![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy taka sukienka pasuje na studniówkę?
Witam drogie wizażanki
![]() Pytanie jak w temacie: czy taka sukienka (fason) pasuje na studniówkę? Dlaczego akurat taki - jestem niewysoką osóbką (151cm) o raczej krągłej pupie i nogach, z lekko wystającym brzuszkiem, za to maleńkim biustem... Rękawy długie, bo całe ręce (tak, tak, od ramion aż po dłonie) mam pokryte bliznami. Pomyślałam, że ten kształt dekoltu podkreśli ładną szyję, nie pomniejszając piersi. Długość (za kolano) i rozszerzenie "wysmukli" łydki. Tkaninę na pewno wybiorę inną (sukienka będzie szyta), zmniejszę też "pasek", wyeliminuję kieszonki. Zastanawiam się nad kołnierzem i mankietami... Do tego bardzo proste, niewysokie obcasy i być może kolczyki spore, zwracające uwagę, choć na codzień nie noszę biżuterii. Fryzura raczej "frywolna" ![]() A co Wy o tym myślicie? I jaki kolor (zielono-brązowe oczęta, wybitnie nieopalona, z natury raczej ciemna karnacja) ? Proszę o opinie ![]() Edytowane przez Mirafiori Czas edycji: 2007-04-18 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy taka sukienka pasuje na studniówkę?
Mirafiori, a czy sukienka jest na twoją studniówkę czy idziesz jako osoba towarzysząca (można pozwolić sobie na większą dowolność
![]() Do twojej figury (na podst. tego co piszesz) jest idealna, ale bardziej skłoniłabym się założyć ją na jakieś egzaminy niż bal studn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jestem osobą towarzyszącą. Będę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hmm.. ja osobiście nie poszłabym w takiej sukience na studniówkę... ale jeśli Ty się będziesz dobrze w niej czuła to czemu nie? Na pewno będziesz się wyróżniać wśród samych gorsetow i sukienek na ramiaczkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ej, czy dziewczyna , ktora idzie jako osoba towarzyszaca ma wygladac gorzej od kolezanek z klasy partnera???? Czy to nowa wersja kopciuszka? Hej, kobiety towarzyszace panom na ceremoni wreczenia oskarow maja zostawic w szafie wieczorowa suknie a zalozyc garniturek??? Chyba jednak nie!
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja również nie poszłabym w takiej sukience na studniówkę... Założyłabym ją ale do pracy albo do cioci na imieniny... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Cóż, zawsze można napisać sobie na czole "towarzysząca"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem długie rękawy nie bardzo pasują na studniówkę, ale skoro musisz to ok
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Skoro musisz mieć długi rękaw to może wybierz którąś z tych sukienek? Z postów wnioskuję, że zamierzasz ją szyć, więc potrzebny Ci po prostu pomysł. W tej 2 i 3 mogłabys zrobić np. koronkowe lub satynowe, jak reszta sukienki rękawy zamiast tego wykończenia co jest.. A w ostatniej zamiast tych krótkich rękawków długie z tej samej koronki, która jest naszyta na satynkę. Wyglądałabyś ślicznie
![]() Edytowane przez tutusia Czas edycji: 2016-02-28 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie w tym rzecz. Osoby towarzyszące mogą wyglądać nawet lepiej ![]() Moim zdaniem długie rękawy wcale nie kłócą się z taką okazją, ale pewnie rzeczywiście trudno znaleźć sukienkę z takimi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Spoko. Jedna dziewczyna przyszła na studniówkę w garniturze i nikt jej za to głowy nie urwał. Jeśli Ci się podoba ta sukienka, to idź w niej. Udanej zabawy
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jak będziesz się w niej dobrze czuć to czemu nie ?.Pamiętaj o tym,że będzie Ci bbb.gorąco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Według mnie zbyt mundurkowa. Jest wiele sukienek z rękawami, w których będziesz wyglądała pięknie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
lepiej poszukaj czegos innego bo ta sukienka jest zbyt nudna i nie nadaje sie na taka okazje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak, sukienka rzeczywiście bardziej kojarzy się z biurem niż balem. Z tym, że dużo traci przez kolor, moim zdaniem przynajmniej. Gdyby ja uszyć z materiału podobnego do tego z jakiego sa wykonane sukienki (niebieska i czarna) na zdjęciach zamieszczonych przez tatusię. W ładanym, żywym kolorze, bez kieszonek. Byłoby dobrze. Nawiasem mówiac musisz miec dobra krawcowa.Wyrozniałabyś się na tle gorsetów, sukuienek bez ramieczek, na ramiaczkach itd.
Sukienki szczególnie druga i trzecia zamieszczone przez tatusie sa bardzo ładne, ale lepiej wygladaja z krotkimi rekawami, z dlugimi ich sobie nie wyobrazam.Ostatnia tez jest swietna, ale chyba trzeba miec do niej szczypłą figurę bo jest dopasowana.
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Nieladna ta sukienka... jakas taka niebalowa
EDIT teraz dopiero doczytalam, czemu chcesz dlugi rekaw Edytowane przez Arwena84 Czas edycji: 2006-12-22 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie ma przecież określonej sukienki na studniówkę. Gdybyś taką ubrała to na bank byłabyś jedyna taka. Nie spotkałabyś dziewczyny w podobnej. Jesli Ci się podoba i dobrze w takiej się czujesz to wkładaj.
Ja jednak takiej nie włoże ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
mi sie ona bardzo podoba
![]() ![]() ps. gdzie znalazlas to zdjecie?
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
sukienka nie jest zła, skromna, elegancka..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
W 3ciej propozycji Tutusi na pewno byłoby ładnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Mi sie tak sukienka nie podoba, zbyt garniturowa. Na Twoim miejscu zalozylabym cos w tym stylu
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1166259927 ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1166260109 a do tego takie bolerko-rekawki, cos jak tu http://allegro.pl/item150290940__cud...erko_top_.html no tylko ze tutaj te bolerka sa brzydkie, ale chodzi mi o sam zamysl samych rekawkow ![]() ![]() Edit: http://allegro.pl/item149856149_sexo...a_bolerko.html u tej dziewczyny lepiej wyglada tego typu bolerko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
długi rękaw na 100dniówke jakos do mnie nie przemawia....a może 3/4 ??
...ja na Twoim miejscu mie upireałabym się przy długim rękawie ale wybrałabym jakis pośredni albo zostąpiła rękawy szalem....szal zakładasz na ramiona później zawijasz go podpaszki , wokól ramienia i łapiesz w łokciach...nie wiem czy zrozumiałaś o co mi chodzi ale starałam sie w miare moich mozliwości jasno to opisać.... ... takie polączenie z szalem daje o wiele większą mozliwość w doborze sukienki moze ona być lżejsza w formie i kroju.... ...ta która ty proponujesz jest całkiem ładna , ale podzielam zdanie dziewczyn że na 100dniówke jakos mało,pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A ja akurat rozumiem to ze Mirafiori chce miec dlugi rekaw jesli ma blizny, sory ale szal nie zakryje calych rak, poza tym co to za zabawa caly czas poprawiac szal i pilnowac zeby sie nie zsunal... kiepski pomysl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może do którejś z propozycji Papiszynki uda się 'dorobić' długi rękaw?? Bo sukienki są śliczne!
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem sukienka jest bardzo oryginalna i sama bym ją chętnie włożyła. Nie będziesz wyglądać jak te wszystkie paniusie obładowane czymkolwiek się da. Sukienka jest stylowa. Ja widziałabym ją w kolorze żywej zieleni, satyna albo coś równie "zwiewnego" i wytwornego. Ewentualnie co do rękawów może 3/4 zrobić z tych długich, chyba że chcesz zakryć całą długość rąk+ jakiś naszyjnik/kolia na szyjkę. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem nie pasuje
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.