|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Drżące mięśnie
Dziś dostałam płytkę z różnymi ćwiczeniami.. No nie powiem, myślałam, ze jestem w lepszej kondycji ;p .. wiem, muszę ćwiczyć regularnie, ale mam problem.. Ćwiczenia są dla mnie za trudne, bo strasznie drżą mi mięśnie.. "nogi zgięte w kolanach" a ja prawie na podłodze, bo mięśnie nie wytrzymują.. podobnie było przy stretchingu
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżące mięśnie
Po kilku - kilkunastu treningach przejdzie, mięśnie się wzmocnią, nie przejmuj się. Nie ma co się zniechęcać na początku, bo coś jest za trudne czy za ciężkie.
Ja pamiętam, jak poszłam na pierwszy trening, miałam wtedy indywidualnego trenera i on sobie wymyślił, że zrobię 3 serie po 8 powtórzeń wyciskania sztangi - uznał, że jak z samą sztangą bez obciążenia, to dam radę ![]() ![]() ![]() ![]() (oczywiście mięśnie mi drżały jeszcze długo po zakończeniu treningu, a nie raz zdarzały sie dni, że miałam problem z chodzeniem po schodach - nogi z waty ![]() Uwierz, to szybko mija, jak się regularnie ćwiczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Midi ma racje, takie rzeczy mijaja. Zreszta - aby zrozumiec - proces cwiczen silowych polega na nadrywaniu wlokien miesniowych, ktore sie pozniej regeneruja - mocniejsze. Drzace miesinie, to zwykle kwestia poczatkow treningu - pozniej nie bedziesz tego odczuwac! Aha, przestrzegalbym przed zbyt duzym obciazaniem sie na poczatku - pozniej sa zakwasy, nie da sie cwiczyc, jest sie tylko sfustrowanym - zamiast porywac sie z motyka na slonce, lepiej przywyczaic ogranizm do wysilku i go systematycznie zwiekszac.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rzabbocop
|
Trening trening i jeszcze raz trening
![]() ja teraz tez jeszcze nie zawsze daję radę zrobić do końca to co chciałam ale z każdym treningiem jest lepiej ważna jest też technika wykonywania ćwiczeń i na tym trzeba się skupić na pierwszych treningach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.