![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Kosmatyczne grzechy
Witam Dziewczyny
![]() Nie zamierzam zakładać kolejnej forumowej grupy wsparcia dla osób chcących poprawić swój stan cery. Wpisujcie tutaj rzeczy, z którymi chcecie skończyć, a od dłuższego czasu walka nie idzie dobrze, np. wiecie, że nie powinnyście wyciskać, a jednak nie potraficie się powstrzymać. I rzeczy, o których wiecie, że są "złe" a jednak nie zamierzacie z nich rezygnować, np. niezdrowa dieta. Ja: ![]() ![]() ![]() ![]() I coś z czego nie chcę rezygnować ![]() - Śpię z psem (czyt. na psie), a on jak wiadomo, nie bierze regularnych pryszniców. PS. Za późno zauważyłam, w temacie miało być "Kosmetyczne grzechy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmatyczne grzechy
No dobra, czas na spowiedź:
- Nie ćwiczę [usprawiedliwiam sie tym, ze duzo chodze]; - Nie jem regularnych posiłkow, a co sie z tym wiaze >> albo zjem jakis niezdrowy fast food albo sie obzeram na noc, zeby zabic wyrzuty sumienia, staram sie jesc duuuuuuzo warzyw - nie jem owocow za wyjatkiem bananow i pomaranczy [nie lubie ![]() - Pije za duzo kawy [walcze z tym], a jak nie mam czasu na kawe to nadrabiam colą - Chodze w makijazu po 12h na dobe, a to niezbyt dobre dla skory Wiecej grzechow na chwile obecną nie pamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
1. Jem za dużo słodyczy (potrafię wrabać na dzień tabliczkę czekolady
![]() 2. Za dużo czasu spędzam na Wizażu, a praca magisterska sama się nie napisze ![]() ![]() 3. Zapominam o stosowaniu kremów do rąk, nie używam do prac domowych rękawiczek i często mam przesuszone dłonie. Wiecej grzechów sobie nie przypminam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja niestety:
-pale -pije kawe -nie zmywam makijażu od razu po przyjsciu do domu(chociaż nigdy w nim nie śpie) -nie jadam regularnie hmm to chyba tyle na teraz uff |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moje grzechy:
- często za późno chodzę spać --> podkrążone oczy ![]() - jem za dużo czekoladowych pyszności, ponadto najwięcej jadam popołudniu i wieczorem ![]() Coś mało tych grzechów, ale jeśli jeszcze jakieś sobie przypomnę, to dopiszę ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
to ja nie bede oryginalna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Trochę tego jest
![]() -moim grzechem jest to, że nie patrzę co jem (dużo słodyczy, czasem fast-foody), o której jem i ile jem. Potrafię najeść się, że aż pękam o 23 w nocy i nie przeszkadza mi to, co gorzej, nie zamierzam z tym walczyć ![]() -makijaż robię rano, a zmywam wieczorem, przed snem -nie chodzę do kosmetyczki -uwielbiam gorące kąpiele -nie używam filtrów -czasem męczę cerę "antybakteryjnymi" wysuszaczami na bazie alkoholu (ale tylko punktowo, lub miejscowo) Naprawdę trochę tego jest i aż wstyd wszystko wymieniać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
KWC
|
Cytat:
jakbyś pisała o mnie, hehe aha, chodzę na solarium |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jest trochę tych przewinień.
![]() Po pierwsze, gorzka, smolista i zabójcza dla mojego żołądka, kawa. Po drugie, nieracjonalne odżywianie. Co prawda nie pijam napojów gazowanych, nie jadam chipsów i paluszków, nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam jakąś bułkę z budki, ale niestety miewam żywieniowe fanaberie, które dla mnie samej są niezrozumiałe, a dla przeciętnego dietetyka byłyby oznaką szaleństwa lub innej groźnej choroby. Zdarza mi się na przykład zjeść kostkę masła w ciągu dwóch dni albo przez dłuższy czas, dzień w dzień trzymać się jakiegoś zestawu śniadaniowego, czy wreszcie zastąpić ten posiłek słoikiem dżemu. No i jadam nieregularnie. Po trzecie, uwielbiam gorące kąpiele. Po czwarte, nie mam cierpliwości do trzymania na włosach odżywek, nad czym ubolewam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo chyba nie sugerujesz ze krem z filtrem ??? ![]() Sorki ale zgłupiałam ![]() Ania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, krem z filtrem, aby chronić skórę przed szkodliwym promieniowaniem ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Hm, widać, że same tu grzesznice
![]() Ja nie jestem oryginalna: - zbyt często sama - zamiast kosmetyczki - próbuję zrobić porządek ze swoją twarzą, przez co już parę razy zafundowałam sobie look a'la salamandra ![]() - źle się odżywiam, za duzo słodyczy i za dużo soli ![]() - filtrów używam, ale latem mam to wszystko g...dzieś i po prostu się opalam! Tak, leżę na plaży i się smażę! Co z tego że nafiltrowana... ![]() - piję za mało wody ![]() - na fitnessie mnie widzą co najwyżej raz w tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
następna będe ja
![]() - nie powinnam sie malować ale musze -prawie nie pijam wody -chodze na solarium -nie uzywam filtrów -ciągle wysuszam twarz przez kosmetyki które i tak nie wiele mi pomagaja - za duzo jem słodkości a czasami chipsy aaa -lubie jesć na ostro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
To teraz ja:
- są dni kiedy jedynym moim napojem jest poranna kawa lub kawa w różnych porach dnia (oduczam się, ale mi to ciężko idzie ![]() - jak zobacze jakiegoś zbója zaskórnika to od razu go wyciskam. Muszę jednak przyznać, że ostatnio udaje mi się powstrzymywać ![]() - mimo wrażliwych i pękających naczynek uwielbiam ciepłe prysznice i kąpiele, co widać bardzo dobrze na moich ramionach i nogach ![]() ![]() ![]() To na razie tyle.
