|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
rozluźnienie granic zdrady
Cześć dziewczyny,
Piszę do Was z moimi smutnymi wnioskami na temat obserwacji '' wolności " w związkach. Co się dzieje z pojęciem wierności w dzisiejszych czasach ?? skąd ta wszechobecna rozwiązłość ?? ludzie się zdradzają na prawo i lewo , jak to obserwuję , to odechciewa mi się wszelkich związków, bo mam pewność ,że zostanę skrzywdzona. Jestem wolną Panną z dzieckiem, facetom chyba się zdaje, że z tego powodu wystarczy mi jakikolwiek kontakt z mężczyzną, a że jestem dosyć atrakcyjna ( kwestia gustu właściwie ) , to często mam '' zaczepki ", " podrywy " ze strony zajętych facetów i to facetów szaleńczo " zakochanych " , zdjęcie na fb ze swoją ukochaną i np. jawne podrywy w moją stronę wieczorami z propozycjami " piwka " . Prawktycznie każdy mężczyzna zajęty posługuje się mimo wszystko i tak podtekstami seksualnymi do koleżanek np. z pracy. Mężczyźni mówią swoim " partnerkom " , że idą na piwo na miasto , a tak naprawdę często jest to wyjście na podryw, wczoraj np. widziałam chłopaka mojej koleżanki anielsko flirtującego z małolatą , na imprezach żonaci/ zajęci tracą kupę kasy na stawianie drinków nowo poznanym pannom. Koleżanki idealny narzeczony okazało się , że ma konto na portalu randkowym " dla nudy ". Masakra !!! obrzydza mnie to wszystko , gdzie lojalność , jakaś uczciwość międzyludzka , czy ludzie rzeczywiście są poligamiczni ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: rozluźnienie granic zdrady
Według mnie to zależy od tego wśród jakich ludzi się obracasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W moim srodowisku nie ma takich historii
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Nie znam wiernych ludzi prawie wcale. Wielu tych zakochanych itd zdradza, a partner nie ma nawet pojecia. Widzialam juz tyle zdrad i to przez tak niepozornych facetow czy kobiety ze juz w wiernosc nie wierze.
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie to jest powod dlaczego tacy, a nie inni do Ciebie uderzaja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
on tired little feet
|
Możesz wyjaśnić? Bo chyba nie chodzi ci o to że samotna kobieta z dzieckiem nie ma szans ani prawa do spotkania kogoś innego niż ostatniego palanta?
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja wcale nie widzę tego tak często - znam wielu ludzi którzy się rozstają ale na ogół to się dzieje na tych uczciwych warunkach (tj. odchodzę i dopiero zaczynam nowy związek a nie mam kogoś na boku i odchodzę)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
awatar sprawia wrażenie ODZWIERCIEDLENIA osobowości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- można włączyć ignora. I nie ma problemu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ludzie od zawsze się "zdradzali". Teraz wraz ze wzrostem technologii trochę łatwiej to zarejestrować i udowodnić, ot co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To nie jest tylko w moim środowisku, bo najbliżsi znajomi raczej są uczciwi,albo o wszystkim nie wiadomo... Te przykłady , to ułożeni faceci, z pozoru idealni partnerzy, bez zarzucenia , a facebook ukrywa drugie oblicze. nie mówię, że tylko do mnie takie podbicia , moja kuzynka mega ładna nastolatka na portalu ma propozycje od żonatych itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- ale to nie o tym temat jest w ogóle , czytajcie ze zrozumieniem. ja piszę o ludziach z pozoru w '' idealnych związkach' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie ludzie zawsze sie zdradzali. Nic sie raczej nie zmienilo w tym temacie. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
A dlaczego podejrzewasz, że kiedyś ludzie się nie zdradzali? W XVIII i XIX wieku każde szanujące się małżeństwo miało swoich kochanków na boku
![]() ![]() Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2016-12-03 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;68236151]Ludzie zawsze się zdradzali, zdradzają i będą zdradzali, bo monogamia jest stanem bardzo nienaturalnym dla człowieka, jest to spuścizna kulturowa silnie sprzężona z religiami. Teraz jest po prostu łatwiej dzięki Internetowi
![]() Teraz po prostu się to tłumaczy. Czymśtam. Obojętne w sumie czym. Jedyne efekty to spadająca ilość urodzeń i ilość samotnych osób po trzydziestce. Takie małe "sukcesy" obecnie panującej wyzwolonej kultury. Nie mnie to oceniać, ale na zachodzie już płacą cenę. Jedyną nacją w tym zachodnim świecie przestrzegającą monogamii są chyba tylko twórcy zupełnie odwrotnego patrzenia na świat wykreowanego w popkulturze, czyli Żydzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ludzie zdradzali się zawsze. Pora dojrzeć i spojrzeć prawdzie w oczy zamiast płakać, że dzisiejszy świat jest be i już nie ma książąt i królewien, którzy żyli długo i szczęśliwie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Osoby poligamiczne nie robią takich rzeczy za plecami partnera, a otwarcie.
