Zaczynanie wszystkiego od początku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-23, 09:20   #1
penelp
Raczkowanie

Zaczynanie wszystkiego od początku

Witam! Co uważacie o zaczynaniu wszystkiego od początku, od próby naprawy przyjaźni, wartości, lepszym się poznaniu?
Wyjaśniliśmy sobie wszystko z dziewczyną, generalnie nie było nigdy większych kłótni, sprzeczek tylko stwierdziliśmy że wszystko się zaczęło od złej strony - związek zaczął się od całowania po pijanemu, do tego później doszło trochę zazdrości, przemęczenia, wypalenia.

Jest sens zaczynać wszystko od początku? Jak to powinno wyglądać?
penelp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 09:46   #2
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dot.: Zaczynanie wszystkiego od początku

Cytat:
Napisane przez penelp Pokaż wiadomość
Witam! Co uważacie o zaczynaniu wszystkiego od początku, od próby naprawy przyjaźni, wartości, lepszym się poznaniu?
Wyjaśniliśmy sobie wszystko z dziewczyną, generalnie nie było nigdy większych kłótni, sprzeczek tylko stwierdziliśmy że wszystko się zaczęło od złej strony - związek zaczął się od całowania po pijanemu, do tego później doszło trochę zazdrości, przemęczenia, wypalenia.

Jak dla mnie nie ma żadnego sensu ale jak lubisz się męczyć to kto ci zabroni?
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 10:05   #3
penelp
Raczkowanie

Wydaje mi się, że wielkiej nadziei na związek tutaj nie będzie, pragniemy zacząć wszystko od rozmów spacerów, zero pocałunków pieszczot, zero wspominania rzeczy zarówno dobrych jak i tych gorszych. Wierzę, że wraz z wzajemnym szacunkiem jest szansa, a to chyba dużo. Szczególnie że była moją pierwszą dziewczyną, a ja jej pierwszym chłopakiem więc nie mieliśmy doświadczenia, by zawrzeć udany związek. Nie chcemy się jednak łatwo się poddawać i wierzymy w powiew świeżości, będziemy się starać rozwijać znajomość powoli ale szczerze.

Myślę, że nawet jeżeli nic z tego nie wyjdzie to odczujemy to oboje bez obwiniania się, zostaniemy wtedy kumplami. Dzięki takiemu postanowieniu mam przynajmniej dzisiaj, pierwszy raz od tygodnia wstać z łóżka i żyć więc chyba warto spróbować?

Dziękuję za poprzednie wsparcie, dobrze jest mieć obiektywny obraz tego, co się dzieje w związku i to oczami kobiet, nieocenione wsparcie.

Edytowane przez penelp
Czas edycji: 2014-02-23 o 12:44
Stary 2014-02-23, 10:15   #4
_Kari_
Zakorzenienie

Jak dla mnie to trochę "udawanka" - przecież ją znaśz i ona ciebie -to jak bedziecie się poznawać - już się znacie. Przecież nie ebdziesz jej pytać o ulubiony kolor czy czekolade bo już to wiesz... albo o plany i marzenia itd.

Można spróbowac ale nie wymażecie tego co było i tego co wiecie...
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 10:15   #5
emma8
Zadomowienie

Uważam że jest to możliwe, ale widzę że planujecie przesadzić w drugą stronę. Jedyne co musicie zrobić to starać się być dla siebie nawzajem bardziej wyrozumiałymi, dbać o potrzeby drugiej osoby, sprawiać jej drobne radości bez okazji, dużo ze sobą spokojnie rozmawiać. Dlaczego chcecie zaprzestać pocałunków i pieszczot? Zamiast tego zabierz dziewczynę na weekend np w góry, jak będziecie mieli ochotę to nie wychodźcie nawet cały dzień z łóżka. Udawanie że niczego między Wami nie ma, albo cofanie się kilka kroków do tyłu nie ma sensu, zamiast tego zróbcie krok naprzód.
emma8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 10:24   #6
penelp
Raczkowanie

Właśnie że przez te cztery miesiące związku były w sumie tylko pieszczoty, całowanie, nauka... Nie wiem jakie ma marzenia, nie wiem jakie ma plany na przyszłość, było zdecydowanie za mało rozmowy i zaczynamy wszystko od początku ale już bez otoczki związku.

Nie wymażemy, ale też w sumie nie mamy za bardzo o co się obwiniać szczerze mówiąc, wszystko sobie wytłumaczyliśmy i mamy nadzieję, że 'nadejdzie wiosna'.