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Oj troche tego jest
![]() ![]() *uwielbiam ostre potrawy ![]() *nie piję regularnie :pokrzywy, bratka, wyciągu z łopianu <zapominam>, *dotykam twarzy, *dużo czasu spędzam przed komputerem, * w zimę siedzę w pokoju nie wietrzonym <bo mi zimno :P>, *jem słodycze <czekoladki, pierniczki itd... ![]() *mam za mało ruchu, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]()
- uwielbiam gorące kąpiele, a cera naczynkowa
![]() - kawa codziennie, a czasami nawet dwie - czasami zapominam o filtrach wychodząc na słoneczko - no i te zaskórniki - też czasami sama się z nimi rozprawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Nie cierpię smarować się balsamami do ciała - po prostu jak mam po kąpieli posmarowac się tym mazidłem to mam wrażenie, że jestem znowu brudna 8)
Chociaż ostatnio dzielnie z tym walczę... nie ma takiej siły która zmusiłaby mnie do kąpieli pod zimnym prysznicem , nawet na sekundę...chociaż gorących kąpieli też nie lubię (wolę takie rachu ciachu pod prysznicem w ciepłej >nie gorącej< wodzie). no i standard jak widzę; nieregularne , szybkie posiłki...często dopiero po powrocie do domu...niestety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie bede zbyt oryginalna, z tym że to co wy piszecie to ja porpsotu mogę zsumować :/
1. dużo czasu spędzam przed komputerem, 2. nie ćwiczę 3. nie jem regularnych posiłkow, często jem fast foody i to na noc :/ 4. nie jem owocow 5. pije za duzo kawy - już nawet na mnie nie działa, czasem jest tak ze kawa to jedyny napoj jaki danego dnia wypiłam 6.chodze cały dzień i wieczór w makijażu 7. wyciskam niespodzianki na twarzy ![]() 8. nie dbam o włosy 9. biorą tylko gorące kąpiele 10 mało spaceruje, często siedze całymi dniami w domu :/ 11. mało sypiam ![]() ...itd, itd, itd... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No to teraz moje grzechy.
![]() - źle się odżywiam - nie ruszam się zbyt dużo - późno chodzę spać - ciągle zapominam, że twarzy nie powinno się zbyt często dotykać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Ale fajny temat
![]() Moje grzechy: 1. Piję kawę litrami, zawsze po turecku, zawsze 3 czubate łyżeczki na kubek. 2. Mimo że stosuję wysokie filtry, pudruję giembę pudrem sypkim zawierającym talk ![]() 3. Czasem majstruję łapami przy twarzy. 4. Makijaż zmywam dopiero przed snem (ale za to zawsze bardzo dokładnie ![]() 5. Ćwiczę średnio raz na tydzień (za to dużo spaceruję). 6. Uwielbiam się moczyć w gorącej wodzie ![]() 7. Prawie nie piję wody ![]() Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Za to odżywiam się wzorowo: owoce, warzywa, chude mięsko i nabiał, co najmniej 5 małych posiłków dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej, dziewczyny - a'propos tych filtrów przy komputerze - czy Wy aby przypadkiem nie popadacie w paranoję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja aplikuję filtry rano i zmywam wieczorem przed pójściem spać. Gdy siadam przed komputerem, to mam je już na twarzy od rana
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
apopropo tego kremu z filtrem
czy to może być zwykły krem z filtrem np. 10 spf czy jakiś specjalny?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
a ja wbrew zdrowemu rozsądkowi właśnie pochłonełam czekoladowego zajecia i paczke ciasteczek z czekoladą- ciekawe kiedy będe miała widoczne na twarzy ślady tego grzechu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i jeszcze nie napisalam, nie nienawidze stanikow, co ma fatalny wplyw na wyglad mojego biustu. Nie potrafie sie przelamac i polubic ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moje grzechy:
-nie cwicze( juz planuje chyba od roku zapisac sie na basen-kiedys moj ulubiony sport ale nie chce mi sie samej chodzic bo zawsze chodzilam z siostra) -za duzo czasu spedzam przed kompem -lubie bardzo ostre potrawy -spie z psami a raczej psy spia na mnie czasami jeden kladzie sie na mojej poduszce albo twarzy(staram sie jednak zmieniac posciel bardzo czesto) -dotykam twarzy czasami -czasami mam obsesje zbyt czestego oczyszczania twarzy a wiadomo co za duzo to nie zdrowo -czasami za duzo slodyczy jem(no ale zawsze popijam je sokiem z pomaranczy albo zielona herbata zeby nie miec zbyt duzych wyrzutow sumienia) -czasami zdarzy sie fast food ale staram sie jesc zdrowo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
- wyciskam syfki
![]() ![]() - mam kosmetykową manie, ale próbuję się "leczyć" ![]() - lubię słodycze i je jem ostatnio stwierdziłam, że w tym wieku nie mam co się ograniczać, będę to robić jak stuknie mi 20 ![]() - trochę za mało śpię - za dużo czasu przed kompem - Wizaż ![]() - uwielbiam gorące kąpiele, innych nie biorę - dotykam twarz rękami Dobre rzeczy: - stosuję filtry ![]() - zaczynam się lepiej odżywiać - piję dużo wody |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.