rozluźnienie granic zdrady - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-03, 18:24   #1
furiataka
Raczkowanie

rozluźnienie granic zdrady

Cześć dziewczyny,

Piszę do Was z moimi smutnymi wnioskami na temat obserwacji '' wolności " w związkach. Co się dzieje z pojęciem wierności w dzisiejszych czasach ?? skąd ta wszechobecna rozwiązłość ?? ludzie się zdradzają na prawo i lewo , jak to obserwuję , to odechciewa mi się wszelkich związków, bo mam pewność ,że zostanę skrzywdzona. Jestem wolną Panną z dzieckiem, facetom chyba się zdaje, że z tego powodu wystarczy mi jakikolwiek kontakt z mężczyzną, a że jestem dosyć atrakcyjna ( kwestia gustu właściwie ) , to często mam '' zaczepki ", " podrywy " ze strony zajętych facetów i to facetów szaleńczo " zakochanych " , zdjęcie na fb ze swoją ukochaną i np. jawne podrywy w moją stronę wieczorami z propozycjami " piwka " . Prawktycznie każdy mężczyzna zajęty posługuje się mimo wszystko i tak podtekstami seksualnymi do koleżanek np. z pracy. Mężczyźni mówią swoim " partnerkom " , że idą na piwo na miasto , a tak naprawdę często jest to wyjście na podryw, wczoraj np. widziałam chłopaka mojej koleżanki anielsko flirtującego z małolatą , na imprezach żonaci/ zajęci tracą kupę kasy na stawianie drinków nowo poznanym pannom. Koleżanki idealny narzeczony okazało się , że ma konto na portalu randkowym " dla nudy ". Masakra !!! obrzydza mnie to wszystko , gdzie lojalność , jakaś uczciwość międzyludzka , czy ludzie rzeczywiście są poligamiczni ??
furiataka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 18:47   #2
expander
Raczkowanie

Dot.: rozluźnienie granic zdrady

Według mnie to zależy od tego wśród jakich ludzi się obracasz.
expander jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 18:51   #3
Adrianna_8
Zakorzenienie

W moim srodowisku nie ma takich historii

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 19:09   #4
Ashaai
Zakorzenienie

Nie wiem. Nie znam wiernych ludzi prawie wcale. Wielu tych zakochanych itd zdradza, a partner nie ma nawet pojecia. Widzialam juz tyle zdrad i to przez tak niepozornych facetow czy kobiety ze juz w wiernosc nie wierze.
Stary 2016-12-03, 19:24   #5
Kelecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez furiataka Pokaż wiadomość
Jestem wolną Panną z dzieckiem, facetom chyba się zdaje, że z tego powodu wystarczy mi jakikolwiek kontakt z mężczyzną, a że jestem dosyć atrakcyjna ( kwestia gustu właściwie ) , to często mam '' zaczepki ", " podrywy " ze strony zajętych facetów i to facetów szaleńczo " zakochanych " , zdjęcie na fb ze swoją ukochaną i np. jawne podrywy w moją stronę wieczorami z propozycjami " piwka " . P
Gdybym byla facetem, z pewnoscia jako 'panna z dzieckiem' nie bylabys dla mnie 'atrakcyjna' do stalego zwiazkow.
Pewnie to jest powod dlaczego tacy, a nie inni do Ciebie uderzaja.
Kelecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 19:45   #6
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Kelecka Pokaż wiadomość
Gdybym byla facetem, z pewnoscia jako 'panna z dzieckiem' nie bylabys dla mnie 'atrakcyjna' do stalego zwiazkow.
Możesz wyjaśnić? Bo chyba nie chodzi ci o to że samotna kobieta z dzieckiem nie ma szans ani prawa do spotkania kogoś innego niż ostatniego palanta?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 19:50   #7
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Ashaai Pokaż wiadomość
Nie wiem. Nie znam wiernych ludzi prawie wcale. Wielu tych zakochanych itd zdradza, a partner nie ma nawet pojecia. Widzialam juz tyle zdrad i to przez tak niepozornych facetow czy kobiety ze juz w wiernosc nie wierze.
a ja wcale nie widzę tego tak często - znam wielu ludzi którzy się rozstają ale na ogół to się dzieje na tych uczciwych warunkach (tj. odchodzę i dopiero zaczynam nowy związek a nie mam kogoś na boku i odchodzę)

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-03, 19:51   #8
furiataka
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam, ale poziom Pani wszystkich wypowiedzi na tym forum jest tak żenujący i właściwie poza poziomem , że wszystkie Pani wypowiedzi w przyszłości będą przeze mnie ignorowane,
awatar sprawia wrażenie ODZWIERCIEDLENIA osobowości.
Stary 2016-12-03, 19:54   #9
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
dlaczego tak uważasz?

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Przepraszam, ale poziom Pani wszystkich wypowiedzi na tym forum jest tak żenujący i właściwie poza poziomem , że wszystkie Pani wypowiedzi w przyszłości będą przeze mnie ignorowane,
można włączyć ignora. I nie ma problemu
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 19:54   #10
lolita96
Zadomowienie

Ludzie od zawsze się "zdradzali". Teraz wraz ze wzrostem technologii trochę łatwiej to zarejestrować i udowodnić, ot co.
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 19:55   #11
furiataka
Raczkowanie

Cytat:

To nie jest tylko w moim środowisku, bo najbliżsi znajomi raczej są uczciwi,albo o wszystkim nie wiadomo... Te przykłady , to ułożeni faceci, z pozoru idealni partnerzy, bez zarzucenia , a facebook ukrywa drugie oblicze. nie mówię, że tylko do mnie takie podbicia , moja kuzynka mega ładna nastolatka na portalu ma propozycje od żonatych itd.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-03, 19:58   #12
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie jest tajemnica, ze sporo mezczyzn nie chce kobiety z dzieckiem. Maja do tego prawa, czyz nie?

Stary 2016-12-03, 20:00   #13
furiataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

a ja wcale nie widzę tego tak często - znam wielu ludzi którzy się rozstają ale na ogół to się dzieje na tych uczciwych warunkach (tj. odchodzę i dopiero zaczynam nowy związek a nie mam kogoś na boku i odchodzę)
A może po prostu nie zwracasz na to uwagi ?? Ja też nie mówię, że to tylko mężczyźni, kobiety nie lepsze

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Ale to nie jest tajemnica, ze sporo mezczyzn nie chce kobiety z dzieckiem. Maja do tego prawa, czyz nie?

ale to nie o tym temat jest w ogóle , czytajcie ze zrozumieniem. ja piszę o ludziach z pozoru w '' idealnych związkach'
Stary 2016-12-03, 20:03   #14
Kelecka
Zadomowienie

Cytat:

To jest nie na temat, bo jest niewygodne dla autorki
Kelecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 20:04   #15
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
A może po prostu nie zwracasz na to uwagi ?? Ja też nie mówię, że to tylko mężczyźni, kobiety nie lepsze

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

ale to nie o tym temat jest w ogóle , czytajcie ze zrozumieniem. ja piszę o ludziach z pozoru w '' idealnych związkach'
W sumie prawda.

Wg mnie ludzie zawsze sie zdradzali. Nic sie raczej nie zmienilo w tym temacie.

Stary 2016-12-03, 20:09   #16
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

A dlaczego podejrzewasz, że kiedyś ludzie się nie zdradzali? W XVIII i XIX wieku każde szanujące się małżeństwo miało swoich kochanków na boku Wystarczy poczytać trochę literatury obyczajowej z tamtych czasów. Według statystyk bodajże co szósty ojciec wychowuje nie swoje dziecko i nie ma o tym zielonego pojęcia. Ludzie zawsze się zdradzali, zdradzają i będą zdradzali, bo monogamia jest stanem bardzo nienaturalnym dla człowieka, jest to spuścizna kulturowa silnie sprzężona z religiami. Teraz jest po prostu łatwiej dzięki Internetowi

Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Czas edycji: 2016-12-03 o 20:11
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 21:21   #17
aidam11
Raczkowanie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;68236151]Ludzie zawsze się zdradzali, zdradzają i będą zdradzali, bo monogamia jest stanem bardzo nienaturalnym dla człowieka, jest to spuścizna kulturowa silnie sprzężona z religiami. Teraz jest po prostu łatwiej dzięki Internetowi [/QUOTE]Rozluźnienie seksualne to przyszło do naszego kraju po wojnie. Nasi dziadkowie to było chyba pierwsze pokolenie bez aranżowanych małżeństw które były standardem jeszcze przed wojną. Oczywiście nie piszę tu o ludziach z pieniędzmi, bo ci zawsze mogli sobie "kupić" dodatkowe atrakcje i było tak w wypadku obu płci. A piętnowanie w dużo bardziej zamkniętych społecznościach z powodu zdrady w normalnych rodzinach to była potężna broń. I działająca.

