|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Perfumy Eyfel
Czy kupujecie/używacie perfum Eyfel? Jeśli tak, to jakie zapachy i jak wypadają w porównaniu do oryginału?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guerlain Lover
|
Dot.: Perfumy Eyfel
Nie używamy tu podróbek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ale ta firma nie robi podróbek, tylko odpowiedniki - tak piszą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No a czym są te tzw. "odpowiedniki"? Wszystkie te wywody, mające nas przekonać, że odpowiedniki to coś lepszego niż podróbki budzą mój wielki sprzeciw. Co innego inspirowanie się jakąś kompozycją przy tworzeniu swojej i sprzedawanie jej jako SWOJEJ, a co innego produkcja "odpowiedników"i sprzedaż ich jako zapachów identycznych z perfumami X lub Y. To przecież też kradzież własności intelektualnej.
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A dlaczego na wizazu nie mozna rozmawiac o zamiennikach ani podróbkach? Jeśli to kradzież, to niech producenci wytaczają powództwa przeciwko złodziejom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak to nie można?
![]() ![]() Co do producentów jednak i tego, co wg Ciebie mają robić, to jednak lepiej żebyś z nimi rozmawiała, bo ja nie jestem producentem ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Bo użytkownicy Wizażu nie chcą mieć z takiem szajsem nic wspólnego. I nie będziemy tu nigdy promować czegoś takiego jak zamienniki czy podróby. Perfumy dla nas to nie tylko coś czysto użytkowego, to nasze hobby. My wolimy sobie kupić odlewkę 10 ml oryginału niż wannę nie wiadomo czego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
No tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ale co w tym dziwnego, że ludzie dla których perfumy to pasja gardzą podróbami? Dla mnie to oczywiste. To, że cały rynek jest tym zalany to nie znaczy, że każdy tego używa i pochwala takie procedery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;79474421]Ale co w tym dziwnego, że ludzie dla których perfumy to pasja gardzą podróbami? Dla mnie to oczywiste. To, że cały rynek jest tym zalany to nie znaczy, że każdy tego używa i pochwala takie procedery.[/QUOTE]
a jaki to ma związek z moją wypowiedzią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
A ja chcę usłyszeć opinię o jakosci tych perfum. To forum dla wszystkich i niesponsorowane przez producentów oryginałów. Jeśli ci się nie podoba, to nie musisz czytać tego wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Temat mi się nie podoba, kłuci się z naszą etykietą, moderacji też się nie spodoba i dlatego będzie zamknięty, i może Ci to nie pasować, nic na to nie poradzisz. Temat podrób nie będzie tu tolerowany, koniec kropka. Avek masz adekwatny do Twoich postów. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2017-12-06 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;79475501]Ale nie rozumiesz, że tu nikt takich podrób nie używa, a nawet jak się ktoś trafi to pewnie to przemilczy, bo temat podrób tu jest pase.
Temat mi się nie podoba, kłuci się z naszą etykietą, moderacji też się nie spodoba i dlatego będzie zamknięty, i może Ci to nie pasować, nic na to nie poradzisz. Temat podrób nie będzie tu tolerowany, koniec kropka. Avek masz adekwatny do Twoich postów.[/QUOTE] Będę miec kolejny ban ale ty też chamska jestes. Kup sobie slownik, a nie oryginał, bo kłócić się nie umiesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Żegnam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Jaki ten wizaż praworządny. Normalnie lepiej niż sądy i trybunaly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim nazywaj rzeczy po imieniu - nie "odpowiednik", "zamiennik" czy "inspiracja". To zwyczajne podróby i kradzież. Nie musimy ich używać, żeby nimi gardzić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Nazywam rzeczy tak jak chcę. Gratuluję wam logiki - wypowiadanie się w tematach, o których nie macie pojęcia. Możesz sobie gardzić czym chcesz, ale ja pytałam o to czy ich używacie i jeśli tak, to dopiero podac opinię. Jak widać, czytanie ze zrozumieniem szwankuje u was.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Będę szukać odpowiedzi na innych (bardziej tolerancyjnych) forach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.