| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-07-26, 11:10 | #1 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2005-08 
				 | Efekt motyla - BUTTERFLY Hanae Mori

W związku z ambitnym planem (moim, a sądzę że jeszcze kilku Wizażanek   ) zapoznania się z tym zapachem zapraszam serdecznie do dyskusji na temat motylka. Wroga trzeba poznac i oswoic przede wszystkim  więc ustalmy co o nim wiemy - poniżej przedstawiam to co sama ustaliłam, o czym wspomniałam w innym wątku, lecz nie zaszkodzi powtórzyc. nasz motylek występuje w trzech wersjach niebieska - eau de perfum różowa, wzbudzająca aktualnie największe emocje - eau de toilette żółta - eau fraiche Nie podejmuję się natomiast snuc jakichkolwiek przypuszczeń na temat samego zapachu, proszę więc osoby, które znają BUTERFLY o wypowiedź. | 
|     |   | 
|  2006-07-26, 11:17 | #2 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dot.: Efekt motyla...BUTTERFLY Hanae Mori -

Brawo,Mawis za próbę usystematyzowania wiadomości! Jak na razie motyl jest wciąż nieujarzmiony - tylko lata i pachnie nie wiadomo jak.Przyłączam się i niecierpliwie oczekuję wiadomości od wybrańców losu,którzy spółkowali z "motylem"!   | 
|     |   | 
|  2006-07-26, 11:19 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-06 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Wklejam "motylkowe" fotki dla rozbudzenia wyobraźni    | 
|     |   | 
|  2006-07-26, 11:45 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: here in my head 
				 | 

jeszcze raz prosze o wybaczenie mile Wizazanki, gorace slonce pomieszalo mi w glowie i to nie motylki widzialam w sephorze a inne owady..      
				__________________ "Mrs.Dalloway said she would buy the flowers herself." --- 'and with the way they talk, and with the way they smile' http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho | 
|     |   | 
|  2006-07-26, 14:25 | #5 | 
				 | 

hmmmm, jest obecny w nieocenionym KWC http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=4055 wiadomo, kto zna przynajmniej lub miał przyjemnośc obcowania  - apetyt mi trochę zgasł   dla porządku wkleję jeszcze żółtka   | 
|     |   | 
|  2006-07-26, 21:40 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-04 
				 | 

No... słodkie diabelstwo jest, jak diabli. Nawet kiedyś miałam flaszkę EDP, ale puściłam szybko w świat

| 
|     |   | 
|  2006-07-26, 21:42 | #7 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 
				 | 

Cytat: 
 Szkoda Szarado, napisz jak bardzo slodkie i do czego przyrównać można motylka? 
				__________________ hmm...mówię Wam w sekrecie  Mieszkam w Elfolandii   | |
|     |   | 
|  2006-07-26, 22:09 | #8 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

"Spółkowałam" z niebieskim motylkiem i miałam wrażenia jak najbardziej niebiańskie. Słodki faktycznie jak diabli i taki troszkę biszkoptowo-ciasteczkowy, ale jeśli ktoś lubi np. Lolitkę, OI, Belle de Piernik i Angela, z pewnością nie uzna HM za paskudztwo   Można się różnić w ocenie w skali od 1 do 10 ale Hanae Mori to bardzo optymistyczny, pełen uroku zapach (trochę w stylu "buzi-buzi, jestem taaaaka kochana"  ). Bardzo mi było z nim dobrze, z tym, że oceniam go jako zapach wybitnie schyłkowo jesienny i zimowy. Zachęcam do zapoznania się z niebieściuchem. Pozostałe nie wywarły na mnie wrażenia, ale to skutek moich osobistych inklinacji do perfum albo nieznośnie słodkich  albo mrocznych i demonicznych (lub łączących obie cechy). Motyl górą  Dla wielbicielek słodkich pysznych kremowych eklerek oblanych mnóstwem czekolady - MNNNNIAMMMM! | 
|     |   | 
|  2006-07-26, 22:24 | #9 | |
				 | 

Cytat: 
  Opis wart zgrzeszenia.  Pragne Buterrfly jeszcze bardziej choć przyjdzie mi troche poczekać na miłość, bo zasoby finansowe są na poziomie prawie zerowym. No cóż będzie lepiej smakować. P.S.Toccata dziękuje za opis.   
|     |   | 
|  2006-07-26, 23:11 | #10 | 
| Zakorzenienie | 

Podstępne kusicielki  .Ach jako fanka słodkich i jadalnych zapachów umieram z ciekawości i chęci poznania tego pięknego owada   | 
|     |   | 
|  2006-07-26, 23:39 | #11 | 
				 | 

Toccato, wlasnie dzis jadlam eklerka oblanego czekolada i zastanawialam sie do czego porownac jego zapach (oprocz Angela)..   W takim razie jesli Motylek pachnie jak Angel, to ja pragne i pozadam! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  
				__________________ "Mrs.Dalloway said she would buy the flowers herself." --- 'and with the way they talk, and with the way they smile' http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho | 
|     |   | 
|  2006-07-27, 08:43 | #12 | 
				 | 

Nie nie! Nic nie pachnie jak Angel   Chciałam tylko powiedzieć, że jeśli komuś nie przeszkadza eskalacja słodyczy w perfumach, które wymieniłam, nie będzie miał nic przeciwko ciastkowatym walorom motylka   Swoją drogą to takie apetyczne coś, że pasuje do niego stare hasełko: Motylem byłem ale utyłem"  Istna "deserownia"   | 
|     |   | 
|  2006-07-27, 10:52 | #13 | 
				 | 

[quote=Toccata]"Spółkowałam" z niebieskim motylkiem i miałam wrażenia jak najbardziej niebiańskie. Słodki faktycznie jak diabli i taki troszkę biszkoptowo-ciasteczkowy, ale jeśli ktoś lubi np. Lolitkę, OI, Belle de Piernik i Angela, z pewnością nie uzna HM za paskudztwo   Można się różnić w ocenie w skali od 1 do 10 ale Hanae Mori to bardzo optymistyczny, pełen uroku zapach (trochę w stylu "buzi-buzi, jestem taaaaka kochana"  ). Bardzo mi było z nim dobrze, z tym, że oceniam go jako zapach wybitnie schyłkowo jesienny i zimowy. Zachęcam do zapoznania się z niebieściuchem. Pozostałe nie wywarły na mnie wrażenia, ale to skutek moich osobistych inklinacji do perfum albo nieznośnie słodkich  albo mrocznych i demonicznych (lub łączących obie cechy). Motyl górą  Dla wielbicielek słodkich pysznych kremowych eklerek oblanych mnóstwem czekolady - MNNNNIAMMMM![/quote] Toccato, powaliłaś mnie tym opisem, czuję, że zamiast jeśc będę karmic się zapachem ciasteczek   | 
|     |   | 
|  2006-07-27, 10:56 | #14 | 
				 | 

w tym miesiącu bedą pustki w lodówce, a głód zaspokoję zapachem cukierni pochodzącym z motylka   z emocji posłałam dwa razy poprzedniego posta | 
|     |   | 
|  2006-07-27, 17:43 | #15 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Stuttgart/Niemcy 
				 | 

Dot.: Efekt motyla - BUTTERFLY Hanae Mori

Mialam kiedys rozowego motylka,ale nudnawy byl-wiec oddalam flaszke pezyjaciolce,ktora uwielbiala takie lepkosci.Kiedys wariowalam na punkcie waniliowych zapachow-dzis kojarza mi sie raczej-zeby nie byc ordynarna,nieco,jak z prowincjonalnej Agencji towarzyskiej (ale mam fantazje).Do dzis lubie szczypte wanilii-ale tylko tak deczko,dla lekkiej oslody zycia.Takie zmiekczenie zapachu. Ale-bron Boze-prosze sie na mnie nie obrazac-wszystko jest kwestia gustu,i choc jak ciastowych zapachow sama nie lubie(mam skore prawie bez wlasnego zapachu, chlonie wszystko jak gabka i trzyma jak diabli),uwazam,ze na niektorych dziewczynach pachna urzekajaco!mam kolezanke,ktory od lat uzywa Bogner Woman,i niucham ja zawsze z oskoma-pachnie jak Butterkekse Bahlsen-mniam! | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-07-27, 18:11 | #16 | |
				 | 

Cytat: 

|     |   | 
|  2006-07-27, 22:19 | #17 | |
				 | 

Cytat: 
  dziekuje za przypomnienie    (zjadlabym eklerka, mniam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) ) i oczywiscie, zgadzam sie, Angel jest jedyny w swoim rodzaju   
				__________________ "Mrs.Dalloway said she would buy the flowers herself." --- 'and with the way they talk, and with the way they smile' http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho | |
|     |   | 
|  2006-07-27, 22:24 | #18 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-04 
				 | 

Cytat: 
 No strasznie słodkie, jak olejek waniliowy. Najśmieszniejsze jest to, że w tych perfumach w ogóle nie ma wanilii ! Połączenie nut daje złudzenie, jakoby perfumy składały się wyłącznie z tego składnika. Porównać nie mam nawet do czego, skala słodkości ta sama co w Pink Sugar Aquoliny z tym, że Pink Sugar ma dodatkowo nute palonego cukru, Hanae Mori nie. | |
|     |   | 
|  2006-07-27, 22:44 | #19 | 
				 | 

Pink Sugar!!!   :slina  motyla noga.. 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-07-28, 06:30 | #20 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Stuttgart/Niemcy 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2006-07-28, 08:43 | #21 | |
				 | 

Cytat: 
  Angel zstępuje  Więcej szacunku wobec niebiańskich istot proszę   Przy okazji - na moją wishlistę również zstępuje co krok, tylko że jako straszliwy wiercipięta nigdy nie zdołał usiedzieć na pierwszym miejscu, kiedy wybierałam się do perfumerii  Może mnie zmobilizujesz   | |
|     |   | 
|  2006-07-28, 09:24 | #22 | 
| niecnotliwa dziewica | 

Kobietki, różowy motylek jest do zakupienia na gazetowym straganiku - chyba sie jeszcze nikt nie skusił...

| 
|     |   | 
|  2006-07-28, 12:54 | #23 | 
				 | 

ja sie nie odważę niestety, bowiem skrajne opinie na jego temat troszkę mnie zniechęcają niestety...

| 
|     |   | 
|  2006-07-28, 15:27 | #24 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 
				 | 

Cytat: 
  a kurcze po tych Waszych opisach, ja wielbicielka wszelakich słodkości, sama nabrałam na niego ochoty  . 
				__________________ Insta https://instagram.com/aagawuu/ | |
|     |   | 
|  2006-07-28, 16:44 | #25 | 
				 | 

O ile pamiętam różowy motylek był zupełnie inny, bardziej kwiatowy, mniej ciasteczkowy   Były kiedyś w Douglasie na Chmielnej, jeśli są nadal - Warszawianki mogą niuchać do woli   | 
|     |   | 
|  2006-07-28, 17:02 | #26 | 
				 | 

Toccato: u mnie jest podobnie, wiec wzajemnie wsparcie poszukiwane   Przetestowalam chyba z 10 probek Aniola no i do tej pory nie udalo mi sie go kupic, a z taka nadzieja wchodzilam zawsze do perfumerii  To jak, nastepny nasz zakup to Angel?  Z checia na zime bym go kupila dolaczajac jeszcze Aliena, tez bardzo lubie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  
|     |   | 
|  2006-07-29, 20:45 | #27 | 
				 | 

Nie udało mi się z motylkiem, widocznie nie jest rybce pisany.  Przestraszyłam się opisu" olejek waniliowy" niechce pachnieć jak ciastko maslane chyba że dorwe flakonik i sprawdze na sobie. 
				__________________ hmm...mówię Wam w sekrecie  Mieszkam w Elfolandii   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-07-30, 10:04 | #28 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Mnie się marzy jabłkowo-waniliowe cudo  [/QUOTE] Z tego co pamiętam chyba All About Eve Joop jest takim własnie zapachem-miałam kiedyś sporą próbkę i tak go zapamiętałam  .No i do tego pamiętam, że zapach ten jest bardzo trwały  Niestety nie ma go w perfumeriach-chyba został wycofany   | 
|     |   | 
|  2006-07-30, 10:11 | #29 | 
				 | 

Eternity jest na allegro.Mam odpsiczke od ukochanej M.  Jest taki właśnie jablkowo-waniliowy, trwały i lekki , kusi niesamowicie i świetnie spisuje się w upały.Wyjątkowy. 
				__________________ hmm...mówię Wam w sekrecie  Mieszkam w Elfolandii   | 
|     |   | 
|  2008-05-25, 10:44 | #30 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: stąd 
				 | 

Nie znalazłam wątku poświęconego Hanae Mori więc pozwalam sobie podczepic z pytaniem o HM Haute Couture w wersji EDT i EDP. Czy ktoś z Was zna ten zapach?  Nuty brzmią obiecująco - Jasmine, Lily of the Valley, Gardenia & Coriander, czy znacie połączenie tych nut, występujące w inych perfumach? 
				__________________ oswajam rzeczywistość | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.