|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Pudełko wspomnień...
Witam
chcialabym zrobic takie pudełko wspomnień dla córki (nie kupic gotowe na allegro) . Ozdobic sobie jakos poradze, ale moglabym jakies propozycje na wyglad takiego prosic ewentualnie (Decoupage nie umiem ) Jakies prostsze wykonanie.No i co mozna dawac do takiego pudełka ? 1 skarpetki, pamiatki z chrztu, ubranko do chrztu, pierwszy sliniaczek, ząbek ewentualnie, ulubiona zabawka, odcisk rączki , nożki ale pozniej ? Jak dziecko juz staje sie "wieksze" ? z dziecinstwa to jakies pierwsze koslawe litery, pierwsze napisane zdania itd, rysunki no ale potem ? Chcialabym to wreczyc na 18 urodziny pozniej, jako pamiatka z dziecinstwa... Robi ktoras z Was takie coś ? Prosze o pomysly
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pudełko wspomnień...
;p ja jestem dziwna ale wrzuciłabym tam jeszcze paragon i kalendarz z danego roku ;p albo wycinek z gazety.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Już zazdroszczę córce,bardzo chciałabym takie coś dostać
Gratuluję pomysłu ![]() Ja wrzuciłabym: *zdjęcia z różnych lat *jakieś malutkie buciki ![]() *możesz też nagrać ją na kasetę/płytę kiedy śpiewa piosenki,kiedy mówi wierszyki (tylko to nie wiem czy wypaliłoby,ponieważ technika się zmienia i wkrótce odtwarzaczy CD tez pewnie nie będzie) *pierwsze rysunki *koślawe literki *jeśli już będzie większa,to jakieś jej zapiski,pierwsze wypracowania szkolne *jakieś figurki z plasteliny,które ulepiła *ulubione piosenki,które przypominałyby jej dzieciństwo (problem taki jak w punkcie 3.) *jej ulubione czasopisma/ewentualnie wycinki z gazet
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia to swoja drogą ;D Moze na jakiegos pendrive potem dalo by sie nagrac filmiki ? Mam kilka takich krotkich i chyba nie zly pomysl
No ale co jeszcze ? Sama bym takie cos chciala dostac ale no niestety moja mama na taki pomysl nie wpadła :P Moze kawałek wloskow po 1 obcinaniu ? :P
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zęba pępek i kosmyk włosów ;p
pendrive?!:d kiedy ty jej to chcesz dać?;d gdybym na osiemnastkę dostała film nagrany ówczesną kamerą, miałabym problem by znaleźć projektor (taka taśma na szpuli ) więc zastanów się czy na pewno pendrive będą funkcjonować. to wszystko szalenie szybko się zmienia.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
włosy też mogą być
![]() Co do tego pierwszego ząbka,to chciałam tylko powiedzieć,że musisz często spoglądać,gdzie jej ten ząbek pierwszy urośnie,żeby podczas wypadania wiedzieć,który był pierwszy xD
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
-pierwsze świadectwo szkolne
-pierwszy poważny sprawdzian - wyniki testów gimnazjalnych itp -ulubiony ciuszek...coś z czego wyrosła - smoczek, buteleczka, łyżeczka - jak ktoś pisał wcześniej filmiki, muzyka, zdjęcia itp Może jakieś Twoje osobiste zapiski, coś w stylu pamiętnika, przemyślenia na temat macierzyństwa, uczucia związane z dzieckiem, co cie cieszyło, bolało... -
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
albo możesz też z tego pedriva co jakiś czas przegrywać te filmiki na nowsze nośniki
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
,ale świadectwo to myślę,że ona sama sobie gdzieś je włozy do szuflady (ja mam wszystkie ),wyniki bedzie musiała przekazać do liceum
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mi chodzi o taki dyplomik np. z 1 klasy podstawówki, pamiętam że mi mama zachowywała właśnie te takie pierwsze 'dyplomy i świadectwa' bo wiadomo ze te dalsze to już każdy sam przechowuje Ile miałam radochy jak po kilku latach dała mi je i patrzyłam na formułke ' jedna z najlepszych uczennic'
On ci się przygląda tak intensywnie, jakby był twoim ochroniarzem, gotowym w każdej chwili osłonić cię własnym ciałem przed strzałem, czy coś w tym rodzaju... Edytowane przez pabi28 Czas edycji: 2011-02-11 o 18:24 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
aha,chyba,że tak
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to ja tez mam takie dyplomy
Wszystko "pierwsze" bede dawac A jak tu ozdobic takie pudelko ? Mam plan zeby obic w fajna tapetą (mam pozostalosci po tapetowaniu sciany) , na kartce napisac jakos ladnie "Pudelko wspomnien Natali X..." i tak podpalana ta kartke zrobic i jakies wstazki itd. A w srodku takim materialem jakims wylozyc . Moze byc ?
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam specjalneg pudełka bo różne rzeczy dot corki zbieram w roznych czesciach domu
![]() I mam tak -:test ciążowy w pudelku -foto z usg w albumie -kartke z zapisem skurczów -oczywiscie foty w ciąży -a potem to pierwsze zdjęcia dziecka po porodzie-wiaodmo -klips do zaciskania pępka ,pępek wyrzuciła ,trzymać kawałek uschniętej błony latami -nie dziękuje ![]() -gazete w ktorej byly publikowane dzieciaki urodzone w danym tygodniu - pierwszy smoczek -gdzieś mam pierwsze butelki w piwnicy -ulubiony kocyk -jakies filmiki ,gdzies na tel mam wierszyk ktory mowi mloda w wieku 2 lat -wszelakie rysunki-bazgroły,tu proponuje ograniczyc się do kilku bo dzieci maluja tego bardzo dużo ![]() -zęby -mamy ale dla mnie to obrzydliwe ![]() -dyplomy,medale,nagrody -świadectwa -oczywiście -i notatki w stylu "dziecko powiedziało..."czyli jakies smieszne odzywki,określanie przez dziecko przedmiotów ,pytania jakie zadaje ,przy kazdym mam daty i po krótce okoliczności. dla postronnych moga byc one malo śmieszne ale dla nas rodziców sa super bo my w tej sytuacji byliśmy . Młoda od zawsze wie ,że mam takie rzeczy na pamiątke i lubi je ogladać
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Paula z tymi zapisanymi hasełkami itd to super pomysl
O tym nie pomyslalam Ale jak zacznie mowic napewno zaczne spisywać
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie szykuję takie skarby... w ciąży jestem, a już tak daleko w przód wybiegam, cała ja
![]() Sprawiłam sobie dzienniczek ciąży, zachowałam test... Zdjęcia usg, odlew stópek, jakieś ubranko, biała szata z Chrztu i różne takie ... Co do wykonania to wiele pomysłów jest w internecie, wystarczy poszukać. Pudełko raczej kupie gotowe, ale ozdobię je sama.
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Odbicie stop tez mamy.
pomalowalam stopy plakatówką i odbiłam, skutków ubocznych dzialania farby na dziecko nie stwierdzono ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- |
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
lepsze to, niżeli zużyta pieluszka z prezentem...
![]()
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ja w masie solnej odbilam raczke, zrobilam zawieszki i dwa serduszka wiszą no i to cos wisi na scianie koloru rozowego z zlota raczką
I tak co roku mam zamiar robić , a czy sie uda zobaczymy Jeszcze nóżke musze jej dorwać
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam że musisz jej nóżkę oderwać
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no nózki jej zostawie
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny pomysł
![]() Przychodzi mi do głowy jeszcze: - zdjęcia z czasów ciąży, jak rosła w brzuchu., - pierwsza ulubiona książeczka ![]() Chyba wszystko już zostało wymienione
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia ciazowe beda napewno bo mam duzo "profesjonalnych"
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
A co do wykonania - na wszystkie wymienione rzeczy na pewno pomysł za mały, ale np. na loczek, ząbki... Ja mamie kiedyś robiłam ze zdjęciami pudełko, pomysł NIE JEST MÓJ.
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1187107739 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1187107739 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1187107739 Tutorial na przykład TUTAJ - Exploding Box Wpisując w google obrazy hasło "exploding box" znajdziesz cuuuda... |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Szaju dziekuuuuuje
To po czym najlepiej wziasc pudło ? Przeciez nie wezme po telewizorze
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
W empiku są takie duże, kolorowe, z kokardą
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobie jakieś
Potem sie pochwale jak sie kiedys za to wkoncu zabiorę :P Bo juz chcialam to robic z dwa miesiace temu Ale dzis sie biore za to CHYBA
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam wkoncu te pudlo z kartonu po robocie kuchennym
Tylko klape przerobilam zeby sie tak otwierala bo to zwykly karton byl. A oto efekty
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
super
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
taka techniczna uwaga
to ze pudełko wygląda ładnie teraz nie znaczy że będzie ładnie wyglądać za kilkanascie lat. Więc pudełkiem to bym się martwiła przed 8stką. Ale pomysł genialny zazdroszczę córce pomysłowej mamuśki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

chcialabym zrobic takie pudełko wspomnień dla córki (nie kupic gotowe na allegro) . Ozdobic sobie jakos poradze, ale moglabym jakies propozycje na wyglad takiego prosic ewentualnie
(Decoupage nie umiem
) Jakies prostsze wykonanie.