![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoś wybudował dom za kwotę do 200 tys zł?
Cytat:
I zawsze przy takich opiniach (prawdziwych bądź co bądź ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Ja niedługo zaczynam i za 250 tyś niewliczając działki zamierzam postawić pasywny domek 168 m2 + garaż jakies 37m2
Będzie to domek z płaskim dachem ale ja akurat tak mogę . Ważne są warunki zabudowy bo mamy porąbany system gdzie ktoś mówi jak ma wyglądac twój dom. W moim przypatku akurat mi się to podoba. I tak dla porównania mój stropodach z 0,5 m grubości ociepleniem bedzie kosztowac po wstepnych szacunkach 28 tys dach 2 spadowy u znajomego który się już wprowadza kosztował 42 tyś a jego ojciec wybudował 4 spadowy z 2 tarasami dachowymi i lukarnami i zapłacił 85 tyś wiec rozbieżnośc ogromna. Działeczke mam uzbrojoną. Na budowe pakuję się w kredyt ale tylko dla tego że obecnie z żoną wynajmujemy mieszkanie i miesięcznie płace tyle jak bym wziął 300 tyś w złotówkach . Niebiorąc krechy niebedę miał nic co będę mugł pozostawić dziecią. A trzeba pamjętać że nieruchomości zawsze idą w górę , i gdy się dobrze buduje to budując dom za 400 tyś z działką po wybudowaniu jest wart 500 tys. A system gospodarczy to niekoniecznie samodzielne układanie cegieł etc. Ale za poszczególne prace np stan sórowy osobna ekipa a do wykańczania inna. Umowy z każdym żadnych zaliczek i powinno byc ok jak skończę mam nadzieje że w czerwcu 2012 to wrzucę w sieć kolejny pasywny domek. PZDR ![]()
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Już mój jeden znajomy chwalił się, że postawi dom w pół roku za 200 tys... Minęło 2 lata, poszło kupę kasy, a dom w stanie surowym bez okien stoi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
I o to chodzi właśnie
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#187 |
BAN stały
|
to zależy od wielu czynników takich jak firma jaką weźmiecie do bodowy,materiałów itp.
My budujemy domek 200m2( z garażem) nie licząc działki która nasz kosztowała 170tys -prawie 1800m2 wydaliśmy narazie ok 250tys stan surowy bez dachu z tarasem to 100tys sam dach kosztował nas ok 60tys(z dachówką ceramiczną) okna to ok 30tys z żaluzjami antywłamaniowymi (dopiero zamówiliśmy) hydraulika i elektryka ,podłączenia gazu itp ok 50tys a jeszcze daleka droga przed nami :drzwi,ogrzewanie podłogowe,tynki,gładzie,o cieplenia ,ewelacje,klinier itp... nie wspomnę już o wykończeniówce... ![]() dodaje fotki z wczoraj ![]() zapomniałam i piecu gazowym -30tys Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2011-08-22 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Hej Limetka
![]() U nas trochę łagodniej,bo domek trochę mniejszy od Twojego ![]() Działka była (podarek od teściowej) Stan surowy otwarty todo tej pory 150 tys w tym będzie japońska blacho-dachówka Finco Stal Kryjemy dach w środę ![]() Ale jedno jest pewne ZA 250 TYS TO SIE NIE DA WYBUDOWAĆ ![]()
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2011-08-22 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdzie jeszcze wyposażenie takiego domu.... Sam sprzęt AGD, RTV, meble ile kosztuje... Baterie, glazury, podłogi... ehh szkoda słów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Do tej momentu poszło 100 tys.(załączniki)
Dół 80 m2(salon z kuchnią, 2 małe pokoje, łazienka) + góra 40 m2(sypialnia, garderoba i mała łazienka z prysznicem) powierzchni użytkowej. Bedziemy próbować się zmieścić w 200 tys. z tym, że narazie wykończymy tylko dół. Edytowane przez MAGDAJ7 Czas edycji: 2011-08-23 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
MAGDAJ7 ładny domek. Rozumiem, że chcecie się zmieścić w 200stu tysiącach robiąc tylko dół?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój tato, gdy remontował dom robił wszystko sam, od paneli, przez gładzenie i malowanie ścian po glazury, terakoty itp itd. Jak coś zchrzanił to miał pretensje do siebie, chociaż mi się wszystko podobało, bo to naprawdę złota rączka. Jeśli będziemy remontować swój domek/mieszkanko to na pewno go "wynajmiemy" :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam nadzieję, że przy plytkach pomoże nam kolega również złota rączka, bo ekipy fachowców są różne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Dla niedowiarków link do mojego domku http://forum.budujemydom.pl/Wisienko...ek-t13297.html
moze nie jest idealny, ale nasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() A to mój parterowiec,jutro kryjemy dach ![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Znajoma stawia domek szkieletowy 80 m2 wprowadza sie do niego za 200 tyś nielicząc działki oczywiście
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
iza, piękny ten Wasz domek. Ile ja bym dała, żeby taki mieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Nic nie stoi na przeszkodzie
![]() Dzięki za komplement ![]() Ogromny fundament ,mamy niewielki spadek przez co budynek podniesiony wyżej niż było planowane,masaaa betonu,ogromny 4spadowy dach niemal 300m ...No tak to właśnie jest,coś kosztem czegoś,ale z drugiej strony poddasze w zupełności odpadało,bo ja ogromnie skosów nie znoszę i cóż było robić ![]() ![]()
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2011-08-23 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz odpowiem na pytania ![]() łożko to vox, z tej samej kolekcji co ty sobie wybrałas meble. ja nie kupiłam kapletu gdyz oryginalne szafki nocne srednio mi sie widziały, a komoda nie pasowała mi rozmiarem i dobrałam z innej kolekcji. szafa jest na wymiar, kolory zblizone do VOX, wiec sie troche róznia , ale mnie sie podoba wylewka uzytkuje sie jak najbardziej ok : ![]() ja tez firan nie lubie,a w drewnianych zaluzjach zakochalam sie od pierwszego wejrzenia, fakt tanie nie sa i dlatego warto kupic przez internet-mnie wyszły prawie tysiac taniej niz ze sklepu. za 2 witryny i drzwi balkonowe zaplacilam cos kolo 2200-2400 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Pozwolicie że dołączę do wątku
![]() Mamy w planach domek 120 metrów więc nie za duży. Działka już zaklepana, w pięknej okolicy, pod miastem. Budujemy systemem gospodarczym, sporo znajomych się buduje więc mamy sporo firm bądź osób poleconych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
Widzę, że tutaj się zrobił dziennik budowy
![]() My z mężem również jesteśmy w trakcie budowy, domek 200m2 plus garaż. Na tą chwilę mamy stan surowy prawie zamknięty. Okna są, pokrycie dachu będzie lada dzień (struktonit), czekaliśmy na dostawę. Wiem, że wątek założony został dość dawno, ale i jest kilka nowych wpisów odnośnie kwot i ja nie wyobrażam sobie wydać 200 tys. na dom.. Stan surowy zamknięty owszem, ale gdzie reszta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Dobrym rozwiązaniem są też domy modułowe powstają zdecydowanie szybciej, nawet w ciągu 2-3 miesięcy w przeciwieństwie do budynków murowanych. No i przede wszystkim są tańsze w postawieniu, energooszczędne i eko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.