|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wymysły Andy'ego
Witam twórcze wizażanki
![]() ![]() dodaję zdjęcia mojej kolekcji zrobionej z papieru: -maska + uszy do sesji (na zdjęciach ja) wykonane z czarnego papieru A4, koraliki, koronka,cekiny, lańcuszek, klej ![]() -suknia i buty zrobione dla mojej przyjaciółki na występ, z gazet czarno białych zapraszam do oglądania ![]() w drodze szykuje się coś z origami oraz kolejna sukienka aczkolwiek jeszcze troszkę czasu minie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wymysły Andy'ego
Naprawde ciekawe prace-poprzeczke postawiles bardzo wysoko. Nie wiem, czy ktos cie dogoni!
Pomysl na sukienke z papieru-czadowy. Mozesz zdradzic szczegoly tego projektu? Jak robiles wykroj i kroiles "material"? jak laczyles papier?skad taka inspiracja?
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zwijałem takie tuby z plakatów w kształt stożka, sklejałem czubek, oklejałem dookoła stronami z gazet, całe "tuby" przyszywałem do paska, otwarcie na dole kazdej z tub wypełnilem pogniecioną stroną gazety, gorset to było tak: moja modelka stała, ja owijałem ją taśmą szeroką do okoła talii, po czym rozciąłem z tyłu , to był tak jakby odlew kształtu, okleiłem gazetami, z tyłu przelozyłem sznur jako wiązanie jak w gorsecie i gotowe ![]() inspiracja? sama przyszła. przyjaciółka kiedyś sama próbowala takową zrobic, ale zwyklą, po porstu przyklejając strony gazet do siebie, ale nie wyszlo, postanowiłem zrobić jej taka na występ ![]() Edytowane przez fryz5 Czas edycji: 2012-07-23 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dodaję nowe zdjęcia maski oraz kostiumu (w którym byłem na koncercie Lady Gagi)
Maskę wykonałem następująco: twarz pokryłem kilkoma warstwami lateksu płynnego, po wyschnięciu zdjąłem ją, przykleiłem gwoździe oraz ćwieki, done ![]() +maska zobaczyła fashion week w Polsce w tym roku na twarzy jednego z gości ![]() kostium to kurtka skórzana której obciąłem rękawy, doszyłem wystające części trójkątnego kształtu wystające nad ramionami do których przyszyłem włosy zafarbowane na czarno, całośc przyozdobiona ćwiekami i piórami itp. next, będą buty na koturnie, tylko muszę dorwać gdzie kupię sztuczną skórę Edytowane przez fryz5 Czas edycji: 2012-11-15 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Sukienka z papieru jest po prostu piękna ![]() Maską Manson by nie pogardził. Sztuczna skóra- dobre sklepy z materiałami, bądź sklepy tapicerskie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
obczaję! ale w moim mieście nie wiem czy dostanę, bo ja pod Wrocławiem w sumie mieszkam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
fajne prace, nie będę cie tu wychwalać bo pewnie masz świadomość własnego talentu a dorzucę moje trzy grosze (miejmy nadzieję) konstruktywnej krytyki.
- maski - moim zdaniem fajniejsza jest ta pierwsza bo mam wrażenie jest bardziej indywidualna i z charakterem niż gwoździe , które są bardzo popularnym motywem i takich widziałam już wiele - fajnie żebyś pokazał coś swojego - bardziej osobistego bo charakter twoje prace już mają zdjęcia - są niestety bardzo kiepskie więc trudno powiedzieć coś dokładniej o pracach przez te foty - jeżeli planujesz je gdzieś wystawiać prezentować to potrzebujesz lepszej dokumentacji szczegóły - i tu nie wiem ile wada zdjęć a ile prac ale zwracaj uwagę na detal - to dopracowanie każde szczegółu podkreśla profesjonalizm - tak więc kilka minut dłużej ale niech element którego nie powinno być widać zostanie usunięty, płynna linia cięcia - w uszach mam wrażenie jest zadra? (uszy) klej błyszczy - maska - postrzępiony silikon ( chyba że zamierzone ale nie wiadomo?) - tutaj mogę się czepiać bo tak naprawdę nie wiem jak to wygląda na żywo i możliwe że to wszystko jest ok tylko zdjęcia przekłamują - ogólnie Gratuluje twórczości i życzę jak najwięcej udanych prac |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję niezmiernie za ciepłe słowa ![]() ogólnie pierwsza maska mi samemu też bardziej się podoba od drugiej, nie mam zbyt wiele materiałów, więc korzystam z tego co mam pod reką w domu, miałem gwoździe to je dałem ![]() a co do zdjęc....mój aparat...nie jest najlepszy + moja wiedza na temat photoshopa na prawdę zasługuje na ocenę niedostateczną chyba ![]() a co do detali, nie sylikon, a lateks, takie ma brzegi nierówne dodatkowo jak szyłem nici to sie rozrywał czasami, robię to sam dla siebie na razie więc o szczegóły tak bardzo nie dbam. kolejny strój jest gotowy, muszę zrobić buty do niego i zdjęcia wtedy zapraszam ponownie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Oby do wiosny
|
Dbaj o szczegóły. One są ważne. Nigdy nie wiadomo komu się spodoba to co robisz.
Umiejętność wykorzystywania tego co masz pod ręka, jest bardzo cenna. Ja lubię bardzo folię. Taką malarską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
tak jak napisałyśmy szczegóły są ważne - lepiej od razu o nie zadbać bo później już się nie chce wracać poprawiać
![]() tak więc ważne są dobrze narzędzia którymi prace wykonujesz bo one sporo ułatwiają - np mieć zawsze ostry nóż tapicerski ( ja lobie te małe olfy - http://www.hergon.pl/sklep/hobby/dla...gmentowy-svr-1 są całe metalowe wiec się nic nie łamie i nie gnie - ja mam małe dłonie więc lubie małe noze ale znam takich co wola większe ![]() dobry klej, który będzie przezroczysty ale o takiej gumowej konsystencji, który można łatwo usunąć z pracy , dobra tasma dwustronna w wielu przypadkach dobrze sobie radzi i jest czysta przy materiałach typu lateks możesz wzmacniać je bandażem jeśli masz problemy z aparatem to może powinieneś umówić sie z kimś kto zna sie na rzeczy wiele osób potrzebuje akcesoriów do sesji zdjęciowych - mozlesz udostepnic swoje prace w zamian za odbitki. to takie wolno rzucone rady ale moze któraś sie przyda ja kiedy łącze ze soba rózne materiały przewaznie robie próby najpierw czym najlepiej je posklejać. Czasami wystarczy też przetrzec np plastikowy element papierem sciernym gdy nabierze chropowatości to lepiej łapie. pilnuj zeby w koło było czysto żebys miał czyste ręce itp bo nic tak nie irytuje jak plamy na pracy ![]() no i jezlei masz jakieś wotpliwości to pytaj - jest tutaj i na inych forach wiele osób które maja mają rózne doświadczenia i niekiedy świetne pomysły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
dziękuję wam bardzo za miłe słowa
![]() przy stałej pracy będe mógł pozwolić sobie nakupować różnych rzeczy które jak mówisz Dorka__00, byłyby mi przydatne, jak na chwile obecną, robie z tego co mam po prostu ![]() problemy z aparatem? po prostu jest to prezent urodzinowy z przed 2 lat więc niestety nie mogłem wybrać firmy..no ale jakos daje sobie radę (http://www.maxmodels.pl/andyfromhell.html tak dla ciekawostki moje prace na nim) jako pierwszy krok chciałem po prostu podzielić sie z wami w tym dziale, co już zrobiłem, nie wiem czy potrzebuję rad teraz...tzn rady i uwagi jak najbardziej są dobre i uczą więc dziekuję ![]() ![]() Ale musze się przyznać, że koleżanka stwierdziła, ze to powinienem robić w przyszłości, nie wiem jakoś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.