Teraz po prostu się to tłumaczy. Czymśtam. Obojętne w sumie czym. Jedyne efekty to spadająca ilość urodzeń i ilość samotnych osób po trzydziestce. Takie małe "sukcesy" obecnie panującej wyzwolonej kultury. Nie mnie to oceniać, ale na zachodzie już płacą cenę. Jedyną nacją w tym zachodnim świecie przestrzegającą monogamii są chyba tylko twórcy zupełnie odwrotnego patrzenia na świat wykreowanego w popkulturze, czyli Żydzi.
aidam11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 21:36   #18
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aidam11 Pokaż wiadomość
Rozluźnienie seksualne to przyszło do naszego kraju po wojnie. Nasi dziadkowie to było chyba pierwsze pokolenie bez aranżowanych małżeństw które były standardem jeszcze przed wojną. Oczywiście nie piszę tu o ludziach z pieniędzmi, bo ci zawsze mogli sobie "kupić" dodatkowe atrakcje i było tak w wypadku obu płci. A piętnowanie w dużo bardziej zamkniętych społecznościach z powodu zdrady w normalnych rodzinach to była potężna broń. I działająca.

Teraz po prostu się to tłumaczy. Czymśtam. Obojętne w sumie czym. Jedyne efekty to spadająca ilość urodzeń i ilość samotnych osób po trzydziestce. Takie małe "sukcesy" obecnie panującej wyzwolonej kultury. Nie mnie to oceniać, ale na zachodzie już płacą cenę. Jedyną nacją w tym zachodnim świecie przestrzegającą monogamii są chyba tylko twórcy zupełnie odwrotnego patrzenia na świat wykreowanego w popkulturze, czyli Żydzi.
Ale dlaczego zakładasz, że "nasi dziadkowie" się nie zdradzali? Bo babunia piecze ci serniczek, a dziadziuś huśtał na kolanach jak byłaś mała? Proszę cię.
Ludzie zdradzali się zawsze. Pora dojrzeć i spojrzeć prawdzie w oczy zamiast płakać, że dzisiejszy świat jest be i już nie ma książąt i królewien, którzy żyli długo i szczęśliwie.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 21:40   #19
MissChievousTess
Zakorzenienie

Osoby poligamiczne nie robią takich rzeczy za plecami partnera, a otwarcie.
Nikt nikogo nie oszukuje. Generalizujesz bo widać tak zachowują się osoby z Twojego bliskiego otoczenia. To nie znaczy, że tak zachowują się wszyscy.
Po prostu tak zachowują się osoby z Twojego otoczenia. A otoczenie zawsze można zmienić.
Stary 2016-12-03, 21:43   #20
tahivare
Raczkowanie

Cytat:

A w temacie: ludzie zawsze się zdradzali i zdradać będą. W każdym środowisku. Ale kiedyś to był temat tabu, wstyd było się przyznać. Zamożniejsi ludzie mieli nieco inny, dość liberalny pogląd na sprawę, ale ogół zdradzał się, w każdym wieku i w każdej kulturze. Tyle, że nie zawsze to widać.

Edytowane przez tahivare
Czas edycji: 2016-12-03 o 21:47
tahivare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 21:48   #21
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Oczywiście, że ludzie w pokoleniu naszych dziadków się zdradzali. I żyjący wcześniej też.

Natomiast ja bym nie wrzucała wszystkich mężczyzn ani wszystkich kobiet do jednego worka. Też mogę wyliczyć X par, które znam, i o których wiem, że się zdradzają. Ale jak każda z nas, znam też ludzi naprawdę w porządku, którzy w związkach zachowują się fair.

Myślę, że warto dostrzegać także takich ludzi. Ich też w historii świata nie brakowało
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 23:36   #22
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

W moim najbliszym srodowisku faceci zachowuja sie bez partnerki tak samo jak z nia, czyli za nikim nie lataja i nie zdradzaja. Sa fajnymi facetami.

Znajdz zdrowe srodowisko, problem minie.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 23:37   #23
anusia112
Przyczajenie

Uwaga na kogo trafiasz
Stary 2016-12-04, 06:35   #24
Tomeck
Raczkowanie

Gorzkie żale dość atrakcyjnej 'panny' z dzieckiem, temat po prostu z dupy!

"Praktycznie każdy mężczyzna zajęty posługuje się mimo wszystko i tak podtekstami seksualnymi do koleżanek np. z pracy."☠

Skoro nie znasz "praktycznie" każdego mężczyzny to może się lepiej nie wypowiadaj. Po drugie normalny facet i tak do Ciebie nie zagada - singielko z dzieckiem !!!
Tomeck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 07:07   #25
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tomeck Pokaż wiadomość
Skoro nie znasz "praktycznie" każdego mężczyzny to może się lepiej nie wypowiadaj. Po drugie normalny facet i tak do Ciebie nie zagada - singielko z dzieckiem !!!
O boze boze ona uogolniac nie może ale ty walisz stereotypem aż szczypie w oczy.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Stary 2016-12-04, 09:01   #26
nikitala
Przyczajenie

Cytat:

Dam sobie rękę uciąć, że są. U ludzi, po których w życiu byś się tego nie spodziewała. Siedzę w zdradzie od środka i dziś wiem, że każdy może zdradzić. Kwestia okoliczności. Poznałam mnóstwo historii. Historii małżeństw, którym zazdrościłam szczęścia, a tylko oni wiedzieli co się dzieje w 4 ścinach. Dziś mam przykry obraz związku, ale i świadomość, że nic nie jest dane na całe życie. Jeżeli nie dbasz, to umiera.
nikitala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 09:23   #27
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikitala Pokaż wiadomość
Dam sobie rękę uciąć, że są. U ludzi, po których w życiu byś się tego nie spodziewała. Siedzę w zdradzie od środka i dziś wiem, że każdy może zdradzić. Kwestia okoliczności. Poznałam mnóstwo historii. Historii małżeństw, którym zazdrościłam szczęścia, a tylko oni wiedzieli co się dzieje w 4 ścinach. Dziś mam przykry obraz związku, ale i świadomość, że nic nie jest dane na całe życie. Jeżeli nie dbasz, to umiera.
Jasne, mozliwe. Moze moi znajomi robia to bardziej w ukryciu a nie po klubach w miejscowosciach, gdzie kazdy kazdego zna (a tak musi byc w przypadku autorki skoro zna stan cywilny kazdego mezczyzny w zasiegu jej wzroku)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-04, 09:49   #28
Hultaj
BAN stały

Cytat:
przecież nie chodzi jej o to, że nie ma faceta ale o to, że podrywaja ją ci którzy powinni podrywać swoje żony i partnerki.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

tak, bo wy akurat wiecie czy kolega po godzinach nie zaczepia lasek w necie
nie robią tego przy was, ot co

Cytat:
tj. odchodzę i dopiero zaczynam nowy związek a nie mam kogoś na boku i odchodzę
zazwyczaj to najpierw musi być choćby gdzieś tam w tle jakaś motywacja do zmiany
i jeszcze się nie spotkałam z rozumowaniem dorosłego i zazwyczaj wygodnego już faceta ''a, odejdę sobie od żony, poszukam kiedyś nowej, koszule upiorą się same a seks będzie uprawiał sam''
takie coś to prędzej młodzi chłopcy
Tylko na tym forum jest ogrom wątków dot. przechodzonych związków, gdzie laski nie czują się kochane tylko jak roboty kuchenne a w co drugim porada 'on cię nie kocha, jest z tobą z braku laku'.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2016-12-04 o 09:52
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 10:21   #29
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
przecież nie chodzi jej o to, że nie ma faceta ale o to, że podrywaja ją ci którzy powinni podrywać swoje żony i partnerki.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

tak, bo wy akurat wiecie czy kolega po godzinach nie zaczepia lasek w necie
nie robią tego przy was, ot co

zazwyczaj to najpierw musi być choćby gdzieś tam w tle jakaś motywacja do zmiany
i jeszcze się nie spotkałam z rozumowaniem dorosłego i zazwyczaj wygodnego już faceta ''a, odejdę sobie od żony, poszukam kiedyś nowej, koszule upiorą się same a seks będzie uprawiał sam''
takie coś to prędzej młodzi chłopcy
Tylko na tym forum jest ogrom wątków dot. przechodzonych związków, gdzie laski nie czują się kochane tylko jak roboty kuchenne a w co drugim porada 'on cię nie kocha, jest z tobą z braku laku'.
Dlatego napisalam wyzej, ze moze znajomi sie bardziej ukrywaja. Poza tym mieszkam w duzym miescie - nie spotykam znajomych za czesto tak o, na ulicy, ani nie ma sytuacji, ze wchodze do klubu i widze szalejacych z innymi kobietami kolegow (lub na odwrot).

Stary 2016-12-04, 11:04   #30
furiataka
Raczkowanie

Mi bardziej chodzi o rozluźnienie tej granicy, której z lojalności do tej drugiej osoby nie powinno się przekraczać. A nawiązując do tematu samotnej panny z dzieckiem, to właśnie faceci tak jakby stereotypowo uważali " ta to weźmie każdego ", to że mogę być nieatrakcyjnym materiałem na partnerkę , wcale nie usprawiedliwia faktu pisania do mnie propozycji spotkania od zajętych mężczyzn, bo co to ma oznaczać w domu mają swoje idealne panie, ale szukać czegoś, nie wiadomo czego u mniej atrakcyjnych związkowo to można ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości