Trójmiejskie panny młode, gdzie jesteście? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 15:46   #1
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Trójmiejskie panny młode, gdzie jesteście?

Witajcie, drogie Wizażanki
Przeszukałam całe forum ślubne i znalazłam jeden martwy wątek panien młodych z Trójmiasta, więc postanowiłam założyć nowy. Parę dni temu zostałam narzeczoną i jestem nieco przerażona tym wyzwaniem, które stoi przede mną - organizacja ślubu i wesela. Liczę na to, że dziewczyn, które planują ślub i wesele w podobnym rejonie, jest tutaj więcej
Postanowiliśmy się pobrać z TŻ w Gdyni i tam też zorganizować wesele. Liczymy na to, że wyrobimy się ze wszystkim do września 2011. O ile wiem już, w którym kościele chciałabym wziąć ślub, to jestem kompletnie zielona w kwestii lokali weselnych, a to właściwie jest teraz pierwszą rzeczą do załatwienia. Może któraś z Was by mi coś doradziła? Jak teraz kształtują się ceny za takie usługi?
Oczywiście jestem też ciekawa, jak będą wyglądały Wasze śluby i wesela, także piszcie, co tylko możecie na ten temat Zapraszam do dyskusji!
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 12:25   #2
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey
Dot.: Trójmiejskie panny młode, gdzie jesteście?

halo, jest tu kto?
Stary 2010-03-21, 16:20   #3
anagat
Zadomowienie

Hej a Tczew się dla Ciebie liczy?? To nie Trójmiasto, ale bardzo blisko..
Jeśli tak, to sie mogę dopisać
anagat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 18:58   #4
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a-sea-of-honey Pokaż wiadomość
Przeszukałam całe forum ślubne i znalazłam jeden martwy wątek panien młodych z Trójmiasta, więc postanowiłam założyć nowy. Parę dni temu zostałam narzeczoną i jestem nieco przerażona tym wyzwaniem, które stoi przede mną - organizacja ślubu i wesela. Liczę na to, że dziewczyn, które planują ślub i wesele w podobnym rejonie, jest tutaj więcej
Postanowiliśmy się pobrać z TŻ w Gdyni i tam też zorganizować wesele. Liczymy na to, że wyrobimy się ze wszystkim do września 2011. O ile wiem już, w którym kościele chciałabym wziąć ślub, to jestem kompletnie zielona w kwestii lokali weselnych, a to właściwie jest teraz pierwszą rzeczą do załatwienia. Może któraś z Was by mi coś doradziła? Jak teraz kształtują się ceny za takie usługi?
Oczywiście jestem też ciekawa, jak będą wyglądały Wasze śluby i wesela, także piszcie, co tylko możecie na ten temat Zapraszam do dyskusji!
Zapraszam do wątku specjalnie dla PM2011 =>https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=414529

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 22:52   #5
Lady Hellsing
Rozeznanie

Cytat:
ja też jestem z trójmiasta powiedz na jaki kościół się zdecydowaliście?
co do lokali weselnych to najlepiej zajrzeć na http://forum.trojmiasto.pl/Wesele-c1,11.html można przeczytać opinie o wielu miejscach, bardzo przydatne ja jeszcze miejsca nie wybrałam, jestem na etapie szukania i zastanawiania się
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 20:51   #6
Anouk.
BAN stały

ja co prawda nie mieszkam jeszcze w trojmiescie (ale będę, mieszkanko w trakcie budowy ). Wesela tez nie bede miala w trojmiescie, ale wiekszosc rzeczy związanych ze sluben zalatwiam wlasnie 3-city, wiec pod paroma wzgledami moge sluzyc radą, albo takiej rady potrzebowac

dopisuję się więc do grupy - razem raźniej!

pzdr
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 00:03   #7
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Zalozylam watek, a potem przepadlam, no ale jestem z powrotem i pilnuje inwentarza
Anagat, Tczew jak najbardziej sie liczy
Lady Hellsing, dzieki za link do tego forum, duzo przydatnych rzeczy, szkoda tylko, ze trzeba sie przegrzebac przez gore smieci, ale tak jest chyba na kazdym wiekszym forum.
Jesli chodzi o kosciol, to chcialabym w parafii Serca Jezusa na 3 maja, glownie dlatego, ze brali tam slub moi rodzice i ten kosciol jest taki... morski, chyba przez mozaiki z rybakami i morzem. Ale zobaczymy, czy uda sie to zalatwic, w razie czego moge zaniesc dokumenty do "swojej" parafii na Dabrowie. Pisze w cudzyslowie, bo od ladnych kilku lat do wierzacych osob nie naleze i slub koscielny wezme ze wzgledu na TZ-a, jemu zalezy bardziej niz mnie.
Jesli chodzi o sale, to na razie napalilam sie na Coco Bar w Gemini i troche na hotel Gdynia. W gre wchodzi jeszcze Rezydencja Bardo w Koleczkowie, ale to juz mniej, bo nie nad morzem. Caly czas pracujemy z moja mama i swiadkowa nad roznymi miejscami, mam w nich duze wsparcie. Sama bym niczego nie zalatwila z Warszawy, a nie moge urwac sie z zajec np. na tydzien...
Stary 2010-03-30, 22:28   #8
anagat
Zadomowienie

ja się w sumie nie na wiele przydam, ale mogę otuchy dodawać..
Mój ślub już 1 maja.. wszystko już w sumie załatwione( przynajmniej tak się łudzę;D).
A przygotowania prowadzę z Irlandii, w tym niestety świadkowa jest z centralnej Polski, a mama , to jak jej się dokładnie powie co ma zrobić, to to zrobi, ale inicjatywy wielkiej nie wykazuje Tak czy siak, kochana jest.

do września 2011 masz duużo czasu ale hotel i orkiestrę trzeba zarezerwować, a potem fajrant. i do jesieni nic

Będzie dobrze,,,
Stary 2010-03-30, 23:39   #9
Lady Hellsing
Rozeznanie

Cytat:
Zalozylam watek, a potem przepadlam, no ale jestem z powrotem i pilnuje inwentarza
Anagat, Tczew jak najbardziej sie liczy
Lady Hellsing, dzieki za link do tego forum, duzo przydatnych rzeczy, szkoda tylko, ze trzeba sie przegrzebac przez gore smieci, ale tak jest chyba na kazdym wiekszym forum.
Jesli chodzi o kosciol, to chcialabym w parafii Serca Jezusa na 3 maja, glownie dlatego, ze brali tam slub moi rodzice i ten kosciol jest taki... morski, chyba przez mozaiki z rybakami i morzem. Ale zobaczymy, czy uda sie to zalatwic, w razie czego moge zaniesc dokumenty do "swojej" parafii na Dabrowie. Pisze w cudzyslowie, bo od ladnych kilku lat do wierzacych osob nie naleze i slub koscielny wezme ze wzgledu na TZ-a, jemu zalezy bardziej niz mnie.
Jesli chodzi o sale, to na razie napalilam sie na Coco Bar w Gemini i troche na hotel Gdynia. W gre wchodzi jeszcze Rezydencja Bardo w Koleczkowie, ale to juz mniej, bo nie nad morzem. Caly czas pracujemy z moja mama i swiadkowa nad roznymi miejscami, mam w nich duze wsparcie. Sama bym niczego nie zalatwila z Warszawy, a nie moge urwac sie z zajec np. na tydzien...
Serca Jezusa to moja parafia ale ja na pewno wybiorę inny kościół, myślałam właśnie o tym na dąbrowie bo mi się bardzo podoba, ale podobno proboszcz robi tam jakieś problemy i jest mocno nastawiony na kasę ... rozważam jeszcze zabytkowy kościółek na oksywiu
masz może jakieś przykładowe menu hotelu gdynia?
Stary 2010-03-31, 10:17   #10
te_quiero
Przyczajenie

ja też jestem z trójmiasta no konkretnie z Rumi a ślub dopiero w 2012
te_quiero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 15:05   #11
monikaqx
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Tu 'świeżutka' wizażanka - melduję się jako przyszła Trójmiejska panna młoda.
Podzieliliśmy sobie nasz Wielki Dzień odrobinkę z przyczyn rodzinnych, w związku z tym za tydzień czeka nas ślub cywilny, a ten 'prawdziwy' 30.07.2010
I trochę już czuję, jak ciśnienie rośnie....!
Lipcowy ślub będziemy mieli w cerkwi grecko-katolickiej, więc dla mnie stresik podwójny. Ale za to będzie trochę inaczej ;-)

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hej a Tczew się dla Ciebie liczy?? To nie Trójmiasto, ale bardzo blisko..
Jeśli tak, to sie mogę dopisać
Anagat, też jestem z Tczewa, zakorzeniłam się w Trójmieście dopiero jakiś czas temu, więc tym bardziej miło spotkać tu kociewiankę
monikaqx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 17:51   #12
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
Napisane przez Lady Hellsing Pokaż wiadomość
Serca Jezusa to moja parafia ale ja na pewno wybiorę inny kościół, myślałam właśnie o tym na dąbrowie bo mi się bardzo podoba, ale podobno proboszcz robi tam jakieś problemy i jest mocno nastawiony na kasę ... rozważam jeszcze zabytkowy kościółek na oksywiu
masz może jakieś przykładowe menu hotelu gdynia?
Nie wiem, czy proboszcz ma ciśnienie na kase, bo jak tylko zaczęłam ogarniać, co i jak to przestałam chodzić do kościoła, ale jeśli chcesz tam ślub, to zawalcz, żeby kto inny Ci go udzielał, bo jedno się w proboszczu nie zmienia - jest nudny jak flaki z olejem, potwierdza to moja świadkowa i mama. Chyba nie chcielibyście przysypiać w trakcie ceremonii
Menu z hotelu Gdynia będę miała jutro, bo wieczorem będę już w domu na Święta. Najtańsze to chyba 140 zł, najdroższe 204 i mama mówiła, że jest naprawdę wypasione, czyli jak dla mnie widełki cenowe bez szaleństwa. Sama już nie mogę się doczekać, kiedy pojadę obejrzeć Coco w Gemini, bo na razie wszystko mi się podoba - sala na zdjęciach, menu, open bar dla gości, zdjęcia wyświetlane na ekranach lcd i inne bajery
Stary 2010-03-31, 22:16   #13
Lady Hellsing
Rozeznanie

to jak będziesz miała menu hotelu gdynia to chętnie obadam
a coco to świetne miejsce, jedna z moich ulubionych knajp w gdyni, mają smaczne jedzonko, dobre drinki i obsługa jest naprawdę miła-jednak w większości lokali to rzadkość
Stary 2010-03-31, 22:33   #14
anagat
Zadomowienie

Monikaqx witaj Tczewianko ale fajno.. no i życzę pięknego ślubu już za tydzień
Stary 2010-04-01, 14:44   #15
monikaqx
Przyczajenie

Oj za tydzień, za tydzień już, zaczynam odczuwać 'lekkie' poddenerwowanie...
Niby nie chcieliśmy robić nic wielkiego, po prostu obiadek 'po' dla rodziców, świadków i najbliższych przyjaciół... ale i tak nam wyszło jakieś 15 osób
Z dobrych stron takiego podziału ślubów - przynajmniej będzie jedna okazja do świętowania więcej ! ;-)
monikaqx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 12:17   #16
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Witam wszystkie 3-miejskie PM-ki
Może nie jestem z 3-city, ale z okolic. Mój ślub odbędzie się za 4 miesiące i 3 dni, czyli 7 sierpnia Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości