Perfumy dla...prababci ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-11-28, 09:20   #1
vea7
Zakorzenienie

Perfumy dla...prababci ;)

No właśnie, dostałam misję... na Marsa czyli zakup wody dla prababci Kolegi Małżonka...

Ponieważ Starsza Pani wychodzi z założenia "a co taaam... ja nie wiem, nie potrzebuję, do grobu mnie niedługo złożycie, to po co..." to nie mam pomysłu żadnego. Podpowiedzi też niewiele, bo ona sama nie bardzo chce/umie podpowiedzieć, mój Mąż w ogóle, a od teściowej usłyszałam, że mają być raczej delikatne, kwiatowe labo owocowe, raczej nie za słodkie i w ładnej buteleczce
Fajnie chyba by było, żeby też były dosyć spokojne, bo babcia-prababcia do szalonych nie należy. Fajnie, żeby też były z średnio-niższej półki cenowej - jeśli się spodobają, chciałabym, żeby Prababcia mogła sobie kolejną flaszkę sama kupić, a emerytura na za wiele nie wystarcza

Macie pomysł co to mogłoby być?
Mi jeszcze po głowie jakieś delikatnie pudrowe chodzą po głowie... ale to totalnie nie moje klimaty, wiec nie wiem tak na prawdę gdzie patrzeć.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 09:34   #2
gryx82
BAN stały

Dot.: Perfumy dla...prababci ;)

A może któraś z "Pań Walewskich" (no, może poza granatowym klasykiem)? Gold jest całkiem fajna, jaśminowo-waniliowa, podobna do klasycznej Sabatini No i butelka na bogato!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 09:45   #3
vea7
Zakorzenienie

A widzisz... nie wiedziałam, że one są fajne A można je tak normalnie gdzieś obwąchać?

Przed chwilą dzwoniłam do teściowej i usłyszałam, że mają być jakieś delikatne perfumy, bo babcia takie zapachy lubi, a do tego ma węch przytępiony, więc mocno się zlewa zapachami. Na pytanie, co jej do tej pory kupowali usłyszałam: Panią Walewską, Być Może i "Chanel 5 "- ale wersja straganowa na mililitry... no i przestałam się dziwić, że babcia "dusi" :/

No i kurcze, czytam nuty, czytam opinie i wychodzi, że Prababcia szyprowa jest... a ja z szyprami nie mam nic, ale to zupełnie nic wspólnego... HELP...

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2017-11-28 o 09:50
Stary 2017-11-28, 10:03   #4
Iryska75
Zakorzenienie

Ja bym poszukała w CK albo Ardenkach, może któraś herbatka, są ładne i raczej nieszkodliwe gdyby babcia zlała się za mocno. Jeszcze przychodzi mi do głowy Comme une Evidence YR-jest kwiatowo-szyprowy, ale nie tak nachalny jak Chanel i można tanio upolować na różnych portalach czy forach perfumowych

wysłane z mojego Xiaomi
Iryska75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 10:07   #5
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A widzisz... nie wiedziałam, że one są fajne A można je tak normalnie gdzieś obwąchać?
Myślę, że w większości drogerii Klasyk to dusiciel w starym stylu, więc nadużywany może działać jak broń masowego rażenia, to mnie absolutnie nie dziwi Oprócz tej Walewskiej Gold sporo pozytywnych recenzji ma również Sweet Romance (a tymi szyprami aż tak bym się nie kierował)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 11:23   #6
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iryska75 Pokaż wiadomość
Ja bym poszukała w CK albo Ardenkach, może któraś herbatka, są ładne i raczej nieszkodliwe gdyby babcia zlała się za mocno. Jeszcze przychodzi mi do głowy Comme une Evidence YR-jest kwiatowo-szyprowy, ale nie tak nachalny jak Chanel i można tanio upolować na różnych portalach czy forach perfumowych

wysłane z mojego Xiaomi
YR sobie obwącham, a jesteś w stanie konkretniej Ardenkę podpowiedzieć - pełno tego jest, a cenowo i "dostepnościowo" super Babacia bez problemu wtórnik by sobie kupiła

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Myślę, że w większości drogerii Klasyk to dusiciel w starym stylu, więc nadużywany może działać jak broń masowego rażenia, to mnie absolutnie nie dziwi Oprócz tej Walewskiej Gold sporo pozytywnych recenzji ma również Sweet Romance (a tymi szyprami aż tak bym się nie kierował)
Gryxiu, baaardzo dziękuje za podpowiedzi
Już namierzyłam, że w Naturze powinny być - lecę dzisiaj obwąchiwać

WYMIENIĘ

Stary 2017-11-28, 14:47   #7
Krutynianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
YR sobie obwącham, a jesteś w stanie konkretniej Ardenkę podpowiedzieć - pełno tego jest, a cenowo i "dostepnościowo" super Babacia bez problemu wtórnik by sobie kupiła
Chociaż pytanie nie do mnie, to pozwolę sobie coś podrzucić

Np. Splendor, 5th Avenue, Arden Beauty - tu flakoniki są bardziej ozdobne, zapachy bezpieczne, klasyczne i bardzo kobiece. A i cena przyjazna

Grass Blue, Green Tea i jego wariacje, Sunflowers i jego wariacje np. Morning Flowers, Dream Petals - tu flakoniki może mniej efektowne, ale cenowo przystępnie, i dostępność dobra (no może oprócz innych wersji słoneczników i niebieskiej trawy, do dostania w internecie, więc prababcia pewnie sama ich nie kupi)

Jeszcze pomyślałam o zapachach Salvatora Dali, tylko że flakoniki mocno fikuśne, np. Eau de Dali, Dalilight, DaliA, Dali EDT, z kategorii świeżych, kwiatowych i bezpiecznych.

Edytowane przez Krutynianka
Czas edycji: 2017-11-28 o 20:29
Krutynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-28, 17:46   #8
beyza
Perfume Lover

Moja babcia- wypisz wymaluj. Wiesz co mojej się najbardziej spodobało? Today z Avonu. Ładna butelka, nie są zbyt hardkorowe i cenowo do zapłacenia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 19:01   #9
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Moja babcia- wypisz wymaluj. Wiesz co mojej się najbardziej spodobało? Today z Avonu. Ładna butelka, nie są zbyt hardkorowe i cenowo do zapłacenia

Oooo tak, zdecydowanie, eleganckie, kobiece, kwiatowe, flakon niezwykle elegancki i niebazarowy.
Trwałe i raczej wszystkim się podobają, a przynajmniej nie fujają

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-28, 20:37   #10
Iryska75
Zakorzenienie

Zgadzam się z Krutynianką, ja jeszcze lubię Red Door, ale to już mocniejszy zapach, trąci starociem jak mówi moja córka 😉
Today Avonu to też świetna propozycja, masz co testować 😊

wysłane z mojego Xiaomi
Iryska75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-29, 04:18   #11
Małgosia791
spin doctor

Właśnie weszłam w ten wątek, żeby polecić coś z Avonu. Today to fajna propozycja, ale mogą podduszać. Można jeszcze spróbować Avon Femme lub Cherish-delikatne, kwiatowe. No i ładne flakoniki

Z Oriflame- polecam Lovely Garden.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-29, 07:54   #12
AAAnka
Wtajemniczenie

Ja też bym postawiła na Comme une Evidence YR ewentualnie E.A 5th Avenue Nie to że są "babcine" ale takie uniwersalne i jakby tu rzec -dostojne, prababcia też by tak mogła pachnieć
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-30, 10:33   #13
liv87
Guerlain Lover

Moja babcia uwielbia Soir de Lune oraz Aromatics Elixir, ale uwielbia tez wody kolonskie 4711, czesto wspomina o Byc moze i innych zapachach, ktore po spryskaniu chusteczki bawelnianej pachnialy nawet po wielu praniach
Uwielbia tez Oriflame Giordanni Gold, z YR Voile d'ambre oraz wycofany juz Iris

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-30, 16:24   #14
Benita5
Raczkowanie

szypr babciny

https://www.emag.pl/chique-woda-toal...SABEgJWXfD_BwE
Benita5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości