![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ewolucja -Agnieszka Brożek
Witam ;*
Mam teraz praktyki w radiu . W poniedziałek będe gościć Agnieszke Brożek , uczestniczke ewolucji programu , prowadzonego przez Ewe Chodakowaką. Ewa , pomaga 3 dziewczyną schudnąć . Możliwe , że oglądałyśjicie w dzieńdobry tvn . Mam przygotować audycje , chciałabym wiedzieć co chciałyby się dwiedzieć od niej kobiety , nie z punktu widzenia dziennikarki Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-01-21 o 09:09 Powód: przywrócenie postu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: Ewolucja -Agnieszka BroŻek
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Polecam zakupić /i korzystać / słownik ortograficzny i podręcznik gramatyki języka polskiego.
Bo i tu, i w Twoim blogu aż się roi od błędów. Czasem i dziennikarz radiowy jest zmuszony coś napisać więc przyda się umiejętność poprawnej pisowni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
To samo pytanie mi się nasunęło czytając ten post. Masakra...jestę dziennikarkom ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Szalony Kapelusznik
|
Średnio profesjonalne jest Twoje podejście. Napisz moderatorom prośbę o zmianę tytułu i edytuj to jakoś bez nazwisk typu: o co chcielibyście zapytać "idola" fitness czy kim ta Pani jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
nie przesadzajcie. Zatrudnienie w gazeta.pl znajdzie. Tam jest jeszcze niższy poziom.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Moze zapytaj ja czy nie bala sie cwiczyc z takim beztalenciem jak Chodakowska. Zapytaj czy nie zrazalo ja to, ze Chodakowska nie ma zadnego wyksztalcenia w temacie (pomijam kursik trwajacy pare tygodni). Warto tez zapytac jak sie cwiczy z kims, kto nie umie zrobic przysiadu czy planka.
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-01-18 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4467622 0]nie przesadzajcie. Zatrudnienie w gazeta.pl znajdzie. Tam jest jeszcze niższy poziom.[/QUOTE]
Jest jeszcze fakt i super express ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44676277]Moze zapytaj ja czy nie bala sie cwiczyc z takim beztalenciem jak Chodakowska. Zapytaj czy nie zrazalo ja to, ze Chodakowska nie ma zadnego wyksztalcenia w temacie (pomijam kursik trwajacy pare tygodni). Warto tez zapytac jak sie cwiczy z kims, kto nie umie zrobic przysiadu czy planka.[/QUOTE] ooo to to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44676277]Moze zapytaj ja czy nie bala sie cwiczyc z takim beztalenciem jak Chodakowska. Zapytaj czy nie zrazalo ja to, ze Chodakowska nie ma zadnego wyksztalcenia w temacie (pomijam kursik trwajacy pare tygodni). Warto tez zapytac jak sie cwiczy z kims, kto nie umie zrobic przysiadu czy planka.[/QUOTE]
Masz rację ale pewnie wycięliby te fragmenty wywiadu z takimi pytaniami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dokładniej , to jestem praktykantką , takiego małego radia . Dziennikarką tego radia , będe od czerwca . Nie kończyłam studiów dziennikarskich . Wiem , że mam sporo błędów , ale ja jeszcze nawet , nie skończyłam liceum . To jest radio , prowadzone przez młodzież ,.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Zdesperowana, nie przejmowałabym się tymi komentarzami wcale: tym, co wszystkie osoby których je udzieliły mają wspólnego to to, że one NA PEWNO nie są dziennikarkami, ani nawet w drodze do tego, żeby nimi zostać
![]() Nie mam pojęcia, co to są Ewolucje, nigdy ich nie widziałam! Wiem, że Tracy Anderson ma podobny program na AOL (chyba) takie dwudziestominutowe klipy o kobietach, których życie się radykalnie zmieniło. Pierwszym krokiem do tej zmiany była właśnie zmiana trybu życia, nie terapia, małżeństwo czy wszystko inne czego mogłybyśmy się spodziewać! Jeden odcinek który widziałam opowiadał o kobiecie, która straciła syna na wojnie w Afganistanie. Jej syn kochał Karate, więc ona, w ramach radzenia sobie z jego stratą postanowiła nauczyć się Karate. Ćwiczyła na tyle długo i zażarcie, że zdobyła któryśtam pas, w końcu inni karatecy, żeby ją uhonorować nazwali salę w tej szkole Karate imieniem jej syna i teraz wisi tam jego zdjęcie. Ta kobieta zmieniła się zupełnie i podniosła się z wielkiej emocjonalnej traumy, niemniej nazywaniem tego tzw. makeover jest oczywistym absurdem: ona teraz rzeczywiście wygląda lepiej, niż jakiś czas temu i ma silne i sprężyste mięśnie i osiągnęła to dzięki ruchowi fizycznemu, ale osiągnęła też przecież o tyle więcej! Byłoby SUPER, gdyby kobiety i mężczyźni w Polsce mieli podobną świadomość tego, co mogą osiągnąć właśnie poprzez ruch, jak wielką emocjonalną zmianę. Inna anegdota mi się przypomniała, amerykański plotkarz Perez Hilton. W gazecie The Guardian napisał kolumnę o tym, co widzi w lustrze i powiedział, że przez całe życie miał kompleksy, czuł się osobą wręcz skrajnie nieatrakcyjną i się tak trochę chował w swojej tuszy i prowokacyjnym wizerunku. Dopiero zmiana trybu życia, w tym regularny fitness dodały mu ogromnej pewności siebie i odwagi do tego, żeby się "pokazać" takim, jaki jest, bez udziwnień. Ja myślę, że my bardzo nie doceniamy aspektu emocjonalnego ćwiczeń fizycznych. Dla mnie ta właśnie ich strona jest najciekawsza. Pozdrawiam Cię gorąco i powodzenia! Radio jest SUPER!!!
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Suzanne Czas edycji: 2014-01-19 o 05:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gdybym ja została przyłapana na ewidentnym braku manier i błędzie: pochopnym osądzaniu innych - to bym okazała trochę pokory i przeprosiła.
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Suzanne Czas edycji: 2014-01-19 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
nie popieram odrabiana "lekcji" na forum trzeba smodzielnie myśleć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44676277]Moze zapytaj ja czy nie bala sie cwiczyc z takim beztalenciem jak Chodakowska. Zapytaj czy nie zrazalo ja to, ze Chodakowska nie ma zadnego wyksztalcenia w temacie (pomijam kursik trwajacy pare tygodni). Warto tez zapytac jak sie cwiczy z kims, kto nie umie zrobic przysiadu czy planka.[/QUOTE]
Możesz coś napisać więcej na ten temat? chciałam zacząć ćwiczyć z Chodakowską ale teraz widzę że nie ma to sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Przeszukaj Google. Jest sporo wypowiedzi na ten temat, troche zdjec. Chodakowska nie umie nawet brzuszkow poprawnie zrobic. To wybitnie beztalencie i chyba kazdy inny (Cindy Crawford, Jane Fonda, Jillian Michaels itp.) bedzie lepszym wyborem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ostatnie zdanie z Twojego postu wprowadzającego sugerowało, że dziennikarką już jesteś. Dziennikarze w większości to są po studiach a na pewno 99% po maturze. A u Ciebie błędy jak u uczennicy podstawówki młoda adeptko dziennikarstwa. Więc nie dziw się , że Ci się uszczypliwości nieco dostało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym osoby po studiach, dziennikarze nie robią błędów ortograficznych? Naprawdę? Ilu ja się tu rzeczy uczę! A tak ogólnie rzecz biorąc to wiesz, skoro to ONA jest odpowiedzialna za twoje złośliwe i uogólniające uwagi, no to logicznym jest, że TY za nie nie jesteś odpowiedzialna ![]() Hahahahaha, no najważniejsze, że takich uwag udziela osoba, która jest dojrzała na tyle, żeby się przyznać do błędu, umie czytać ze zrozumieniem i NIGDY nie robi błędów ortograficznych. Bo to ty, prawda? Bo ty zdajesz sobie teraz sprawę z tego, że bierzesz udział w anonimowej nagonce na nastolatkę?
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Suzanne Czas edycji: 2014-01-19 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.sfd.pl/Program_%C4%87wicz...e-t897095.html https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1 https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
[QUOTE=Suzanne;44685615]Hmmmm????? Sama jesteś sobie winna: masz na myśli pierwsze zdanie tego wątku, brzmiące "Witam, w poniedziałek mam praktyki w radiu...?????" Z tego wysnułaś wniosek, że autorka wątku jest dziennikarką? Czy pierwsze zdanie po prostu zignorowałaś, bo nie pasowało do twojej hipotezy?
