ZEITGEIST ADDENDUM - wszyscy jestesmy zmanipulowani, zniewoleni i oszukiwani! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-14, 14:32   #1
bielaczka
Rozeznanie

GG do bielaczka

ZEITGEIST ADDENDUM - wszyscy jestesmy zmanipulowani, zniewoleni i oszukiwani!

http://video.google.com/videoplay?do...24637139&hl=pl

Warto obejrzec w wolnej chwili.
Osobiscie przezylam szok, ktory trwa nadal.... film ogladalam juz kilka miesiecy temu, wczoraj do niego wrocilam i postanowilam wkleic link na wiazazu..
Jestem ciekawa, jakie jest wasze zdanie, co do kwestii ukazujacej sie w tym dokumencie
SZOK, SZOK, SZOK, SZOK!!!!
To przerazajace, jak kazdy z nas jest marionetka w rekach masonerii

..............

brak mi slow.

''Zeitgeist, wyreżyserowany przez Petera Josepha, powstał jako utwór non-profit, mający na celu zainspirowanie ludzi, by zaczęli patrzyć na świat z bardziej krytycznej perspektywy, oraz aby zrozumieli, iż bardzo często rzeczy nie są tym, czym większości populacji się wydaje.''

Edytowane przez bielaczka
Czas edycji: 2009-06-14 o 14:35
bielaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 14:46   #2
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: ZEITGEIST ADDENDUM - wszyscy jestesmy zmanipulowani, zniewoleni i oszukiwani!

na mnie takie teorie spiskowe nie robią wrażenia.
Nic nowego na temat funkcjonowania czy banków, czy swiata polityki się nie dowiedzialam. Nie rozumiem po co sie podniecac i doszukiwać manipulacji i oszustw na każdym kroku.

a juz jeseli chodzi o sam zeitgeist to zabawne jest jak ludzie w to wierzą. Jakby odkryli nowy świat, to jest dopiero manipulacja. Uważam, ze taka propagadna dziala na ludzi, ktorzy po przeczytaniu Kodu Leonarda Da Vinci pielgrzymuja do stacji metra pod Luwrem
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 15:05   #3
paniDoktorJoint
Wtajemniczenie

Dot.: ZEITGEIST ADDENDUM - wszyscy jestesmy zmanipulowani, zniewoleni i oszukiwani!

ja oglądałam już wcześniej i zrobiło to na mnie dość duże wrażenie. ale chyba nic nie można poradzić.

Doceniam to co mam.

Oszczędzam.

Dobrze organizuje wolny czas.

Poznaje Kraków.

Ewentualnie zrzucam kilogramy.
paniDoktorJoint jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 15:42   #4
Kica.
Zakorzenienie

Film jest mi dobrze znany bo jestem ateistką, a swego czasu w tych kręgach był on dosyc popularny (ze wzgledu na wątek nt religii).

Akurat ja się z niego specjalnie nowych rzeczy nie dowiedziałam, ale na pewno warto go obejrzeć
Stary 2009-06-14, 15:52   #5
mychamycha
Zakorzenienie

subskrybuję i potem obejrzę, bo teraz nie mam czasu :/
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 20:16   #6
theoneandonly
Wtajemniczenie

Słyszałam kiedyś o tym filmie
Ojej, trwa aż 2 godz, ale obejrzę
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 20:23   #7
traicionera
Zakorzenienie

na mnei takei teorie spiskowe nie robią wrażenia, trafiłam kiedys przez przypadek an forum wyspecjalizowane w tego rodzaju teoriach, poczytalam o tym i tamtym, ale jak dla mnie to zbyt paranoiczne.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-14, 21:03   #8
theoneandonly
Wtajemniczenie

Ja chyba słyszałam, że są 2 części tego filmu
Druga jest chyba o religii, chrześcijaństwie czy coś takiego

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Już oglądam
Jestem dopiero przy 10 minucie a już nic nie rozumiem
Jakiś FED, drukowanie pieniędzy, pięniądze powstają z długu... Nie rozumiem ani jednego stwierdzenia
Mam nadzieję, że w dalszej części filmu będzie to lepiej objaśnione , bo póki co nie mam pojęcia o co chodzi

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Już oglądam
Jestem dopiero przy 10 minucie a już nic nie rozumiem
Jakiś FED, drukowanie pieniędzy, pięniądze powstają z długu... Nie rozumiem ani jednego stwierdzenia
Mam nadzieję, że w dalszej części filmu będzie to lepiej objaśnione , bo póki co nie mam pojęcia o co chodzi
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 21:35   #9
Kaluch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kica. Pokaż wiadomość
Film jest mi dobrze znany bo jestem ateistką, a swego czasu w tych kręgach był on dosyc popularny (ze wzgledu na wątek nt religii).

