|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Upominek dla wykładowcy za zaakceptowanie nieobecności?
Hej, mam pytanie bo niewiem czy powinnam tak zrobic. Chodzi o to, że w tamtym semestrze chodziłam na wszystkie wyklady do takiego jednego wykladowcy. Raz nie moglam uczestniczyc w cwiczeniach, poniewaz mialam komunie w rodzinie, powiedzialam wykladowcy o tym a on, że nie ma problemu, że nawet zaliczy mi cwiczenia, ale zebym w niby tak zartach powiedzial przyniosla jakoms wałówke. Jakos tak sie zdarzylo ze nie dostarczylam glupio mi tak bylo. Teraz w tym semestrze tez mam z tym samym wykladowca i raz na cwiczeniach o tym wspomnial. Że mialam przyniesc itd. Bylam zdziwiona ze o tym pamieta. Tez raz nie bylam na cwiczeniach bo bylam chora i wlasnie wybieram sie do niego aby jakos to odrobic i wlasnie zastanawiam sie czy moze wziasc np. jakies kawalek placka, kawe czy cos?? Powiem ze wykladowca jest troche starszy ale bardzo mily. Co myslicie o tym? Skoro sie dopomina, To niech sie ucieszy.... A jak tak to co najlepiej dac?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: Upominek dla wykładowcy za zaakceptowanie nieobecności?
Kosmos.
Po pierwsze nigdy bym nie mówiła wykładowcy, z jakiego dokładnie powodu nie będzie mnie na zajęciach, chyba, żeby od tego zależało np. zaliczenie całego przedmiotu. A tu tylko jedna nieobecność? "Nie będzie mnie z przyczyn prywatnych/rodzinnych" i finito. No ale jak już prowadzący wie to trudno. Na pewno nic bym mu nie przynosiła. Obecność na liście za ciasto? To nawet absurdalnie brzmi. Też miałam takich żartownisiów na studiach, ale nikt nie brał ich tekstów na poważnie. I nikomu nic się przez to nie stało ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Możesz mu to wręczyć na ćwiczeniach i poczęstować grupę - jeżeli jest mała - w ramach oddawania odsetek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W tym tekście roi się od błędów, dziwię się, że jesteś studentką. Rozumiem, że ktoś może nie wstawiać ogonków lub polskich znaków, ale podkreślone wyrazy chyba pasuje znać razem z poprawną pisownią. Według mnie najlepiej będzie jak przyniesiesz coś czym będziesz mogła również poczęstować grupę, jeżeli grupa nie jest zbyt liczna zawsze możesz upiec ciasto, wykładowca zobaczy, że się starałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Co to za uczelnia? Studenci nie znają zasad pisowni, wykładowcy każą sobie przynosić fanty? W życiu nie pomyślałabym o przekupowaniu, byłaś chora to zanosisz zwolnienie.
Jedyne sytuacje gdy przynosiło się wykładowcy kawę, ciacho i gazety to na zaliczenie jakiś bzdurnych przedmiotów, miałam jednego takiego i tradycją było, że studenci załatwiali mu zajęcie co by się biedak nie zanudził przy pilnowaniu ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zdarza mi się mieć zajęcia ze studentami. Żartować mogę, ale...gdybyś przyniosła mi cokolwiek kiedykolwiek-z dużym prawdopodobieństwem wylądowałabyś u dziekana po mojej notatce o takim incydencie. Tak się dzieje na szanowanych uczelniach, na resztę szkoda czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
dead & alive
|
Do głowy by mi nie przyszło żeby zanosić nauczycielowi lub wykładowcy jedzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.