| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-12-03, 12:42 | #1 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | Ciepła woda .....??

Dziewczęta mam problem z piciem normalnej wody tzn.mineralnej zimnej , wole ciepłą i dodaje do niej cytryne , nie wiecie czy to tak samo nawadnia organizm ??czy moze robie błąd pijąc ciepłą?? Bardzo proszę o podpowiedz w tej kwestii.

| 
|     |   | 
|  2009-12-03, 16:46 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

Dot.: Ciepła woda .....??

"picie szklanki lodowato zimnej wody zaraz po przebudzeniu pomoże spalić Ci więcej kalorii" kiedys gdzies to wyczytalam w dodatku slyszalam ze jak wypijemy szklenke zimnej wody to organizm musi sie ogrzac i spalic kcal. ja bym preferowalala pic zimna wode ale skoro nie lubisz to pij ciepla  ja np pije duzo herbaty zielonej czerwonej itd ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- "To podobno prawda, że woda bardzo dobrze wspomaga odchudzanie. Po pierwsze oczyszcza organizm, pomaga mu pozbyć się toksyn. A po drugie woda to tzw. kalorie ujemne, znaczy to, że sama ma wartość zero kolorii a trzeba zurzyć sporo energii zeby ją przyswoić lub przetworzyć np. ogrzać zimną, pitą przez nas wodę. Oznacza to, że więcej spalamy niż przyjmujemy kalorii i to jest odchudzanie waśnie." troche sie siedzi na roznych forach i sie czyta   
				__________________ Odchudzam się.   63-62.5-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53   1.01.2010-bez chipsow 17.02.2010-bez słodyczy KOCHAM; ciuszki, butki,biżuterię, Mojego M, truskawki, sh, torebki, Włochy, modę, stare piosenki     | 
|     |   | 
|  2009-12-03, 19:38 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

ja pije zawsze zimna i ciepla jakos nie przeszlaby mi przez gardlo   | 
|     |   | 
|  2009-12-03, 19:58 | #4 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Cholerciatojednakbede musiałasie przemócipiczimnąwrrr

| 
|     |   | 
|  2009-12-03, 21:13 | #5 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Cytat: 

__________________ Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. | |
|     |   | 
|  2009-12-03, 23:10 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

po 1. teoria z piciem zimnej i ogrzewaniem wody jest zabawna i bezsensowna, dawno obalona na sfd   po 2. radzę nie wierzyć we wszystko, co piszą w kolorowych gazetkach    
				__________________ BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail   | 
|     |   | 
|  2009-12-04, 00:20 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

popieram koleżankę wyżej... od ogrzania woda jednak nie nabiera kalorii więc chyba bez różnicy czy pijesz zimną czy ciepłą,..zimna tylko sprawia że organizm reaguje szybciej i bardziej intensywnie na proces oczyszczania..

__________________ ...nic nie zabierze magii, niech John Lenon zaśpiewa Nam Imagine..  56. | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2009-12-04, 07:27 | #8 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Cytat: 

__________________ BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail   | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.