Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - własnoręcznie wykonane upominki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-04-07, 23:50   #31
mcromance
Zakorzenienie

Dot.: Włosowy prezent dla blond przyjaciółki = )!

Nawet dziewczyna nie wie jaki ma skarb za przyjaciółkę

Wracając do pytania. To zależy jakie ma włosy. Cienkie czy grube ?
Myślę, że spokojnie możesz kupować z różnych serii i firm, bo różnorodność może pomóc.

Ja sama mam cienkie, średnio gęste. Proste z tendencją do odgniatania i złośliwego falowania w stylu "włożyłam palce w gniazdko". Oto co stosowałam (lub zamierzam stosować).

Na takie suchelce dobry by był jakiś nawilżający szampon. Aloesowy albo Naturia Siberica. NS podobno ma dobre z serii "Objętość i nawilżenie" albo ten Neutralny. Do kupienia niestety tylko przez internet (m.in w sklepie kalina). Ale stosunek ceny do pojemności jest ok, bo kosztują ok. 20zł za 400 ml.
Albo jeśli masz Rossmanna w mieście to szampon Granat i Aloes Alterry. Dość łagodny ale dobrze oczyszcza.

Odżywkę mogę z ręką na sercu polecić Garnier Awokado i Karite, albo trochę lżejszą Garnier Cytryna i Biała glinka. Obie ładnie nawilżają, przy czym Awokado jest odrobinę cięższa, bo ma więcej olei w sobie.

Z olei do maziania na włosy polecam zasugerować oliwę z oliwek lub olej z pestek winogron. łatwo dostępne i dość tanie. Znowu jak masz Rossa w pobliżu to fajny jest olej Migdał i papaja Alterry.
Ja sama używałam czystego kokosowego i Vatiki kokosowej. Jednak dopiero ten z Alterry dał super efekt mięsistych, gładkich włosów. Ma też wygodną pompkę

Na jakąś dobrą maskę sama poluję, więc nic nie mogę poradzić tutaj.

Za to możesz jej na karteczce napisać przepisy na nawilżającą maskę z miodem, mlekiem i olejem z migdałów (ale chyba oliwą też można zastąpić). Przepis znalazłam np. tutaj: Klik Klik.
Dodaj też przepis na domową maskę do włosów z drożdży. Świetnie odżywia i jest tania jak barszcz. Wystarczą drożdże + mleko. Przepis możesz sobie wyguglować

A na końcówki wciśnij jej jakiś jedwab. Ja polecam z Green Pharmacy. Lekki, ładnie pachnie, ma łatwo zmywalne silikony i nie wysusza
podobno też jedwab Chi Farouka albo Marion są dobre, ale ich nie używałam.

No to chyba tyle ode mnie powodzenia w walce o ładne włosy koleżanki

Nie udzielam żadnych porad przez PW, proszę nie pisać.

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2013-04-07 o 23:52
mcromance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując