Miłość? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 13:09   #1
Monisia5899
Przyczajenie

Question

Miłość?

Od dłuższego czasu męczy mnie pewien problem, a mianowicie - nie wiem czy kocham mojego chłopaka. Jest świetny, troskliwy, kochany i dba o mnie jak o najdroższą porcelanę, ale nie wiem czy go kocham. Jesteśmy razem od paru tygodni, przed nim miałam wielu chłopaków i w żadnym nie byłam zakochana ( co wyszło mi na dobre). Ostatnio pomyślałam, że przez moje nieudane związki teraz boję się zakochać. Sama już nie wiem, nie chce krzywdzić chłopaka i mówić mu, że nie wiem co czuję, ale też nie chce go okłamać.
Kiedy go widzę to uśmiecham się od ucha do ucha, pilnuję się żeby nie zrobić z siebie kretynki przy nim czy przy jego rodzicach, znajomych... Staram się przy nim wypaść jak najlepiej. Ale czy to już miłość? I czy w ogóle nastolatki mogą prawdziwie kochać?
Monisia5899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 13:57   #2
Hank_Moody
Raczkowanie

Dot.: Miłość?

Skoro dobrze Ci z nim i na sam jego widok buźka Ci się śmieje to czego jeszcze Ci potrzeba? Nie szukaj księcia z bajki, jeśli dobrze się dogadujecie, podnieca Cie, lubisz spędzać z nim czas i Ci na nim zależy to jest git.
Hank_Moody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 14:20   #3
raita
Zakorzenienie

Nie wierz we wszystkie bajki o wielkiej milości to łatwiej będzie Ci zaakceptować tą, która wystepuje w normalnym życiu.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 14:31   #4
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Nie wierz we wszystkie bajki o wielkiej milości to łatwiej będzie Ci zaakceptować tą, która wystepuje w normalnym życiu.
To nie są bajki

Autorko - jesteście ze sobą bardzo krótko, całkiem możliwe że po prostu potrzebujesz czasu.

Sent from my XT1068 using Tapatalk
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 15:16   #5
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monisia5899 Pokaż wiadomość
Od dłuższego czasu męczy mnie pewien problem, a mianowicie - nie wiem czy kocham mojego chłopaka. Jest świetny, troskliwy, kochany i dba o mnie jak o najdroższą porcelanę, ale nie wiem czy go kocham. Jesteśmy razem od paru tygodni, przed nim miałam wielu chłopaków i w żadnym nie byłam zakochana ( co wyszło mi na dobre). Ostatnio pomyślałam, że przez moje nieudane związki teraz boję się zakochać. Sama już nie wiem, nie chce krzywdzić chłopaka i mówić mu, że nie wiem co czuję, ale też nie chce go okłamać.
Kiedy go widzę to uśmiecham się od ucha do ucha, pilnuję się żeby nie zrobić z siebie kretynki przy nim czy przy jego rodzicach, znajomych... Staram się przy nim wypaść jak najlepiej. Ale czy to już miłość? I czy w ogóle nastolatki mogą prawdziwie kochać?
A czemu miałabyś go kochać po zaledwie paru tygodniach? Kto Ci powiedział, że tak ma być? Zauroczenie przychodzi na ogół szybko, i jesteś nim zauroczona. Natomiast miłość to coś innego, trwałego. Nie przychodzi od razu, tylko na podstawie tego co się razem przeżyło, wychodziło, wygadało itd.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Wielka miłość być powinna, jeżeli ludzie mają ze sobą być, natomiast nie musi przychodzić w ciągu 5 minut od poznania się.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 15:28   #6
raita
Zakorzenienie

Może źle to ujęłam. Chodziło mi o wszystkie MIŁOŚCI od pierwszego wejrzenia, związki bez kłótni i idealne życie.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 15:30   #7
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Może źle to ujęłam. Chodziło mi o wszystkie MIŁOŚCI od pierwszego wejrzenia, związki bez kłótni i idealne życie.
Chyba wiem o co Ci chodzi. Miłości od pierwszego wejrzenia to w ogromnym % przypadków po prostu zauroczenia. Za miesiąc, czy dwa można "kochać" kogoś innego.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 15:32   #8
andziaa153
Przyczajenie

Pamiętaj o jednym - jeżeli "pilnujesz się, żeby nie zrobić z siebie kretynki przy nim, jego rodzicach i znajomych" to nigdy nie będziesz sobą...
ja wiele razy zrobiłam z siebie kretynkę przy moim tż i jedyne co to uśmialiśmy się z tego do łez...to nic złego, żę popełniamy błędy, czy głupio sie zachowujemy...
andziaa153 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 16:07   #9
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andziaa153 Pokaż wiadomość
Pamiętaj o jednym - jeżeli "pilnujesz się, żeby nie zrobić z siebie kretynki przy nim, jego rodzicach i znajomych" to nigdy nie będziesz sobą...
ja wiele razy zrobiłam z siebie kretynkę przy moim tż i jedyne co to uśmialiśmy się z tego do łez...to nic złego, żę popełniamy błędy, czy głupio sie zachowujemy...
Dlatego żadna to miłość.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 16:47   #10
GdyKochamy
Zadomowienie

Po kilku tygodni nie ma mowy o prawdziwej miłości, ale zauroczenie powinno być. Ty chyba po prostu nawet tego nie czujesz...
Stary 2016-05-13, 17:55   #11
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Nie wiem, czy jakakolwiek osoba byłaby w stanie z czystym sumieniem powiedzieć, że kocha kogoś po kilku tygodniach. Ale chęć poznawania drugiej osoby, spędzania z nią czasu, fascynacja jej osobowością czy wyglądem zdecydowanie powinny się zacząć pojawiać.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 10:09   #12
TrocheOptymizmu
Raczkowanie

Na moje powinno być to coś na początku związku i bez takich wątpliwości ale to tylko moja opinia. Poza tym nie udawaj kogoś kim nie jesteś...
TrocheOptymizmu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 11:20   #13
RudaEliza
Raczkowanie

Dokładnie, mówisz mu ze go kochasz? Jeśli tego nie czujesz, po prostu tego nie rób. Kiedy będziesz gotowa mu to powiedzieć, kiedy będziesz pewna że naprawdę go kochasz, wtedy to zrób, jeśli ten dzień nadejdzie, to Twój chłopak z pewnością będzie bardzo szczęśliwy. W tej chwili jest to raczej zauroczenie, w niemal każdym przypadku to czas weryfikuje czy kogoś się kocha, czy to jednak było chwilowe zauroczenie. Po prostu daj sobie czas.
RudaEliza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości