proste w³osy . - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-08-21, 09:08   #1
xxangeeelaxx
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

proste w³osy

Witam wszystkim Mam pytanie do was. Ostatnio jako¶ s³ysza³am ¿e aby w³osy by³y proste nie nalezy je obcinaæ po ukosie tylko prosto, równo. Czy to jest prawda ?

Edytowane przez xxangeeelaxx
Czas edycji: 2009-08-21 o 09:37
xxangeeelaxx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-21, 09:23   #2
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 32 059
Dot.: proste w³osy

hehe, to zale¿y o co masz na my¶li :P
ja mam w³osy cienkie i ¿eby mi siê dobrze uk³ada³y i po prostowaniu czy suszeniu nie wywija³y siê na wszystkie strony - s± ¶cinane no¿yczkami w³a¶nie "na prosto" bez cieniowania i jestem zadowolona. Ale nie wiem czy to masz na my¶li
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-21, 09:34   #3
xxangeeelaxx
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
hehe, to zale¿y o co masz na my¶li :P
ja mam w³osy cienkie i ¿eby mi siê dobrze uk³ada³y i po prostowaniu czy suszeniu nie wywija³y siê na wszystkie strony - s± ¶cinane no¿yczkami w³a¶nie "na prosto" bez cieniowania i jestem zadowolona. Ale nie wiem czy to masz na my¶li
W³a¶nie ostatnio podcie³am sobie koncowki sama tak jak mówisz i jakby wydawa³y sie prostsze ale wiesz... nigdy nie mialam do¶wiadczenia z obcinaniem w³osów i troche takie jescze pokrecone sa ale mniej niz by³y ;] na ogó³ to nie mam a¿ takich lokow. Przewaznie to w³osy z pod spodu sie krêc± a te na wierzchu to takie nijakie hehe Ani proste ani krêcone
xxangeeelaxx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-08-21, 11:35   #4
uulleennccjjaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 195

To prawda, ciêcie ma znaczenie. Je¶li chcesz, by Twoje w³osy uk³ada³y siê w miarê prosto, musisz te¿ prosto je ¶cinaæ, aby by³y troszkê ciê¿sze. W³osy stopniowane lub cieniowane, maj± tendencje do "wywijania" siê, gdy¿ s± lekkie. Dlatego te¿, ciêcie proste zwiêksza w³osy objêto¶ciowo.
Stary 2009-10-16, 22:14   #5
oliwia2
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 58
proste w³osy .

Proste w³osy.
Tutaj proszê, o wymianê pogl±dów na ten temat, a zatem wszystko co z tym zwi±zane zaczynaj±c na prostownicach, poprzez od¿ywki,spraye itp. czyli kosmetyki i koñcz±c na domowych sposobach.
Do tego utrwalenie prostowania na d³ugi czas.
Hmm, co jeszcze ?
Co tylko Wam przyjdzie na my¶l z prostymi w³osami zwi±zane )

Pzdr ; *

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Oh, widzê las chêtnych do wypowiedzenia siê..hmm kogo by tu wybraæ:P mo¿e, hmm. siebie ? taak, wiêc mo¿e zacznê ja, Wam na zachêtê ;D
_________________________ _______________________
Prostownice - najlepsze to Remington , Babyliss, wg mnie i moich 'do¶wiadczeñ'. jak znacie jeszcze jakie¶ fajne, najlepiej konkretne modele to ¶mia³oo , pisaæ .! xD
co daleej , tak wiêc kosmetyki. Nivea Balsam,Szampon prostuj±cy, pora¿ka. haha, wogóle co to jest ? na g³owie siano.. nic a nic, nawet ociupinki efektu prostuj±cego. Ze swojej strony polecam wszelakie jedwabie (czy w sprayu , czy w innych formach) do w³osów. W³osy , przynajmniej moje po jedwabiu s± ¶wietne. Nie pusza siê, s± g³adkie i do tego jedwab ma funkcjê termoochronn±, tak wiêc chorni w³osy przed gor±cym dzia³aniem prostownicy
Mo¿e.. wogóle pytanie, dlaczego w³osy siê krêc±?
Uwarunkowane jest to g³ównie genetycznie. Jednak niekiedy nawet najprostsze w³osy krêc± siê (podkêcaj±) w styczno¶ci z jednym , ciêzkim problemem zwolenników prostych w³osów, a mianowicie z WILGOCI¡. tak, tak . pewnie znacie ten problem w³asnie, jak zapobiegac..jak skutecznie zapobiegaæ krêceniu siê w³osów pod wp³ywem wilgoci ? :P
oliwia2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-10-17, 08:33   #6
motylek1007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 26 565
Dot.: proste w³osy .

Cytat:
Napisane przez oliwia2 Poka¿ wiadomo¶æ
Proste w³osy.
Tutaj proszê, o wymianê pogl±dów na ten temat, a zatem wszystko co z tym zwi±zane zaczynaj±c na prostownicach, poprzez od¿ywki,spraye itp. czyli kosmetyki i koñcz±c na domowych sposobach.
s± osobne w±tki o prostownicach i kosmetykach do prostowania

[*] 11.09.2012
jeszcze siê kiedy¶ spotkamy...
motylek1007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-10-17, 11:20   #7
oliwia2
Raczkowanie

Tak, tak wiem i korzystam ale stworzy³am taki jeden, jakby kto¶ chcia³ siê wypowiedzieæ a jak nie, to có¿. trudno siê mówi :P

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2009-10-17, 14:46   #8
kiitty
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 456

najlepszy efekt prostych wlosow uzyskuje sie wiadomo po prostownicy. ja uzywam remington s9800 straight in a stroke. wczesniej mialam bosha. ale starla mi sie plytka ceramiczna;/ remington jest zdecydowanie lepsza. plytka sie w ogole nie sciera i efekty sa lepsze. no ale niestety kazda prostownica niszczy wlosy wiec ja od pewnego czasu staram sie jej jak najmniej uzywac (prostowalam do sierpnia wlosy codziennie przez 2 lata!) takze teraz tylko sporadycznie prostuje. a na codzien uzywam balsamu prostujacego straight&easy nivea. w sumie to nie widze po nim zadnych efektow jedynie troche obciaza wlosy i staja sie one mniej puszyste, nie odstaja na wszystkie stronyno i jedwab do wlosow biosilk ktory pieknie pachnie i wygladza wlosy.
kiitty jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-10-17, 16:24   #9
Kileczka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 127

Moim zdaniem bardzo dobre s± prostownice z Rowenty i Brauna..Ale niestety ¿yby mieæ proste w³osy trzeba troche zap³aciæ..
Ja kiedy¶ skusi³am siê na tani± prostownice. Jak prostowa³am w³osy to wcale nie by³y takie proste i po pewnym czasie prawie wgl nie prostowa³a, ale siê spali³a i ju¿ jej nie mam..Lepiej troche wydaæ i mieæ proste w³osy ni¿ kupiæ jaki¶ szajs.;/
A co do kosmetyków to polecam Schwarzkopf, Got2b Straight On, chroni±cy w³osy przed wysok± temperatur±. Po nim w³osy nie s± a¿ tak zniszczone A kosmetyków które mog³y by wyprostowaæ w³osy bez prostownicy nie ma! Wszystko to szajs!!!
Ja prostuje w³osy codziennie i niestety s± one bardzo zniszczone!!
Ale gdy nie wyprostuje to wygl±dam jak debil...
Kileczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-10-17, 16:42   #10
Julianka_7oo7
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 297

Mój sposób na ujarzmienie prostych w³osów - kosmetyk : pianka, wterzeæ j± delikatnie u nasady w³osów uwazaj±c zeby nie wcierac jej w g³owe s± uniesione u góry a u dolu tworz± nie³ad, s± lekkie, a z zazwyczaj wkurzaj±cego skrêtu robimy atut - utrwalamy ten nie³ad - lakierem do w³osów. Mo¿na podtapirowaæ spód w³osów, ale to niekonieczne w³osy utrzymuja sie ok 6 godzin.
Julianka_7oo7 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-10-17, 18:15   #11
oliwia2
Raczkowanie

Zgodzê siê, po prostownicy w³osy s± zniszczone.
Ja prostujê codziennie od ok. roku i nie narzekam, jak na razie.
Wiadomo - rozdwojone koñcówki... ale i z tym sobie radzê. W³osy mam ¶rednie, mo¿na powiedzieæ d³ugie co ok. 2,3 miesi±ce podcinam rozdwojone koñcówki .
U¿ywam przy tym jedwab obowi±zkowo .
Jeszcze od¿ywkê Elseve odbudowywuj±c±, z naturalnym cynkiem, jest dobra.
Do tego mam jaki¶ spray termoochronny, bodaj¿e z Avon zawsze przed prostowaniem stosujê.
Wiecie, praktycznie nie znam osób, które nie wiedz± co to prostownica. (W g³ownej mierze mam na my¶li dziewczyny)
Prostuj± wszystkie moje znajome , przyjació³ki i ka¿da z nich codziennie.. na prawdê, nawet na wycieczce 4-dniowej zauwa¿y³am, ¿e nie tylko ja to robiê .
Po prostu trzeba siê z tym pogodziæ, kiedy¶ siê krêci³o , teraz siê prostuje;P
najwyzej wszyscy bedziemy kiedy¶ ³ysii . xD
fajnie bedzie, wtedy bêd± ju¿ modne... Peruki , haha ;DD
nie no , ale przyznaæ trzeba, ¿e wiêkszo¶c osób to robi, no bo Ci co maj± znów druty,¿e tak powiem na g³owie, nie maj± czego prostowaæ.
Ja mam np, wlosy podatne, no i jeden w tê, drugi w tê.
Trudno to nazwaæ lokami , bo loki s± ³adne, równomierne..
W ka¿dym razie krêciæ codzieñ na pewno nie bêde, ¿eby to jako¶ wygl±da³o.. dlatego prostujê .
Mysle,¿e to nie jest a¿ tak szkodliwe, przy odpowiednim doborze kosmetyków.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-18, 17:38   #12
Kileczka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 127

Zgadzam siê oliwio2 ca³kowicie!!
Ja niewyobra¿am sobie ¿ycie bez prostowania w³osów..
Kiedy ich nie wyprostuje do wygl±dam okropnie i kiepsko siê czuje. Naprawde!
To fakt ¿e wlosy siê niszcz±- ja mam zniszczone ale mo¿na sobie z tym poradzic
Nied³ugo ide do fryzjera jako¶ ³adnie sie obci±c, chcem te¿ kupic jakie¶ kosmetyki chroni±ce w³osy przed wysok± temperatur± prostownicy oraz kosmetyki nawil¿aj±ce i wgl.
I jak narazie nie mam zamiaru zrezygnowa z prostowania...mo¿e kiedy¶
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny które prostuj± codziennie w³osy.!

Edytowane przez Kileczka
Czas edycji: 2009-10-18 o 17:43
Kileczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-10-18, 20:45   #13
oliwia2
Raczkowanie

No w³asnie
ju¿ mamy kolejny ¿ywy przyk³ad , hehe ;P
Buziaki dla Ciebie
Stary 2009-10-25, 19:47   #14
oliwia2
Raczkowanie

coo tak cichoo , dziewczynki piszemy;DDD ;P;P;P
Stary 2009-10-28, 17:06   #15
kkartoszka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Witam

Ja ostatnio zainwestowalam w profesjonalna suszarke z jonizacja powietrza. Trzeba tylko troszke pocwiczyc suszenie na szczotce i efekt taki jak po prostownicy a nie nieszczy tak bardzo wloskow
kkartoszka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-10-28, 18:35   #16
magdalenxo
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

ja my¶le ¿e jestrem uzale¿nione od prostownicy . jest juz na to jaka¶ nazwa ? ;b
w³asnie musze kupic sobie jaka¶ now± lepsza , bo moja aktualna jest kiepska .

ja u¿ywam got2be .
Stary 2009-11-04, 13:50   #17
oliwia2
Raczkowanie

No w³a¶nie, mam ten sam problem . ;D
now±,lepsz±...ale jak±?:P:P
Stary 2009-11-22, 00:28   #18
oktavvia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 36

Ja mam troszeczkê inne pytanie.
Czy wie która¶ z Pan jak nadaæ lekko¶ci bardzo ciê¿kim, g³adkim, ca³kowicie nie podatnym na uk³adanie w³oskom?
Cale ¿ycie mam w³osy proste jak druty
oktavvia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.