Akurat ja się z niego specjalnie nowych rzeczy nie dowiedziałam, ale na pewno warto go obejrzeć
ja również jestem ateistką, również znam ten film i równiez nie zmienił mojego światopoglądu aż tak bardzo, nic nowego mi nie pokazał

-z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa.

sty-love.blogspot.com

Kaluch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 21:39   #10
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Normalnie kilka dni temu zajęłam się oglądaniem takich oto spraw, nie mówię, że w 100% mnie to przekonuje ale takie rzeczy nie biorą się z powietrza

Ten filmik chyba najbardziej mną wstrząsnął :

http://www.youtube.com/watch?v=neEP5ogn1sY

Ktoś by sobie dał wszczepić chipa ?

Edytowane przez foxxxy
Czas edycji: 2009-06-14 o 21:48
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 00:48   #11
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
na mnie takie teorie spiskowe nie robią wrażenia.
Nic nowego na temat funkcjonowania czy banków, czy swiata polityki się nie dowiedzialam. Nie rozumiem po co sie podniecac i doszukiwać manipulacji i oszustw na każdym kroku.

a juz jeseli chodzi o sam zeitgeist to zabawne jest jak ludzie w to wierzą. Jakby odkryli nowy świat, to jest dopiero manipulacja. Uważam, ze taka propagadna dziala na ludzi, ktorzy po przeczytaniu Kodu Leonarda Da Vinci pielgrzymuja do stacji metra pod Luwrem
dokladnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 02:08   #12
traicionera
Zakorzenienie

na temat chipów to moja mama czytała ponad dziesiec lat temu, jak jej sasaidka przynosila jakies głupie broszurki, ze Bruksela to szatan, ze oni tam maja komputer, ktory nazywa sie 666.
dla mnie to wszsytko jest głupie, zreszta, jakby czlowiek chciał wierzyć we wszsytkie teorie spiskowe, to chyba by oszalał, a każdą z nich da się pokazac w bardzo wairygodny i przekonujący sposób, jak sie tylko czlowiek postara. Szkoda życia na takie bzdury.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2009-06-15, 08:47   #13
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
na temat chipów to moja mama czytała ponad dziesiec lat temu, jak jej sasaidka przynosila jakies głupie broszurki, ze Bruksela to szatan, ze oni tam maja komputer, ktory nazywa sie 666.
dla mnie to wszsytko jest głupie, zreszta, jakby czlowiek chciał wierzyć we wszsytkie teorie spiskowe, to chyba by oszalał, a każdą z nich da się pokazac w bardzo wairygodny i przekonujący sposób, jak sie tylko czlowiek postara. Szkoda życia na takie bzdury.
Mi nie chodzi o to, żeby się tym codziennie zajmować tylko, żeby być świadomym tego co się dzieje, tak jak Ty masz pewność że nic się takiego nie stanie tak ja jej nie mam, bo to prawda, że w USA mają takie paszporty i dowody na których wszystko jest. Dlaczego nie miałoby to iść dalej ? No i z drugiej strony dlaczego miałoby to iść dalej ...
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 08:57   #14
illuvies
Wtajemniczenie

Obejrzę ten film, o ile nie zdenerwuje mnie nagromadzenie teorii spiskowych.
Chociaż ja tam nie czuję się zmanipulowana, zniewolona i oszukiwana... Chyba sobie pójdę zrobić grzankę.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 09:16   #15
sine.ira
BAN stały

To jak w Dysnastii Na końcu też się okazało, że za wszystkim stoi groźny pan "rządzący" światem zza wielkiego biurka i elektronicznego pulpitu

Dajcie spokój. Też oglądałam ten film jakiś czas temu. Śmieszny był.

A że jesteśmy manipulowani, wiadomo...pytanie czy akurat przez Masonów Ja póki co jestem manipulowana przez: media, władzę, banki i korporacje handlowe. Jestem tego świadoma, jak każdy w miarę samodzielnie myślący człowiek, od baaaardzo dawna.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-06-15 o 09:19
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 10:02   #16
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: ZEITGEIST ADDENDUM - wszyscy jestesmy zmanipulowani, zniewoleni i oszukiwani!

Uważam, że nie ma się czym tak podniecać. Jeśli ktoś przed obejrzeniem tego filmu uważał, że jest wolny i od nikogo i niczego niezależny to znaczyłoby, że był pustelnikiem... Wyobraźcie sobie co by się stało z nami, gdyby w zimie przez 3 miesiące nie było prądu lub gazu/ewentualnie wody... W dzisiejszych czasach jesteśmy zależni od milionów rzeczy: przedmiotów, techniki, przepisów, praw, zwyczajów, organizacji, instytucji i nie ma się czemu tak dziwić - taki rodzaj kultury wypracowaliśmy. Ja osobiście uważam, że rola masonerii jest przeceniana, może kilkadziesiąt lat temu była większa, ale w tej chwili to raczej jest marginalna - pierwsze skrzypce grają ogromne korporacje (wide niedawny kryzys) - banki, ubezpieczyciele, dostawcy ropy, gazu itd.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-06-15 o 10:04
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 11:15   #17
Titane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
To jak w Dysnastii Na końcu też się okazało, że za wszystkim stoi groźny pan "rządzący" światem zza wielkiego biurka i elektronicznego pulpitu

Dajcie spokój. Też oglądałam ten film jakiś czas temu. Śmieszny był.

A że jesteśmy manipulowani, wiadomo...pytanie czy akurat przez Masonów Ja póki co jestem manipulowana przez: media, władzę, banki i korporacje handlowe. Jestem tego świadoma, jak każdy w miarę samodzielnie myślący człowiek, od baaaardzo dawna.
No właśnie, zgadzam się, że jesteśmy zmanipulowani na wszystkie strony przynajmniej o tym wiemy ale ogólnie nic nie poradzę więc wolę sobie nie dokładać zmartwień i skoncentrować sie na rzeczach, na które mam rzeczywisty wpływ.

Filmu nawet nie obejrzę, nie chce mi się Teorii spiskowych słyszałam już tyle, że żadna nie robi na mnie wrażenia. Podejrzewam, że niektóre mogą być nawet prawdziwe, przynajmniej po części, ale przecież i tak nie mam jak tego sprawdzić.
Titane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 11:19   #18
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Titane Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że niektóre mogą być nawet prawdziwe, przynajmniej po części, ale przecież i tak nie mam jak tego sprawdzić.
Dokładnie
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 11:21   #19
traicionera
Zakorzenienie

No bo nawet jesli rzecyzwiście manipuluja nami Masoni/kosmici/przerośniete wiewiórki bez watroby, to co nam z tej wiedzy? Tylko sie czlowiek nabawi wrzodów żoładka. Żeby nie być przez nikogo manipulowanym ani nadzorowanym, to trzeba by bylo wieść żywot kloszarda czy pistelnika, bo chcąc niechcąc wraz z wzrostem komfortu zycia wzrasta kontrola nad nami- karty platnicze, komórki etc. Z drugiej strony łatwiej wytłumaczyc swoje osobiste niepowodzenia tym, że to przes Masonów czy Żydów. Znam ludzi, ktorzy całe zycie poswiecili tropeniu jakiejs teorii spiskowej, nabili sobie nią gółowe i nic im dobrego z tego nie rpzyszło, bo marnowali tylko w ten sposób czas, w którym mogli zorbic cos konstruktywnego, a na wszytko mieli jedną odpowiedz : Bo to Żydzi/Masoni/tajni wyznawcy Szatana.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2009-06-15, 20:56   #20
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bielaczka Pokaż wiadomość
http://video.google.com/videoplay?do...24637139&hl=pl

Warto obejrzec w wolnej chwili.
Osobiscie przezylam szok, ktory trwa nadal.... film ogladalam juz kilka miesiecy temu, wczoraj do niego wrocilam i postanowilam wkleic link na wiazazu..
Jestem ciekawa, jakie jest wasze zdanie, co do kwestii ukazujacej sie w tym dokumencie
SZOK, SZOK, SZOK, SZOK!!!!
To przerazajace, jak kazdy z nas jest marionetka w rekach masonerii

..............

brak mi slow.

