|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[QUOTE=doris888;31541642]powiem szczerze że wygląda ciekawie, muszę kiedyś go przymierzyć choć też nie przymierzałam się do stanika typowo dla karmiących, mam tak jak Ty 80D/ 80E i nie wyobrażam sobie poruszać się w staniku bez fiszbin, usztywnienia... cyce do kolan ..
![]() No właśnie, ja też sobie nie wyobrażałam, a ten mamabel trzyma znacznie lepiej niż niektóre moje staniki bez fiszbin ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-01-10 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Jeśli chodzi o tę przychodnię, to ciężarne i nagłe przypadki są przyjmowane na pewno w dniu, który wyznacza lekarz, więc nie ma tak źle z tym, ale może faktycznie zadzwonię. Tylko najpierw przemyślę odpowiedź :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31543287]Tylko to się wiąże dla mnie z całym tłumaczeniem, dlaczego nie przyjdę do lekarza (położna zapisuje, że to wizyta ciężarnej).
Jeśli chodzi o tę przychodnię, to ciężarne i nagłe przypadki są przyjmowane na pewno w dniu, który wyznacza lekarz, więc nie ma tak źle z tym, ale może faktycznie zadzwonię. Tylko najpierw przemyślę odpowiedź :P[/QUOTE] wybacz ale jak dla mnie jesteś dorosłą kobietą i nikomu nie musisz się tłumaczyć. Twoja decyzja mówisz że chciałaś poinformować że nie pojawisz się w tym dniu na wizytę i dziękuję, bez zbędnych dyskusji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od kilku dni mam tak i muszę same mięciutkie staniki nosić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31542506]To mam jeszcze jedno pytanie, dotyczące mojej zmiany lekarza.
Jak myślicie, mam dzwonić do swojej przychodni NFZ i im powiedzieć, że nie przyjdę na wizytę? Bo już jestem umówiona z nowym lekarzem. Ale w sumie im to lotto, pewnie po prostu w tym dniu pani wyjmie moją kartotekę, a ja nie przyjdę zwyczajnie. Na razie lekarz nie mówił nic, że potrzebuje jakieś wyniki badań, więc niespecjalnie mam tam po co jechać, w razie gdyby potrzebował, załatwiłabym to jakoś, ale w takiej sytuacji - trzeba ich informować?[/QUOTE] Może nie trzeba, ale ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła i powiedziała, że nie przyjdziesz na wizytę bez podawania powodu. Może ktoś wskoczy wtedy na Twoje miejsce. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No to jestem cała ja, do wszystkiego jak pies do jeża, przed wizytą u nowego gina ćwiczyłam całą mowę (na szczęście w głowie tylko:P), dlaczego chcę do niego chodzić, a nie na NFZ, a lekarz oczywiście o nic nie pytał, a jak tylko zaczęłam coś mówić, to powiedział, że to moja decyzja i nie muszę tłumaczyć. A więc zadzwonię i poinformuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
ja juz jestem po polowkowym. bedzie DZIEWCZYNKA LENA MARINA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
czas na mnie - jutro wracam do pracy i już czuję, że będzie ciężko...
![]() trzymajcie kciuki, żebym nie dostała rozstroju nerwowego i nie zaspała ![]() zdecydowanie nie będę teraz na bieżąco ![]() ehhh...życie ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31537118]Ja po wizycie i cytologii, było jednak USG
![]() ![]() ![]() A ta cytologia to trwała całe 10 sekund, więc nie wiem, o co szło mojemu doktorkowi (poprzedniemu), że "nie zrobimy jej dzisiaj, bo jest tyle pacjentek, przecież to jest w czasie normalnego badania... Mam do Was 2 pytania: po 1. w którym tygodniu macie/miałyście połówkowe? Wiem, że około 20., ale w którym Wy miałyście, będziecie mieć dokładnie? ?[/QUOTE] super ze wszystko ok ![]() Ja mam polowkoe dokladnie w ... 21t + 6 dni. Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje corci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Konto usunięte
|
Powiem Wam, że w styczniu chyba przeważają dziewczynki póki co :P Ja mam wizytę 31.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31544622]Powiem Wam, że w styczniu chyba przeważają dziewczynki póki co :P Ja mam wizytę 31.
![]() Tez to wlasnie zuwazylam ![]() ![]()
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
![]() ![]() To już... Jejku, jak mi ten czas śmiga. Tak mi ostatnio fajnie w ciąży, szkoda, że to już prawie półmetek. Mój P mnie ostatnio pocieszył, że 8.06, czyli mój termin porodu, to wielki dzień - mecz otwarcia Euro 2012. No super... ciekawe, czy jakiś lekarz znajdzie w przerwie transmisji chwilę, żeby do mnie na porodówkę zajrzec ![]() Gratulacje wszystkim, które poznały ostatnio płec okruszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co bedziecie miec?
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Raczkowanie
|
Persephone - no właśnie ta "męska częśc" u mnie w szpitalu króluje
![]() ![]() Zaaaabcia, Ty jesteś w NY, może Cię ominie ta gorączka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje synka .. no! niech sie chwali chlopak tym co ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny…zaniedbałam ostatnio nasz wątek bo miałam sporo na głowie i niestety sporo problemów…
![]() Wesele wyszło super jak tylko dostane zdjęcia od fotografa wstawie(aha poprosze o nowe hasło na maila bo wpisywałam stare i nie działało –chyba że coś zle wpisywałam) Wczoraj miałam usg połówkowe będzie dziewczynka ![]() ![]() ![]() W ogóle o co chodzi z łożyskiem bo mam położone na tylniej ścianie i dosyc nisko i coś wspominał że jak to się nie zmieni to pomyślimy o cesarce… .wogóle jak wolałybyście rodzić???
#650 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do staników do karmienia to zgadzam się ze szmaragdowym kotkiem, te o których pisze były dla mnie rewelacyjne ALE ja karmiąc miałam początkowo rozmiar E ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj mieliśmy baaardzo zabiegany dzień. Za to załatwiliśmy meldunek w Rotterdamie i internet, które będą w przeciągu tygodnia. Kocham tutejszy urząd, zero kolejek, system numerkowy, czyli siedzenie i czekanie aż się wyświetli, no i miła pani, która powiedziała, że skoro jestem w ciąży ti potrzebuję na gwałt meldunku, bo trzeba ubezpieczenie szybko załątwić
![]() Ja po całym dniu latania, jak usiadłam, przestraszyłam się, bo mnie jakieś skurcze w podbrzuszu złapały. Dlatego, że pewnie za dużo biegania po schodach i noszenia siatek. Mąż mnie objechał, że dziś niczego do domu nie niosę i tylko mogę ewentualnie zacząć sprzątać. A mi głupio, jak ktoś coś za mnie robi, taki mam charakter. No cóż, muszę się przestawić na tryb ciążowy, bo wczoraj na serio myślałam, że się popłaczę i zaczęłam przepraszać dzidzię. Chyba, sobie kupię buty typu emu, bo nie zawsze chce mi się wiązać, a jedyne wkładane, to mam kozaki, dość eleganckie i na dłuższe chodzenie, strasznie niewygodne. |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | ||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Od kilku dni próbuje Was nadrobić, ale cieżko strasznie.
![]() ![]() Ja jestem mamusią majową tp. 22 maja, co do płci to jeszcze nic nie wiemy. jeden lekarz mowi, że to chłopiec, drugi, ze dziewczynka, więc na razie z M. zostajemy przy Dzidziusiu. Kism jakbyś mogła mnie wpisać na listę - Aga 27lat. Cytat:
Cytat:
Ogólnie to ja nie mogłam do końca uwierzyć, że nam się udało, bo lekarz który mnie prowadził to nie dawał mi żadnych szans na wtedy , bo miałam bardzo złe wyniki i jak do niego poszłam to nie wierzył za bardzo. Co do wózków to ja jestem już raczej zdecydowana na tako jumper X. Moja koleżanka go ma. Powiem tak, jeżeli ktoś nie musi targać wózka na piechotę po schodach to jest super. Łatwo się prowadzi, łatwo zakręca - nawet w miejscu i generalnie nie jest jakiś drogi a poza tym można trafić na super oferty w necie. Ja będę chyba zamawiala wózek ok. marca.
![]() |
#653 | |||
Zadomowienie
|
Patrzcie na ten wózek
![]() http://www.sklepbobasek.pl/index.php...d&productId=21 Tak jak dziewczyny pisały, co 4 tygodnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-01-11 o 08:17 Powód: Wózek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#654 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31542506]To mam jeszcze jedno pytanie, dotyczące mojej zmiany lekarza. Jak myślicie, mam dzwonić do swojej przychodni NFZ i im powiedzieć, że nie przyjdę na wizytę? Bo już jestem umówiona z nowym lekarzem. Ale w sumie im to lotto, pewnie po prostu w tym dniu pani wyjmie moją kartotekę, a ja nie przyjdę zwyczajnie. Na razie lekarz nie mówił nic, że potrzebuje jakieś wyniki badań, więc niespecjalnie mam tam po co jechać, w razie gdyby potrzebował, załatwiłabym to jakoś, ale w takiej sytuacji - trzeba ich informować?[/QUOTE] Już widzę dalej, że zadzwonisz. Zawsze lepiej jest zadzwonić, będą mogli kogoś umówić na Twoją godzinę, a tłumaczyć się nie musisz. ![]() Cytat:
O ceny najlepiej przez telefon zapytać. Drosetux ja brałam, tylko słodki okropnie jest. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
Poczytaj sobie o łożysku nisko schodzącym ale nie przodującym. To nic strasznego, mi w szpitalu jak miałam usg 3/4d lekarz powiedział, że jak do 30 tyg się nie podniesie to będziemy myśleć nad cesarką ![]() Witaj w gronie dziewuszkowych mam ![]() loksa kolejna dziewucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam kupować wózek w sklepie, ale teraz się zastanawiam nad zamówieniem w necie, bo podejrzewam, że ceny moga być lepsze. Ale nie boicie się, że wózek przyjdzie uszkodzony, albo np. nie ten model co chciałyście? Ja już miałam takie przypadki z zamówieniami ze sklepów internetowych (to były drobiazgi), więc nie wiem czy mi mąż pozoli zamówić przez neta, bo też jest zrażony trochę... Cytat:
![]() A co do wagi to tak się martwiłam, że stoi, a tu jak mi skoczyło po Nowym Roku to w ciągu tygodnia 1kg dodatkowy się zrobił - muszę przystopować z jedzeniem ![]() Byłam dziś rano na badaniu morfologii + moczu + jonogram (?), a tą glukozę zostawiłam na później jak już będzie po 24 tygodniu, czyli gdzieś początek lutego ![]() Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-01-11 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
Ale u mnie dziś ciemno
![]() Rinco co do przesyłki ja zawsze otwieram w obecności pana który ją przywiózł(zresztą zawsze tak pisze na aukcji itd.) jeśli jest uszkodzona to jej nie przyjmuję i składa sie reklamacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Zamawiam przez Internet tak wiele rzeczy, że wózek jest drobnostką, więc nie obawiam się.
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
do Martita:
Biorę kompleks witaminowy + rutinoscorbin + piję wyłącznie soki pomarańczowe, czarna porzeczka i pilnuję tej witaminy C - ale wygląda na to ze słabo wchłaniam. Po sorbifer Hemoglobina spadła jeszcze bardziej:-( Spróbuję pokrzyw. Dziękuję Wam za wszystkie rady. Ja mam termin USG na 23 stycznia mam nadzieję że mój Wierciołek pokaże co tam ma między nogami ![]() Edytowane przez Michalowa79 Czas edycji: 2012-01-11 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Kurier, który miał nam przywieźć pokrowiec wodoszczelny na aparat przyjechał 10 min przed naszym wyjazdem z domu na wakacje, więc tylko sprawdziliśmy czy towar się zgadza, a dopiero potem na spokojnie jak pooglądaliśmy ten pokrowiec to stwierdziliśmy, że był już użyty, bo miał jakieś drobne paproszki w środku! Na szczęście nie był uszkodzony. 2. Dostałam przesyłkę do pracy i też nie bardzo miałam możliwość rozpakowania przy kurierze, potem jak rozpakowałam to się okazało, że tam jest coś innego niż chciałam! Zadzwoniłam do tego sklepu i powiedziałam jaka jest sytuacja i na szczęście przysłali mi następnego dnia właściwy produkt, a tamtego nie musiałam już oddawać. No ale w przypadku wózka to na pewno bym dokładnie sprawdziła, tylko nie wiem czy dałoby się wszystko zauważyć przy kurierze (np. czy jakiejś części nie brakuje) ![]() No nic, jeszcze się zastanowię, bo jeszcze nawet po sklepach nie jeździliśmy. Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-01-11 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.