![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() 18 urodziny
Hej mam problem ;/
Nie długo mam 18 - nastkę i mój chłopak mi się wypytuje co bym chciała dostać a ja nie mam pojęcia może wy mi coś podpowiecie Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 18 urodziny
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() LITOŚCI ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Gdy ja nie mam konkretnych potrzeb to wolę aby ktoś mi wręczył nawet malutką kopertę z gotówką niż kupował byle co... Po co mi kolejny durny misiaczek, stojaczek, pajacyk czy inna duperelka? Wolę już dorzucać po kilkanaście-kilkadziesiąt złotych do czegoś co mi będzie potrzebne w przyszłości.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Perfumy, kosmetyki, bielizna, biżuteria, ubrania, pieniądze, kwiaty, czekoladki.... uf, wymieniac jeszcze?
![]() gdybym ja mogła mieć 18-nastkę jeszcze raz to na pewno nie miałabym problemy. Zajrzyj do szafy, kosmetyczki... i nie narzekaj, że nie masz pomysłu na prezent dla siebie, bo jeszcze będziesz tych słów żałowała ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
18 urodziny BRATA - pomysł na prezent
Hej!
Potrzebuję Waszej rady ![]() Za niecały miesiąc mój brat ma 18 urodziny i chciałabym kupić mu jakiś fajny prezent, a zupełnie nie mam pomysłu. Nawet nie mam zawężonej "dziedziny", w której będę szukać. Na razie planuję pochodzić po sklepach i po prostu szukać z nadzieją, że uda mi się znaleźć coś fajnego. Na pewno kupię mu baaardzooo dużą kartkę z życzeniami. No i do tego potrzebuję jeszcze jakiś prezent. Mój brat interesuje się przede wszystkim piłką nożną i grami komputerowymi. Ale nie ograniczam prezentu do tych obszarów. Równie dobrze może to być coś innego. Mieszkam w Krakowie, więc to musi być rzecz, którą mogę kupić albo w tym mieście, albo przez Internet. To nie musi być 1 rzecz. Mogą być 2-3. Chciałbym się zamknąć w kwocie 500 zł, ale jak będzie coś fajnego, a trochę droższe, to też może być. Rozważę każdą Waszą propozycję. Z góry dziękuję za pomoc ![]() Bruja_de_la_luna ![]()
Bruja nie będzie wyglądać jak mały słonik ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bruja_de_la_luna Czas edycji: 2011-09-10 o 00:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dot.: 18 urodziny BRATA - pomysł na prezent
zegarek...?
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Idąc w stronę zainteresowań - może jakaś nowa gra/nowe gry (nie znam cen), albo dobra piłka+strój (też nie znam cen), jeśli jest naprawdę wkręcony w to hobby?
Jeśli nie, to może coś symbolicznego na dorosłe życie? Nie wiem - whiskey... Złote spinki do mankietów, porządny krawat... Pióro wieczne na maturę? Nie wiem, no nie wiem... ![]() Hmm, jeszcze przyszedł mi do głowy jakiś sprzęt komputerowy - porządne głośniki, słuchawki, jeśli nie ma wybajerzonych...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Postanowiłam dać sobie jakiś tydzień na zebranie pomysłów, a później zrobić maraton po sklepach i szukać coś według listy potencjalnych prezentów, a nie tak całkiem w ciemno.
