|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
soczewki kontaktowe - Londyn (!)
Dziewczyny mam problem. Wczoraj zdjelam stare soczewki i wyrzucilam do kosza. Dzis rano chcialam ubrac nowe. Pierwsza - nie ma problemu. Po zalozeniu drugiej nie moglam otworzyc oka, bol przeogromny. W koncu ja zdjeclam, oko czerwone jak diabel. Okazalo sie, ze soczewka jest uszerbiona, ma taka ostra (jak na soczewke) krawedz. Kupilam je w Polsce, za tydzien wracam do domu, glupia jestem, nie wzielam nic na zapas. Bylam zaraz po 9 rano zapytac jak to tu z soczewkami, to sie dowiedzialam, ze najpierw musze sie umowic na wizyte u optyka, on mi przepisuje itp. I ze wszystko bedzie mnie duzo kosztowac, wiec jak to kwestia tygodnia to nie ma sensu. W zwiazku z czym stwierdzilam, ze moze znajde kogos kto tu (Londyn) nosi soczewki i mi jedna odsprzeda? Na pewno wyjdzie taniej niz cale badanie itp. Albo wiecie gdzie moge kupic soczewki, wlasciwie soczewke, bez tych badan i w rozsadnej cenie?
Dzieki za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: soczewki kontaktowe - Londyn (!)
a jaką masz wadę...? Przecież masz napewno okulary.. poprostu używaj ich do czasu wyjazdu do Pl..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
zajrzyj tutaj:
www.visiondirect.co.uk bardzo szybka dostawa i dobre ceny. polecam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
w uk nie kupisz soczewek bez recepty. takie przepisy. nawet na ebay nie mozna sprzedawac tego asortymentu
poczekaj te kilka dni i juz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziwne. ja kupuje od prawie pieciu lat, glownie ze stronki do ktorej link podalam. to uznany sklep internetowy. nigdy nie bylo zadnych problemow ani z zakupem ani z jakoscia produktow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Z tego co pamietam ( bo juz nie nosze soczewek) to w specsavers zaplacilam za badanie wzroku( okolo 20 funtow) a jedno opakowanie soczewek kosztowalo mnie 22 ( mozliwe ze mozna kupic pojedyncze).Z tym ze byly to jednorazowe soczewki.
Jesli masz okulary, to bym pochodzila te kilka dni w okularach i tyle, rzeczywiscie szkoda kasy skoro i tak juz wracasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.