|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwszy lot . :))
Heej .
![]() Czy wiecie może czy mogę przwewieść samolotem tyton w reklamowce 0.5 kg . ? bo nie ktorzy mi mowia ze nie bo nie ma normalnego opakowania ... Czy moge ubrac buty na korku ? bo slyszalam ze lepiej nie bo bede musia sciagac bo czasem beda piszczec przy odprawie ... Czy moge miec torebke i osobno laptopa . ? Lece samolotem Wiizair ![]() Pozdrawiam i Dziekuje za odpowiedzi . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy lot . :))
Zapraszam na watek Pierwszy raz samolotem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56171
A tak na szybko - o tytoniu nie wiem. Mozesz miec jedna torbe podreczna - czyli albo torebka, albo laptop. Czasami sprawdzaja a czasem nie ale lepiej nie ryzykowac. ![]() Buty - kozaki musialam zawsze zdejmowac w Katowicach. Inne - nie. Poza tym buty na korku nie piszcza. ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Latam w sumie tylko Wizzairem i powiem Ci, że dużo zależy od lotniska inaczej odprawa była traktowana w Warszawie, Katowicach i Poznaniu. Buty ściągałam jedynie w Poznaniu, na innych mi się nie zdarzało, nie wiem jak będzie z tytoniem, mogą się przyczepić, ale też nie jest wykluczone, że Ci się nie uda go przewieźć, czasami nie można przejść z małą butelką wody i pastą do zębów w podręcznym bagażu.
Co do laptopa ostatnio leciałam do Warszawy ze Szwecji i miałam laptopa, torebkę i bagaż podręczny ... nikt nie robił mi problemów ani w trakcie lotu do Polski, ani z powrotem, tylko przy odprawie kazali dać osobno laptopa do sprawdzenia. Zresztą na stronie Wizz Air - masz wszystkie informacje, wystarczy poczytać ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No właśnie zastanawiam się nad urlopem.Z jakim biurem i jakimi liniami lecieć?
No i najważniejsze gdzie? W sumie to myślałam o Kenii ale nie jestem tak do samego końca zdecydowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Możesz przewozić takie ilości tytoniu, to nie ma problemu. Nie można przewozić za to cieczy pod różną postacią powyżej 100ml oczywiście w bagażu podręcznym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.