|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
proste w³osy
Witam wszystkim
![]() Edytowane przez xxangeeelaxx Czas edycji: 2009-08-21 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
Dot.: proste w³osy
hehe, to zale¿y o co masz na my¶li :P
ja mam w³osy cienkie i ¿eby mi siê dobrze uk³ada³y i po prostowaniu czy suszeniu nie wywija³y siê na wszystkie strony - s± ¶cinane no¿yczkami w³a¶nie "na prosto" bez cieniowania i jestem zadowolona. Ale nie wiem czy to masz na my¶li |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 195
|
To prawda, ciêcie ma znaczenie. Je¶li chcesz, by Twoje w³osy uk³ada³y siê w miarê prosto, musisz te¿ prosto je ¶cinaæ, aby by³y troszkê ciê¿sze. W³osy stopniowane lub cieniowane, maj± tendencje do "wywijania" siê, gdy¿ s± lekkie. Dlatego te¿, ciêcie proste zwiêksza w³osy objêto¶ciowo.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 58
|
proste w³osy .
Proste w³osy.
Tutaj proszê, o wymianê pogl±dów na ten temat, a zatem wszystko co z tym zwi±zane zaczynaj±c na prostownicach, poprzez od¿ywki,spraye itp. czyli kosmetyki i koñcz±c na domowych sposobach. Do tego utrwalenie prostowania na d³ugi czas. ![]() Hmm, co jeszcze ? Co tylko Wam przyjdzie na my¶l z prostymi w³osami zwi±zane ![]() Pzdr ; * ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Oh, widzê las chêtnych do wypowiedzenia siê..hmm kogo by tu wybraæ:P mo¿e, hmm. siebie ? taak, wiêc mo¿e zacznê ja, Wam na zachêtê ;D _________________________ _______________________ Prostownice - najlepsze to Remington , Babyliss, wg mnie i moich 'do¶wiadczeñ'. jak znacie jeszcze jakie¶ fajne, najlepiej konkretne modele to ¶mia³oo , pisaæ .! xD co daleej , tak wiêc kosmetyki. Nivea Balsam,Szampon prostuj±cy, pora¿ka. haha, wogóle co to jest ? na g³owie siano.. nic a nic, nawet ociupinki efektu prostuj±cego. Ze swojej strony polecam wszelakie jedwabie (czy w sprayu , czy w innych formach) do w³osów. W³osy , przynajmniej moje po jedwabiu s± ¶wietne. Nie pusza siê, s± g³adkie i do tego jedwab ma funkcjê termoochronn±, tak wiêc chorni w³osy przed gor±cym dzia³aniem prostownicy ![]() Mo¿e.. wogóle pytanie, dlaczego w³osy siê krêc±? Uwarunkowane jest to g³ównie genetycznie. Jednak niekiedy nawet najprostsze w³osy krêc± siê (podkêcaj±) w styczno¶ci z jednym , ciêzkim problemem zwolenników prostych w³osów, a mianowicie z WILGOCI¡. tak, tak . pewnie znacie ten problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 565
|
Dot.: proste w³osy .
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tak, tak wiem i korzystam ale stworzy³am taki jeden, jakby kto¶ chcia³ siê wypowiedzieæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 456
|
najlepszy efekt prostych wlosow uzyskuje sie wiadomo po prostownicy. ja uzywam remington s9800 straight in a stroke. wczesniej mialam bosha. ale starla mi sie plytka ceramiczna;/ remington jest zdecydowanie lepsza. plytka sie w ogole nie sciera i efekty sa lepsze. no ale niestety kazda prostownica niszczy wlosy wiec ja od pewnego czasu staram sie jej jak najmniej uzywac (prostowalam do sierpnia wlosy codziennie przez 2 lata!) takze teraz tylko sporadycznie prostuje. a na codzien uzywam balsamu prostujacego straight&easy nivea. w sumie to nie widze po nim zadnych efektow jedynie troche obciaza wlosy i staja sie one mniej puszyste, nie odstaja na wszystkie strony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 127
|
Moim zdaniem bardzo dobre s± prostownice z Rowenty i Brauna..Ale niestety ¿yby mieæ proste w³osy trzeba troche zap³aciæ..
