Ginące pieniądze i nie tylko - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2025-04-02, 15:15   #31
xfrida
Zadomowienie

Dot.: Ginące pieniądze i nie tylko

Cytat:
Napisane przez KasumiShinobi Pokaż wiadomość
Tak po krotce dodam że nigdy nie kładłam pieniędzy na widoku, Kiedyś chowałam je do portfela w torebce jak normalny człowiek...potem chowałam już portfel po szafkach a i tak ginęły i była to kwota zazwyczaj 100 zl max wiec zaczelm w innym miejscu chować same pieniądzae beż portfela i póki co nic mi nie ginie. Tu temat nie kończy się na pieniądzach ale i na produktach spożywczych oraz chemii. Ile to pod moją nieobecność rzeczy ubywało połowę mniej kawy, oleju, i innych tego typu rzeczy. A ostatnio nawet miałam podwedzony słoiczek z przyprawa "ziele angielkie" był.pusty co prawda ale chciałam go uzupełnić i patrze zonk nie ma. A po paru dniach przypadkiem widzę go na dole u teściowej na regale z wsypana inną.przyprawa xD specjalnie zapytałam czy nie widziała tego słoiczka to oczywiście udała głupka. A po paru godzinach wola mnie i pokazuje ów słoiczek już umyty! Bez tamtej.przyprawy i mi mowi że był w szafce xD jak ja go wcześniej widziałam na regale ( brak slow) Mi chodzi tylko o sam fakt że bierze coś bez pytania. Była też akcją z fajkami podwedzonymi zięciowi to się bratowa odezwała i powiedziala cco jest na rzeczy a tesciowa podobno się wypierała w żywe oczy.
w sumie nie wiem czego oczekujesz po tym watku?

nie chcesz nikogo skonfrontowac,mowisz ze maz ci nie uwierzy, ty nie chcesz sie wyprowadzic to pozostaje ci tylko pogodzic sie z ta sytuacja i przestac marudzic

ja osobiscie bym sie wyprowadzila a raczej nigdy bym sie tam nie wprowadzila
no ale juz zalozmy ze mnie oczadzilo i sie wprowadzilam
wiec w takiej sytuacji zainstalowalabym kamere ,nagrala jak kradnie
nastepnie pokazala mezowi i powiedziala ze chce sie wyprowadzic ,wynajela cos lub postarala sie o kredyt i kupila cos jesli macie zdolnosc kredytowa a nastepnie pokazala tesciom filmik i sie wyprowadzila

poniewaz ty nie chcesz nic z tych rzeczy zrobic nie pozostaje ci nic innego jak kupic sejf i tam trzymac pieniadze i inne wartosciowe rzeczy
zalozyc zamki na kazdej szafce z ktorej tesciowa wyjmuje rzeczy
lub robic wieksze zakupy wtedy jak cos ukradnie to ci nie zabraknie ;-)
Stary 2025-11-19, 16:32   #32
each4ioNoh
Przyczajenie

Dot.: Ginące pieniądze i nie tylko

Cytat:
Napisane przez KasumiShinobi Pokaż wiadomość
Cześć chciałam poradzić się was bo mam pewien problem. Odkąd mieszkam z teściami (7 lat ) zaczęły mi ginąc pieniądze nie duże sumy 100 zł. Nigdy nikogo za rękę nie złapałam ale domyślam się kto to może być, bo tylko ta jedna osoba jest w domu cały dzień ( nie pracuje). Ostatnia akcja była taka ze wypłaciłam 4 tys do jednej koperty i drugie 4 tys też do koperty. W jednej były moje pieniądze w drugiej teciow i do ich koperty dalam paragon z kantoru zeby nie pomylic kopert. Swoją kopertę położyłam chwilowo na schodach a drugą tą z paragonem wręczyłam teściowej. Po czym na chwilę mnie zawołała żebym pomogła jej przy telefonie bo coś się tam zawieszało także byłam u niej w pokoju. A ona wtedy wyszła i kręciła się po domu. Po tej sytuacji poszłam zanieść swoją kopertę zaglądam a tam był ten paragon. Czyli zapewne tesciowa musiała podmienić kopertę w tym czasie gdzie jej ogarniałam telefon. Myślała że w mojej jest więcej bo faktycznie tak wyglądała na pierwszy rzut oka bo były drobniejsze nominały. Powiem wam że byłam w szoku. Nie spodziewalam się czegoś takiego po niej. Trzeba miec nie rowno.pod sufitem zeby zrobic komus cos takiego. Z mezem.pomagamy finasowo tesciom dokladamy sie do rachunkow a tu takie cos. I tu rodzi się moje pytanie do was, jak zdemaskować czy przyłapać kogoś na takich zagrywkach bądź co byście poradzili na ginace pieniadze. Albo widzicie e ktoś beż pytania podbiera wam np kawę, olej przyprawy, czy nawet ściereczki. Mieszkamy u nich w domu ale teście mają swoją kuchnie i ja z.mezem na górze.
Moim zdaniem jesteś już w 99% pewna, co się dzieje, tylko szukasz teraz sposobu, żeby to potwierdzić i nie wywołać wojny domowej. To normalne. Sytuacja jest bardzo niekomfortowa i przykre jest to, że chodzi o kogoś tak bliskiego.
each4ioNoh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości