|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nietypowe-włosy
sprawa ma się tak jestem chłopakiem i chciałem zrobić soie fryzurke a'la djibril cisse czyli irocez taki farbowany jak nie wiecie jaki to wystarczy wklepać w wyszukiwarke jego nazwisko i imie i będzie jasne :_). i teraz tak poszedłem do fryzjerki to wystawiła oczy prawie ze i powiedziała ze to nie wyjdzie/ wyjdzie źle i ze nie ma takich farb.
wieć mje pytania: 1.skąd taką wytrzasnąć czy moze po prostu to maly zakład i ciulowy i babka nie ogarieta 2.cos widziałem o tonerach ale ile to trzyma??? 3. jak ten koles to zrobil skoro to takie nibytrudne 4.na ile taki toner mi wystarczy bo jasne jest ze u mnie to będą mikro ilości bo laski farbują cale glowy a u mnie to jest ten pasek przez srodek i wlosy krótkie 5.czy w Krakowie gdzies da się cos takiego zrobić "od reki" Edytowane przez shadow777 Czas edycji: 2014-03-27 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: nietypowe-włosy
To wątek dla zakręconych i tu rozmawia sie głównie o pielęgnacji fal i loków. Jak chcesz pytać o farby itd. to może zapytaj tu:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=98 lub poszukaj wątku dla farbowańców, są takie i tam na pewno Ci coś doradzą, są też wątki fryzjerskie. a jak to zrobił ten koleś to zapewne musiałbyś zapytać go osobiście ;D a farbowanie zależy na jaki kolor chcesz, ale jak wspomniałam zajrzyj na wątki, tam piszą o farbach na blond, czerń, rudości i inne takie, odpowiedź znajdziesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie rozunien dlaczego fryzjerka Ci cos takiego powiedziała...
Rozumiem, że chodzi Ci o farby do włosów tak? Co do zakładów to pewnie ciulowy, więc albo poszukaj fryzjerki i powiedz, ze farbe bedziesz miał albo poproś kolezankę jakąś i pomoc, mam nadzieję, że masz ogarnięte kumpele którym będziesz mógł pokazac ten post. Tonery się szybciej wymywają więc jesli już polecałaybm farbę, no i teraz taka koleżanka/albo fryzjerka po podgoleniu,, ukształtowaniu fryzury rozaśnia włosy, jesteś facetem więc i tak będziesz to wyrównywał, podgalał przycinał, więc na stopniu ich zniszczenia pewnie Ci jakos super nie zależy. [bo te zabiegi dla włosów najlżejsze nie są]. Jaki kolor chcesz uzyskać? Próbuj sobie np. farby ALLWAVES, na allegro za akies 12 zł tubka [a to Ci starczy spokojnie na pare farbowań! Ale nie zapmnij dokupić oksydantu] polecam tę bo widziałam po niej efekty i ma bardzo szeroką game kolorystyczną. Powodzenia ![]() edit; Klaudenc kochana wybacz chlopinie, że się zagubił w babskim miszmaszu ;P
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. ![]() Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-27 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
chce jakiś nietypowy kolor np. fiolet, zielony niebieski cos takiego odjechanego bo już mi się znudziły zwykle moje wlosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Cytat:
włosy jedziesz rozjaśniaczem na to dajesz kolorową farbę. oczywiście nie jest to proste więc dobry fryzjer lub ogarnięta kumpela jak Joanku wspomniała się przyda ;D z farb znam jedynie iście wściekle czerwoną, która taka wściekła wyszła mi już na jasnym brązie i jest to wellaton wulkaniczna czerwień: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-piance.html tylko obawiam sie że rozjaśnianie i ta farba mogą Ci zdegradować włosy bo jest bardzo degradująca, więc polecam coś innego ![]() no ale jak fryzjer to Ci wszystko powinien zrobić na cacy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.