![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Napięcie w grupie
Cytat:
Dopisałam resztę w osobnym komentarzu - mam perspektywę mojej grupy od jakiś 20 lat i w takim przypadku bliskich relacji nie widzę nic złego, by po prostu pogadać, dać znać że można na mnie liczyć itp. Więc jak wyżej, wszystko zależy od stopnia znajomości i czy to jakaś stosunkowo świeża grupa (jeśli jak autorka napisała powstała przed pandemią to dla mnie właśnie taka świeża grupa? Ale to już pewnie zupełnie kwestia perspektywy i autorka może to widzieć inaczej) czy też wieloletnia, bardzo dobrze się znająca od wielu lat, gdzie ma się jednak większą swobodę takiego rozmawiania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dać znać, że możesz na mnie liczyć ok, ale ja nawet wśród dobrych znajomych czułabym się niekomfortowo gdybym musiała sie teraz tłumaczyć z prywatnych rzeczy, z których nie mam ochoty sie póki co (jeżeli w ogóle) tłumaczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Chyba nie ma sensu już rozmawiać z tą dziewczyną, najwyraźniej nie są tak blisko, skoro ona po prostu mówi że, odpada czy nie może. Też ma prawo się bardziej nie zwierzać. A może być tak, że po prostu już jej się to hobby trochę znudziło i tak naprawdę nie ma tu na siłę czego przegadywać. Autorko, może by wam najbardziej pomogło poszukać na przyszłość kilku nowych osób do drużyny, np dać na FB jakiegoś posta o "naborze", wtedy miałybyście zastępstwo na takie przypadki jak ten i nowe osoby z większym entuzjazmem. Najgorsze, co możesz zrobić na wyjeździe to obrażać się albo mieć pretensje, kiedy ktoś nie ma tyle czasu albo entuzjazmu ile ty byś chciała, w ten sposób tylko zaognisz atmosferę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze byc tez tak, ze ta kolezanka ma gorszy okres i jej sie po prostu nie chce jechac. Albo nie chce byc juz czescia tej grupy - wyjdzie z czasem. I tez tak jak piszesz, moze czuc sie osaczona i kiepsko z mysla, ze przez nia gdzies tam sie rozwalil ten wyjazd.
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam Wasze argumenty i myślę, że macie rację. Już sama z siebie nie będę inicjować pogadanek ani dociekać co się u niej dokładnie dzieje, choć dalej będę odnosić się do niej serdecznie i bardzo chcę zachować przyjazne relacje. Widać jest jakiś większy kwas skoro tak reaguje, ale faktycznie może wywołać reakcję obronną gdy w takiej atmosferze ja też zacznę ją wypytywać. Moze faktycznie czegoś nie wiem, ale tutaj racja, że nie muszę wiedzieć wszystkiego i każdy ma swoje sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (1 użytkowników i 1 gości) | |
Milka32 |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.