|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Provea, Miriale - płacić czy nie?
Witam, w tamtym roku dostalam tel od firmy Miriale z oferta kupna majtek za jedyne 29,90. Ok zgodzilam się, przemila Pani powiedziala ze w ciagu 6 tyg majteczki będa u mnie.
![]() Zapomnialam o sprawie, patrze pewnego pieknego dnia jakas paczka do mnie, jak sie nie myle styczen - luty. Otwieram, patrze , czyste dziadostwo!! M<oze i by byly ok jakby byl rozmiar mniejszy bo najgorsze nie są. Od razu dzwonie do firmy i mowie ze wiecej przesylek nie chce dostawac, rachunek rzucilam w kat i zapomnialam. Po kilku miesiacach upomnienie z odsetkami na 30 zł!! Powariowali ale mniejsza z tym, dzis patrze a tu mnie strasza firma windykacyjną ![]() Troche poszukalam i ludzie twierdza ze to oszusto ale nigdzie nie jest napisane czy to ktos zaplacil czy nie. (Nie szukalam doglebnie) Wiec pytanie, olać sprawe czy zaplacic i miec spokoj te 59,90 ![]() Miała ktoras z Was stycznosc z tą pseudo firmą z cudowna bielizna?
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Provea, Miriale - płacić czy nie?
Cytat:
![]() Dostałam po 2óch miesiącach, ale od razu zapłaciłam, bo to wychodziło właśnie jakieś 29 zł, więc stwierdziłam, że jak mają potem jakieś durne upomnienia wysyłać to zaplace i odmówię resztę. Dzwoniłam 3 dni i jak w końcu ktoś odebrał to odmówiłam i był spokój. NIESTETY Tż chcąc mi zrobić "prezent" dał się skusić miłej Pani przez telefon i zamówił drugi raz ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
przesyłkę odebrałaś, bielizny nie odesłałaś. Jak dla mnie powinnaś zapłacić. Oszustwem, mogłabyś to nazwać w momencie, gdybyś tych gaci nie dostała a oni żądaliby zapłaty.
O, poszłam robić obiad i jeszcze coś mi się przypomniało. Jeżeli olejesz sprawę i nie zapłacisz, oni chyba mają prawo wszcząć postępowanie windykacyjne. Za taką głupotę trafisz na listę dłużników i w przyszłości, nie daj Boże kredytu hipotecznego, zakupów na raty będziesz tylko mogła ugryźć się w tyłek ![]() ![]()
Edytowane przez monyczkaaa Czas edycji: 2011-09-16 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Był już wątek o tym
![]() Podpisywałaś coś, że paczkę odebrałaś? Ja dostałam kilka razy takie pismo, że mam zapłacić, ale żebym jeszcze wiedziała za co ![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mama to odbierała ale chyba to nie byl polecony tylko zwykly list jak sie nie myle.
A niech im bedzie zaplace i od razu dzwonie potem ze maja mnie wykreslac z listy swoich kupców :/
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
No właśnie, podstawowe pytanie to 'czy podpisywałaś chociażby odbiór przesyłki czy cokolwiek?' Jeśli tak rzeczywiście mają prawo skierować sprawę do windykacji i wpisać Cię na listę dłużników ale jeśli majtasy dostałaś zwykłą przesyłką i nic nie podpisywałaś to ja na Twoim miejscu w ogóle bym się trym nie przejmowała, nie mają podstaw do dochodzenia jakichkolwiek roszczeń
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
No ale skoro przesyłki nie odesłałaś to chyba trzeba zapłacić
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Naprawdę się zastanawiasz?
Odebrałaś przesyłkę którą zamówiłaś, tak? A że towar ci się nie podoba... Twoja sprawa. Mogłaś w ciemno nie zamawiać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29453952]Naprawdę się zastanawiasz?
Odebrałaś przesyłkę którą zamówiłaś, tak? A że towar ci się nie podoba... Twoja sprawa. Mogłaś w ciemno nie zamawiać.[/QUOTE] I po co ten ton ? Pytam czy to po prostu nie jest firma ktora robi w balona ludzi, zaplace raz a za dwa miesiace dostane paczuszke z pieknymi majtasami za 80 zł :/
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Po to, że autentycznie mnie dziwi pytanie - jak można NIE płacić za coś, co się zamawiało
![]() Jeśli ci wyślą coś, czego NIE zamówiłaś, to nie zapłacisz. Teraz płać. Proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dosc ze mowilam jak pytala jakie kolory nosze, mowie czarne, biale , czerwone to mi przyslali takie kolory ze pożal sie Boże... wrrr
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Jak ci przyślą towar niezamówiony to guzik zrobisz, nie zapłacisz i tyle. Muszą się z taką opcją liczyć, wysyłając w świat prezenty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli wysłali zwykłym listem i nic nie podpisywałaś, to nie musisz nic płacić. Zrób jak uważasz, tylko żebyś potem nie miała wyrzutów sumienia
![]()
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
chyba nie są świętymi krowami |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Firma Provea to naciągacze i tyle! Stosują metodę naciągactwa i natarczywości tak by rozmówca dla świętego spokoju się zgodził. Dzwonią, nagabują i brzydko mówiąc zawracają dupę. Niestety ja też dałam się nabrać. Została wysłana do mnie jedna przesyłka. Jakość produktów też pozostawia wiele do życzenia. ...zapomniałam o opłacie za tą przesyłkę i dziś przyszedł do mnie jakiś kolosalny rachunek! Zadzwoniłam wyjaśnić i okazało się, że rzeczywiście popełnili błąd i wcale nie dostałam przesyłek za kwotę jaką podali na rachunku. Naciągają naiwnych ludzi! Nie dajcie się na to złapać.
![]() |
#18 |
CORELIPS
|
Dałam się namówić... tylko teraz jak mi nie będzie odpowiadało to odsyłka do Szwajcarii na ich koszt będzie możliwa? Biorę pod uwagę że jednak rozmiar czy fason mi nie będzie pasował...
![]() Dzwoniła panna z zastrzeżonego. Szalona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
biegam dla Zabawy
|
Niestety jeżeli będziesz odsyłać to ty ponosisz koszt wysyłki. No chyba, że oni się zgodzą zapłacić, ale bardzo w to wątpię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak można nie zapłacić za coś co się zamówiło ?
![]() Kupiłaś to musisz zapłacić, a skoro zwlekałaś z płatnością, bo zapomniałaś, to również musisz odsetki zapłacić. Myślałam, że takie sprawy są oczywiste.
![]() |
#21 | |
CORELIPS
|
Cytat:
dzięki Alcaxy, tak jak myslalam. ![]() A w jaki to cudowny sposob moge dorwac do nich kontakt? na stronie nie ma sie jak zalogowac, nr telefonow niepodany, alleluja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.