![]() Ja kiedy¶ skusi³am siê na tani± prostownice. ![]() A co do kosmetyków to polecam Schwarzkopf, Got2b Straight On, chroni±cy w³osy przed wysok± temperatur±. Po nim w³osy nie s± a¿ tak zniszczone ![]() Ja prostuje w³osy codziennie i niestety s± one bardzo zniszczone ![]() Ale gdy nie wyprostuje to wygl±dam jak debil... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 297
|
Mój sposób na ujarzmienie prostych w³osów - kosmetyk : pianka, wterzeæ j± delikatnie u nasady w³osów uwazaj±c zeby nie wcierac jej w g³owe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zgodzê siê, po prostownicy w³osy s± zniszczone.
Ja prostujê codziennie od ok. roku i nie narzekam, jak na razie. Wiadomo - rozdwojone koñcówki... ale i z tym sobie radzê. W³osy mam ¶rednie, mo¿na powiedzieæ d³ugie co ok. 2,3 miesi±ce podcinam rozdwojone koñcówki . U¿ywam przy tym jedwab obowi±zkowo . ![]() Jeszcze od¿ywkê Elseve odbudowywuj±c±, z naturalnym cynkiem, jest dobra. Do tego mam jaki¶ spray termoochronny, bodaj¿e z Avon zawsze przed prostowaniem stosujê. Wiecie, praktycznie nie znam osób, które nie wiedz± co to prostownica. (W g³ownej mierze mam na my¶li dziewczyny) Prostuj± wszystkie moje znajome , przyjació³ki i ka¿da z nich codziennie.. na prawdê, nawet na wycieczce 4-dniowej zauwa¿y³am, ¿e nie tylko ja to robiê . Po prostu trzeba siê z tym pogodziæ, kiedy¶ siê krêci³o , teraz siê prostuje;P najwyzej wszyscy bedziemy kiedy¶ ³ysii . xD fajnie bedzie, wtedy bêd± ju¿ modne... Peruki , haha ;DD nie no , ale przyznaæ trzeba, ¿e wiêkszo¶c osób to robi, no bo Ci co maj± znów druty,¿e tak powiem na g³owie, nie maj± czego prostowaæ. Ja mam np, wlosy podatne, no i jeden w tê, drugi w tê. Trudno to nazwaæ lokami , bo loki s± ³adne, równomierne.. W ka¿dym razie krêciæ codzieñ na pewno nie bêde, ¿eby to jako¶ wygl±da³o.. dlatego prostujê . ![]() Mysle,¿e to nie jest a¿ tak szkodliwe, przy odpowiednim doborze kosmetyków. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 127
|
Zgadzam siê oliwio2 ca³kowicie!!
Ja niewyobra¿am sobie ¿ycie bez prostowania w³osów.. Kiedy ich nie wyprostuje do wygl±dam okropnie i kiepsko siê czuje. Naprawde! To fakt ¿e wlosy siê niszcz±- ja mam zniszczone ale mo¿na sobie z tym poradzic ![]() Nied³ugo ide do fryzjera jako¶ ³adnie sie obci±c, chcem te¿ kupic jakie¶ kosmetyki chroni±ce w³osy przed wysok± temperatur± prostownicy oraz kosmetyki nawil¿aj±ce i wgl. I jak narazie nie mam zamiaru zrezygnowa z prostowania...mo¿e kiedy¶ ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny które prostuj± codziennie w³osy.! ![]() Edytowane przez Kileczka Czas edycji: 2009-10-18 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No w³asnie
![]() ju¿ mamy kolejny ¿ywy przyk³ad , hehe ;P Buziaki dla Ciebie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
coo tak cichoo , dziewczynki piszemy;DDD ;P;P;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Witam
![]() Ja ostatnio zainwestowalam w profesjonalna suszarke z jonizacja powietrza. Trzeba tylko troszke pocwiczyc suszenie na szczotce i efekt taki jak po prostownicy a nie nieszczy tak bardzo wloskow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
ja my¶le ¿e jestrem uzale¿nione od prostownicy . jest juz na to jaka¶ nazwa ? ;b
w³asnie musze kupic sobie jaka¶ now± lepsza , bo moja aktualna jest kiepska . ja u¿ywam got2be .
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No w³a¶nie, mam ten sam problem . ;D
now±,lepsz±...ale jak±?:P:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Ja mam troszeczkê inne pytanie.
Czy wie która¶ z Pan jak nadaæ lekko¶ci bardzo ciê¿kim, g³adkim, ca³kowicie nie podatnym na uk³adanie w³oskom? Cale ¿ycie mam w³osy proste jak druty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.