Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-11, 08:19   #654
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Właśnie czytam o tej glukozie i wszędzie pisze, że to się robi między 24 a 28 tyg. Mi nic gin nie mówił, tylko dał mi skierowanie na to badanie i chciałam je jutro zrobić. A ja jestem teraz w 21 tyg., wiec to chyba za wcześnie W dodatku jak będę u niego następnym razem to to będzie ledwo poczatek 24 tygodnia, więc w ogóle nie wiem czy jest sens robić tą glukozę teraz, czy poczekać tak na 26 tydzień na przykład
Zgodnie z rozporządzeniem robi się właśnie po 24. tygodniu, więc nie robiłabym wcześniej. Ja będę robiła najprawdopodobniej w piętek, więc już w 24. tygodniu.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31542506]To mam jeszcze jedno pytanie, dotyczące mojej zmiany lekarza.
Jak myślicie, mam dzwonić do swojej przychodni NFZ i im powiedzieć, że nie przyjdę na wizytę? Bo już jestem umówiona z nowym lekarzem. Ale w sumie im to lotto, pewnie po prostu w tym dniu pani wyjmie moją kartotekę, a ja nie przyjdę zwyczajnie. Na razie lekarz nie mówił nic, że potrzebuje jakieś wyniki badań, więc niespecjalnie mam tam po co jechać, w razie gdyby potrzebował, załatwiłabym to jakoś, ale w takiej sytuacji - trzeba ich informować?[/QUOTE]

Już widzę dalej, że zadzwonisz.
Zawsze lepiej jest zadzwonić, będą mogli kogoś umówić na Twoją godzinę, a tłumaczyć się nie musisz.

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
tyle że właśnie zmieniam lekarza chyba to jakaś plaga ale straciłam cierpliwość do tamtego bo zero konkretnych odpowiedzi trudno, pamietam że było do 11 więc pewni włącznie...
a tak a propos gdzieś mi się przewineło że chyba byłaś u Guzika na USG , mogę wiedzieć ile płaciłaś?

w ogóle trzyma mnie przeziębienie już drugi tydzień .... a najlepsze jest to że wczoraj weszłam do Apteki i grzecznie zapytałam czy dostanę jakiś syrop na suchy kaszel (męczy mnie już od kilku dni a nie pomaga mi syrop z cebuli ani czosnek) i dodałam że jestem w ciąży , Pani sprzedała mi syrop prawoślazowy (dodała że będzie najodpowiedniejszy)- przyszłam do domu biorę łyżkę do ręki ale patrze na tą buteleczkę a tam JAK WÓŁ- NIE ZALECA SIĘ STOSOWANIA W CIĄŻY I PODCZAS KARMIENIA! gdyby to nie była apteka na drugim końcu miasta to bym tam dziś poszła i pokazała Pani jaka jest mądra a dziś leczę sie Drosetuxem bo któraś z Was pisała że można, już nie będę pytałam w pani Aptece
Nie byłam u Guzika, ale dziewczyny z kieleckich PM chodziły.
O ceny najlepiej przez telefon zapytać.

Drosetux ja brałam, tylko słodki okropnie jest.

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
31 wedlug mnie bedzie za pozno bo lekarz moze dac ci max 2dni wstecz czyli 31 wypisac z data 29 wiec masz 1dzien przerwy
Lekarz może wystawić zwolnienie na 3 dni poprzedzające dzień wystawienia zwolnienia, czyli w przypadku Persephone od 28 stycznia.

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
ja juz jestem po polowkowym. bedzie DZIEWCZYNKA LENA MARINA ) termin z usg na 20 maja
Fajnie Może się trochę wyrówna

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora