|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielêgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kszta³cie, stylizacji i dominuj±cych trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
Paznokcie zelowe sie odklejaja!! czemu??
Hej
![]() Mam do was Stylistki pytanie ![]() Ale z czym¶ takim sie nie spotka³am jeszcze... Przed³u¿a³am na formie pazurki te¶ciowej i po pó³tora tygodnia odklei³ sie jej paznokieæ .... ( naz³o¶æ chyba:P) tylko ze dziwnie bo od ob³±czka sie odklei³ i trzyma³ na pazurku co zd±¿y³ juz ciut urosn±æ. Skórek nie zala³am, ¿adnych zapowietrzeñ nie by³o. Pracuje na dobrych ¿elach, paznokieæ przed wszystkim oczy¶ci³am (skorki, matowienie itp) Teraz minê³y nieca³e 3 tygodnie i jej zrobi³o sie tak z 3 pazurami. Nie ³amie sie nic tylko odchodzi ¿el jakby od p³ytki paznokcia. Czy ja zrobi³am co¶ nie tak?? Czy to mo¿e ona ma jaki¶ problem ze zdrowiem czy diet± i sie dlatego nie chce to trzymaæ??
Odcieli Aniolom skrzydla....bo dawaly wolnosc.... Obdarli je z szat...gdyz za piekne byly... Obrzucili je blotem....bo biala skore mialy.... Teraz stoja ranne... nagie... brudne... lecz nadal jakze doskonale.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 876
|
Dot.: Paznokcie zelowe sie odklejaja!! czemu??
Skoro odszed³ tylko 1 paznokieæ i to tak jak opisujesz to mo¿e problem akurat z tym jednym? T³usta p³ytka? Te¶ciowa bierze jakie¶ leki? Hormony?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
Tak jak pisze Byliczka wa¿ne czy bierze jakie¶ leki ?Powodem mo¿e te¿ byæ bardzo elastyczna p³ytka pokryta twardym ¿elem, który pod wp³ywem jej uginania nie amortyzuje tylko siê odkleja - wtedy paznokcie bardziej narazone najszybciej sie odklejaj±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zwróci³a bym w³a¶nie uwagê na kwestiê przyjmowania ró¿nych medykamentów, bo je¶li nawet paznokcie by³y by zbyt elastyczne na twarde ¿ele to dzia³o by siê to z wiêksz± ilo¶ci± paznokci - teoretycznie. Podobnie ze z³ym przygotowaniem p³ytki- odesz³y by wszystkie a nie tylko 1.
Obserwuj skurczybyka i kombinuj ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 547
|
wszystkie te rzeczy ktore opisujesz byli dotyczylyby wszystkich..
szczegolnie wlasnie leki i hormony.. elastyczna plytka tez jest na wszystkich pazurkach, a nie na jednym (chyba, ze wynika to z oslabienia/uszkodzenia/etc :P,ktore dotknelo jeden pazur.np. wczesniej jeden byl przepilowany).. poniewaz paznokciami zajmujesz sie jednak krotko, to zwrocic uwage na dokladne odtluszczanie plytki, matowienie etc, bo osobiscie bym jednak obstawiala blad techniczny.. mozliwe, ze przypadkiem dotknelas paznokcia juz po odtluszczeniu.. moze byl niedokladnie odpylony.. to sie zdarza nawet najlepszym.. ale jak problem bedzie sie powtarzal, no to trzeba bedzie pomyslec ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
An dlatego napisa³am ¿e elastyczn± p³ytkê bym wykluczy³a, ale z b³êdem technicznym siê nie zgodzê z jednego powodu: paznokcieæ podszed³ by powietrzem ale nie "odklei³" by siê.
Mam kklientkê której po braniu pigu³ek antykoncepcyjnych nie trzyma siê masa na kciukach, wy³±cznie na kciukach ![]() Nie wydajê mi siê ¿eby nikotona przygotowa³a tylko 1 paznokcieæ ¼le i akurat on poszed³ w ca³o¶ci.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
Fakt ¿e b³±d techniczny te¿ wzie³abym pod uwagê , przepi³owanie chyba by zauwazy³a? Trzeba by widziec tak naprawde krok po kroku jak te pazury sa wykonywane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 547
|
jeee tam gadosz byli!
dam se reke uciac, ze sie podpowietrzyla, a ze sie duuzo podpowietrzyl, to byl taki efekt.. patrz, dziolcha napisala, ze od obloczka sie jej oderwal, a dalej sobie rosl.. pewnie skorki byly zle usuniete? moze zle zmatowione w tym miejscu? bo widzisz kocie, uwierz mi, ze na tabletki reaguja wszystki pazury.. to nie ma nic wspolnego z tabletkami.. nie ma tak, ze wybiorczo.. nie to, ze chce sie madrzyc czy cos, ale jak mi nie wierzysz, to podpytaj innego lekarza.. najlepiej dermatologa, ale takiego co wie jak przebiega proces stylizacji (bo ostatnio kolega, ktory wlasnie ma zaczyna prace jako dermatolog, dal sobie wmowic, ze akryl moze sie wrzerac w plytke paznokciowa ![]() jak sie bierze jakies tabletki, to ich sklad wplywa na caly organizm, a te kciuki, to raczej zbieg okolicznosci.. wszystkie paznokcie byly oslabione, ale pamietaj, ze kciuki sa najbardziej operacyjne - glupi przyklad - otwieram nimi puszki z napojami, wiec w sumie podwazam pazura i przyznam, ze czesciej mi sie lamaly i zapowietrzaly.. takze.. juz szybciej jestem w stanie uwierzyc, ze jeden pazur byl zle przygotowany, niz w to, ze tylko jeden byl "pod wplywem tabletek" ;P fakt jest taki, ze pazury znamy z opisu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Z obserwacji mi wynik³o ¿e jak mi babol bra³ pigsy to kciuczki po ok 5-6 godzinach odchodzi³y piêknie jak by by³y przyklejone na o¶mierniczce. Równiutko, bez zapowietrzeñ, widaæ by³o po p³ytce ¿e bez grama si³y odesz³y. Jak odstawi³a- ziro³ problem. Chyba ¿e to autosugestia
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 334
|
mo¿e primer dobrze nie wysech³ na tym jednym pazurze ....
albo te b³onki jeszcze mog³y zostaæ ¼le usuniête
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 215
|
dziewczyny niedoczytalyscie ze po 3 tyg tak stalo sie z trzema nastepnymi paznokciami( i podejrzewam ze z reszta tez)
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
No tak odklei³ siê jej ju¿ 3 raz
![]() Hmmm mia³am kurs 240 h praktyki i p³ytkê chyba umiem przygotowaæ:P ( ale wiadomo mog³o pój¶æ co¶ nie tak:P) Z przepi³owaniem raczej nie ma mowy, bo robi³am jej 1 raz (matowi³am a nie zpi³owywa³am ![]() Pazurki chcia³a bo w³a¶nie sie u¿ala³a ze te paznokcie co ma(swoje naturalne) to s± b±d¼ jakie, ze siê ³ami± i uginaj± wiêc mo¿e tez co¶ w tym jest... Te¶ciowa bierze anty ![]() Ale nie wykluczam tez mojej winy ![]() ![]() ![]() Hmm a jak wygl±da?? przed³u¿y³am jej paznokcia i ozdobi³am, a odszed³ jej tak jak ca³y tips kupiony w kiosku ![]() ![]()
Odcieli Aniolom skrzydla....bo dawaly wolnosc.... Obdarli je z szat...gdyz za piekne byly... Obrzucili je blotem....bo biala skore mialy.... Teraz stoja ranne... nagie... brudne... lecz nadal jakze doskonale.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
ja stawiam na zle przygotowanie
jak zaczynalam stylizacje, tez po jakichs 3 miesiacach od kursu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 215
|
potty z tym primerem to dziwna sprawa jest, bo ja czesto sobie samej zapominam dac primera szczegolnie na prawa reke hehehe i nigdy mi sie nic nie dzieje trzymaja mi sie jak szalone
![]() co do tematu to moze akurat ten jeden paznokiec zostal dotkniety i zatluszczony??? moze tesciowa niechcacy dotknela
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Hej ja mam ten problem ze sob± sam±. Na co dzieñ nie nosze ¿elków, chocia¿ je robiê innym, a to dlatego, ¿e po prostu mi odchodz±! Nie wiem jak u autorki z tym problemem by³o, ale to nie koniecznie jej wina jest. Ja do tej pory mia³am kilkana¶cie klientek i jednej Pani tak¿e w ten sam sposób odchodzi³y, ale przyczyna le¿a³a w zat³uszczeniu p³ytki oliwk± przed zabiegiem. Ja jestem przyk³adem cz³owieka, który"odrzuca" akryl i ¿el ze wzglêdu miêdzy innymi leków i uczulenie na primer, oraz py³y. Mam je oko³o tygodnia i potem wystarczy, ¿e je podwa¿ê kopytkiem i elegancko schodz±, plus, ¿e nie muszê odnowy robiæ tylko od razu nowe pazurasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
No robilam juz paru klientkom i wsyztsko ok bylo
![]() Dzis sie dowiedzialam ze tesciowa kupila klej, i jak jej pazur odchodzi to go klei. A najlepsze jest to ze przyklei odlecianego tipsa klejem i on po 2 dniach odchodzi znowu:/ Primera uzywam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A mo¿e mog³aby¶ ogólnie napisaæ jak wykonujesz paznokcie+ wkleiæ przyk³adowe zdjêcie(najlepiej paznokci Te¶ciowej) bo powodów odklejania siê zelu od paznokcia jest tak du¿o,ze mo¿emy tu zgadywaæ i zgadyywaæ..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 48
|
Witajcie, tak jak piszecie powodów mo¿e byæ du¿o : hormony, dieta, ¼le przygotowana p³ytka, nie dok³adnie na³o¿ony primer, czy ¿el. U mnie wystêpowa³ podobny problem. ¯el nigdy nie trzyma³ mi siê na paznokciach wskazuj±cych i kciukach. Czyli na najbardziej nara¿onych na uszkodzenia. Na pozosta³ych paznokciach by³o ok. Teraz nosze akryl i jest ok. Dla mnie ¿el jest za miêkki. Mo¿e twoja te¶ciowa tez ma ten problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 129
|
mi tam sie najbardziej kciuki zapowietrzaj± generalnie mam tragiczne pazury
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Chcia³abym od¶wie¿yæ ten w±tek, bo w³a¶nie czego¶ takiego szuka³am. Cieszê siê, ¿e nie jestem sama z takim problemem. Od niedawna zajmujê siê paznokciami ¿elowymi. Dodam, ¿e jestem samoukiem, ale nie uwa¿am, ¿eby paznokcie wychodzi³y mi jakie¶ bardzo brzydkie. Wiadomo, ¿e nie s± idealne, ale jako¶ trzeba siê nauczyæ. Zazwyczaj wykonujê ¿ele na naturalnej p³ytce, no i tu jest problem. Po kilku dniach lakier z którego¶ odpry¶nie, lub ca³y ¿el odejdzie. I tu mog³abym powiedzieæ "no có¿, przecie¿ nie umiem robiæ ¿eli, dlaczego siê dziwiê" A jednak siê dziwiê, bo kiedy¶ spróbowa³am zrobiæ ¿ele na tipsie i by³am bardzo zaskoczona, bo trzyma³y siê one bez zarzutu. ¯adnych odprysków, popêkanego lakieru... Potem zrobi³am krótkie tipsy mojej mamie i równie¿ trzyma³y siê doskonale. (A¿ mia³a problem, ¿eby siê ich pozbyæ)
Czy problem mo¿e byæ w mojej p³ytce paznokcia i dlatego ¿ele siê nie trzymaj±? Wykonujê wszystko starannie i wed³ug instrukcji. Czasem a¿ przez to tracê zapa³, bo nie chcê nosiæ tipsów, chcia³abym ³adne ¿ele na naturalnych paznokciach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.