Poza tym osoby po studiach, dziennikarze nie robią błędów ortograficznych? Naprawdę? Ilu ja się tu rzeczy uczę! A tak ogólnie rzecz biorąc to wiesz, skoro to ONA jest odpowiedzialna za twoje złośliwe i uogólniające uwagi, no to logicznym jest, że TY za nie nie jesteś odpowiedzialna ![]() Hahahahaha, no najważniejsze, że takich uwag udziela osoba, która jest dojrzała na tyle, żeby się przyznać do błędu, umie czytać ze zrozumieniem i NIGDY nie robi błędów ortograficznych. Bo to ty, prawda? Bo ty zdajesz sobie teraz sprawę z tego, że bierzesz udział w anonimowej nagonce na nastolatkę?[/QUOTE] Chyba przesadzasz z tą nagonką. A nastolatka z pewnością coś skorzystała z tych komentarzy i już wie , że informacja powinna być jasna i zrozumiała dla odbiorcy. A także estetyczna zarówno w formie jak i treści. Błędy ortograficzne i stylistyczne, niechlujstwo wypowiedzi-to wszystko nie wróży dobrze na przyszłość. Inną miarką mierzy się wypowiedź przyszłego dziennikarza niż przyszłego np. architekta. Błędy dziś wytknięte i poprawione mogą zaprocentować w przyszłości bo już się nie pojawią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44684828]Przeszukaj Google. Jest sporo wypowiedzi na ten temat, troche zdjec. Chodakowska nie umie nawet brzuszkow poprawnie zrobic. To wybitnie beztalencie i chyba kazdy inny (Cindy Crawford, Jane Fonda, Jillian Michaels itp.) bedzie lepszym wyborem.[/QUOTE]
Ale i tak jest bogatsza od nas wszystkich razem wziętych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;44684828]Przeszukaj Google. Jest sporo wypowiedzi na ten temat, troche zdjec. Chodakowska nie umie nawet brzuszkow poprawnie zrobic. To wybitnie beztalencie i chyba kazdy inny (Cindy Crawford, Jane Fonda, Jillian Michaels itp.) bedzie lepszym wyborem.[/QUOTE]
Ok poszukam. Myślałam, że jest to trenerka z prawdziwego znaczenia, ale widzę, że się myliłam Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tu masz jej popisy w "pigulce". Jak chcesz sie posmiac to zerknij tez na Fejsie na przepisy i porady jej "dietetyczki". |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Miłej lektury. Nie ćwicząc z Chodakowską ratujesz swoje kolana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, serio mają polecieć osty? W złym tonie jest zwracanie uwagi na ortografię czy składnię w chamski sposób, a tak odbieram parę postów. Dziewczyna zapytała: czego chciałybyście się dowiedzieć, o co może zapytać, co was by zaciekawiło - jeżeli nie możecie odpowiedzieć na pytanie, to po prostu ... nie odpowiadajcie. Wy tworzycie treść wizażu - same nie chciałybyście by ktoś do was tak pisał, bez względu na wasze wykształcenie lub jego brak.
Ad personam na wizażu nie jest mile widziane, więc proszę was - trzymajcie poziom. Grubella, napisałaś ładnie i kulturalnie: błędy poprawione mogą czegoś nauczyć, ale niektóre wypowiedzi powyżej naprawdę nadają się tylko do usunięcia. Pomijając fakt, że część "upominających" sama poprawnie -nie- pisze. Wracamy więc do tematu: macie jakieś propozycje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Ja mam propozycje by uraczyc autorke punktami za skasowanie pierwszego posta (mogla usunsc tylko nazwisko) oraz zmienic tytul watku (by to nazwisko sie w nim nie pojawialo).
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedzi na te pytania zaciekawiłyby mnie najbardziej. To już tak trudno wymyślić pytania do własnej audycji? Poza tym nie jesteś dziennikarką, więc nie wymyślaj, że nie chcesz ich zadawać z pozycji dziennikarki. Pomożemy teraz, to panna pójdzie na studia i będzie zakładać bzdurne tematy i ankiety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() ![]() Dziennikarka na pewno będzie wiedziała, o co ma zapytać swojego gościa, myślę, że mogła ci zlecić jakiś research i na tym się skup.
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
agniesiaa, zgadzam się, że z punktu widzenia fachowca to nie są dobre zwyczaje, ale my piszemy tutaj do licealistki.
I wszystkie komentatorki (co najmniej na początku) rzuciły się na nią z naprawdę wielkim zapałem. Człowiek się uczy, szczególnie w tym wieku, pytanie o różne rzeczy na forach internetowych nie jest w pracy wskazane, jak mówisz ( i bardzo dobrze) ale dla naszej autorki to jeszcze bardzo, baaardzo daleko do tego poziomu ![]() Bo największy błąd w poście to użycie tego określenia dziennikarka, na które tak wszystkie zareagowałyście jak diabeł na święconą wodę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.