|  2006-11-06, 08:59 | #1 | 
| Zakorzenienie |   Ile ml / litrów perfum macie w sumie?

wiem, że są wątki podobne, ale tam piszecie np. mam 10 takich a takich setek, tyle 50tek, ale nie wiadomo ile tam ich jest  Może macie po 10 setek ale w nich na dnie po parę kropel i jesteście normalne?  Bo ja znowu chcę sobie coś kupić, ale już się w głowę pukam...bo niby mam tylko pięć (TYLKO  ) flakonów i kilkadziesiąt próbek, co jak na wizaż jest mizerniutkim wynikiem, to jednak sa prawie pełne! Niektóre  wcale nie ruszone, więc może jednak odwyk co? Tak policzyłam i mi wyszło, że mam w sumie ok 300 ml perfum...czyli do emerytury  a mam chęć na malutkie 50 ml jeszcze... Odwyk czy nie jestem w peletonie? 
				__________________ ...Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było... Edytowane przez ennkaa Czas edycji: 2006-11-06 o 10:19 Powód: edytuję bo policzyłam dokładniej:) i wyszło mniej! idę na zakupy! | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 09:58 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-08 Lokalizacja: warszawa 
				 | 

Dot.: Ile ml / litrów perfum macie w sumie?

oj tam od razu odwyk    jesteś "normalna"! Ja też jestem normalna - 100 ml Dolce Vita 3/4 z 50 ml Sensi 1/5 z 100 zl noa 1/2 z 50 ml Volare Spring Flowers Miracle So Magic i Escada Isladn Kiss - obie reszteczki - może po 10 ml każda olejek egipski (to też zapach w sumie) - zostało jakieś 30 ml próbek nie liczę bo przeważnie od razu je testuję i w razie czego oddaję dalej - nie gromadzę Czyli jakieś 230 ml  mało.... i baaaaaaaaaaaaardzo zazdroszczę wizażankom które są "nienormalne" - u mnie niestety zdrowy rozsądek wygrywa... jeszcze... 
				__________________ Siła zdolna zmieniać świat (...)  jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem?  A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem?http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 10:14 | #3 | 
| Zadomowienie | 

Kiedys chciałem założyć podobny wątek  . Jak będę w domu policze ile "alkoholu" mam na składzie   . 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 10:57 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

u mnie to dobre pare litrow ,moze lepiej nie policze  En-ka nie martw sie, jestes normalna  ale na dobrej drodze.. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 12:14 | #5 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Prawie Kraków 
				 | 

Wiem ze statystyczna kobieta w ciagu roku zjada ok 1-1,5 kg szminki.  Ciekawe jaką ilośc alkoholu i olejków eterycznych wdycha statystyczna perfumaniaczka  .. | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 12:35 | #6 | 
| Zakorzenienie | 

kizu miziu...a to nie było w ciągu życia?? 1,5 kilo szminki rocznie???  Ile waży szminka średnio? o matko! Może stąd problemy z wagą u niektórych kobiet! Ile kalorii ma szminka? Ojej...a od alkoholu w perfumach to chyba powinnyśmy ciągle pijane chodzić! Ale, ale...kobiety! Wpisywać mi tu militry bo nie wiem czy klikać Kup teraz  Evee! Proszę mi tu ładnie wpisać z dokładnością do literka może być  takich mi tu potrzeba najbardziej. 
				__________________ ...Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było... | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 12:43 | #7 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Prawie Kraków 
				 | 

Może coś poekreciłam   Przyznam ze gdy pisałm słowo "rocznie" zadrżała mi ręka  Pózniej wizualizowałam sobie codzienny makijaż mojej sąsiadki i na chwile wszelkie watpliwosci mnie opusciły  . Chyba masz racje  nie rocznie a w ciągu życia. Podobno mam skłonnosci do przesady   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2006-11-06, 12:48 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: U Pana Boga za piecem... :) 
				 | 

Właśnie dokonałam obliczeń i mam coś około jednego litra 230 ml perfum   Słodki Boże, nie wiedziałam że aż tyle tego jest  Kocham moje perfumy   | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 12:52 | #9 | 
| Zakorzenienie | 

brawo Kasiulka!!!  a kiziu miziu...ze statystykami to tak jest, ze np może Twoja sasiadka wychodzi na ten kilogram rocznie  . Bo wiesz...statystycznie każda kobieta ma 1,23 dziecka  a swoją drogą jaka jest ta średnia u mężczyzn? Mój synek np. wrąbał mi kiedyś całą szminkę więc średnią wśród płci brzydkiej też zawyżył  ...dobra...konie  c oftopa zanim się moderator jakiś wkurzy   
				__________________ ...Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było... | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 12:53 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-06 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

To ze mną nie jest aż tak źle    Ostatnio pozbyłam sie kilku flaszek (nie lubię, jak stoją nieużywane  ), ale i tak wychodzi mi jakieś 400ml wszystkiego, w tym połowa to różne warianty Madness     | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 17:54 | #11 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2003-11 
				 | 

OK400 ml czyli taka śrdenia ilość, nie jest żle.

| 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-11-06, 18:04 | #12 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Ślunsk :) 
				 | 

To ja mogę dalej planować, bo mam tylko jakieś 230ml.    | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 18:07 | #13 | 
| Zadomowienie | 

aż byłam policzyć i wyszło mi w sumie ok półtorej litra (aż wierzyć się nie chce  ) 
				__________________ "Tęsknota, słowo zużyte, Otwarło mi swoją dal... Jak różne są rzeczy ukryte W króciutkim wyrazie: żal." | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 18:20 | #14 | 
| Zadomowienie | 

Ja mam ok 1,2 litra w kilkunastu napoczętych flakonach (najczęściej po 50 i 100 ml). Plus ponad setkę różnych flakonów, które zbieram od 96 roku, a w każdym z nich odrobina zapachu na dnie. Jakoś nie potrafię się ich pozbyć, czasem lubię sobie poprzypominać poszczególne zapachy   Dziewczyny, a czy któraś z was liczyła, ile wydaje na perfumeryjne zakupy? Bo ja właśnie dokonałam szybkich obliczeń i przeraziła mnie uzyskana kwota   | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 18:20 | #15 | 
| Zakorzenienie | 

Trochę ponad litr    | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-11-06, 18:54 | #16 | 
| Wtajemniczenie | 

Mam około 910 ml... prawdę mówiąc, osłabłam zobaczyszy wynik w kalkulatorze...   EDIT: Jest jeszcze gorzej, nie doliczyłam wszystkich flakonów: mam około 990 ml...   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 19:13 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 
				 | 

Ponad 900ml   idę się leczyć... 
				__________________ Insta https://instagram.com/aagawuu/ | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 19:39 | #18 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: podlaskie 
				 | 

Porobiłam skropulatne obliczenia i wyszło mi 535ml. No więc mogę sobie pozwolić na jeszcze kilka flaszek...

| 
|     |   | 
|  2006-11-06, 20:10 | #19 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-04 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

ostatnio to sobie liczyłam, jak się nudziłam w autobusie   wychodzi jakieś 745 ml, licząc ubytki we flakonach, plus w próbkach, hmmm, ze 25 ml powinno wyjść  nie przeraża mnie ten wynik, jakoś mało mi się wydaje   | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-11-06, 21:01 | #20 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Cóż za telepatia  Akurat wczoraj liczyłam, ile pachnącego płynu jest w moim posiadaniu- nieco ponad 400 ml (licząc ubytki, a nie licząc próbek). Eee tam, co to jest, nawet nie pół litra   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-11-06, 21:07 | #21 | 
| Zakorzenienie | 

Telepatia perfumowa  Ale czad dziewczyny! To ja jestem naprawdę marny żuczek! Idę na zakupy!   
|     |   | 
|  2006-11-06, 22:07 | #22 | 
| Zakorzenienie | 

przeliczyłam, jedynie, marne, co mnie baaardzo cieszy, bo to efekt odchudzania kolekcji, co mnie baaaaardzo cieszy, bo oznacza, że bede mogła sobie z czystym sunieniem na cos pozwolić, więc marne 350 ml

| 
|     |   | 
|  2006-11-07, 01:11 | #23 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Hmm, zawsze byłam przekonana, że w porównaniu do innych użytkowników tego forum mam baaardzo mało i z czystym sumieniem mogę kupować dalej. No i policzyłam moje mililitry. Wynik mnie nie cieszy - myślałam, że mam o wiele mniej. Przy sobie mam ok. 145 ml., a druga część jest na przechowaniu u mamy (za jakieś 4 miesiące się zobaczymy). No i szacuję, że w drugiej części powinno być jakieś 180 ml. (nie wiem, ile mama zużyła, ale zapewnia mnie, że we flaszkach jest jeszcze duuuużo perfum   ) Czyli razem wychodzi ok 325 ml.  Za dużo trochę biorąc pod uwagę, że czaję się na Opium Fleur de Shanghai dostępne tylko w pojemności 100 ml. Muszę się zatem poważnie zastanowić nad zakupem. | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-11-07, 11:33 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Naliczylam 461,5ml    | 
|     |   | 
|  2006-11-07, 12:57 | #25 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Ojeq...jakies 800 ml z hakiem... Juz czulam ze mi kolekcja zaczyna puchnac niezdrowo i postanowilam ze do wiosny bede uzywac i cieszyc sie tym co mam i poznawac nowe zapachy tylko w formie probek i miniaturek.   | 
|     |   | 
|  2006-11-07, 13:22 | #26 | 
| Zadomowienie | 

Oj, wychodzi na to, że ja należę do  grupy "chorych" - powyżej litra, a myślałam że absolutnie nie jestem perfumoholiczką  . Pociesza mnie jedynie fakt, że jakieś 400 ml z mojej kolekcji to Eau Dynamisante (z 500 ml falachy). No i  ED to raczej nie są typowe perfumy, a raczej woda pielęgnacyjna do ciała   | 
|     |   | 
|  2006-11-07, 16:33 | #27 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Wrocek 
				 | 

mi wyszło jakieś 640 ml. Nie liczę serii owocowej z YR i wytworów Avonu czy oriflame. Gdybym je dodała pewnie wyszłoby dobrze ponad litr. I tak mnie to raczej nie zadawala   | 
|     |   | 
|  2006-11-07, 20:53 | #28 | 
| Zakorzenienie | 

Realnie (po ilosci w flakonach a nie obietości flakonów) 2 litry z kilkumililitrową koncówka. IDE SIE LECZYC!!! (to jest juz chore tyle miec!)

__________________ ... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki | 
|     |   | 
|  2006-11-07, 21:06 | #29 | 
| Zakorzenienie | 

1 Dior Addict - ok 80ml 2 Miss Dior Cherie - ok 95ml 3 Lolita Lempicka - ok 70ml 4 Feminine - ok 95ml 5 Angel Schlesser - ok 80ml 6 Light Blue - ok 80ml 7 Escada Margaretha Ley - ok 80ml 8 Lagerfeld Femme - 75ml 9 Allure Sensuelle (w drodze  ) - ok 95ml 10 Sun Moon Stars - 30ml 11 Nina Ricci Lucky Day - 55ml 12 Beyond Paradise - 80ml 13 Sunflowers - 90ml 14 In love again - 95ml 15 Cerruti 1881 - 20ml 16 Diesel plus plus - 70ml 17 Ming Shu flower d'interit - 50ml 18 Ming Shu stare - 20ml 19 Kokosek YR - 70ml 20 Ultraviolet - 65ml 21 Splendor - 70ml 22 T-Girl - 90ml 23 Iceberg Twice - 100ml (od dzisiaj w moim posiadaniu  ) 1890 ML O szit, tego sie nie spodziewalam  a mam ciagle wrazenie, ze jeszcze o czyms zapomnialam  EDIT: No wlasnie, zapomnialam o moim kochanym T-Girl  czyli jest ich jeszcze wiecej   Edytowane przez lalesia Czas edycji: 2006-11-08 o 19:38 | 
|     |   | 
|  2006-11-07, 21:14 | #30 | 
| Wtajemniczenie | 

Eenax wyluzuj   ja policzylam do litra, pozostalych udaje ze nie widze.Nie zamierzam napewno sie dolowac z tego powodu- bedzie dla dzieci   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Olunia
Olunia