Pomózcie!! Chce zrobic kolczyki!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-11, 18:27   #1
Malaszjba
Raczkowanie

Question

Pomózcie!! Chce zrobic kolczyki!!!

Witam Chciałabym, abyscie pomogły mi w pewnej sprawie. Załaczyłam zdjecia kolczyków 4 par i chciałabym takie wykonać, lecz na stronce gdzie je znalazłam nei było napisane jakie koraliki są brane do tego wiec jeśli byscie mogły mi napisac jakie to korlaliki oraz gdzie mogę zakupić WSZYSTKIE takie koraliki byłabym wdzieczna. Dodam, zę jestem nowa, w biżuteri artystycznej i dopiero zaczynam Zakupiła juz bigle oraz kilka potzrebnych produktów i koralii, ale nei takei z jakich sa zrobione kolczyki. CZekam na wasza odpowiedz z jakich koralików sa zrobione i gdzie moge je wszystkei dostać chodzi o adres sklepu czy dostane je wszystkie na ArtFanie???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0aaf1afccf0e557909f4100c74076bd5,14,19,0.jpg (15,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6b12e8c1cd7b3232239941cd2fd625b8,14,19,0.jpg (28,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 92bd901f0f57f94946de29492ca560d6,14,19,0.jpg (34,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a2c10c7f91312954b596e94535ceb442,14,19,0.jpg (13,4 KB, 35 załadowań)
Malaszjba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-11, 18:42   #2
igusia13
Wtajemniczenie

Witam Ja niestety nie wiem gdzie mozesz je kupic. Moze w Empiku bo ostatnio widzialam duzo podobnych koralikow... itp..
Wejdz ten na biżuteryjny a tam powinnien byc watek gdzie mozna co kupic. Pozdrawiam

Teraz się przyjrzalam i zobaczylam ze to sa zwykle niebieskie koraliki . Mozesz je chyba dostac w tym ArtFanie chociaz nie wiem co to za sklep ale czemu nie mozna zobaczyc no nie

No i proszę bardzo :
http://www.artfan.pl/index.php?cPath=24

Edytowane przez nirshya.dwbh
Czas edycji: 2007-12-01 o 00:36
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-11, 19:23   #3
k4si4131
Przyczajenie

GG do k4si4131
Mysle, ze mozesz kupic takei koraliki na Qnszt.pl, są to koraliki Jablonex lub Swarovski. Male zielone ok. 4-5 mm i niebieskie 2-3mm, sa plastikowe.

1. Niebieskie kuleczki TE oraz małe koraliki Jablonex 2mm blękitne i kwadraciki np. turkus chociaż mozęsz kupic TE
lub TE
Wyjdzie taniej. Tylko z tychdrugich bys musiała jak dostaniesz powybierać turkusowe kwadraciki. Oraz zawieszka niestety nie znalazłam takiej na jakiej są zawieszone dlatego musisz sobie jakaś wybrać z TYCH ozdobnych
2. Kolczyki to: Fimo niebieskie raczej 10mm, niebieskie koraliki Jablonex
jasne i ciemne - granatowe. Jedne to 2mm drugie 4mm. Jeden duzy np.
(ten co jest pod samym biglem) 6mm ja wybrałabym przezroczyte

3. Zawieszka Klucz TUTAJ . Jablonex koraliki granatowe i błekitne jeden rozmiar np. 3mm i do tego 2 koraliki plastikowe ok. 5mm niebieskie na koniec

4. Zielone koraliki Jablonex 4mm i niebieskie 3mm.

radzę kupic całe małe paczuszki. Ja dałam przykład z Qnszt.pl moze dziewczyny maja do zaproponowania inne sklepy z tymi róznościami?? Poszukam jeszcze i mozę znajde w innym sklepie wtedy Ci napiszę.

P.S. Nie jestem pewna co do wszystkcih koralików szukałam podobnych

Cytat:
Napisane przez igusia13 Pokaż wiadomość
Fakt są ałdne jednak sa bardzoduze bo az 5mm (pół cm) a sparwdzałam w ArtFanie nie ma wszystkich produktów do Twoich koclzyków Więc radzę na Qnszcie Ale radze poczekac na wypowiedz dziewczyn bardziej znajacych sie na tym

Edytowane przez nirshya.dwbh
Czas edycji: 2007-12-01 o 00:37
k4si4131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-12, 10:55   #4
Malaszjba
Raczkowanie

Smile Dot.: Pomózcie!! Chce zrobic kolczyki!!!

Cytat:
Napisane przez k4si4131 Pokaż wiadomość
Mysle, ze mozesz kupic takei koraliki na Qnszt.pl, są to koraliki Jablonex lub Swarovski. Male zielone ok. 4-5 mm i niebieskie 2-3mm, sa plastikowe.

1. Niebieskie kuleczki TE oraz małe koraliki Jablonex 2mm blękitne i kwadraciki np. turkus chociaż mozęsz kupic TE
lub TE
Wyjdzie taniej. Tylko z tychdrugich bys musiała jak dostaniesz powybierać turkusowe kwadraciki. Oraz zawieszka niestety nie znalazłam takiej na jakiej są zawieszone dlatego musisz sobie jakaś wybrać z TYCH ozdobnych
2. Kolczyki to: Fimo niebieskie raczej 10mm, niebieskie koraliki Jablonex
jasne i ciemne - granatowe. Jedne to 2mm drugie 4mm. Jeden duzy np.
(ten co jest pod samym biglem) 6mm ja wybrałabym przezroczyte

3. Zawieszka Klucz TUTAJ . Jablonex koraliki granatowe i błekitne jeden rozmiar np. 3mm i do tego 2 koraliki plastikowe ok. 5mm niebieskie na koniec

4. Zielone koraliki Jablonex 4mm i niebieskie 3mm.

radzę kupic całe małe paczuszki. Ja dałam przykład z Qnszt.pl moze dziewczyny maja do zaproponowania inne sklepy z tymi róznościami?? Poszukam jeszcze i mozę znajde w innym sklepie wtedy Ci napiszę.

P.S. Nie jestem pewna co do wszystkcih koralików szukałam podobnych
Tak, ale ja wolałabym na ArtFanie a nie na Qnszcie
Malaszjba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-12, 13:19   #5
k4si4131
Przyczajenie

GG do k4si4131
Exclamation Dot.: Pomózcie!! Chce zrobic kolczyki!!!

Cytat:
Napisane przez Malaszjba Pokaż wiadomość
Tak, ale ja wolałabym na ArtFanie a nie na Qnszcie
No sorki, ale jak napisałam ci jakie mogą być z Qnsztu to znajdz sobie sama na ArtFanie:|
Stary 2007-08-12, 14:40   #6
igusia13
Wtajemniczenie

Dot.: Pomózcie!! Chce zrobic kolczyki!!!

Cytat:
Napisane przez k4si4131 Pokaż wiadomość
No sorki, ale jak napisałam ci jakie mogą być z Qnsztu to znajdz sobie sama na ArtFanie:|
Spokojnie przeciez ona napisala ,, Czy mogę takie koraliki dostac w ArtFanie ? '' i to ze woli je kupic tam to przeciez nic zlego no nie. Dobrze ze pomoglas i napisalas ze mozna tez kupic w Qnszcie ale to że woli w ArtFanie to nie jest powod do obrazania. Pozdrawiam
Stary 2007-08-12, 15:30   #7
k4si4131
Przyczajenie

GG do k4si4131
Smile Dot.: Pomózcie!! Chce zrobic kolczyki!!!

Ja sie nie obraziłam, tylko jeśli są juzpodane dane w tym wypadku rozmiary i nazywy koralików to możnaich samemu poszukać czy chocby spróbowac. Też jestm w tym 'fachu" od niedawna, a jednak wiedziałąm jak i co. I znalazłam takie rzeczy na artfanie
Stary 2007-08-12, 15:37   #8
igusia13
Wtajemniczenie

Dot.: Pomózcie!! Chce zrobic kolczyki!!!

No rozumiem tylko tamta wypowiedz tak dziwnie zabrzmiala... Tak jakbys obrazila się za to , że ona nie chce szukac w Qnszcie hehe
Malajszba - poszukaj w roznych sklepach a na pewno cos znajdziesz w odpowiednich rozmiarach, kolorach itp... Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości