![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: mój chłopak bardziej starał się dla ex niż dla mnie
W sumie nie ma co oceniać moralności tego faceta. Znalazł naiwną Autorkę, to korzysta z jej zaangażowania. Na jej miejscu skupiłabym się na sobie i jak najszybszej ewakuacji z tego pseudozwiązku, a nie analizowała, czy jego zachowanie jest moralne, czy nie.
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Nie wiadomo czy korzysta z jej zaangażowania. Bardziej mi to wygląda jakby miał gdzieś jej starania, bo nie robią na nim wrażenie. Nie każdy lubi celebrowanie związku. O niczym też nie świadczy że podobno z byłą wcześniej tak robił, bo być może właśnie wtedy się zorientował, że to nie dla niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Autorko popatrz na swojego chłopaka. Był on z osobą dla której się starał, a ona miała go gdzieś. A teraz się zastanów czy wasz związek nie wygląda jak ich tylko ze teraz twój chłopak zamienił się rolami. On cie traktuje tak jak eks jego. Chcesz się stać taką osobą jak on i w kolejnym się tak zachowywać?
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RMX3393 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ale ty nie jesteś w żadnym związku.
Sama przyznałaś, że mielibyście być kolegami. Dla niego jesteś tylko plasterkiem po ex. Służysz za czasoumilacz dla którego nie trzeba się starać. Szkoda tylko twojego czasu. To jest kilka miesięcy, a co będzie po kilku latach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie oczekuj, że za każdym razem gość będzie zachowywał się tak samo, jakby dostał amnezji. Mężczyźni - wbrew pozorom - to nie są maszyny. To nie jest serwer, to nie jest serwis czy inne layer wirtualizacji na urządzeniu, że wejdziesz za pomocą kredek admina i restartujesz, a pojawi się nowa i świeża instancja, która będzie kompletnie nowa. Bez pamięci o przeszłości. Przedstawię Ci to w taki sposób. Kobiety i mężczyźni różnią się w wielu aspektach. Nawet w kwestii romantycznych, że tak powiem. Zarówno kobiet i mężczyźni mają różne romantic window, jak nazywają to Anglosasi. Jak się możesz domyślać, są inne w budowie oraz założeniach. U kobiet wygląda to jak pętla, albo cykl. Nie wiem na ile jest to powiązane - o ile w ogóle - z waszym cyklem miesiączkowym, który nomen omen jest taki sam w etapach czyli przysłowiowo umieracie i rodzicie się na nowo. Ten wzór cyklu czy też pętli, jest clue waszego okna romantycznego. Kobiety poznają mężczyznę, zakochują się, następuje apogeum miłości oraz relacji, a potem to umiera. Zataczacie koło, odradzacie się niczym feniks. I nie ważne czy kobieta ma 20 lat, 30 lat, 40 lat czy nawet i 50. To jest fascynujące w was. Tu powstaje niezrozumienie, bo mężczyźni mają inne romantic window. Inaczej skonstruowane. Przypomina ono pory roku. Jest wiosna, gdzie wszystko się budzi. Mniej więcej od narodzin chłopaka do powiedzmy jego szesnastych czy też piętnastych urodzin. Wtedy nadchodzi lato: czas witalności, ogromu siły i bycia napędzanym przez hormony. Jesteśmy pchani w tym Imperatywie, by się z wami łączyć w miłości :P Nasze lato trwa tak do powiedzmy trzydziestki, gdy przychodzi jesień. Ta o dziwo jest długa, trwa tak do pięćdziesiątego roku życia, gdy następuje zima. Zaznaczam: mówię o romantycznym oknie, nie o witalności czy zdrowiu. Tutaj powstał tekst "która Cię skrzywdziła?!" i tego podobne bzdety. Wynika z niezrozumienia mężczyzn przez kobiety. Drogie panie, jeśli mam to jakoś wam wyjaśnić, to odniosę się do tych z was, które mają dzieci. Jeśli zapyta się was oto, czy chcecie mieć drugie, nie będzie to taka jasna odpowiedź. Doświadczyłyście trudów ciąży, porodu oraz wychowania niemowlęcia. Macie za sobą to doświadczenie i jesteście wdzięczni, że macie to za sobą. I właśnie w tym zdaniu jest clue funkcjonowania męskiego romantic window. My już mieliśmy w swoim życiu lato, byliśmy głupio zakochani i robiliśmy dziwne rzeczy z powodu hormonów. Jest to za nami i cieszymy się, że mamy to doświadczenie, ale nie koniecznie chcemy to powtarzać. I teraz przechodzimy do Twojego partnera. Oczywiście, nie wiem ile macie lat, ale to wygląda mi na taki obraz. Nie oczekuj, że gość dostanie amnezji, że będzie taki sam słodki i będzie miał tyle samo energii na Ciebie, co na nią. Tak się oburzacie, jak któryś mężczyzna wyskoczy z tekstem "na partnerkę/żonę tylko dziewica" w domyśle - nie używana. Debilny tekst, ale do cholery: hipokryzja wyłazi z autorki. Chcesz dokładnie tego samego. Aby po jednym związku był nieużywany. Tak się nie da xD Nie możesz zjeść ciastka i mieć ciastka. Im dalej w lata, tym spotkasz więcej ludzi z bagażem doświadczeń. Emerytowani atleci na rynku matrymonialnym :P Pod rozwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I w ogóle, to co piszesz o kobiecych cyklach miłości, to, z całym szacunkiem, bredzenie. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Typ wyjaśniający kobietom jak działa ich hive mind przebił wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Ależ tu Majka ponioslo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Na ramie wozu zostało wydrapane bagnetem. Stąd wiem!
No nie wiem, ja nie określiłem tego mianem hive mindu :P Nie do mnie zarzuty o takie nazewnictwo. Fajnie, że jest młody. Nadal nie oczekuj od niego, że będzie nieskazitelny i jak nowy, po praniu w Perwolu. Coś tam przeżył, skończyło się i ma pierwsze doświadczenie. Jeśli porównać go do samochodu - to gość jest już lekko używany, więc musisz z tym dealować. Jak Ci nie odpowiada, to szukasz dalej. Proste jak lewy prosty między oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Wybacz, że cię rzucę o "glebę"- twoim żargonem ale ... wiesz
![]() ![]() Więc albo chcesz ot tak włożyć kij w mrowisko albo poprawić wizażankom humor. Ja się w każdym razie ubawilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Bzdury, bzdury.
W mrowisko leje się ciekłe aluminium i powstają z tego ciekawe instalacje artystyczne :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
uparta chmura
|
To ty całkiem romantyczny jesteś.
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- [1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_64582d7 210082;89512735] I w ogóle, to co piszesz o kobiecych cyklach miłości, to, z całym szacunkiem, bredzenie. Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No ale tak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Może to nie jest w jego naturze. Sama nie lubię wszelkich liscikow wierszy itp. Czemu płakałaś w walentynki
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- I nie mówię że Twoje oczekiwania są jakieś źle, tylko że może poprzednio chłopak trafił na dziewczynę która też chciała ciągle jego ciuchów, listow miłosnych, poznawan rodziców po 2 mscach, chłopak się zgadzał by się dostosować, a po rozstaniu przejrzal na oczy i powiedzial nigdy więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Facet się raczej nie wyleczył z tamtej relacji i jesteś "plasterkiem".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
uparta chmura
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Poza tyn zbieramy jabłka, gruszki, winogrona i orzechy ![]() Czy może być coś piękniejszego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Przyczajenie
|
Spróbujmy odróżnić te rzeczy, które faktycznie świadczą o tym, że Twojemu facetowi może na Tobie nie zależeć, od tych, które nie mają aż takiego znaczenia.
Moim zdaniem - niekoniecznie powinnaś tak bardzo porównywać to, co Twój facet robił w relacji z poprzednią dziewczyną z tym, co robicie razem. Każda znajomość powinna rozwijać się swoim tempem, to nie presja, ani wyścigi. Moim zdaniem źle się stało, że tak dużo naopowiadał Ci o liścikach i prezencikach dawanych byłej, bo przez to się zadręczasz, zupełnie niepotrzebnie. Być może on tak robił, ale od początku czuł i uważał to za głupie albo doszedł do wniosku że woli wyrażać uczucia w inny sposób i nie myśli o tym, że to dla Ciebie ważne. To można ustalić, jeżeli obydwojgu wam na sobie faktycznie zależy: powiedzieć o tym, że np. fajnie byłoby zaskakiwać się miłymi drobiazgami, czy że brakuje Ci wspólnych wyjść. Tylko nie chodzi o domaganie się, a rozmowę o potrzebach i odczuciach. Z drugiej strony są tu pewne rzeczy, które są dla mnie dyskwalifikujące, takie jak: częste wspominanie o byłej podczas wspólnych wyjść, brak zaangażowania, olewanie Cię - gdy mówiłaś mu o chęci spędzenia wspólnego czasu w walentyki. Co innego gdyby powiedział: nie dam rady/mam b. dużo pracy może spotkamy się weekend i wtedy pójdziemy do fajnej knajpki, a co innego olanie. Można nie obchodzić walentynek, ale skoro i tak siedział w domu i nic nie robił, to powinien się cieszyć, że Cię zobaczy. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Doświadczenia nie muszą oznaczać, że człowiek nie jest w stanie się na nowo zaangażować. Jestem w związku z rozwodnikiem, starszym ode mnie - i na każdym kroku czuję jego zaangażowanie - to on wariuje, gdy przez krótki czas nie możemy się zobaczyć, kupuje mi kwiaty, urocze kartki z życzeniami, zabiera na wycieczki po okolicy i do fajnych knajpek - i to mimo, że opiekuje się starszym ojcem, więc czasem musi się mocno "nagimnastykować". Jeżeli autorka tego zaangażowania nie czuje, to nie jest kwestia jakiejś uniwersalnej prawdy o mężczyznach, tylko tego, że widocznie JEJ facet jest letni/nie przepracował poprzednich doświadczeń/zależy mu na niej średnio. Edytowane przez Niesforna_Lola Czas edycji: 2023-02-26 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Masz zazdrość wsteczną, OCD i niskie poczucie własnej wartości. Co cię obchodzi, z kim był wcześniej? Jego ciało, jego wybór. To ty masz problem. Może o niej mówić, co chce i kiedy chce, a ty powinnaś to zaakceptować. Idź na terapię, bo nie radzisz sobie z emocjami. I to, jak to rozpatrujesz, jest dziecinne. Przecież nieważne, z kim był wcześniej. Ważne, że jest z tobą! Ogarnij się, bo drugiego tak wspaniałego gościa możesz już nie poznać. Albo znajdź sobie prawiczka i problem z głowy. Jak można w taki sposób myśleć o czyjejś przeszłości... Przecież to normalne, że każdy ma jakąś swoją przeszłość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.