proste włosy . - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-21, 09:08   #1
xxangeeelaxx
Przyczajenie

proste włosy

Witam wszystkim Mam pytanie do was. Ostatnio jakoś słyszałam że aby włosy były proste nie nalezy je obcinać po ukosie tylko prosto, równo. Czy to jest prawda ?

Edytowane przez xxangeeelaxx
Czas edycji: 2009-08-21 o 09:37
xxangeeelaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 09:23   #2
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: proste włosy

hehe, to zależy o co masz na myśli :P
ja mam włosy cienkie i żeby mi się dobrze układały i po prostowaniu czy suszeniu nie wywijały się na wszystkie strony - są ścinane nożyczkami właśnie "na prosto" bez cieniowania i jestem zadowolona. Ale nie wiem czy to masz na myśli
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 09:34   #3
xxangeeelaxx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
hehe, to zależy o co masz na myśli :P
ja mam włosy cienkie i żeby mi się dobrze układały i po prostowaniu czy suszeniu nie wywijały się na wszystkie strony - są ścinane nożyczkami właśnie "na prosto" bez cieniowania i jestem zadowolona. Ale nie wiem czy to masz na myśli
Właśnie ostatnio podciełam sobie koncowki sama tak jak mówisz i jakby wydawały sie prostsze ale wiesz... nigdy nie mialam doświadczenia z obcinaniem włosów i troche takie jescze pokrecone sa ale mniej niz były ;] na ogół to nie mam aż takich lokow. Przewaznie to włosy z pod spodu sie kręcą a te na wierzchu to takie nijakie hehe Ani proste ani kręcone
xxangeeelaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 11:35   #4
uulleennccjjaa
Raczkowanie

To prawda, cięcie ma znaczenie. Jeśli chcesz, by Twoje włosy układały się w miarę prosto, musisz też prosto je ścinać, aby były troszkę cięższe. Włosy stopniowane lub cieniowane, mają tendencje do "wywijania" się, gdyż są lekkie. Dlatego też, cięcie proste zwiększa włosy objętościowo.
Stary 2009-10-16, 22:14   #5
oliwia2
Raczkowanie

proste włosy .

Proste włosy.
Tutaj proszę, o wymianę poglądów na ten temat, a zatem wszystko co z tym związane zaczynając na prostownicach, poprzez odżywki,spraye itp. czyli kosmetyki i kończąc na domowych sposobach.
Do tego utrwalenie prostowania na długi czas.
Hmm, co jeszcze ?
Co tylko Wam przyjdzie na myśl z prostymi włosami związane )

Pzdr ; *

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Oh, widzę las chętnych do wypowiedzenia się..hmm kogo by tu wybrać:P może, hmm. siebie ? taak, więc może zacznę ja, Wam na zachętę ;D
_________________________ _______________________
Prostownice - najlepsze to Remington , Babyliss, wg mnie i moich 'doświadczeń'. jak znacie jeszcze jakieś fajne, najlepiej konkretne modele to śmiałoo , pisać .! xD
co daleej , tak więc kosmetyki. Nivea Balsam,Szampon prostujący, porażka. haha, wogóle co to jest ? na głowie siano.. nic a nic, nawet ociupinki efektu prostującego. Ze swojej strony polecam wszelakie jedwabie (czy w sprayu , czy w innych formach) do włosów. Włosy , przynajmniej moje po jedwabiu są świetne. Nie pusza się, są gładkie i do tego jedwab ma funkcję termoochronną, tak więc chorni włosy przed gorącym działaniem prostownicy
Może.. wogóle pytanie, dlaczego włosy się kręcą?
Uwarunkowane jest to głównie genetycznie. Jednak niekiedy nawet najprostsze włosy kręcą się (podkęcają) w styczności z jednym , cięzkim problemem zwolenników prostych włosów, a mianowicie z WILGOCIĄ. tak, tak . pewnie znacie ten problem własnie, jak zapobiegac..jak skutecznie zapobiegać kręceniu się włosów pod wpływem wilgoci ? :P
oliwia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-17, 08:33   #6
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: proste włosy .

Cytat:
Napisane przez oliwia2 Pokaż wiadomość
Proste włosy.
Tutaj proszę, o wymianę poglądów na ten temat, a zatem wszystko co z tym związane zaczynając na prostownicach, poprzez odżywki,spraye itp. czyli kosmetyki i kończąc na domowych sposobach.
są osobne wątki o prostownicach i kosmetykach do prostowania

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-17, 11:20   #7
oliwia2
Raczkowanie

Tak, tak wiem i korzystam ale stworzyłam taki jeden, jakby ktoś chciał się wypowiedzieć a jak nie, to cóż. trudno się mówi :P
Stary 2009-10-17, 14:46   #8
kiitty
Zakorzenienie

najlepszy efekt prostych wlosow uzyskuje sie wiadomo po prostownicy. ja uzywam remington s9800 straight in a stroke. wczesniej mialam bosha. ale starla mi sie plytka ceramiczna;/ remington jest zdecydowanie lepsza. plytka sie w ogole nie sciera i efekty sa lepsze. no ale niestety kazda prostownica niszczy wlosy wiec ja od pewnego czasu staram sie jej jak najmniej uzywac (prostowalam do sierpnia wlosy codziennie przez 2 lata!) takze teraz tylko sporadycznie prostuje. a na codzien uzywam balsamu prostujacego straight&easy nivea. w sumie to nie widze po nim zadnych efektow jedynie troche obciaza wlosy i staja sie one mniej puszyste, nie odstaja na wszystkie stronyno i jedwab do wlosow biosilk ktory pieknie pachnie i wygladza wlosy.
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-17, 16:24   #9
Kileczka
Zadomowienie

Moim zdaniem bardzo dobre są prostownice z Rowenty i Brauna..Ale niestety żyby mieć proste włosy trzeba troche zapłacić..
Ja kiedyś skusiłam się na tanią prostownice. Jak prostowałam włosy to wcale nie były takie proste i po pewnym czasie prawie wgl nie prostowała, ale się spaliła i już jej nie mam..Lepiej troche wydać i mieć proste włosy niż kupić jakiś szajs.;/
A co do kosmetyków to polecam Schwarzkopf, Got2b Straight On, chroniący włosy przed wysoką temperaturą. Po nim włosy nie są aż tak zniszczone A kosmetyków które mogły by wyprostować włosy bez prostownicy nie ma! Wszystko to szajs!!!
Ja prostuje włosy codziennie i niestety są one bardzo zniszczone!!
Ale gdy nie wyprostuje to wyglądam jak debil...
Kileczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-17, 16:42   #10
Julianka_7oo7
Zadomowienie

Mój sposób na ujarzmienie prostych włosów - kosmetyk : pianka, wterzeć ją delikatnie u nasady włosów uwazając zeby nie wcierac jej w głowe są uniesione u góry a u dolu tworzą nieład, są lekkie, a z zazwyczaj wkurzającego skrętu robimy atut - utrwalamy ten nieład - lakierem do włosów. Można podtapirować spód włosów, ale to niekonieczne włosy utrzymuja sie ok 6 godzin.
Julianka_7oo7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-17, 18:15   #11
oliwia2
Raczkowanie

Zgodzę się, po prostownicy włosy są zniszczone.
Ja prostuję codziennie od ok. roku i nie narzekam, jak na razie.
Wiadomo - rozdwojone końcówki... ale i z tym sobie radzę. Włosy mam średnie, można powiedzieć długie co ok. 2,3 miesiące podcinam rozdwojone końcówki .
Używam przy tym jedwab obowiązkowo .
Jeszcze odżywkę Elseve odbudowywującą, z naturalnym cynkiem, jest dobra.
Do tego mam jakiś spray termoochronny, bodajże z Avon zawsze przed prostowaniem stosuję.
Wiecie, praktycznie nie znam osób, które nie wiedzą co to prostownica. (W głownej mierze mam na myśli dziewczyny)
Prostują wszystkie moje znajome , przyjaciółki i każda z nich codziennie.. na prawdę, nawet na wycieczce 4-dniowej zauważyłam, że nie tylko ja to robię .
Po prostu trzeba się z tym pogodzić, kiedyś się kręciło , teraz się prostuje;P
najwyzej wszyscy bedziemy kiedyś łysii . xD
fajnie bedzie, wtedy będą już modne... Peruki , haha ;DD
nie no , ale przyznać trzeba, że większośc osób to robi, no bo Ci co mają znów druty,że tak powiem na głowie, nie mają czego prostować.
Ja mam np, wlosy podatne, no i jeden w tę, drugi w tę.
Trudno to nazwać lokami , bo loki są ładne, równomierne..
W każdym razie kręcić codzień na pewno nie będe, żeby to jakoś wyglądało.. dlatego prostuję .
Mysle,że to nie jest aż tak szkodliwe, przy odpowiednim doborze kosmetyków.
Stary 2009-10-18, 17:38   #12
Kileczka
Zadomowienie

Zgadzam się oliwio2 całkowicie!!
Ja niewyobrażam sobie życie bez prostowania włosów..
Kiedy ich nie wyprostuje do wyglądam okropnie i kiepsko się czuje. Naprawde!
To fakt że wlosy się niszczą- ja mam zniszczone ale można sobie z tym poradzic
Niedługo ide do fryzjera jakoś ładnie sie obciąc, chcem też kupic jakieś kosmetyki chroniące włosy przed wysoką temperaturą prostownicy oraz kosmetyki nawilżające i wgl.
I jak narazie nie mam zamiaru zrezygnowa z prostowania...może kiedyś
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny które prostują codziennie włosy.!

Edytowane przez Kileczka
Czas edycji: 2009-10-18 o 17:43
Kileczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-18, 20:45   #13
oliwia2
Raczkowanie

No własnie
już mamy kolejny żywy przykład , hehe ;P
Buziaki dla Ciebie
Stary 2009-10-25, 19:47   #14
oliwia2
Raczkowanie

coo tak cichoo , dziewczynki piszemy;DDD ;P;P;P
Stary 2009-10-28, 17:06   #15
kkartoszka
Przyczajenie

Witam

Ja ostatnio zainwestowalam w profesjonalna suszarke z jonizacja powietrza. Trzeba tylko troszke pocwiczyc suszenie na szczotce i efekt taki jak po prostownicy a nie nieszczy tak bardzo wloskow
kkartoszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 18:35   #16
magdalenxo
Przyczajenie

ja myśle że jestrem uzależnione od prostownicy . jest juz na to jakaś nazwa ? ;b
własnie musze kupic sobie jakaś nową lepsza , bo moja aktualna jest kiepska .

ja używam got2be .
Stary 2009-11-04, 13:50   #17
oliwia2
Raczkowanie

No właśnie, mam ten sam problem . ;D
nową,lepszą...ale jaką?:P:P
Stary 2009-11-22, 00:28   #18
oktavvia
Raczkowanie

Ja mam troszeczkę inne pytanie.
Czy wie któraś z Pan jak nadać lekkości bardzo ciężkim, gładkim, całkowicie nie podatnym na układanie włoskom?
Cale życie mam włosy proste jak druty
oktavvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości