2012-01-11, 08:19
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Napisane przez rinco
Właśnie czytam o tej glukozie i wszędzie pisze, że to się robi między 24 a 28 tyg. Mi nic gin nie mówił, tylko dał mi skierowanie na to badanie i chciałam je jutro zrobić. A ja jestem teraz w 21 tyg., wiec to chyba za wcześnie  W dodatku jak będę u niego następnym razem to to będzie ledwo poczatek 24 tygodnia, więc w ogóle nie wiem czy jest sens robić tą glukozę teraz, czy poczekać tak na 26 tydzień na przykład 
|
Zgodnie z rozporządzeniem robi się właśnie po 24. tygodniu, więc nie robiłabym wcześniej. Ja będę robiła najprawdopodobniej w piętek, więc już w 24. tygodniu.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31542506]To mam jeszcze jedno pytanie, dotyczące mojej zmiany lekarza.
Jak myślicie, mam dzwonić do swojej przychodni NFZ i im powiedzieć, że nie przyjdę na wizytę? Bo już jestem umówiona z nowym lekarzem. Ale w sumie im to lotto, pewnie po prostu w tym dniu pani wyjmie moją kartotekę, a ja nie przyjdę zwyczajnie. Na razie lekarz nie mówił nic, że potrzebuje jakieś wyniki badań, więc niespecjalnie mam tam po co jechać, w razie gdyby potrzebował, załatwiłabym to jakoś, ale w takiej sytuacji - trzeba ich informować?[/QUOTE]
Już widzę dalej, że zadzwonisz.
Zawsze lepiej jest zadzwonić, będą mogli kogoś umówić na Twoją godzinę, a tłumaczyć się nie musisz.
Cytat:
Napisane przez doris888
tyle że właśnie zmieniam lekarza  chyba to jakaś plaga  ale straciłam cierpliwość do tamtego bo zero konkretnych odpowiedzi  trudno, pamietam że było do 11 więc pewni włącznie...
a tak a propos gdzieś mi się przewineło że chyba byłaś u Guzika na USG , mogę wiedzieć ile płaciłaś?
w ogóle trzyma mnie przeziębienie już drugi tydzień ....  a najlepsze jest to że wczoraj weszłam do Apteki i grzecznie zapytałam czy dostanę jakiś syrop na suchy kaszel (męczy mnie już od kilku dni a nie pomaga mi syrop z cebuli ani czosnek) i dodałam że jestem w ciąży , Pani sprzedała mi syrop prawoślazowy (dodała że będzie najodpowiedniejszy)- przyszłam do domu biorę łyżkę do ręki ale patrze na tą buteleczkę a tam JAK WÓŁ- NIE ZALECA SIĘ STOSOWANIA W CIĄŻY I PODCZAS KARMIENIA! gdyby to nie była apteka na drugim końcu miasta to bym tam dziś poszła i pokazała Pani jaka jest mądra  a dziś leczę sie Drosetuxem bo któraś z Was pisała że można, już nie będę pytałam w pani Aptece 
|
Nie byłam u Guzika, ale dziewczyny z kieleckich PM chodziły.
O ceny najlepiej przez telefon zapytać.
Drosetux ja brałam, tylko słodki okropnie jest.
Cytat:
Napisane przez aaaggusia
31 wedlug mnie bedzie za pozno bo lekarz moze dac ci max 2dni wstecz czyli 31 wypisac z data 29 wiec masz 1dzien przerwy
|
Lekarz może wystawić zwolnienie na 3 dni poprzedzające dzień wystawienia zwolnienia, czyli w przypadku Persephone od 28 stycznia.
Cytat:
Napisane przez loksa
ja juz jestem po polowkowym. bedzie DZIEWCZYNKA LENA MARINA  ) termin z usg na 20 maja
|
Fajnie  Może się trochę wyrówna
o
|
|
|