![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Luty; Elizabeth Arden Red Door - cała !, Sleek, Nouba, minerały, prostownicaNIEAKTUALNE nowy wątek tu Witam serdecznie. To moja pierwsza "wymianka", więc proszę o odrobinę wyrozumiałości ![]()
dokładka: 02.03.2012 -zapraszam Do wymiany: - L'Occitane, Amber EDT - zużycie ok 20% ze 125 ml, KWC - Mary Kay Acapella EDT - zużycie ok 15,max 20% z 56ml - CK Euphoria EDP - pozostało ok. 20 -25 ml ze 100ml -YSL Baby Doll - tylko tu mam mały problem :/ - otóż dostałam tester, opakowany w różowy futerkowy futeralik (brak!) - i pojęcia nie mam, jaka to może być pojemność. Na moje oko jest to 100ml (ubytek ok 10% -15 %), bo w porównaniu do flaszki Acapelli 56 ml - BD jest duża - gdyby ktoś mógł dla mnie zrobić fotkę takiego Baby Doll (a w sumie to i innych pojemności) obok flakonika CK Euphorii EDP 100 ml lub obok Ceruttiego 1881 100 ml - byłabym bardzo wdzięczna, bo łatwiej byłoby mi określić pojemność. Ale tak, czy inaczej za Baby Doll będę wybredna. - Elizabeth Arden Red Door Revealed EDP 100ml - bez pudełka, cała (no może bez 2 psików) - Nawilżający krem myjący do ciała 100 ml Elizabeth Arden 5thAvenue - bez pudełka, nowy, nieużywany. ------------------------------------------------------------------------ - Soraya, Balsam do opalania SPF 60; pojemność 100ml - nowy, nigdy nie otwierany, data ważności 09.2014, KWC - Sun Ozon (Rossman) - mleczko do opalania SPF 15, 200 ml - nowe, nigdy nie otwierane, data ważności 05.2012, z tej serii - odlewka 50ml: L`Biotica, Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów ciemnych KWC - Kremy do demakijażu Pond's - dwie sztuki po 190ml. Nowe, nigdy nie otwierane. Kod: 06201HU74, datę ważności sprawdzisz tu - mają jeszcze po 19 miesięcy do końca daty ważności. Taki: klik i klik - odżywka Dove damaged therapy 50ml with micro moisture serum, kod 07140T27 (22 miesiące do upływu daty ważności) - nowa, nigdy nie otwierana. Taka: klik - kremy: Rossman Alterra seria z orchideą na noc oraz na dzień : data ważności 08.2012 (na noc), 06.2012 (na dzień), oba zużyte w ok 10 %, bez pudełek ------------------------------------------------------------------------ - Podkład płynny Deborah 24ore perfect; odcień Fair, zużycie ok.40% (max 45%), kupiony i otwarty we wrześniu (niestety bez pudełka) ------------------------------------------------------------------------ - Prostownica Tourmaline Pulse 60mm, BaByliss dostałam w prezencie rok temu, użyłam max 4 razy, jest wyczyszczona płynem dezynfekującym (niestety, nieco starł mi się przy tym początek napisu Tourmaline - stan więc oceniam na bdb, nie idealny): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ulse-60mm.html i oczywiście posiałam gdzieś opakowanie oraz instrukcję obsługi ![]() ------------------------------------------------------------------------ Paleta Inglot Pro-8 z fioletami (metaliczne, maty i z drobinkami) - zużycie baaardzo niewielkie (widać na zdjęciu, prawie nieruszane) ------------------------------------------------------------------------ Minerałki: Sample z wymianki (użyte przeze mnie tylko w malutkim teście paskowym, ogólnie zużycie niewielkie): - Lucy Minerals: light - Lucy Minerals Bisque LL -sampelek Lily Lolo: podkład mineralny odcień In the Buff (dość mały, z polskiego sklepu internetowego) - nieużywany - sample podkładów Meow wszystkie z poziomu 1 (sleek) w formule fawless feline: 1.. Sphynx -cały 2. Chausie - cały sampel: korektor pod oczy Meow (również poziom 1: sleek) 1. Sphynks - cały sample: Meow bronzer: Sizzle -użyty w teście paskowym Meow Tinted Glow Powder: Jadeite - użyty w teście paskowym Sampelek z wymianki: Meow Skin Dippers Medium Abyssynian (testowany) Sampelki z wymianki: Meow róż Cat Lover x 2 (testowany) Meow BrowBeater Medium Brown - sampel z wymianki (testowany) Blusche sample + odsypki (dość małe, z polskiego sklepu) w formule full matte: 1. Vanilla Latte - cały 2. Colombian -sampelek; zużycie: jednokrotny test na połowie twarzy (jedna warstwa) 3. Irish Creme - sampelek cały - mogę zrobić sampla z mixu 50% capuccino+50% english toffee - formuły full matte (w kwestii jasności wyszedł kolor na poziomie Lumiere light neutral vv) - Full Matte Cappuccino - mogę odsypać do 2 gram ------------------------------------------------------------------------- Półprodukty (głównie ZSK): kwas migdałowy - 1 gram kwas lipohydroksylowy (LHA) -1 gram all in one ( zestaw witamin) - 2 gramy kwas jabłkowy - 5 gram MSG (emulgator) - 10 gram Xyliance (roślinny emulgator, INCI: Cetearyl Wheat Straw Glycerides, Cetearyl Alcohol), opis tu - do 10 gram SLP - emulgator, ok.28 ml (z buteleczki 30 ml ubytek "prawie żaden") ************************* ************************* ************** Wishlista oczywiście, za poniższe produkty mogę jeszcze szukać u siebie czegoś poza wątkiem Szukam: - minerałów kryjących w odcieniach jasnych (ale nie najjaśniejszych) i średniojasnych neutralnych, oliwkowych, chłodnych beżowych, mogą być chłodniejsze lekko-żółtki ![]() -korektora Salmon Lumiere - pełnowymiarowego albo większej odsypki - ![]() odsypki choć troszkę większe niż standardowy sampel : - Meow Korat 2 FF - Meow Ocitat 2 FF - próbki korektora Camo Cats podocznego! Meow: lawendowego i zielonego - sample pudrów konturujących: Meow Skin Dippers poziom light i medium : 1. Korat 2. Occitat - z Pixie szukam sampli podkładów CP ( w tej formule, która podobno jako jedyna będzie dostępna): 1. Ayperi 2 i 3 2. Breena 2 i 3 3. Calista 2 i 3 4. Titania 2 i 3 - sampla Lilly Lolo PeepO - sampli róży: - mineralnych, chłodnych, przygaszonych róży, jasnych (a i bardzo jasnych też), średnio-jasnych najlepiej matowych - cieni mineralnych różnych, byle nie: miedzianych, zgniłozielonych, wściekle turkusowych, żywo brązowych i ogólnie - kolorówki mineralnej, kosmetyków naturalnych... i można kusić ![]() Pozdrawiam serdecznie ------------------------------------------------------------------------ Wszystkim przemiłym Wizażankom, z którymi się już wymieniłam, dziękuję bardzo ![]() Wymienione między innymi : Meow FF 1 podkłady: - Occitat - raz użyty - Bengal - cały - Chartreux - cały - Korat - raz użyty - Abisynian - użyty tylko w teście paskowym - Siamese - użyty tylko w teście paskowym - Angora - użyty tylko w teście paskowym korektory pod oczy poziom 1: - Korat - raz użyty - Abissynian - raz użyty (pod jedno oko ) - Siamese - raz użyty - Angora - raz użyty (pod jedno oko ) - Bengal - cały - Occitat - raz użyty Blusche podkład FM French Vanilla - sampelek cały pędzel Lancrone foundation F117 - do podkładu / fluidu pędzel Lancrone concealer F129 - do korektora Paletka cieni Sleek Bad Girl Paletka cieni Sleek Original Paletka cieni Sleek Storm Paletka cieni Sleek Chaos Paletka Coromandels de Chanel Baza pod podkład Deborah 24ore perfect primer x 2 Bronzer Nouba Givenchy La Make-Up Palette for Lips, Eyes And Face Chanel Lumiere Platine duży pędzel do pudru Sephory Lancrone F152 skośny pędzel do różu Lancrone F135 pędzel do pudru Edytowane przez Chimita Czas edycji: 2012-03-09 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SPAMER
Nieopłacona reklama |
Dot.: Luty; Elizabeth Arden Red Door - cała !, Sleek, minerały
hej, znajdziesz cos u mnie za paletki ze sleeka?
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=589512 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Coś za paletke sleek Storm? Albo chociaż próbeczki minerałów? Zapraszam do siebie ![]()
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie szukam jeszcze olejku Alverde paczula-czarna porzeczka ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Podoba mi się u Ciebie: 5.EDM Weekend Getaway - róż mineralny - sampel 1g zostało ok 0,7g 11.Lauress -odsypka różu true love ok 0,5g ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 100% pozyt.
|
1. warm peach - połowa sampla
2. popcorn - cały 3. in the buff - cały paletki cieni Sleek.The Original: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Coś za:
paletki cieni Sleek, 1.The Original: 3.Storm ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niczego byś tam jeszcze nie wygrzebała?
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Hej, znajdziesz cos u mnie za sleeka orginal lub storm?
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() - macerat brzozowy -EDM Wet Sand no i mogłyby być jakieś róże mineralne ewentualnie, pod warunkiem, że nie są za bardzo pomarańczowo-brzoskwiniowe ![]() U Ciebie podobają mi się cienie Lucy: lavender lavendowy błyszczący Morning mist Edytowane przez Chimita Czas edycji: 2012-02-02 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
super
![]() - Lily Lolo (sampelki dość małe, z polskiego sklepu internetowego): 1. warm peach - połowa sampla 2. popcorn - cały 1. Chartreux - cały 6. Korat - raz użyty 7. Abisynian - użyty tylko w teście paskowym 8. Siamese - użyty tylko w teście paskowym 9. Angora - użyty tylko w teście paskowym korektory: 1. Korat - raz użyty 2.Abissynian - raz użyty (pod jedno oko ![]() 5. Siamese - raz użyty 6. Angora - raz użyty (pod jedno oko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A oddałabyś paletke storm za te 2 cienie? oba cienie są tylko testowane.
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Nie pomarańczowo-brzoskwiniowe są:
EDM - Once & Again http://www.flickr.com/photos/xinglings/4411869226/ CoverGirl Trublend Minerals Blush odcień Shimmering sands 430 http://www.amazon.com/CoverGirl-Trub.../dp/B0018QJG1O - nie wydaje mi się żeby był brzoskwiniowy czy pomarańczowy - ja tam widze tylko róż ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za :
1.The Original: -zużycie minimalne odcienia złotego (pierwszy po lewej w dolnym rzędzie) - zużycie niemal zerowe cienia fioletowego i dwóch różowych (maźnięcie pędzelkiem celem zobaczenia koloru) 2. Chaos - zużycie minimalne 4 cieni (tylko muśnięte, żeby sprawdzić kolor) 3.Storm - zużycie minimalne trzech cieni - (tylko muśnięte, żeby sprawdzić kolor) ---------------------------------------------------------------------------- Podkład płynny Deborah 24ore perfect; odcień Fair, zużycie ok.40% (max 45%), kupiony i otwarty we wrześniu (niestety bez pudełka)
![]() |
#17 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W takim razie rezerwuję dla Ciebie Storm i proszę o rezerwację cieni ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Storm zarezerwowany, co do Oryginal przejrzę Twój wątek w nocy ![]() JW. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
A dałabyś radę wymienić się za The Original sleek?
![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy na same sample opłaca się nam wymieniać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Słoniku
no gdybyśmy wymieniały kilka sampli to może ok, bo na cenniku poczty polskiej widzę polecony ekonomiczny za 3,75; polecony priorytet za 4,15. Więc jeśli chcesz to nie ma problemu. Jeśli nie, trudno, może następnym razem. ![]() kkasikka Niestety, narazie nic mnie u Ciebie nie zainteresowało... Listek85 Też, niestety, nic dla siebie nie widzę na Twojej wymiance . HuntingBear a EDMowska Flora nadawałaby się jako delikatny rozświetlacz do oczu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
a interesowałoby Cię coś poza luśką?
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Zależy jaki chcesz uzyskać efekt
![]() http://o-ironio.blogspot.com/2011/11...-minerals.html tutaj dziewczyna opisała co i jak jest z tym cieniem ![]()
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
1.The Original:
-zużycie minimalne odcienia złotego (pierwszy po lewej w dolnym rzędzie) - zużycie niemal zerowe cienia fioletowego i dwóch różowych (maźnięcie pędzelkiem celem zobaczenia koloru) 2. Chaos - zużycie minimalne 4 cieni (tylko muśnięte, żeby sprawdzić kolor) 3.Storm - zużycie minimalne trzech cieni - (tylko muśnięte, żeby sprawdzić kolor) - REZERWACJA cos u mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
cos za probki meow?
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
cos u mnie za sleeka original?
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Raczkowanie
|
pasowałaby mi jeszcze próbka Antheliosa 50+
oraz sample: Adorned with grace minerals -Peace 3.0 -Charity 2.5 Lumiere - Salmon color corrector - struna i te cztery sample podkładów Lumiere (Light neutral VV, light neutral FF,light medium neutral VV, light medium beige FF) jeśli Ci odpowiada taka wymianka to możemy "przyklepać" ![]() Cytat:
![]() Chyba narazie podziękuję ![]() Cytat:
![]() No niestety, znów niczego dla siebie nie znalazłam, dziękuję ![]() Niestety, świetne rzeczy, ale raczej nie dla mnie, dziękuję ![]() CzerwonaKokarda Niestety, u Ciebie nic nie znalazłam, dziękuję ![]() Też niestety nic, dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() P.S. Jeśli kogoś w odpowiedziach pominęłam - to przepraszam, poprawię się jutro, hmmm..tzn dziś w dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.