Nikt nikogo nie oszukuje. Generalizujesz bo widać tak zachowują się osoby z Twojego bliskiego otoczenia. To nie znaczy, że tak zachowują się wszyscy. Po prostu tak zachowują się osoby z Twojego otoczenia. A otoczenie zawsze można zmienić.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A w temacie: ludzie zawsze się zdradzali i zdradać będą. W każdym środowisku. Ale kiedyś to był temat tabu, wstyd było się przyznać. Zamożniejsi ludzie mieli nieco inny, dość liberalny pogląd na sprawę, ale ogół zdradzał się, w każdym wieku i w każdej kulturze. Tyle, że nie zawsze to widać.
Not only are we in the universe, the universe is in us. I don’t know of any deeper spiritual feeling than what that brings upon me. Neil deGrasse Tyson Edytowane przez tahivare Czas edycji: 2016-12-03 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Oczywiście, że ludzie w pokoleniu naszych dziadków się zdradzali. I żyjący wcześniej też.
Natomiast ja bym nie wrzucała wszystkich mężczyzn ani wszystkich kobiet do jednego worka. Też mogę wyliczyć X par, które znam, i o których wiem, że się zdradzają. Ale jak każda z nas, znam też ludzi naprawdę w porządku, którzy w związkach zachowują się fair. Myślę, że warto dostrzegać także takich ludzi. Ich też w historii świata nie brakowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
W moim najbliszym srodowisku faceci zachowuja sie bez partnerki tak samo jak z nia, czyli za nikim nie lataja i nie zdradzaja. Sa fajnymi facetami.
Znajdz zdrowe srodowisko, problem minie. Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Uwaga na kogo trafiasz
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Gorzkie żale dość atrakcyjnej 'panny' z dzieckiem, temat po prostu z dupy!
"Praktycznie każdy mężczyzna zajęty posługuje się mimo wszystko i tak podtekstami seksualnymi do koleżanek np. z pracy."☠ Skoro nie znasz "praktycznie" każdego mężczyzny to może się lepiej nie wypowiadaj. Po drugie normalny facet i tak do Ciebie nie zagada - singielko z dzieckiem !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dam sobie rękę uciąć, że są. U ludzi, po których w życiu byś się tego nie spodziewała. Siedzę w zdradzie od środka i dziś wiem, że każdy może zdradzić. Kwestia okoliczności. Poznałam mnóstwo historii. Historii małżeństw, którym zazdrościłam szczęścia, a tylko oni wiedzieli co się dzieje w 4 ścinach. Dziś mam przykry obraz związku, ale i świadomość, że nic nie jest dane na całe życie. Jeżeli nie dbasz, to umiera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Cytat:
nie robią tego przy was, ot co Cytat:
i jeszcze się nie spotkałam z rozumowaniem dorosłego i zazwyczaj wygodnego już faceta ''a, odejdę sobie od żony, poszukam kiedyś nowej, koszule upiorą się same a seks będzie uprawiał sam'' ![]() ![]() takie coś to prędzej młodzi chłopcy ![]() Tylko na tym forum jest ogrom wątków dot. przechodzonych związków, gdzie laski nie czują się kochane tylko jak roboty kuchenne ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2016-12-04 o 09:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mi bardziej chodzi o rozluźnienie tej granicy, której z lojalności do tej drugiej osoby nie powinno się przekraczać. A nawiązując do tematu samotnej panny z dzieckiem, to właśnie faceci tak jakby stereotypowo uważali " ta to weźmie każdego ", to że mogę być nieatrakcyjnym materiałem na partnerkę , wcale nie usprawiedliwia faktu pisania do mnie propozycji spotkania od zajętych mężczyzn, bo co to ma oznaczać w domu mają swoje idealne panie, ale szukać czegoś, nie wiadomo czego u mniej atrakcyjnych związkowo to można ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.