''Zeitgeist, wyreżyserowany przez Petera Josepha, powstał jako utwór non-profit, mający na celu zainspirowanie ludzi, by zaczęli patrzyć na świat z bardziej krytycznej perspektywy, oraz aby zrozumieli, iż bardzo często rzeczy nie są tym, czym większości populacji się wydaje.''
Nie, nie warto, wg mnie gniot jakich malo.

Moje zdanie jest takie, ze to nie jest film dokumentalny, tylko stek andronow.

Mow za siebie, moze Ty jestes czyjas marionetka. Na pewno wierzysz od razu bezkrytycznie, sadzac z odbioru tego dziela.

Przerazajace to jest jak ludziom latwo cos wcisnac, ale juz mnie to nawet nie rusza.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 14:40   #21
AguŚ87
Zakorzenienie

tylko ADDENDUM to druga czesc
, wiec polecam 1... ja ksie wszystk ozaczeło

masakra totalna po prostu styrał mi głowe.. a najbardziej wizja wszczepianai ludziom czipów, na własne zyczenie ze niby taka "kontrola", matrix... ? nie to nasz świat

ogolnie film dla ludzi umiejących myslec;p

http://video.google.com/videoplay?do...2141700087937#

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2009-11-10 o 14:43
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 14:50   #22
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
tylko ADDENDUM to druga czesc
, wiec polecam 1... ja ksie wszystk ozaczeło

masakra totalna po prostu styrał mi głowe.. a najbardziej wizja wszczepianai ludziom czipów, na własne zyczenie ze niby taka "kontrola", matrix... ? nie to nasz świat

ogolnie film dla ludzi umiejących myslec;p

http://video.google.com/videoplay?do...2141700087937#
Wrecz przeciwnie, film dla ludzi, ktorym sie myslec w ogole nie chce i zamiast tego uwierza w byle bzdety.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-11-10, 16:37   #23
AguŚ87
Zakorzenienie

no dla mnie człowiek myslący wysnuje jakies wnioski na temat tego co się dzieje i co ukazuje fil mzresztą NIE JEDEN taki juz powstał

sledze to ok 2lata i ciągle wycieka cos nowego, ludzie nie umiejący myslec samodzielnie bedą dalej "nakręcani" i będą wierzyc w to co im się kaze

BAJ ,

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 17:41   #24
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Wrecz przeciwnie, film dla ludzi, ktorym sie myslec w ogole nie chce i zamiast tego uwierza w byle bzdety.
trudno sie nie zgodzic
Cytat:
sledze to ok 2lata i ciągle wycieka cos nowego, ludzie nie umiejący myslec samodzielnie bedą dalej "nakręcani" i będą wierzyc w to co im się kaze

Kto komu kaze?
Jak to powiedziała traicionera:
Masoni/Zydzi/tajni wyznawcy Szatana?
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 18:11   #25
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
no dla mnie człowiek myslący wysnuje jakies wnioski na temat tego co się dzieje i co ukazuje fil mzresztą NIE JEDEN taki juz powstał
Oczywiscie, ilosc teorii spiskowych jest wyznacznikiem ich wiarygodnosci

Cytat:

BAJ ,
No niestety - jestes nakrecona i wierzysz w bzdury typu Zeitgeist.

Ano ciao.

Stary 2009-11-11, 11:06   #26
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Straszniejsze jest to, że niektórzy bezkrytycznie wierzą w takie filmiki i teorie spiskowe, traktując je jak jakąś prawdę objawioną... Ludzie, trochę myślenia! Wierzycie bezkrytycznie w coś, co mówi mniej więcej "wierzycie we wszystko bezkrytycznie, dajecie się manipulować" - toż to absurd jest.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-11-11 o 13:32
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 13:21   #27
Wyrak
Zakorzenienie

Ano - to juz nawet nie smieszne, to gleboko zalosne, ze bezmyslnie i bezkyrtycznie ktos wierzy w takie bzdury i jeszcze innym zarzuca swoje przywary

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 13:28   #28
tutmirlajt
Zadomowienie

Widzialam ten filmik jakies pol roku temu. Jest on tak beznadziejny i tak nudny ze nie warto tracic czasu. Nic w sumie konkretnego.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości