Mi³o¶æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-05-13, 13:09   #1
Monisia5899
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4
Question

Mi³o¶æ?

Od d³u¿szego czasu mêczy mnie pewien problem, a mianowicie - nie wiem czy kocham mojego ch³opaka. Jest ¶wietny, troskliwy, kochany i dba o mnie jak o najdro¿sz± porcelanê, ale nie wiem czy go kocham. Jeste¶my razem od paru tygodni, przed nim mia³am wielu ch³opaków i w ¿adnym nie by³am zakochana ( co wysz³o mi na dobre). Ostatnio pomy¶la³am, ¿e przez moje nieudane zwi±zki teraz bojê siê zakochaæ. Sama ju¿ nie wiem, nie chce krzywdziæ ch³opaka i mówiæ mu, ¿e nie wiem co czujê, ale te¿ nie chce go ok³amaæ.
Kiedy go widzê to u¶miecham siê od ucha do ucha, pilnujê siê ¿eby nie zrobiæ z siebie kretynki przy nim czy przy jego rodzicach, znajomych... Staram siê przy nim wypa¶æ jak najlepiej. Ale czy to ju¿ mi³o¶æ? I czy w ogóle nastolatki mog± prawdziwie kochaæ?
Monisia5899 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 13:57   #2
Hank_Moody
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 173
Dot.: Mi³o¶æ?

Skoro dobrze Ci z nim i na sam jego widok bu¼ka Ci siê ¶mieje to czego jeszcze Ci potrzeba? Nie szukaj ksiêcia z bajki, je¶li dobrze siê dogadujecie, podnieca Cie, lubisz spêdzaæ z nim czas i Ci na nim zale¿y to jest git.
Hank_Moody jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 14:20   #3
raita
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 354

Nie wierz we wszystkie bajki o wielkiej milo¶ci to ³atwiej bêdzie Ci zaakceptowaæ t±, która wystepuje w normalnym ¿yciu.

raita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 14:31   #4
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Cytat:
Napisane przez raita Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wierz we wszystkie bajki o wielkiej milo¶ci to ³atwiej bêdzie Ci zaakceptowaæ t±, która wystepuje w normalnym ¿yciu.
To nie s± bajki

Autorko - jeste¶cie ze sob± bardzo krótko, ca³kiem mo¿liwe ¿e po prostu potrzebujesz czasu.

Sent from my XT1068 using Tapatalk
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 15:16   #5
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez Monisia5899 Poka¿ wiadomo¶æ
Od d³u¿szego czasu mêczy mnie pewien problem, a mianowicie - nie wiem czy kocham mojego ch³opaka. Jest ¶wietny, troskliwy, kochany i dba o mnie jak o najdro¿sz± porcelanê, ale nie wiem czy go kocham. Jeste¶my razem od paru tygodni, przed nim mia³am wielu ch³opaków i w ¿adnym nie by³am zakochana ( co wysz³o mi na dobre). Ostatnio pomy¶la³am, ¿e przez moje nieudane zwi±zki teraz bojê siê zakochaæ. Sama ju¿ nie wiem, nie chce krzywdziæ ch³opaka i mówiæ mu, ¿e nie wiem co czujê, ale te¿ nie chce go ok³amaæ.
Kiedy go widzê to u¶miecham siê od ucha do ucha, pilnujê siê ¿eby nie zrobiæ z siebie kretynki przy nim czy przy jego rodzicach, znajomych... Staram siê przy nim wypa¶æ jak najlepiej. Ale czy to ju¿ mi³o¶æ? I czy w ogóle nastolatki mog± prawdziwie kochaæ?
A czemu mia³aby¶ go kochaæ po zaledwie paru tygodniach? Kto Ci powiedzia³, ¿e tak ma byæ? Zauroczenie przychodzi na ogó³ szybko, i jeste¶ nim zauroczona. Natomiast mi³o¶æ to co¶ innego, trwa³ego. Nie przychodzi od razu, tylko na podstawie tego co siê razem prze¿y³o, wychodzi³o, wygada³o itd.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Wielka mi³o¶æ byæ powinna, je¿eli ludzie maj± ze sob± byæ, natomiast nie musi przychodziæ w ci±gu 5 minut od poznania siê.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 15:28   #6
raita
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 354

Mo¿e ¼le to ujê³am. Chodzi³o mi o wszystkie MI£O¦CI od pierwszego wejrzenia, zwi±zki bez k³ótni i idealne ¿ycie.

raita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 15:30   #7
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Mo¿e ¼le to ujê³am. Chodzi³o mi o wszystkie MI£O¦CI od pierwszego wejrzenia, zwi±zki bez k³ótni i idealne ¿ycie.
Chyba wiem o co Ci chodzi. Mi³o¶ci od pierwszego wejrzenia to w ogromnym % przypadków po prostu zauroczenia. Za miesi±c, czy dwa mo¿na "kochaæ" kogo¶ innego.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 15:32   #8
andziaa153
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Pamiêtaj o jednym - je¿eli "pilnujesz siê, ¿eby nie zrobiæ z siebie kretynki przy nim, jego rodzicach i znajomych" to nigdy nie bêdziesz sob±...
ja wiele razy zrobi³am z siebie kretynkê przy moim t¿ i jedyne co to u¶miali¶my siê z tego do ³ez...to nic z³ego, ¿ê pope³niamy b³êdy, czy g³upio sie zachowujemy...
andziaa153 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 16:07   #9
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Cytat:
Napisane przez andziaa153 Poka¿ wiadomo¶æ
Pamiêtaj o jednym - je¿eli "pilnujesz siê, ¿eby nie zrobiæ z siebie kretynki przy nim, jego rodzicach i znajomych" to nigdy nie bêdziesz sob±...
ja wiele razy zrobi³am z siebie kretynkê przy moim t¿ i jedyne co to u¶miali¶my siê z tego do ³ez...to nic z³ego, ¿ê pope³niamy b³êdy, czy g³upio sie zachowujemy...
Dlatego ¿adna to mi³o¶æ.
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-13, 16:47   #10
GdyKochamy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 951

Po kilku tygodni nie ma mowy o prawdziwej mi³o¶ci, ale zauroczenie powinno byæ. Ty chyba po prostu nawet tego nie czujesz...
Stary 2016-05-13, 17:55   #11
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 521

Nie wiem, czy jakakolwiek osoba by³aby w stanie z czystym sumieniem powiedzieæ, ¿e kocha kogo¶ po kilku tygodniach. Ale chêæ poznawania drugiej osoby, spêdzania z ni± czasu, fascynacja jej osobowo¶ci± czy wygl±dem zdecydowanie powinny siê zacz±æ pojawiaæ.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-18, 10:09   #12
TrocheOptymizmu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Na moje powinno byæ to co¶ na pocz±tku zwi±zku i bez takich w±tpliwo¶ci ale to tylko moja opinia. Poza tym nie udawaj kogo¶ kim nie jeste¶...
TrocheOptymizmu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-05-18, 11:20   #13
RudaEliza
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 284

Dok³adnie, mówisz mu ze go kochasz? Je¶li tego nie czujesz, po prostu tego nie rób. Kiedy bêdziesz gotowa mu to powiedzieæ, kiedy bêdziesz pewna ¿e naprawdê go kochasz, wtedy to zrób, je¶li ten dzieñ nadejdzie, to Twój ch³opak z pewno¶ci± bêdzie bardzo szczê¶liwy. W tej chwili jest to raczej zauroczenie, w niemal ka¿dym przypadku to czas weryfikuje czy kogo¶ siê kocha, czy to jednak by³o chwilowe zauroczenie. Po prostu daj sobie czas.
RudaEliza jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-05-18 12:20:07

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.