![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Współpraca z Sylwią Szostak [redukcja] - opinie? wrażenia? efekty?
Szukałam wątku dziewczyn ćwiczących z Sylwią, ale nie znalazłam
![]() Czy jest tu ktoś kto współpracuje z tą trenerką online? Jak Wam idzie? Ja zaczęłam kilka dni temu i szczerze mówiąc jestem przerażona ilością jedzenia (mięcho!) którą mam wchłonąć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Współpraca z Sylwią Szostak [redukcja] - opinie? wrażenia? efekty?
Ćwiczyłam niecały miesiąc, raczej nie wrócę.
Jak dla mnie rozpiska trochę z automatu, nie uwzględniająca moich możliwości (mam chore nerki, tyle białka na dłuższą metę wysłałoby mnie do szpitala- o problemie z nerkami napisałam w ankiecie) i celów (chodziło mi o redukcję + forma na tygodniowy wyjazd rowery, której nie zbuduję raczej robiąc cardio 3 razy w tygodniu po 30-40 minut). Uważam, że dobry trener po przeczytaniu takiej ankiety, jeśli nie potrafi ułożyć treningu dla wytrzymałościowca bo się na tym nie zna, powinien mi to wprost napisać, a nie brać kasę. Do jedzenia mięsa myślę, że się przekonasz, więc jeśli reszta ci pasuje to działaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Trochę słabo z tym, że nie wzięła pod uwagę Twoich problemów zdrowotnych
![]() ![]() ![]() W każdym razie dzięki, może ktoś jeszcze się wypowie ![]() Edytowane przez Blaires Czas edycji: 2015-08-13 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak lubisz ćwiczyć siłowo i dążysz do fit sylwetki, a jednocześnie masz dużo samozaparcia, to myślę, że będzie dobrze. Jak dla mnie siłownia nie jest ulubioną formą spędzania wolnego czasu
![]() Do ilości jedzenia idzie się przyzwyczaić- serio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Długo czekałaś na ta rozpiskę od Sylwii? Co ile zdajesz jej relacje z przebiegu diety i ćwiczeń? Mogłabyś wrzucić przykładowe ćwiczenia? Ćwiczysz w domu czy siłownia?
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przymierzasz się do współpracy z Sylwią? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do współpracy z Sylwia to kiedyś przeszło mi to przez myśl ale troche ostudzilam swoj zapał jak poczytałam na ten temat opinie. A tak to od listopada sobie ćwiczyłam obwodowy dla Ladies z SFD, a od marca zapożyczyłam sobie plan treningowy na poszczególne partie ciała od takiej jednej blogerki. Zapotrzebowanie kaloryczne obliczone mam od znajomego trenera z siłowni i tak sobie regularnie cwicze. Wszystko robie w domu bo mam akurat cały sprzęt ![]() Jak czytam wcześniejsze posty to rzuciło mi sie pierwsze co to duza ilośc mięsa. Ja mam problem z tym. Ostatnio cos mi wgle nie podchodzi, a odzywka białkową na dłuższą metę nie ma co podbijać i musze znaleźć alternatywę. Aeroby rozumiem, że Ci rozpisała po każdym treningu siłowym? Ile mniej-wiecej minut tych aerobow?
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
zapewniam, że 1600kcal to wcale nie jest jedzenie za dwoje. to poniżej zapotrzebowania normalnej kobiety. nawet takiej niećwiczącej. i szczerze, jeśli dorobiłaś się 20kg nadbagażu to musiałaś jeść sporo więcej niż 1600kcal. ba, żeby przytyć 1kg to trzeba dostarczyć 3500kcal więcej niż wynosi zapotrzebowanie.
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie słyszałaś opinie na jej temat? Próbowałam trochę poszukać w internecie, ale nic konkretnego nie znalazłam. Cytat:
![]() ![]() o 20 kg mówiłam w kontekście superfit sylwetki, do idealnej wagi brakuje mi sporo mniej ![]() Edytowane przez Blaires Czas edycji: 2015-08-22 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
.
|
dobrze kombinujesz ze swoimi teoriami
![]() Sylwia wrzuciła kolejny efekt współpracy. moim zdaniem zdjęcie mówi samo za siebie ![]()
![]() |
#12 | |
fit-doradztwo :)
|
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------
[/COLOR] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Mnie robił rozpiskę jej mąż - Akop. Pracujeęjako instruktorka fitness i ćwiczę od 2 do 5h dziennie (oczywiście nie dzień w dzień, 4-5 razy w tygodniu), a dostałam dietę 1700 kcal, a ćwiczenia bez aerobów. Ile bym się nie trzymała diety, nie dało rady w końcu, bo byłam wycieńczona. I miałam straszne rewolucje żołądkowe, sama nie wiem od czego, chyba od tej ilości oleju w każdym posiłku
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej, od jakiegoś czasu zaczęłam ćwiczyć, na początku w wakacje była to codzienna jazda na rowerze, później bieganie a teraz ćwiczę w domu. Moja waga wyjściowa to 68 kg teraz ważę ok 62 i.. waga ani drgnie w dół. Opadłam z sił i brakuje mi pomysłu co mogę dalej zrobić. Chciałabym porady odnośnie jadłospisu czy ćwiczeń bo nie wiem co robię źle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
rose rose
|
Dot.: Trener/dietetyk online, korzystałyście ?
a wyślij taki przykładowy tydzień jedzenia i ćwiczeń
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Nie korzystałam, dla mnie to trochę dziwne. wolę kontakt bezposredni. przez internet nie mam pewności z kim rozmawiam (specjalista czy ktoś, kto się za takiego podaje)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Korzystałam z pomocy trenera on-line i powiem wprost- strata kasy.
1) Dostałam część ćwiczeń, do których u mnie na siłowni nie było maszyn. Próby kontaktu i wymiany tych ćwiczeń spaliły na panewce... W tym zakresie polecam jednak trenera, który jest na siłowni- przy okazji zaprezentuje co i jak. 2) Wyraźnie napisałam, że chcę trening FBW. Dostałam splita ![]() 3) W ankiecie napisałam, że mam problemy z nerkami, więc nie mogę spożywać dużych ilości białka. Dostałam jakieś 130-150 g białka w diecie. 4) W ankiecie wyraźnie napisałam, że moim celem jest redukcja oraz zbudowanie kondycji przed wyjazdem na rower w góry i że zależy mi na wpleceniu pomiędzy treningi siłowe treningów wytrzymałościowych i poukładanie tego. Od rzetelnego trenera oczekiwałabym, że mi napisze: "sorry, nie znam się, nie pomogę" albo "nie da się jednocześnie jednego i drugiego". Osoba, do której się zgłosiłam, zgarnęła kasę i wysłała mi trening, w którym miałam 3 razy w tygodniu spacery na bieżni po 20-30 minut. Na wyjazd w góry na rower jak znalazł ![]() 5) Napisałam również, że wykonywanie pewnych ćwiczeń powoduje u mnie ból (po przebytym 2 lata wcześniej złamaniu obojczyka). Oczywiście dostałam te ćwiczenia w rozpisce. 6) Napisałam, że nie jem owsianki. Wyraźnie. Opisałam dlaczego (problemy żołądkowe po takich papkach, bez względu na fakt, czy na mleku, czy na wodzie). Jako pierwsze danie w rozpisce tego, co mogę jeść- była owsianka z odżywką białkową... 7) Sama dieta wyglądała... nudno. Nie spodziewam się na redukcji jedzenia szarlotek itp., ale jakieś zróżnicowanie być powinno. Tymczasem sama dieta wyglądała tak: - na śniadanie to możesz owsiankę na odżywce (x gr płatków, y odżywki, woda) albo omleta na dwóch białkach, jedno żółtko i mąka (ileś gramów), po śniadaniu możesz ewentualnie jakiś owoc o niskim IG; - posiłek 2,3,4 i 5 to ma być mięsko (odpowiednio albo x gr kuraka, y wieprzowiny, z wołowiny), albo jakaś ryba (też ile gramów) i do tego ileś gramów makaronu/ ryżu/ kaszy itd. Jeśli to posiłek potreningowy to możesz więcej węglowodanów; - a tak w ogóle to możesz stosować odżywki: białkowa, bcaa, węgle; - nie wolno nabiału. I tyle. Rzuciłam to po dwóch tygodniach, nie dla mnie, nudziło mnie jedzenie w kółko tego samego i ciągłe ważenie. Aż tak mi na sylwetce nie zależy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Ja korzystam, bo tak jak i Ty nie miałam pomysłu na siebie
![]() ![]() Uznałam, że nie chcę wydać tyle za samą rozpiskę i skorzystałam w bardzo popularnego portalu, gdzie możesz kupić pełny plan i masz nieograniczony kontakt z dietetykiem i trenerem poprzez wiadomości ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Zgadza się, masz tylko rozpisaną gramaturę, np. białko - X gram, do wyboru: kurczak/chuda ryba/jajko/+X gram warzyw + X gram węgli, do wyboru kasza, ciemny makaron, ryż lub bataty.
Ogólnie mało ciekawie i mało odkrywczo ![]() Jeśli chodzi o mnie to zrezygnowałam z diety i porad Sylwii po kilku tygodniach, niestety nigdy wcześniej nie czułam się gorzej jak w czasie jedzenia z jej rozpiski. Osobiście z perspektywy czasu nie uważam, żeby jej dieta była najzdrowsza, z różnych powodów. Na pewno do tego nie wrócę. Zmieniłam dietę na stałe, na taką, która w 100% mi odpowiada i organizm dobrze na nią reaguje. Waga spada, wprawdzie nie z prędkością światła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
A z treningów byłaś zadowolona?
Mi głównie chodzi o treningi, bo diete mam, której się trzymam i kg też lecą w dół. Powoli, bo powli ale lecą ![]() Chętnie bym zaczełą treningi siłowe, ale nie wiem od czego zacząć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A z treningów byłaś zadowolona? Mi głównie chodzi o treningi, bo diete mam, której się trzymam i kg też lecą w dół. Powoli, bo powli ale lecą ![]() Chętnie bym zaczełą treningi siłowe, ale nie wiem od czego zacząć.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc, jeśli mam się przyczepić do treningów, to za taka kasę, którą się przelewa co te 4-5 tygodni to Sylwia mogłaby wysyłać chociaż zdjęcia, jak poszczególne ćwiczenia wykonywać i jak wyglądają, bo tutaj była tylko rozpiska np. 'francuskie wyciskanie sztangi lub gryfu X serii po X powtórzeń'. To mnie trochę zdziwiło i byłam trochę zawiedziona, bo jeśli ktoś jest dość początkujący, to albo musi googlować poszczególne ćwiczenia i robić je na słowo honoru albo chodzić za trenerami pracującymi na siłowni i pytać o wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
1600 kcal to jedzenie jak dla dwoch osob? I przy "tylko" 4 treningach tygodniowo? Aha...
![]() Ja chcialam zaczac z Sylwia cwiczyc, bo sama teraz wspolpracuje online z jedna trenerka. Z tym ze to nie jest taka trenerka jak Sylwia znana na cala Polske ![]() Kolejna sprawa: tez dostalam tylko rozpiske, co wiecej : jak ktoregos ze cwiczenia nie udalo sie wuguglowac to ta treenerka nawet nie miala czasu zeby mi odpisac i wytlumaczyc. Ogolnie na polowe wiadomosci mi nie odpisuje albo laskawie odpowiada ale nie na temat. Pewnie taka zajeta ![]() I co smieszne : raz na 2 miesiace mnie spyta sama jak mi idzie. Po czym jak jej odpowiem to juz nic nie odpisuje. ![]() A nie uwierze ze taka sylwia ktora uklada treningi dla tak wielu osob ma czas zeby do kazdej z tych osob podchodzic infywidualnie i byc w stanie odpowiadac na wszystkie pytania. Ja juz dziekuje za takie trenerki ![]()
![]() Edytowane przez Dusiia Czas edycji: 2015-12-11 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja ODRADZAM !!
U mnie to wygladalo tak: dziewczyna trenerka, znalazlam jej stronke na fp, tam info ze wspolpraca online. Zreszta dziewczyna z.mojego miasta i mamy nie malo wspolnych znajomych. Spytalam o cene. 150 zl za pierwsza rozpiske diety treningu i suplementacji. Potem 100 zl co 6 tyg "bo trening powinno sie zmieniac co 6-8tyg" Od razu sie zgodzilam i przelalam.kase. Mija dzien,dwa,trzy.. i nic. Wiec pytam na kiedy to bedzie, dowiaduje sie ze jutro. Oczywiscie "jutro" nic nie dostalam. Wiec pytam jeszcze raz i dostaje odp ze w poniedzialek, bo ma na prawde duzo chetnych + szkole i nie wyrabia. W poniedzialek nic nie dostalam, w srode pisze ponownie i slysze "nie masz tego? Przeciez wyslalam Ci w poniedzialek" . I mowie ze.nic nie dostalam. Po minucie dostalam rozpiski i zadnego "przepraszam". Ogolnie od przelewu do dnia przeslania mi rozpisek minelo jakies ponad 2 tyg. No i tak: Plan treningowy ok A rozpiska diety? W stylu " na sniadanie zjedz omlet z 2 jajek albo owsiankek, na obiad ryz mieso i warzywa a na kolacje serek wiejski" Od razu mi sie nie spodobalo. I pomyslalam: za to dalam 150 zl? Serio? No ale ok, cwiczylam wedlug planu, jadlam wedlug "rozpiski" Jak napisalam do niej z jakims pytaniem to albo nie dostalam odp wogole albo musialam sie o nia prosic. Pozniej chwile ze mna normalnie pisala, a ze po 3 miesiacach plan mi sie znudzil to glupia zaplacilam jej te 100 zl. Przed wyslaniem rozpisek poprosila abym.jej napisala jak jadlam,i co bylo ok a co bym chciala zmienic. Wiec sie jej rozpisalam. Napisalam co dokladnie jem i ze niewiem czy taka dieta jest ok. Po czym wyslala mi tylko rozpiske treningu, a odpowiedzi na moj opis jedzenia nie dostalam zadnej. No i znow nie odpisywanie. Raz.na 2 miesiace spyta mnie laskawie jak.mi idzie,po czym jak jej odpisuje to juz nawet nie dostaje zadnej odpowiedzi czy porady. Poza tym, od.jednej z doswiadczonych trenerek dowiedzialam sie iz " trenerzy czesto wmawiaja nam ze plan powinno sie zmieniac najlepiej co miesiac, a prawda jest taka ze jak sie zwieksza ciezar to na jednym planie mozna jechac nawet kilka.miesiecy" i ze to po prostu wyciaganie znas kasy ![]() I jedzcze taka smieszna sytuacja: jak napisalam do sylwii szostak o ceny rozpisek to... dostalam DOKLADNIE SLOWO W SLOWO ta sama ankiete i pytania itp co od tej mojej "trenerki"
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Też kiedyś zamówiłam u Sylwii treningi i w sumie podobał mi się. Trochę był długi bo po siłowym miałam 30-40 minut aerobów. Ale ćwiczenia były fajne. Jedno ćwiczenie chciałam zmienić i Sylwia od razu napisała jakie mogę robić w zamian. Kontakt był dobry ale to było rok temu chyba o ile nie dawniej, także nie wiem jak to teraz wygląda. Dieta u niej taka bardzo ogólna jest bo oni sami z Akopem chyba nie liczą kalorii ani makro.
Jednak nie wykupiłam następnych treningów bo mi kasy było szkoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
No właśnie zastanawiam się nad wynajęciem usług takiego trenera osobistego... może niekoniecznie dietetyka, ale trenera bardziej, bo z tego, co się dowiadywałam, to oni w swoich usługach proponują też diety, to kompleksowa usługa. O jednym trzeba pamiętać: choćbyśmy mieli bardzo duże zasoby własnej motywacji i samozaparcia do tego, żeby nawet codziennie trenować na siłowni, to jednak praca z trenerem personalnym jest bardziej… mobilizująca i efektowna. I to mi chyba się przyda... bo ja i moja motywacja jesteśmy na bakier...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Tak, owszem, korzystam z usług <reklama>, rezultaty oczekiwane mam napisane na kartce i na razie zobaczymy, jak się to potoczy... najważniejsze, że mam nad głową bacik, nie ma szans na lenistwo, a to w moim przypadku podstawa działania
![]() Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2015-12-29 o 16:00 Powód: Nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
witam tez sie wypowiem na temat diety+treningu
zgadzam sie z opinia Blaires ze jesli ktos nie byl nigdy na silowni to rozpiska samych cwiczen bez zdjec to utrudnienie dla laika i zniecehca bo ciekzo znalesc zdjecia przykladowe w necie jak cwiczyc a obsluga z silowni nie jest taka pomocna jakby sie wydawalo Stosowlama diete schudlam duzo ale niestey na sama mysl o miesie mi sie niedobrze robilo ![]() DIETA JEST MONOTONNA ZERO ISNPIRACJI TYPU PRZYKLADOWYCH PRZEPISOW NA JAKIS POSILEK SAMEMU TRZEBA KOMBINOWAC TO RACZEJ MNIE ZNIECHECILO SKORZYSTALAM Z USLUG TRENERA W REALU
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.