|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
uczulenie na obroze przeciwpchelna?
HEJ!
![]() z gory przepraszam za brak polskich znakow ![]() Tydzien temu kupilam moim kociakom obrozki przeciwpchelne poniewaz czasem wychodza na dwor, jeden z nich po paru dniach zaczal sie intensywnie drapac, na poczatku myslalam ze to po prostu z braku przyzwyczajenia i obrozka mu po prostu przeszkadza, jednak przedwczoraj kiedy mu ja zdjelam zobaczyalam ze ma na szyi duzo malych ranek / strupkow, z kolei moj drugi kociak nie ma na szyi nic. Pojutrze mam wolne i wybieram sie z nim do weta ale zanim to nastapi chcialam sie Was poradzic czy ktoras z Was miala podobny problem ? Myslicie ze moze to byc uczulenie ? dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: uczulenie na obroze przeciwpchelna?
Cytat:
Może to być uczulenie ![]() Sama ostatnio zdjęłam psu obroże p/pchłom i kleszczom (Foresto) bo pies zaczął się częściej drapać w miejscu gdzie nosił obrożę. Dostał czerwonych plam na skórze i w miejscu drapania ma gołą skórę bo tak się drapał aż sierść wydrapał. Dziwne jest to że to jest kolejna taka obroża którą mój pies miał założoną (pies ma 3,5 roku więc miał już 4 w użyciu). Przypuszczam że zmienili skład chemiczny i stąd taka reakcja na któryś ze składników. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz.. zdjelam obroze, po 2 tygodniach problem zniknal... chyba bede musiala powrocic do kropel na karczek
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Proszę bardzo ![]() Mojemu też już plamy zeszły jedynie sierść jeszcze musi odrosnąć ![]() Ja póki co odpuszczam, na wiosnę zastanowię się jak zabezpieczyć psiura przed kleszczami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To bardzo możliwe, że to alergia. Mój kot kiedyś dostał takiego uczulenia i strasznie drapał te miejsca wokół obroży. Gdy tylko zobaczyłam, że pojawiają się tam aż małe ranki to od razu ją zdjęłam i wykąpałam kociaka. Problem zniknął po paru dniach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.