![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Nieoficjalny wątek walutowo - odwykowy
Mam dość ! - słucham wypowiedzi ekspertów, że ta zwyżka dolara to tylko gra spekulacyjna i mam mętlik w głowie.
Pamiętam robienie zakupów na strawberry po 2 zł (nie doceniając tego cudu), a na EDM po 2,3 i z narastającą złością po 2,6 2,8 etc. Wierzę w naszą gospodarkę ![]() Wiem, że łatwo mi mówić bo mam już sporo minerałów, dobrany kolor etc. Nie oczekuję fali współtowarzyszek ale wsparcie mile widziane ![]() Mam nadzieję że nie będzie mi wzięte za złe założenie wątku z pobudek egoistycznych - ale jak twierdza psychologowie, oznajmienie postanowienia "gremium" zwiększa szanse na wytrwanie w nim ![]() jak sprawdzić kursy walut na paypalu: instrukcja Agi instrukcja sunprice Edytowane przez rozwielitka Czas edycji: 2009-03-01 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Nieoficjalny wątek walutowo - odwykowy
dopisuję się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Dołączam się. Już dawno oczekiwałam takiego wątku, bo powstrzymać się przed zakupami jest czasami naprawdę trudno. Wstrzymuję swoje zakupy chociaż na tych zagranicznych stronach
![]()
![]() |
#4 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio stałam się ku zaskoczeniu znajomych samoedukowanym ekspertem walutowym, kursy to jedna z pierwszych rzeczy jakie sprawdzam o poranku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
okrutnica jakaś... |
czyli jak na razie nie zapowiada się na jakiś spadek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zależy którego ekonomisty posłuchać
![]() Jeden, z NBP chyba, stwierdził rozbrajająco, że rynek finansowy bywa nieracjonalny (podatny na emocje ) i nic na to nie można poradzić i on nie podejmuje sie prognozować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zgłaszam się i ja. Przyznam, że przed przystąpieniem do was, dosłownie przed chwilą kliknęłam sobie jeden cień z Joppa.
![]() ![]() To już dla mnie za wiele. Moje postanowienie, to zakupy zagraniczne dopiero, jak dolar spadnie do 3,00 zł. ![]() Żeby nie było - dopuszczam wyjątki przy bardzo ciekawych promocjach, kiedy to niska cena ma szansę osłodzić wysoki kurs dolara (jak wiemy w minerałach ciekawe promocje się zdarzają). Liczę na wsparcie. ![]()
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-05 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Mam zapasy, więc nie jest źle, ale fajnie by było co jakis czas dostać paczuszkę z nowymi skarbami. Jak kupowałam w lato to za mini kit płaciłam ok. 50zł i to była normalna cena. Kit za $34 wychodził mi mniej niż 100zł z przesyłką.
![]() A czekałam jeszcze na nowości w edm, tylko jeśli dolar dobije do 4zł to chyba odpuszczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do promocji - no wiadomo że duuuuże promocje nie podlegają odwykowi - niejako z definicji. W sumie nasza pasja mineralowa jest na tyle świeża, że nie możemy jej bezwzględnie dusić w zarodku, czyż nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
łączę się w bólu.
zgromadzilam zapasy, przewiduję jedynie zakup pędzla do różu w edm (i liczę na promocję walentynkową....). dolarowi po 3,70 mówię NIE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
okrutnica jakaś... |
ja tak po cichu liczę na 3 zł...ach, te piękne czasy dwuzłotowe...nie wrócą, nie
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
sophisticated
|
no, a co ja mam powiedzieć, oprócz Dzień dobry
![]() studiowałam rzetelnie wszelkie informacje, założyłam paypal, grzecznie czekałam aż mi kasa spłynie i dwa dni temu kliknęłam pierwsze zamówienie na EDM ![]() ![]() ![]() ale w ogóle jakie są szanse, że spadnie? może będzie szybował i 4 zł za parę mcy okaże się kwotą do przyjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odwyk przysługuje po znalezieniu idealnego koloru formuły i ilości słoiczków "o matko ile ja tego mam" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
sophisticated
|
Cytat:
![]() ale ja psychicznie bardzo uzależniona już jestem, zaglądam tu w każdej wolnej chwili oraz wielu tych, które stanowczo powinnam poświęcać na coś innego ![]() to na razie będę wam kibicować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i właśnie przez to wszystko nie mam wyjścia i muszę ograniczyć zakupy, bo ogłoszę bankructwo ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Organizatorka
|
ja się do wątku odwykowego jeszcze nie kwaflifkuję, bo dopiero zaczęłam, ale jeżeli moja kolekcja będzie się powiększać w tempie takim, jak pierwsze zamówienia próbkowe, to coś czuję, że szybko tu do Was trafię
![]() Kurs dolara mnie nieco zniechęca do robienia zakupów, ale chyba mam pierwsze objawy nałogu, bo mimo iz rozsądek podpowiada, żeby się wstrzymać, to z drugiej strony pojawia się pytanie- a co jezeli dolar będzie dalej rósł w takim tempie? Wtedy mogę nie mieć szansy wypróbować tyyyylu rzeczy ... No i dziś poszło kolejne (czwarte już)próbkowe (maleńkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Cathy to już jest nałóg. Jeszcze żadne minerały Joppa nie wypróbowane a już czwarte zamówienie.
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Organizatorka
|
dzięki za pocieszenie
![]() ale tak głupio trochę iśc na odwyk mając dopiero dwa zamówienia w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Promocje i listonosz nienadążający z przynoszeniem mi paczek jakoś mnie nie przerażają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak myślę cathy - to już się stało, ale chciałam być miła i Cię nie dołować. ![]()
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-05 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaczynam się cieszyć, ze nie czekałam na pędzle w EDM, tylko zamówiłam na pre-buyu w Lumiere, Chyba pochorowałabym się ze złości przy zamawianiu za 1USD/4PLN. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Jakie konkretnie pędzle wzięłaś?
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Czuje sie idealnym kandydatem do tego watku. Za duzo mi tego naprzychodzilo, nie wiem czego uzywac, rano mam potworny problem przed wyjsciem do pracy. W dodatku czekam jeszcze na 4 zalegle paczki. I caly czas nie znalazlam faworyta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Tup, tup, tup. Przyszłam sie do Was zapisać. Wczoraj naliczyłam 11 podkładów big i duzo próbek w swoich zbiorach. Najwyższy czas sie ogarnac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Razem z flat topem EDM będę miała całkiem niezły zestaw. Chciałabym się nieśmiało pochwalić, że po ok. 2 tygodniach używania minerałów (różnych firm i w różnych formułach) moja twarz wygląda bosko. Nic nie zapchało mi porów, przetłuszczanie też się zmniejszyło. Teraz zostaje tylko znalezienie tego doskonałego, bo wszystkie są o wiele lepsze od tradycyjnej kolorówki ( w życiu nie wymieniłabym najmniej lubianego Buff'a na dotychczas używanego Maxa Factora). Edytowane przez ga7 Czas edycji: 2009-02-05 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę marudzić, ale czy te wredne okienka wyskakujące na Wizażu, to też efekt spadku wartości złotego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.