![]() |
#1 |
Elwirka-Elmirka :D
|
![]() ' Ksiądz, który zemdlał ' - czyli... mówienie przez sen ;)
Znalazłam takie wątki, ale jeden dotyczył facetów, a drugi był z 2008 roku.
Właśnie pisałam na wizażu, kiedy mój brat przez sen oznajmił, że: " jedna flaszka im starczy, a drugą zostawią, i trzeba załatwić kieliszki" ![]() Innym razem usiadł na łóżku, wyciąga do mnie rękę i każe 'mu' (pewnie koledze jakiemuś) oddać klucze. Pytam: Ja -Jakie klucze? ![]() On- No klucze mu oddaj! ![]() Ja- Ale jakie klucze? ![]() On- Nie no, ta jak zwykle nic nie ogarnia... ![]() ...i poszedł spać. Najbardziej mnie rozwalił ksiądz: Brat znowu się przebudził, siadł na łóżku i ... każe wezwać pogotowie. Ja- Jakie pogotowie? ![]() On- No pogotowie wezwij! Ja- Ale po co pogotowie? ![]() On- No do księdza, ksiądz zemdlał. Ja (trochę przerażona)- Jaki ksiądz zemdlał? On (zrezygnowany) -Nie no, tak jak zwykle nic nie wie... A teraz to nawet z kotem pogadał ![]() Gadał coś o zakupach, ja pytam jakie zakupy- coś tam wymamrotał. W tym momencie kot mu wlazł na łóżko, a on: -Nie, Biały? Mówicie przez sen, lub znacie kogoś kto mówi?
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: ' Ksiądz, który zemdlał ' - czyli... mówienie przez sen ;)
Twój brat jest genialny
![]() Moja współlokatorka też ma głupie jazdy przez sen ![]() Ona- pasujee! Ja-co pasuje? O-(rozkosznym głosikiem) rękawiczki. Albo budzi się w nocy, rozgląda błędnym wzrokiem po pokoju... "Haszysz!" i upadła na łóżko. To akurat było dość przerażające ![]() Twojemu bratu nie dorównuje, on jest mistrzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mojego TŻta brat ma podobne akcje, nieraz przez niego TŻ nie może spać, bo temu zbiera się na pogawędki
![]() ![]() Ze dwa lata wstecz również TŻtowi się to zdarzało. Przed snem leżymy, ale jeszcze o czymś rozmawiamy, powiedzmy - on o czymś opowiada i nagle ni z gruchy, ni z pietruchy w środku zdania mówi o czymś całkiem innym. Najpierw byłam w szoku, rzucałam mu przerażone spojrzenia pt. co się dzieje?!, ale potem już tylko chichotałam, na co on się budził, a ja sprzedawałam mu jego rewelacje ![]() Konkretnych rozmówek nie napiszę, bo oczywiście nie pamiętam. Nie mam pamięci do absolutnie żadnych tekstów, jeśli sobie ich nie zapiszę ![]() Btw. tytuł wątku prze-mega! ![]()
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2012-02-02 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
"A wuja Franek kupił drzwi harmonijkowe."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
jestę wieszczę
|
Autentyk:
Miałam takie postrzelone wujostwo. Oboje gadali przez sen. W dodatku gadali ze sobą. Sytuacja kiedys, kuzyn się budzi i słyszy : Wujek - Ucieka! Łap go, łap go! Ciotka - Łap go i nakop mu do dupy ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
A ja się śmieję przez sen
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Czasem też tak głośno wzdycham przez sen i to też mnie budzi
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
O! super watek
![]() Ja czasem gadam przez sen,i sama sie przez to moje gadanie budzie... ostatnio obudzilam sie powtarzakac : "Ksiaze z bajki,ksiaze z bajki" ![]() nie pamietam zupelnie co mi sie snilo... ![]() raz najprawdopodobniej snil mi sie moj gadajacy paputek ,ktory jak chcial buziaka ![]() ![]() moja mama raz przez sen prawie krzyczla - " klej ! ,klej ! ktos caly stol posmarowal klejem ! " ![]() moj ex bardzo czesto mowil przez sen,potrafil mowic nawet przez pare ladnych minut i to na dodatek bardzo wyraznie,raz mnie obudzil swoim gadaniem,mruczac wrecz mowial "... mmmm no i co mi teraz zrobisz ? " ![]() ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Cytat:
ciekawe,ciekawe ... ![]() ---- zwierzata tez sie snia rozne rzeczy,moj kot czesto mlaska przez sen,pewnie mu sie sni,ze cos sobie je ![]() raz przebieral nogami przez sen,zupelnie jakby biegl,potem zaczal glosno miauczec,wrecz wyc,jak maly wilczek,a potem zerwal sie ze snu na rowne nogi,ciekawe co mu sie snilo ![]()
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2012-02-03 o 01:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wątek genialny
