|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dieta dla chorych na wrzody żołądka
Witam,
czy zna ktoś jakieś prepisy dla osób chorujących na wrzody? ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Bardzo proszę o pomoc. Z góry diękuję
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Dieta dla chorych na wrzody żołądka
tez chętnie poczytam co jedza osoby z problemami z zoładkiem
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
siemie lniane
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
http://www.repka.pl/Sylwetka/Diety/Z...wrzodowej.aspx
Wystarczy wpisać w google: dieta przy chorobie wrzodowej. Ja również mam problemy z żołądkiem. Znam wytyczne diety, ale strasznie trudno mi ograniczyć, albo całkiem odstawić kawę, nabiał czy surowe owoce. (jabłka sa dla wrzodowców zabójcze
|
|
|
|
|
#5 |
|
Are you talking to me?!
|
I ogólnie wszystko co przyczynia się do zwiększonego wydzielania kwasu żołądkowego
A dieta jest paskudna - ograniczyć nabiał, świeże owoce i warzywa, potrawy tłuste, smażone, kawę, herbatę, napoje gazowane, pieczywo pełnoziarniste... I w przypadku zaostrzenia choroby to nie są przelewki - ja zjadłam na śniadanie serek waniliowy i mój żołądek zwariował. Mdliło mnie okropnie przez kilka godzin
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź na moje zapytanie
bardzo długo błądziłam pytając się różnych ludzi co mogę jeść. Niektórzy mówili o rzeczach, których należy unikać. Jeszcze do końca nie wiem czy jestem chora. We wtorek idę na gastroskopię i mam nadzieję, że lekarz na SORze sie pomylił choć obiawy z początku wskazywały na tę przypadłość. Wczoraj zrobiłam test na obecność helicobacter pylori w organiźmie i wyszedł ujemny więc jest szansa, że to nie jest ta choroba![]() Pozdrawim i jeszcze raz dziękuję za pomoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

A dieta jest paskudna - ograniczyć nabiał, świeże owoce i warzywa, potrawy tłuste, smażone, kawę, herbatę, napoje gazowane, pieczywo pełnoziarniste... I w przypadku zaostrzenia choroby to nie są przelewki - ja zjadłam na śniadanie serek waniliowy i mój żołądek zwariował. Mdliło mnie okropnie przez kilka godzin