A ja dzięki temu mam chęć do życia większą więc nawet jeżeli to jest chwilowe, to myślę, że gdy nic z tego nie wyjdzie to nie będę odczuwał już takiego bólu, pustki, żałości. A może akurat się uda. Może nauczymy się żyć w związku :P
Stary 2014-02-23, 14:34   #7
Mick
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Wydaje mi się, że wielkiej nadziei na związek tutaj nie będzie, pragniemy zacząć wszystko od rozmów spacerów, zero pocałunków pieszczot, zero wspominania rzeczy zarówno dobrych jak i tych gorszych. Wierzę, że wraz z wzajemnym szacunkiem jest szansa, a to chyba dużo. Szczególnie że była moją pierwszą dziewczyną, a ja jej pierwszym chłopakiem więc nie mieliśmy doświadczenia, by zawrzeć udany związek. Nie chcemy się jednak łatwo się poddawać i wierzymy w powiew świeżości, będziemy się starać rozwijać znajomość powoli ale szczerze.

Myślę, że nawet jeżeli nic z tego nie wyjdzie to odczujemy to oboje bez obwiniania się, zostaniemy wtedy kumplami. Dzięki takiemu postanowieniu mam przynajmniej dzisiaj, pierwszy raz od tygodnia wstać z łóżka i żyć więc chyba warto spróbować?

Dziękuję za poprzednie wsparcie, dobrze jest mieć obiektywny obraz tego, co się dzieje w związku i to oczami kobiet, nieocenione wsparcie.
Cytat:
Właśnie że przez te cztery miesiące związku były w sumie tylko pieszczoty, całowanie, nauka... Nie wiem jakie ma marzenia, nie wiem jakie ma plany na przyszłość, było zdecydowanie za mało rozmowy i zaczynamy wszystko od początku ale już bez otoczki związku.

Nie wymażemy, ale też w sumie nie mamy za bardzo o co się obwiniać szczerze mówiąc, wszystko sobie wytłumaczyliśmy i mamy nadzieję, że 'nadejdzie wiosna'.

A ja dzięki temu mam chęć do życia większą więc nawet jeżeli to jest chwilowe, to myślę, że gdy nic z tego nie wyjdzie to nie będę odczuwał już takiego bólu, pustki, żałości. A może akurat się uda. Może nauczymy się żyć w związku :P
Dobrze rachuję, że od rozstania minął tydzień? Za mało wody upłynęło, żeby coś się zmieniło na lepsze. No i cztery miesiące związku i już przemęczenie z wypaleniem?! Skoro znaleźliście się w takim stanie gdy nie spotkała Was żadna prawdziwa próba związku, tylko wciąż chodziliście za rączki, to chyba jednak Wasze uczucie po prostu nie było silne. Tak też się zdarza.
Mick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 14:43   #8
penelp
Raczkowanie

Minął tydzień, ciężko żeby po rozstaniu zrobiło się lepiej, próbą były sesja, egzaminy, wiem, że uczucie nie było za silne dlatego zaczynamy od początku aby nie móc sobie niczego zarzucić.
Stary 2014-02-23, 14:57   #9
Konto usunięte

Cytat:
Minął tydzień, ciężko żeby po rozstaniu zrobiło się lepiej, próbą były sesja, egzaminy, wiem, że uczucie nie było za silne dlatego zaczynamy od początku aby nie móc sobie niczego zarzucić.
Straszny ból d*py masz z tą dziewczyną. Od początku cię oszukiwała, kręciła na boku z zakochanym w niej przyjacielem co chyba czule łechtało jej ego, ostentacyjnie w twojej obecności pokazywała, że sms od niego jest ważniejszy niż czas spędzony z tobą a ty nadal się zastanawiasz, pytam się - nad czym?

Ty chyba po prostu lubisz mieć chore relacje.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 15:06   #10
Mick
Rozeznanie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;4529261 7]Straszny ból d*py masz z tą dziewczyną. Od początku cię oszukiwała, kręciła na boku z zakochanym w niej przyjacielem co chyba czule łechtało jej ego, ostentacyjnie w twojej obecności pokazywała, że sms od niego jest ważniejszy niż czas spędzony z tobą a ty nadal się zastanawiasz, pytam się - nad czym?

Ty chyba po prostu lubisz mieć chore relacje.[/QUOTE]
O, o tym nie wiedziałam.
Mick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 15:51   #11
201607050913
Konto usunięte

Ja miałam taki motyw z ex. W końcu ponownie się rozstaliśmy, ale i tak oceniam to jako dobry pomysł i ciekawe doświadczenie. Została nam piękna przyjaźń dzisiaj
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 17:14   #12
penelp
Raczkowanie

Czy kręciła na boku? Nie wiem czy wypad z przyjacielem do kina można tak nazwać. Być może, tamten wypad do Warszawy pominę. Czy oszukiwała? Nie.

Może lubię chore relacje, może powinienem był wymagać żeby rzuciła z nim kontakt, jednak teraz mimo, że to ona ma komfortową sytuację: będzie sobie mogła jeździć z przyjacielem gdzie chce, robić co chce, bo nic jej nie ogranicza. Ja będę pod ręka...nie czuje ona zapewne niczego do nikogo, pragnę jednak, pragniemy oboje spróbować. Zawiodę się? Trudno! Przynajmniej nie będziemy sobie niczego wypominać zaczynając od zera i życie na uczelni nie będzie tak uciążliwe.

Co do sms'ów... teraz niestety prawie wszyscy wolą komunikować się wirtualnie, gdy dochodzi do spotkania to problemem są kontakty, rozmowy bo nauczyliśmy się żyć łatwiej, przez wystukiwanie znaków na klawiaturze... Czy żyjemy naprawdę? Chyba nie...gdzie nie spojrzę, to co druga osoba ma w ręku komórkę, powiedziałem jej o tym i przyznała mi rację. Jaki będzie efekt? Zobaczymy.

Edytowane przez penelp
Czas edycji: 2014-02-23 o 19:01
Stary 2014-02-23, 21:23   #13
Oliwiabb
Wtajemniczenie

Strasznie dziecinne to wszystko. Mam wrażenie jakbyście mieli po 15 lat a wnioskuje z postów ze jesteście studentami.

Po co udawać i powstrzymywać sie od pocałunków jesli ma sie na to ochotę?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oliwiabb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 07:49   #14
Konto usunięte

Cytat:
Czy kręciła na boku? Nie wiem czy wypad z przyjacielem do kina można tak nazwać. Być może, tamten wypad do Warszawy pominę. Czy oszukiwała? Nie.

Może lubię chore relacje, może powinienem był wymagać żeby rzuciła z nim kontakt, jednak teraz mimo, że to ona ma komfortową sytuację: będzie sobie mogła jeździć z przyjacielem gdzie chce, robić co chce, bo nic jej nie ogranicza. Ja będę pod ręka...nie czuje ona zapewne niczego do nikogo, pragnę jednak, pragniemy oboje spróbować. Zawiodę się? Trudno! Przynajmniej nie będziemy sobie niczego wypominać zaczynając od zera i życie na uczelni nie będzie tak uciążliwe.

Co do sms'ów... teraz niestety prawie wszyscy wolą komunikować się wirtualnie, gdy dochodzi do spotkania to problemem są kontakty, rozmowy bo nauczyliśmy się żyć łatwiej, przez wystukiwanie znaków na klawiaturze... Czy żyjemy naprawdę? Chyba nie...gdzie nie spojrzę, to co druga osoba ma w ręku komórkę, powiedziałem jej o tym i przyznała mi rację. Jaki będzie efekt? Zobaczymy.
Ależ ty jej bronisz
Jeszcze kilka wątków wcześniej żaliłeś się, jak ci źle bo ona z tym zakochanym w niej przyjacielem się spotyka i dowiadujesz się po czasie. Jak na sylwestra zamiast nie wiem, bawić się razem to ona wisiała z nim na telefonie a teraz to już ci nie przeszkadza?
Słuchaj, ty chcesz by była, nie ważne jaka byle była. Lubisz bylejakość, kiszenie się w dosyć nieciekawej relacji i usprawiedliwiasz jej każde krzywe zagranie. Dlaczego nie skomentujesz jej tajemniczego wypadu z zabujanym w niej facecie? Bo chyba trochę ci to nie na rękę i lepiej "zapomnieć" niż to przemyśleć czy rzeczywiście jest na twoją korzyść.
Twój tyłek twoja sprawa i jak na moje oko i tak się wszystko rozpadnie. Sztuczne udawanie, że nie idziecie za rączkę, zero pocałunków, intymności, i po co to? Co chcesz jej udowodnić, bo nie rozumiem. Że możesz być obok jako chłopak ale jednak trochę bardziej jako kumpel? Pozna takiego, z którym nie będzie trzeba udawać i kopnie cię w zadek. Za dużo spinania, sztuczności, tłumaczenia siebie nawzajem i taki syf po kilku miesiącach. Powodzenia.

Mick - to nie pierwszy wątek autora Poczytaj, można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć
Stary 2014-02-24, 08:26   #15
Random84
Raczkowanie

Hahaha, dziewczyna się nieźle ustawiła! Ma dwóch frajerów którzy za nią latają, z żadnym nie jest w związku więc może sobie do woli lawirować a jak znajdzie kogoś kto będzie ją faktycznie interesował kopnie dwie zabaweczki w dupę.
Random84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 10:44   #16
penelp
Raczkowanie

Tak, pojechała dwa miesiące wcześniej z tym zakochanym w niej przyjacielem, przyznała się na następny dzień nie widząc problemu - byłem pierwszym jej chłopakiem i może wydawało się jej że tak jest okej - nie zauważyła granicy. Z tego powodu nie spędziliśmy razem sylwestra, potem po sylwestrze była taka stęskniona.. i płakała 10-15 minut, przeprosiła, powiedziała że nie wie jak powinien wyglądać związek więc tego wypadu nie chcę już komentować. Na sylwestra to ze mną siedziała na telefonie..

Rozstaliśmy się po walentynkach na których to o 23-1 zaczęła pisać z tamtym kolesiem. Nie jest to normalne, brak szacunku, poszliśmy w nocy na spacer, powiedziałem jej, że ją kocham, popłakała się ale mi nie odpowiedziała. Dla niej całe walentynki wyglądały tak jakbym po prostu na siłę chciał się z nią kochać... dlatego zaczynamy bez pieszczot i tym podobnych rzeczy.

Wiem, że to nie ma sensu, że ma dwóch frajerów i jest pewnie typem jakiejś modliszki, wiem że jest 99,9% szans, że z tego nic nie wyjdzie, ale skoro powiedziała mi, że była ze mną szczęśliwa to może warto spróbować? Przecież gdy kiedyś, w styczniu płakała łzami szczęścia to chyba nie udawała? Oczywiście nie mam dużej nadziei, widzę jaki ciota się ze mnie zrobił przez tą dziewczynę, ale nigdy nie przegrywam bez walki.
Stary 2014-02-24, 11:06   #17
Random84
Raczkowanie

Chłopie weź się ogarnij! Panna dyma Ciebie i swojego kumpla bez mydełka, ona nie chce Ciebie za chłopaka tylko swojego pudla. Znajdź sobie poważną kobietę zainteresowaną normalnym związkiem a nie brnij w to bagno. Weź sobie poczytaj ten wątek i zobacz jak pustymi gestami dziewczyna trzymała przy sobie pazia na czarną godzinę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=728438
Dobrze że gościu się w końcu ogarnął...
Random84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 11:12   #18
penelp
Raczkowanie

Zostaje mi poważnie zapytać o tamtego kolesia, wiem :P No i znaleźć nową kobietę - a nie taką, która traktuje dwóch najważniejszych aktualnie facetów w jej życiu jak zabawki - wiem
Stary 2014-02-24, 11:17   #19
Konto usunięte

Cytat:
Zostaje mi poważnie zapytać o tamtego kolesia, wiem :P No i znaleźć nową kobietę - a nie taką, która traktuje dwóch najważniejszych aktualnie facetów w jej życiu jak zabawki - wiem
Wiesz, ktoś kiedyś napisał "trzeba wiedzieć, kiedy zejść ze sceny niepokonanym."

Wcale się lasce nie dziwię, że ciebie nie szanuje, dodatkowo pakujesz się w gówno z góry skazane na klęskę. Jak się nie uda - nie zapomnij założyć kolejnego wątku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 11:24   #20
penelp
Raczkowanie

Nie założę już wątku, wybacz za moje uczucia, nadzieje, niedowierzanie.

Nie wiem czy chcesz wybielić ją, że robi nadzieję dwóm kolesiom naraz i to moja wina, czy piętnować mnie jako faceta bez jaj
Stary 2014-02-24, 11:30   #21
Konto usunięte

Cytat:
Nie założę już wątku, wybacz za moje uczucia, nadzieje, niedowierzanie.

Nie wiem czy chcesz wybielić ją, że robi nadzieję dwóm kolesiom naraz i to moja wina, czy piętnować mnie jako faceta bez jaj
Ależ ja jej nie wybielam, doskonale robisz to za mnie. Bawi mnie niezmiernie fakt, że obaj dajecie się traktować jak koła ratunkowe i czasoumilacze a ty dodatkowo walczysz o kogoś, kto ma ciebie od samego startu w tyłku. W imię czego, pytam? Pierwszy związek bywa trudny ale nie zobowiązuje do idiotyzmu i głupoty. Bo laska zdaje się doskonale wie co robi i szykuje sobie grunt, nie wyjdzie z tobą pójdzie do niego. Żadna szanująca się kobieta w związku - wiedząca o uczuciu kumpla do niej nie będzie umawiać się na schadzki. To, że nie masz jaj to szczerze współczuję ale to jak dajesz się traktować to inna kwestia, sam dajesz jej zielone światło do robienia z siebie pośmiewiska.
Stary 2014-02-24, 11:38   #22
penelp
Raczkowanie

Zapomniał wół jak cielątkiem był :P
A tak serio masz rację, nie mogę pozwolić sobie na takie traktowanie no i podjąłem decyzję, dzięki.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości