![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
EURO 2012- zdążymy czy nie?
Od chwili gdy Polsce i Ukrainie przyznano organizacje Euro w 2012 roku mówi się, że zostaną one nam odebrane na rzecz Włoch, Szkocji czy Hiszpanii. Nawet piszą o tym dzisiaj na Onecie, WP czy Interii.
A co wy o tym myślicie mamy jakieś szanse na to, że Polska i Ukraina będą gospodarzami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: EURO 2012- zdążymy czy nie?
Myślę, że zdążymy, o ile przestaną nas straszyć odebraniem euro. Nie wiem co im to daje, bo na pewno nie przyspiesza to przygotowań. Strasznie denerwuje mnie, że ludzie wymądrzają się i mówią, że na pewno nie zdążymy. Niby czemu nie? Może myślą, że w innych państwach, gdzie odbywały sie takie imprezy, odrazu zaczęto budowę stadionów i nie było żadnych problemów...
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Zdążyć może i zdążymy,ale będzie po polsku czyli byle jak.
Stadiony jakieś pobudują,ale sknocą kanalizację i w w finałowym meczu piłkarze i publika będą brodzić po kostki w gó*wienku. Albo zawali się dach. Drogi jakieś rzucą,ale te zaczną się rozłazić zanim Mistrzostwa na dobre się zaczną.Bo asfalt kiepski,po plany nie takie,bo ktoś po znajomości wygrał przetarg,albo niewyraźnie się podpisał (sic!). Baza noclegowo-turystyczna.....Jak biedni kibice z zagranicy trafią do Lubelskiego ,zostaną zmuszeni do korzystania z wygódki i zapłacą 35 zł za podaną na obiad rybkę-lekko zielonkawą,z Lidla to uciekną z krzykiem w kierunku granicy. Oczywiście celowo wyolbrzymiam ![]() Trzymam kciuki z całych sił i mam nadzieję,że wszystko będzie fantastycznie,ale coś mi szepcze złośliwie z tyłu czaszki-Miało być pięknie,wyszło jak zwykle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zdazyc pewnie zdazymy, ale tak jak aleksandra999 napisala pewnie to nie bedzie wysokiej jakosci i trzeba sie z tym pogodzic. Mnie martwi jedynie zachowanie polskich kibicow ktorzy juz dali popis po rzucie karnym. Nie chce myslec co dzialoby sie w Polsce po takiej akcji. Obym sie mylila i zebysmy sie znowu nie skompromitowali na arenie miedzynarodowej. Jak dla mnie EURO 2012 w Polsce jest wielka pomylka.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a ja obstawiam ze nie zdazymy:P
stadionow nie ma, drog nie ma... nic nie ma ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja osobiście uważam, że te mistrzostwa będę w Polsce co do Ukrainy jestem mniej pewna i że będą one na poziomie międzynarodowym. Wystarczy spojrzeć na Portugalię czy Grecję gdzie stadiony były oddawane praktycznie prawie przed rozpoczęciem euro czy olimpiady. Myślę, że oba kraje mają potencjał i go wykorzystają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak jest w innych miastach ale Warszawa się bardzo grzebie
![]() ![]() ![]() Jeszcze dopiszę,że problem Warszawy polega na tym że wszystkie te rzeczy trzeba było robić już wcześniej,zanim nam przyznano Euro. Ale to dopiero Euro stało się motywacją dla ulepszenia stolicy,i teraz tak to wygląda,"na wariata" i dużo stresu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mi sie wydaje, że jednak nie zdążymy..
Może ze stadionami się wyrobią, ale co z drogami? Co z noclegami dla drużyn? W sumie do Euro jeszcze 4 lata... ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
4 lata to na prawdę mało na to wszystko.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
My nie zdążymy ?no wiecie ,zero wiary w rzad :-D
jeszcze na dzien przed rozpoczeciem bedzie zryw narodowy -ja juz szykuje łopate :-D Szczerze mysle ze mamy wieksze problemy i klopoty niz pilka nozna -ktora swoja droga powinna zapasc sie pod ziemie anie pokazywac na mega wypasionych drogich stadionach. Rozumiem reklama dla kraju,przywioza euro itp ale kto na tym zarobi ? nie szary czlowiek. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie zdążymy. Kononowicz to przewidział: "Nie będzie niczego"
![]() ![]() Wieeeem, patriotka ze mnie ![]()
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
często narzekamy, że w naszym kraju mamy słabe drogi, słabą bazę hotalową, ogólnie wszystko jest be, a skąd mamy wziąć pieniądze na zbudowanie tego wszystkiego? euro daje nam takie mozliwości. pytanie tylko czy uda nam się to wykorzystać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Wszystko to co zostanie zbudowane na Euro zostanie i po nim. Do tego reklama Polski na całą Europe. Jeśli to będzie w Polsce i Ukrainie to będzie to pierwsze Euro zorganizowane w Europie wschodniej. Myślę, że jednak zdążymy i będą to świetne mistrzostwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zdążyć, może zdążymy ale to będzie porażka zycia.
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym aby wszystko się powiodło żeby Polska zasłynęła na świecie, wspaniałą organizacją takiego widowiska...ale z drugiej strony jakiś diabełek szepce mi że nie damy rady...
![]() Podejrzewam, że jeszcze przez jakiś rok nie będzie sie nic działo...na ostatnio chwilę pewnie się weźmiemy, jeśli oczywiście nam nie odbiorą Euro po drodze... Hmm...może toby nas na ziemię sprowadziło troszkę... ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja natomiast mam strasznie mieszane uczucia
![]() Co do tego http://sport.onet.pl/0,1248770,1775339,wiadomosc.html to sama nie wiem o co tu chodzi. Raz słyszałam że nie można tak po prostu odebrać Euro, a tu taka informacja ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
nie mogą nam tego tak poprostu zrobić
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
kurcze ja nie chce zebysmy znowu wyszli na areni międzynarodowej jako panstwo ktore nic nie potrafi zrobic, zorganizowac.. dlaczego te osoby ktore sa za to odpowiedzialne nic nie robia?! o przepraszam. wypisuja potrzebne dokumenty. ale czy tego aż tyle potrzeba? i nie rozumiem tego dlaczego miastom które posiadaja stadiony [Chorzów, Poznań, Kraków] nie przyznano mozliwosci preprowadzenia meczy tylko W-wie, Gdańsku ktore musza zaczac wszystko od początku?!
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
nie zdążymy, zresztą sama nie wiem po co się tak pchaliśmy, żeby to wszystko organizować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
wiesz co, kiedys nad tym myslałam i dosżłam do wniosku, ze to wszystko było zaplanowane. UE miała nadzieje, ze dajas nam sznase na zorganizowanie takiej imprezy weźmiemy d***py w garść i zaczniemy coś robic żeby nie odstawac od reszty Europy. ale chyba do konca im sie ten plan nie uda..
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja myślę tak:
jesli politycy nadal beda sie przescigać w tym kto ma lepszy projekt, jak beda sie zajmowac wiecznymi planami, karteczkami, rysunkami to my nie zdązymy. stadiony to nie wszystko. trzeba pomiescic gdzies piłkarzy i kibiców. bo, wybaczcie ale nie wszystkich stac na hotele wysokiej klasy typu sheraton czy hilton. poza tym trzeba dojechac do tych wielkich miast, a jakie nasze drogi są kazdy widzi. co jeszcze? przygotowanie tych wszystkich szczegolikow, typu telebimy, parkingi, hotele przy autostradach, bary restauracje. bo, jesli mi nie umiemy sie zabrac za podstawowe rzeczy to co dopiero z resztą?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
"Europejska Unia Piłkarska jest zadowolona z postępu prac i przekonana, że Polska i Ukraina dobrze wywiążą się z roli gospodarza mistrzostw Europy w 2012 roku - uspokaja Michał Listkiewicz - informuje serwis dziennik.pl. Prezes PZPN, który brał udział w posiedzeniu Komitetu Sterującego UEFA w Wiedniu, dodał, że według przedstawicieli UEFA, informacje o możliwej zmianie gospodarza tego turnieju to "spekulacje" - informuje serwis dziennik.pl"
hehe rozbawilo mnie to gdzie sa te postepy? ;D Chyba na Ukrainie bo w Polsce nie widze
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
tez tak słysząłam. a w La Gazetta dello Sport opublikowano wywiad z Platinim który nie zaprzeczył ani nie potwierdził czy zabiorą nam euro. powiedizał, ze wszytsko okaze sie na jesieni. czyli biora taka opcje pod uwage ..
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Platini od samego początku był przeciwnikiem przyznania nam organizacji Euro, nawet jego mina podczas ogłaszania wyników wskazywała na to.
Teraz nie ma się co dziwić- Włosi byli pewniakami, przegrali i teraz za wszelką cenę będa chcieli pokazać jak to źle nam idzie, a że mają rację- przygotujmy się na jedno. A moze to nawet lepiej- unikniemy kompromiotacji, politycy zaoszczędzą nam nerwów, a na Euro 2012 jeśli będziemy dobrzy i tak zagramy, a jak na samych mistrzostwach pozostawię bez komentarza. A o autostradach możemy i tak tylko śnić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Kraków tam gotowy jest na Euro
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Poznań rowniez
![]() co do autostrad-słyszałam, ze maja byc ale dla rowerzystow ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.