy? Bardzo mi się wszystko podoba , cudnie ozdobiłas mebelki. Widzę również że motywem przewodnim są róże, czyzby ulubiony motyw? Wielkie
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Bogusiu, dziękuję
![]() ![]() Jolu, Ewuniu ![]() ![]() Agaczek, dzięki. Zwlekałam, bo kiepski ze mnie komputerowiec. A róże uwielbiam, zarówno jako motyw, jak i w ogrodzie. To są zakładki, których zrobiłam ponad 30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ta reszta , to poniżej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Bardzo fajnie zrobione "rupiecie".Brawo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Piękne te zakłądki no do świadectwa maturalnego śliczny prezent zrobiłaś
![]() ![]() ![]() pytanko, czy może nauczycielką jesteś? to bym miała koleżankę po fachu na forum ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Emi58, dziękuję
![]() Sylwia, tak jestem nauczycielką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Emi58, dziękuję ![]() Sylwia, tak jestem nauczycielką ![]() ![]() I jeszcze ... jak się ZMNIEJSZA zdjęcia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Witaj ,bardzo ładne pracki .podobają mi sie butelki i zegar .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
Ja zmniejszam w programie graficznym do formatu 800x600 i wtedy wstawiam, ale u Ciebie nie widzę problemu z dużymi zdjęciami
![]() Zakładki świetne, najbardziej podobają mi się afrykańskie i bluszczowata, ale właściwie wszystkie zasługują na ogromne ![]() Fajny ten zegar z nowego wysypu prac i to coś, co stoi koło jeżynowej butelki, kolejne jakieś maleństwo-niemaleństwo ![]() A kałamarzo-słoiczek przy bliższym poznaniu tylko zyskuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ale zakladkowo! i ka\zda inna...niewyczerpane pomysly.Ten motyw z dziewczyna retro z pudlem skad?
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Anuleczka2, Pupil, Jambolaja,
![]() Ewa, to coś maleńkie to miniatura tłuczka do ziemniaków. Teraz służy mi do ubijania kawy w pojemniczku do ekspresu . Jolu, ten papier z damulkami, to calambour, nie pamiętam gdzie go kupiłam. I jeszcze mam co nieco do pokazania ze starych zapasów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
I może jeszcze kilka fotek. Bardzo wolno mi się zdjęcia ładują.
Ta ikona jest jedyną, jaką zrobiłam. Wykonałam ją na kursie n.t. robienia ikon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
no proszę jak wysyp prac
![]() bardzo podoba mi sie karafka oliwkowa jest genialna ![]() ![]() talerzyk smaczny można by go schrupać ![]() a deski na kalendarze superaśne ![]() Co do szybkości ładowania się zdjęć to woogóle coś się dzieje ja od wczoraj nie mogę się zalogować na forum za pierwszym razem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam za dwa takie same zdjęcia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
no proszę tak to jest czaiłaś
![]() ![]() ![]() ![]() WSZYSTKO MI SIĘ BAAAAARDZO PODOBA ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
O Boże, jak ten gwóźdź okropnie wygląda.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Sylwuś, ja dalej z tymi zdjęciami jakaś nie kumata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładne prace,podoba mi się deseczka z doniczką i buteleczka z oliwkami .Ale wysyp Masz niesamowity .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1279832748 te mi się spodobały, w sam raz na wigilijny stół
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.