Dobry pomysł. Dzięki ![]() Cytat:
W piłkę nożną jest bardzo wkręcony. Nad zestawem strój+piłka też myślała, tylko że już kilka razy przy innych okazjach kupowałam mu koszulki piłkarskie i nie wiem, czy chciałabym się powtarzać. Ale z drugiej strony tym razem to była by wersja bardzie wypasiona... Dopisuje do listy potencjalnych prezentów ![]() Alkohol raczej odpada. Głupio by mi było dać mu taki prezent. Wiem, wiem, że on będzie już dorosły, ale mimo wszystko... ![]() Spinki do mankietów, krawat, pióro to trochę za eleganckie, nie jego styl, nie pasują mi takie rzeczy do niego, a poza tym obawiam się, że korzystałby z tych rzeczy bardzo rzadko. Wolałam coś bardzie praktycznego, np. jakieś perfumy? ale dzięki za pomysł ![]() Sprzęt komputerowy jako prezent dla niego zaklepany już przez kogoś innego. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Czyli mam już 4 opcje: zegarek, grę, strój+piłkę, perfumy ![]()
Bruja nie będzie wyglądać jak mały słonik ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bruja_de_la_luna Czas edycji: 2011-09-10 o 00:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
mp3/mp4 , płyta z ulubioną muzyką , porządne getry piłkarskie , koszulkę w której mógłby grać z numer i jego imieniem/nazwiskiem ( można zamówić koszulki z nadrukiem wybranym przez siebie w wielu miejscach ) , a poza tym to mogłabyś mu dać kasę przynajmniej on sam zadecyduje na co chce ją przeznaczyć
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja bym zrobiła tak: kupiła z 50 balonów wydrukowała 50 różnych życzeń takich smiesznych typowo 18stkowych typu (zebys nigdy nie wdepnął w psią kupę, żeby dziewczyna umiała gotować, zeby ci kiedys padła 6 w lotto itd)
przed nadmuchaniem włozyła do balonów i np po 10zł do kazdego balonu^^ i niech młody teraz lata a szpilkę do przebijania w ładne pudełeczko zapakowane, i zanim wejdzie do pokoju hgdzie beda lezały balony daj mu ten prezent on otworzy i się zdziwi wejdzie do pokoju i start niech rozbija czyta bedzie duzo smiechu zabawy, a prezent zrobiony samemu, kasa na pewno mu się przyda ![]() ![]() (balony z zyczeniami-ale bez kasy w srodku zrobilam dla tż wraz z jego siostrą i było duzo smiechu przy tym, i tż bardzo milo wspomina, jeszcze ma gdzies pochowane te zyczenia) ;]
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Playstation
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Może jakieś gry komputerowe albo na PS
![]() ![]() ![]() Jako żona maniaka takich gier, wiem co mówię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
18-tka kuzynki ! :D
Cześć, potrzebuje pomocy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dot.: 18-tka kuzynki ! :D
hahahahah. przyznam się, że wibrator to dosyć durny pomysł, choć sama go dostałam od chłopaków z osiedla
![]() może wymienię ci parę rzeczy, które ja dostałam na urodziny: * pościel z torsem mężczyzny [[obczaj na allegro, wpisz osienastka pościel, powinno wyskoczyć] * wibrator -_- xd * kolczyki * portfel * spódniczke z kontrafałdami * bluzke * torebke z bershki * kubek z facetem, gdy się zaleje wrzątkiem wiadomo co sie ukazuje... ![]() * bluze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chcę być niemiła, ale wszystkie prezenty wymienione w poście powyżej to dla mnie takie maksymalnie oklepane pomysły na 18-tkę i to dla osoby, którą się ledwo zna. Bluza, kubek, portfel? Chyba nie o to chodzi, takich prezentów dostanie mnóstwo od wszystkich dalekich znajomych. Torebka z bershki? Dlaczego akurat z bershki? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że jeżeli jesteście blisko, powinnaś kupić jej coś bardziej osobistego, co będzie jej o tobie przypominało lub co zapamięta na długo ![]() Pomysł z biletem na koncert albo filmem bardzo fajny. Może jakaś biżuteria albo zegarek. Na 18 koleżanki zorganizowaliśmy ze znajomymi wypad-niespodziankę w jej ulubione miejsce, zaprosiliśmy wszystkich jej przyjaciół, rodzeństwo i była bardzo zadowolona. Może coś w tym stylu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() Szukałam porad już chyba wszędzie - wśród znajomych, na necie aż w końcu zajrzałam tu. Jestem ze swoim chłopakiem dość krótko. Niebawem osiągnie pełnoletność i tu zaczyna się mój problem. Bowiem nie wiem jaki mu kupić prezent. Początek naszej znajomości rozpoczął się dość nietypowo - przez przypadek zniszczyłam mu nieśmiertelniki, na których miał wygrawerowane swoje dane. Obydwoje jesteśmy z profilu wojskowego, więc takie nieśmiertelniki są świetną biżuterią pod mundur. Niestety mu je zniszczyłam i sumienie męczy, chociaż on już dawno o nich zapomniał. Myślałam, żeby podarować mu takie srebrne, z wygrawerowanym moim zdjęciem. Co o tym myślicie ? http://allegro.pl/duzy-niesmiertelni...164773713.html Dodam że interesuje się również piłką nożną - Chelsea jest jego wielką pasją. Doradźcie mi, jak myślicie, co będzie najlepszym prezentem w takiej sytuacji ?
jesteśmy świadkiem przemian nas system nie złamał! ![]() ![]() ![]() 16.07. 2013 -----> picie skrzypokrzywy, wcierka z kozieradki START! 24.07.2013 -----> łykanie tabletek Calcium Pantothenicum START ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dot.: 18 urodziny chłopaka
ja proponuje abys kupila mu taki niesmiertelnik jaki mial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Też uważam, że takie nieśmiertelniki jakie mu zniszczyłaś są dobrym pomysłem.
Z Twoim zdjęciem..no nie wiem, nie przekonuje mnie to ![]() Ewentualnie podaruj mu takie jak zepsułaś, a oprócz tego jedną dodatkową 'blaszkę' ze zdjęciem. Jak będzie chciał, to ją założy. ![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
dobry pomysł, z pewnością się ucieszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Mówie o piłce nożej bo myślałam nad koszulka z jego ulub. klubu.. Ale te niesmiertelniki też dają do myślenia.. mam dylemat
jesteśmy świadkiem przemian nas system nie złamał! ![]() ![]() ![]() 16.07. 2013 -----> picie skrzypokrzywy, wcierka z kozieradki START! 24.07.2013 -----> łykanie tabletek Calcium Pantothenicum START ! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Odp: 18 urodziny chłopaka
Ja swojemu dalam otwieracz w formie koszulki z wygrawerowanym logo klubu i data ur , kocyk z logo klubu , album (+18 ale jestesmy dlugo ze soba)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
18stka przyjaciolki
(Przepraszam na poczatku za brak polskich znakow, ale bedac w Anglii pisze na angielskiej klawiaturze)
Jak w tytule, niedlugo moja najlepsza przyjaciolka skonczy 18 lat. Z tej okazji musze wymyslic i ZROBIC dla niej wystrzalowy prezent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Dot.: 18stka przyjaciolki
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Sama teraz szukam prezentu, ale dla mężczyzny, warto polecić stronę innym szukającym, zwłaszcza że można tam znaleźć wszystko na prezent, tutaj wiele prezentów dla kobiet na urodziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A album albo antyrama z Waszymi zdjęciami i fajną sentencją o przyjaźni ?
![]() Do tego możesz dorzucić bukiecik zrobiony ze słodyczy, żelek czy lizaków ![]() Moja przyjaciółka była z tego połączenia zachwycona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Odp: 18stka przyjaciolki
Proponuje kupic 18 kolorowych balonow i w kazdego wsadzic jakas sentencje napisana na karteczke, nadmuchac je i zwiazac razem
![]() Lub tak jak kolezanka wyzej zaproponowala - bukiecik z 18 lizakow. Mozesz tez zrobic mini album z waszymi zdjeciami ![]() Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego przyjaciolce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Wiem, ze wspominalas o braku talentow plastycznych, ale mam pomysl troche taki plastyczny, ale bardzo latwy. Kup jakis przedmiot - szkatulke, tace, podkladki pod herbate, ladne serwetki wejdz na jakas strone o decoupagu i zrob jej piekny i uzyteczny prezent.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.