kickboxing i inne sztuki walki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-24, 12:25   #1
fossa
Zadomowienie

kickboxing i inne sztuki walki

Od dluzszego czasu chodzi mi po glowie mysl zeby zapisac sie na kickboxing lub na inne sztuki walki. Od zawsze mi sie to podobalo i teraz mam ochote w koncu zrealizowac ten plan.
Oczywiscie mam pewne watpliowosci inaczej nie pisalaby tu.

A wiec czy Wizazanki trenuja tego rodzaju sporty (ewentualnie samoobrone) ?
Mam nadzieje ze tak.
Jakie macie wrazenia, podoba Wam sie ?
I czy trzeba miec super forme, byc wysportowanym zeby to robic ?

Wydaje mi sie ze to sport dla facetow i raczej glupio byc tam jedyna "baba" ze sie tak wyraze A wiec czy tego rodzaju sporty sa tez popularne wsrod kobiet?
Mam nadzieje ze widok kobiety trenujacej kickboxing nie budzi juz niczyjego zdziwienia.

Prosze, podzielcie sie swoimi wrazeniami.

(Ps.szukalam w wyszukiwarce az dziw ze nic nie znalazlam)
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 12:30   #2
Aramintha
Wtajemniczenie

Dot.: kickboxing i inne sztuki walki

Podbijam wątek, też by mnie interesował ten temat.

Choć ja się zastanawiam pomiędzy karate lub też inną wschodnią dyscypliną sztuk walki, a krav magą.

No i właśnie czy zapisując się na takie zajęcia nie ryzykuje się, że będzie się jedyną dziewczyną w grupie?
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 13:40   #3
SerenaVDW
Raczkowanie

GG do SerenaVDW

Trzeba miec do tego niezla kondycje ale na poczatku nie musisz byc jakas super ekstra wysportowana. Z czasem sie wyrobisz, o ile bedziesz chodzic regularnie na treningi ( ja mialam od 3 do 6 razy w tyg wiec to sporo) i sie przykladac a nie sie obijac.

I miesnie szybko od trenowania rosna. Jak Pudzian wygladala nie bedziesz ale mozesz spokojnie zapomniec o ramionkach smuklych jak u sredniowieczej ksiezniczki.

Edytowane przez SerenaVDW
Czas edycji: 2009-12-05 o 16:00
SerenaVDW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 13:51   #4
Aramintha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SerenaVDW Pokaż wiadomość
I miesnie szybko od trenowania rosna. Jak Pudzian wygladala nie bedziesz ale mozesz spokojnie zapomniec o ramionkach smuklych jak u sredniowieczej ksiezniczki.

No ja niestety straciłam swoje "średniowieczne" ramionka na rzecz takich bardziej umięśnionych To samo tyczy się łydek, ale na szczęście w mniejszym stopniu.
Co prawda nie trenowałam nigdy boksu, ale m.in. z przyczyn wizualnych szukam czegoś bardziej ogólnorozwojowego. Zresztą boks to jakoś nie moje klimaty.
W czasach liceum miałam samoobronę, była głównie oparta na elementach judo, to jakoś też nie dla mnie.

SerenaVDW, a jak to było być jedyną dziewczyną w grupie?
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 13:56   #5
olcia 810
Wtajemniczenie

Ja trenowałam 8 lat Judo Jestem bardzo zadowolona. Kochałam ten sport i był dla mnie wszystkim. Sport kształtuje nie tylko mięśnie, ale i psychike. Widze, że masz 23 lata, więc chyba chcesz ćwiczyc amatorsko? Ja ćwiczyłam zawodowo Codziennie treningi.. Czasem było ciężko, kiedy wszyscy szli do kina- ja na trening Ty pewnie chcesz trenować dla przyjemności, no i nauki podstaw.

Aha i co do waszych obaw. Otóż niestety niewiele dziewczyn jest na tego rodzaju zajęciach.
Dla mnie to nie był problem, bo ja potrzebowałam po prostu dobrego treningu i tak ćwiczyłam z osobnikiem płci przeciwnej Ale przyznam, że przez tyle lat bardzo często sie zdarzało, że koleżanki do ćwiczenia nie miałam
Może uda Ci się znaleźć jakąś znajomą, która chciałaby iśc z Toba na tego typu zajęcia

Powodzenia
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 15:18   #6
SerenaVDW
Raczkowanie

GG do SerenaVDW

Normalnie. Czasami dzieki temu mialam taryfe ulgowa. Problem tylko byl czasami ze znalezieniem partnera przy jakims cwiczeniu, bo albo za wysko albo za ciezki itd. ale tak to ok.
Stary 2008-08-24, 15:26   #7
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Moja mama kiedy miała 16 lat trenowała kick-boxing, była całkiem niezła, ale była jedyną dziewczyną, a faceci z jej grupy nie chcieli się z nią bić w obawie, że coś jej zrobią. Możliwe że dlatego, że malutkie to to było, chudziutkie i strach klepnąć, a co dopiero kopanie i bicie
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 16:01   #8
Ponura
Wtajemniczenie

Ja trenowałam Krav-magę i gorrrrrąco polecam (Dziewczynom z wawki i Łodzi chętnie na PW polecę świetnego trenera) - przestałam, bo dostałam się na drugi kierunek i nie wyrabiałam czasowo.

Aha, nie trzeba na początku mieć świetnej kondycji, przyjdzie z czasem Co do bycia jedyną dziewczyną w grupie - bez obaw, jak się trafi na fajnych ludzi to wszystko jest ok, czasem trzeba nawet przekonywać, żeby jakoś agresywnej się zachowywali, bo też by się chciało potrenować

Teraz myślę, czy nie wrócić do jakiś innych sportów walki: myślałam nad kick boxingiem, ale moje nogi mam wrażenie jakieś słabe są i nienajlepiej się czuję w kopnięciach Któraś z Was pisała o boksie - a można coś więcej? Gdzie, u kogo, jak męczy, jak bardzo się wyrabiają te bary, ładnie proszę - chętnie się dowiem

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 16:49   #9
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aramintha Pokaż wiadomość
Podbijam wątek, też by mnie interesował ten temat.

Choć ja się zastanawiam pomiędzy karate lub też inną wschodnią dyscypliną sztuk walki, a krav magą.

No i właśnie czy zapisując się na takie zajęcia nie ryzykuje się, że będzie się jedyną dziewczyną w grupie?
Zalezy w jakim celu chcesz trenowac; jesli dla sportu/kondycji, to co Cie sie zywnie spodoba. Taekwondo, judo, karate itd. to w uproszczeniu ladny sport, jesli chodzi o bardziej "praktyczne" umiejetnosci, to zdecydowanie lepiej krav maga, vt czy bjj. Nie zebym czul sie specjalista w temacie, ale tak mi sie wydaje

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 17:00   #10
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Pokaż wiadomość
Moja mama kiedy miała 16 lat trenowała kick-boxing, była całkiem niezła, ale była jedyną dziewczyną, a faceci z jej grupy nie chcieli się z nią bić w obawie, że coś jej zrobią. Możliwe że dlatego, że malutkie to to było, chudziutkie i strach klepnąć, a co dopiero kopanie i bicie
No ja tez takie jestem chuchro i nie mam super kondycji ale za to wielka ochote.
No ale boje sie ze nie dam rady - nie chce byc posmiewiskiem .

Pewnie ze chce trenowac amatorsko ( 1 w tyg. albo gora 2 ) - ktoras z Was o to pytala.

Poczytalam jeszcze o tym kraw maga ale z tego co zrozumialam to trenuje sie to indywidualanie pod okiem trenera a co pewnie jest kosztowne i czasochlonne.

Prosze tez o opinie panow na wizazu, jezeli takowi tu sa i znaja sie na temacie .
A nikt z Was nie trenowal samoobrony ?

fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 17:30   #11
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Prosze tez o opinie panow na wizazu, jezeli takowi tu sa i znaja sie na temacie .
A nikt z Was nie trenowal samoobrony ?
No ja juz napisalem wyzej... znam sie umiarkowanie na temacie. W kazdym razie, nie widze nic dziwnego w kobiecie/dziewczynie trenujacej sw.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-24, 18:19   #12
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość

Poczytalam jeszcze o tym kraw maga ale z tego co zrozumialam to trenuje sie to indywidualanie pod okiem trenera a co pewnie jest kosztowne i czasochlonne.

Pierwsze słyszę A trenowałam kravkę 2 lata

Stary 2008-08-24, 18:35   #13
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

trenowalam Krav-magę i boks i bardzo tęsknię za tymi czasami
całe szczesie do boksu zdarza mi sie powracac

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 18:39   #14
SerenaVDW
Raczkowanie

GG do SerenaVDW

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała o boksie - a można coś więcej? Gdzie, u kogo, jak męczy, jak bardzo się wyrabiają te bary, ładnie proszę - chętnie się dowiem

Ja trenowalam na Legii. Ogolnie to rozgrzewka jest bardziej meczaca od samego glownego treningu, ale nie tak ze padasz na nos no chyba ze masz strasznie slaba kondycje albo trener akurat postanowi wycisnac z Ciebie ile sie da. I to nie tyle ze bary sie wyrabiaja tylko ogolnie miesnie zwlaszcza rak. Nie wygladasz jak paker z silowni, nie wygladasz tez grubo po prostu robisz sie taka "dobrze zbudowana" i zwlaszcza jezeli wczesniej bylas dosyc pulchna to moze nie do konca ladnie wygladac.
Stary 2008-08-24, 18:57   #15
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Wątek w temacie - sztuki walki, która najlepsza:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=sztuki+walki

Capoeira:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=capoeira
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-24, 19:54   #16
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SerenaVDW Pokaż wiadomość
Ja trenowalam na Legii. Ogolnie to rozgrzewka jest bardziej meczaca od samego glownego treningu, ale nie tak ze padasz na nos no chyba ze masz strasznie slaba kondycje albo trener akurat postanowi wycisnac z Ciebie ile sie da. I to nie tyle ze bary sie wyrabiaja tylko ogolnie miesnie zwlaszcza rak. Nie wygladasz jak paker z silowni, nie wygladasz tez grubo po prostu robisz sie taka "dobrze zbudowana" i zwlaszcza jezeli wczesniej bylas dosyc pulchna to moze nie do konca ladnie wygladac.
A ja no właśnie - pulchna. Ale dziękuję za odpowiedź

Stary Dzisiaj, 12:01   #17
Zuziczek93
Przyczajenie

Red face Dot.: kickboxing i inne sztuki walki

Ja sama trenowałam parę miesięcy i to zdecydowanie super opcja dla kobiet - polecam Ci nawet chodzenie do grup mieszanych, a nie tylko kobiecych, bo pozwala to na zdjęcie z siebie kompleksów i zobaczenie, że laski wcale nie radzą sobie gorzej niż nieskoordynowani i nierozciągnięci faceci na takich zajęciach...
No i jest masa super sprzętu z pięknym designem, ja np. miałam stąd różowe Everlasty: https://mmaniak.pl/204-rekawice-bokserskie-damskie.html
Zuziczek93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości