|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Studia dla flegamtyka.
Witam.
![]() Otóż zaczynam myśleć nad kierunkiem studiów. Znalazłam informację, że przy szukaniu nie kierujemy się jedynie umiejętnościami (ścisłe, humanistyczne), zainteresowaniami, ale temperamentem. Jeśli ktoś jest w temacie to proszę o radę. Jestem stuprocentowym flegmatykiem. Boję się pracy, w której trzeba podejmować szybkie decyzje, w której nie ma określonego grafiku. Szukam pracy dla stuprocentowego flegmatyka. ![]() Może coś przy papierach? Myślałam o studiach na archiwistyce i zarządzaniu dokumentacją. Albo księgowość. Kierunków studiów jest mnóstwo, ale mnie interesują tylko takie, gdzie moje zadania są jasno określone i nie wymagające zbyt dużej kreatywności. Nie musi to być praca biurowa, no cokolwiek. Czy możecie polecić jakiś konkretny kierunek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: Studia dla flegamtyka.
bibliotekoznawstwo?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wiem, że kierunek studiów może mieć niewiele wspólnego z późniejszą pracą, ale mając już jakieś kwalifikacje postarałabym się o jakieś konkretne stanowisko. Chodzi o to, że wiem czego chcę, ale zupełnie się nie orientuję gdzie mogę to znaleźć. No więc przedmioty humanistyczne (polski, języki, historia itp.) to mój konik, zdecydowanie. Nigdy nie miałam z nimi problemu, lubię je. Można powiedzieć, że fascynuję się sztuką, literaturą, datami, ale wiem, że to niestety nie są zbyt przyszłościowe kierunki. Przedmioty ścisłe.. nie lubię ich, ale jestem w stanie je ogarnąć jeśli się za siebie wezmę. Przecież wiadomo, że jeśli przyjdzie mi coś liczyć to mogę korzystać z programów komputerowych. ![]() Wole pracować sama, ale gdyby trafiło się inaczej to nie narzekałabym, o ile moje obowiązki byłyby nadal jasno określone i nikt nie wchodziłby mi zbytnio w paradę. Jeśli chodzi o kontakt z klientem to raczej zdecydowanie nie. Sądzę, że przy tym liczy się kreatywność, szybkie podejmowanie decyzji. To nie jest zajęcie dla flegmatyka. Trudno tak dokładnie się opisać, bo jak mówię, nie mam jakichś twardo określonych wymagań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Wiesz, miałam takie same obawy ![]() Mam wrażenie że te studia jakoś mnie trochę 'rozruszały', łatwo się na tym kierunku w coś zaangażować, masz bardzo dużo możliwości i w trakcie studiów, i po skończeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki, może poważniej nad tym pomyślę. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zgodzę się z Tobą. Mój tata skończył samochodówkę i ma własną firmę, która przynosi duże dochody, a mama ma dobre studia doktoranckie i jakoś nie znalazła pracy z której byśmy wyżyli. I wszyscy wiemy, że studia to niestety bardzo często tylko zabezpieczenie. To, że masz wyższe wykształcenie z jakiejkolwiek dziedziny nie zawsze zapewni Ci wymarzoną pracę. Pytam po prostu o jakiekolwiek kierunki dla flegmatyków, nie powiedziałam, że koniecznie musi być na to zapotrzebowanie na rynku pracy. Więc obejdzie się bez takich komentarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.