![]() Ja co prawda nie mam albo nie wiem, że mam przez sen chęć na pogaduszki, ale za to moja Mamcia ma ![]() Ostatnio zasnęła na kanapie przed tv. Mama: Przewróciłam się! Ja: Jak to się przewróciłaś? Mama: No teraz przed chwilą, nie widziałaś? Szłam i się przewróciłam ![]() Jak sobie przypomnę coś to na pewno napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Sprzed kilku lat, jednak takie sytuacje zapadają w pamięć
![]() On: No i co, znalazłaś? Ja: Ale co? On: No jak to co, owies i łopatę! Moja reakcja: ![]() ![]() Siedzę w nocy przy komputerze (na wizażu, rzecz jasna ![]() On siada, macha rękami, kładzie je na kołdrze... Ja: Co Ty robisz? On: Szukam mojej chmurki,, nie widziałaś może...? ![]() Mój pies regularnie biega we śnie i szczeka. Ot, taki urok psa "myśliwskiego". Moja kotka za to często miauczy w niebogłosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja gadałam przez sen jak byłam mała i w ciągu dnia zbyt wiele godzin grałam w jakąś grę komputerową. Chyba mój mózg tak odreagowywał ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybaczone już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
TŻ: Sprzedał już czy nie?... (o kosiarce szefa)
Innym razem obudził się (akurat spał przy ścianie), usiadł i zaczął macać ścianę jakby czegoś szukał. Najlepsze: TŻ siada (tym razem ja przy ścianie), obudziłam się, on wskazuje palcem na ścianę gdzieś przy moich nogach. TŻ: CO TO JEST?... Ja: Ale co? Gdzie? Nic nie widzę. TŻ: (dalej wskazuje) No tam... To się rusza! Po czym spokojnie usnął, a ja z miną O.O siedziałam jak głupia przerażona nie mogąc zasnąć... Innym razem obudziło mnie jego szarpanie się. Miotał się na łóżku strzepując coś z siebie, wyskoczył z wyra zapalić światło. Ja znowu stan przedzawałowy, a ten mi mówi, że zdawało mu się, że jakieś robaki po nim chodzą. W ogóle jazdy z robakami pod kołdrą były parę razy ![]() Raz zaczął coś strzepywać z twarzy, ale wtedy to było chyba na serio bo rano za łóżkiem znalazłam wielkiego, zdechłego pająka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
siostra koleżanki "jaki jest kod na kiełbasę?!"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Komplikatorka
|
Raz tylko miałam taką sytuację, a było to 8 lat temu.
Chłopak przyszedł do mnie z kolegą i zostali na noc. Zasnęliśmy we trójkę oglądając jakiś film. Nagle Kamil podnosi się i szarpiąc budzi mnie i mówi " Kazia stary ma pompke" ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Naczelny Hipster
|
Dawno temu na wyjeździe, po imprezie, koleżanka zaczęła trzeźwieć więc wyszłyśmy posiedzieć na balkonie. No i siedzimy, gadamy, nagle z pokoju dobiega nas głos - wchodzimy, a tam koleżanka obraca się na bok i upiornym głosem "Wy... Powstałe duchy!" my się patrzymy, wtf, robi się strasznie, a koleżanka odzywa się przez sen ponownie: "SOLARIUM!"
![]() Ja kiedyś łaziłam przez sen i gadałam, teraz tylko czasem gadam - gadam w różnych językach, zdarzyło się nawet po turecku (nie znam, było to dość dawno z rodzicami na wakacjach - jak zazwyczaj gadam niewyraźnie tak wtedy podobno nawijałam bardzo wyraźnie słowo po słowie i były to tureckie słowa chociaż całkiem możliwe, że bez sensu ![]() ![]() ![]() Ogólnie nawijam dość często i co jakiś czas się dowiaduję od ludzi, że znowu gadałam. Dobrze, że niewyraźnie, przynajmniej nawet jak powiem coś czego bym nie chciała powiedzieć to nikt nie zrozumie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja i mąż czasem gadamy przez sen, ba - nawet nasza 21miesięczna córka ostatnio gadała
![]() Ale przeważnie nie pamiętam, co to. Za to swoją akcję pamiętam - coś mi się przyśniło śmiesznego do tego stopnia, że dostałam głupawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
mój TŻ czasami gada przez sen
![]() TŻ: przynieś śrubki ja: jakie śrubki ![]() TŻ: no te z gwintem jakimśtam.. i klucz przynieś ja: po co Ci klucz.. TŻ: kuwa nie gadaj tylko przynieś.. (nie muszę dodawać że był środek nocy? ![]() albo siostra do mnie : kopnienta kopnienta czego ty jesteś taka.. inna? (kopnienta w sensie moje imię ![]() albo znowu moja siostra: oddawaj tą piłkę..!!!! albo mój ojciec .. mój ojciec często gada przez sen .. ale tu już chyba nic nie przytoczę.. bo za dużo tego i się już przestało zapamiętywać.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
|
Cytat:
![]() Raz to się zerwał i zaczął szczekać ![]() ![]() ![]() ![]() Jak mijam się w mieszkaniu z moim kotem, on patrzy na mnie i mrauka: -Mrauuu? Jakby pytał : -Co? Kiedyś skądś przyszłam, powiedziałam imię brata, a kot z szafy podczas snu: -Mrrrrau? Ja- Nic. ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
|
Cytat:
![]() Później przez długi czas nie grał, ja z rodzicami graliśmy jak on spał, albo był na dworze, bo to przestawało być śmieszne. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Znowu brat w roli głównej: Siedzę kiedyś przy kompie. Ten gada przez sen. Ja do niego po imieniu: Ja -Patryk, Patryk, śpij! On- Spier****j! Ja- ![]() Innym razem oglądał coś w pokoju rodziców. Zasnął na łóżku , tata siedział jeszcze na fotelu. Brat siadł na łóżku, patrzy na ojca, ojciec na niego, a on do taty: -Spie*****j! ... i położył się! Ojciec tak zaczął się śmiać, że obudził mamę ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Haha wątek super
![]() - Wypiłbym coś... <facepalm> ech ten kac... Facepalm - autentycznie walnął ręką w czoło ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
ja ze swoich pamiętam 2 akcje nocne
1. jak byłam młodsza podobno chciałam namówić mamę do przenoszenia stołu, poszłam do niej w nocy do łózka, lunatykując i tłumacząc jej że trzeba stół przenieść 2. jak jeszcze pracowałam jako programistka i akurat spałam u mojego ex, obudziłam się w nocy na siku, i zamiast grzecznie zejść z łóżka moją stroną, zaczęłam go budzić żeby mi dał zejść z łóżka (podobno z wyraźnymi pretensjami "no przesuń sie, no! puść mnie!") jednocześnie tłumacząc mu że ja szybko skoczę do wc a w tym czasie program mi się skompiluje i uruchomi i przyjdę zaraz miał ubaw z miesiąc ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś, na szkolnej wycieczce kumpel miał dwie takie akcje dość zabawne. W sumie nic takiego, ale cały kontekst sytuacyjny był śmieszny.
Raz nagle zawołał "Babcia! Kasztany!" Innym razem reagując na szmery w pokoju oznajmił "Nie chcę zupy!" Nikt z nim nie wchodził w dyskusję wtedy, bo dusiliśmy się ze śmiechu, a szkoda, może by coś jeszcze zabawniejszego powiedział ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja jak byłam w podstawówce, gadałam przez sen, ale częściej lunatykowałam. Moja mama chodzi dośc pózno spać i raz przyszłam do kuchni, usiadłam przy stole i siedzę i patrzę na nią... Mama do mnie: śpisz? A ja: tak. Po czym zaprowadziła mnie z powrotem do łózka
![]() Edytowane przez Gosienka1707 Czas edycji: 2012-02-03 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio podobno mówiłam przez sen o przyklejaniu tabletek do koperty taśmą klejącą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||
MUSEarka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
De besty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też gadam przez sen.. Wtopę kiedyś zaliczyłam przy mamie. Byliśmy na narcianym wyjeździe w górach i spałam z nią w jednym, dużym łózku. Pewnego ranka pyta się mnie - Mesia, a co ci się w nocy śniło? - Hmm, nie wiem, nie pamiętam. - Spróbuj sobie przypomnieć. Po intensywnym namyślaniu się: - No niestety nie pamiętam, a co? - Siadłaś w nocy i na całe gardło: " O ja pierd***lę!!!" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Pisałam to kiedyś w innym wątku, ale tu też napiszę
![]() Podobno przez sen mówię (mówiłam), że mnie boli brzuch. I to za każdym razem ![]() Pamiętam, że właśnie po takiej akcji, że coś przez sen mówiłam, a kuzynka do mnie zaczęła mówić i się pytać co mi jest, nawijała aż się przebudziłam i z pretensjami do niej: a idź że już spać!, obróciłam się i spałam dalej ![]() Albo kiedyś usnęłam u mamy w pokoju przed TV, ona przychodzi po pracy i nasza rozmowa wyglądała mniej więcej tak (wszystko mówiłam przez sen): M: idź do siebie do pokoju, bo chciałabym się położyć Ja: no to idź M: ale śpisz na moim łóżku Ja: no wiem M: to pójdź do swojego pokoju Ja: No (i oczywiście śpię dalej) M: to idziesz, czy nie? Ja: no dobra (zabrałam koc i poduszkę z sobą, można powiedzieć, że tak jak padłam na swoje łóżko tak spałam dalej) ![]() Odbieram również telefony przez sen, albo sms i nic rano nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.