|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
kickboxing i inne sztuki walki
Od dluzszego czasu chodzi mi po glowie mysl zeby zapisac sie na kickboxing lub na inne sztuki walki. Od zawsze mi sie to podobalo i teraz mam ochote w koncu zrealizowac ten plan.
Oczywiscie mam pewne watpliowosci inaczej nie pisalaby tu. ![]() A wiec czy Wizazanki trenuja tego rodzaju sporty (ewentualnie samoobrone) ? Mam nadzieje ze tak. Jakie macie wrazenia, podoba Wam sie ? I czy trzeba miec super forme, byc wysportowanym zeby to robic ? Wydaje mi sie ze to sport dla facetow i raczej glupio byc tam jedyna "baba" ze sie tak wyraze ![]() Mam nadzieje ze widok kobiety trenujacej kickboxing nie budzi juz niczyjego zdziwienia. ![]() Prosze, podzielcie sie swoimi wrazeniami. ![]() (Ps.szukalam w wyszukiwarce az dziw ze nic nie znalazlam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kickboxing i inne sztuki walki
Podbijam wątek, też by mnie interesował ten temat.
Choć ja się zastanawiam pomiędzy karate lub też inną wschodnią dyscypliną sztuk walki, a krav magą. No i właśnie czy zapisując się na takie zajęcia nie ryzykuje się, że będzie się jedyną dziewczyną w grupie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Trzeba miec do tego niezla kondycje ale na poczatku nie musisz byc jakas super ekstra wysportowana. Z czasem sie wyrobisz, o ile bedziesz chodzic regularnie na treningi ( ja mialam od 3 do 6 razy w tyg wiec to sporo) i sie przykladac a nie sie obijac.
I miesnie szybko od trenowania rosna. Jak Pudzian wygladala nie bedziesz ale mozesz spokojnie zapomniec o ramionkach smuklych jak u sredniowieczej ksiezniczki.
Kto nie ryzykuje ten nic nie ma Edytowane przez SerenaVDW Czas edycji: 2009-12-05 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja niestety straciłam swoje "średniowieczne" ramionka na rzecz takich bardziej umięśnionych ![]() Co prawda nie trenowałam nigdy boksu, ale m.in. z przyczyn wizualnych szukam czegoś bardziej ogólnorozwojowego. Zresztą boks to jakoś nie moje klimaty. W czasach liceum miałam samoobronę, była głównie oparta na elementach judo, to jakoś też nie dla mnie. SerenaVDW, a jak to było być jedyną dziewczyną w grupie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja trenowałam 8 lat Judo
![]() ![]() ![]() Aha i co do waszych obaw. Otóż niestety niewiele dziewczyn jest na tego rodzaju zajęciach. Dla mnie to nie był problem, bo ja potrzebowałam po prostu dobrego treningu i tak ćwiczyłam z osobnikiem płci przeciwnej ![]() ![]() Może uda Ci się znaleźć jakąś znajomą, która chciałaby iśc z Toba na tego typu zajęcia Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Normalnie. Czasami dzieki temu mialam taryfe ulgowa
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Moja mama kiedy miała 16 lat trenowała kick-boxing, była całkiem niezła, ale była jedyną dziewczyną, a faceci z jej grupy nie chcieli się z nią bić w obawie, że coś jej zrobią. Możliwe że dlatego, że malutkie to to było, chudziutkie i strach klepnąć, a co dopiero kopanie i bicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja trenowałam Krav-magę i gorrrrrąco polecam
![]() Aha, nie trzeba na początku mieć świetnej kondycji, przyjdzie z czasem ![]() ![]() Teraz myślę, czy nie wrócić do jakiś innych sportów walki: myślałam nad kick boxingiem, ale moje nogi mam wrażenie jakieś słabe są i nienajlepiej się czuję w kopnięciach ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale boje sie ze nie dam rady - nie chce byc posmiewiskiem ![]() ![]() Pewnie ze chce trenowac amatorsko ( 1 w tyg. albo gora 2 ![]() Poczytalam jeszcze o tym kraw maga ale z tego co zrozumialam to trenuje sie to indywidualanie pod okiem trenera a co pewnie jest kosztowne i czasochlonne. Prosze tez o opinie panow na wizazu, jezeli takowi tu sa i znaja sie na temacie ![]() A nikt z Was nie trenowal samoobrony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No ja juz napisalem wyzej... znam sie umiarkowanie na temacie. W kazdym razie, nie widze nic dziwnego w kobiecie/dziewczynie trenujacej sw.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
trenowalam Krav-magę i boks i bardzo tęsknię za tymi czasami
całe szczesie do boksu zdarza mi sie powracac
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja trenowalam na Legii. Ogolnie to rozgrzewka jest bardziej meczaca od samego glownego treningu, ale nie tak ze padasz na nos no chyba ze masz strasznie slaba kondycje albo trener akurat postanowi wycisnac z Ciebie ile sie da. I to nie tyle ze bary sie wyrabiaja tylko ogolnie miesnie zwlaszcza rak. Nie wygladasz jak paker z silowni, nie wygladasz tez grubo po prostu robisz sie taka "dobrze zbudowana" i zwlaszcza jezeli wczesniej bylas dosyc pulchna to moze nie do konca ladnie wygladac.
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Wątek w temacie - sztuki walki, która najlepsza:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=sztuki+walki Capoeira: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=capoeira |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja sama trenowałam parę miesięcy i to zdecydowanie super opcja dla kobiet - polecam Ci nawet chodzenie do grup mieszanych, a nie tylko kobiecych, bo pozwala to na zdjęcie z siebie kompleksów i zobaczenie, że laski wcale nie radzą sobie gorzej niż nieskoordynowani i nierozciągnięci faceci na takich zajęciach...
![]() No i jest masa super sprzętu z pięknym designem, ja np. miałam stąd różowe Everlasty: https://mmaniak.pl/204-rekawice-bokserskie-damskie.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.