Przyszla depresja, przyjdzie wojna? Jak myslicie co nam przyszlosc przyniesie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 20:42   #1
Daenerys
Wtajemniczenie

Przyszla depresja, przyjdzie wojna? Jak myslicie co nam przyszlosc przyniesie?

Witam

Wczoraj mialam okazje ogladac film "Wrogowie publiczni" dziejacy sie w czasach Wielkiej Depresji i nagle ogarnela mnie pewna mysl. A co jesli historia lubi sie powtarzac?

Wielu historykow i ekonomistow widzi podobienstwa miedzy Wielka Depresja a dzisiejszym kryzysem. Jak wiadomo wtedy po kryzysie przyszla wojna. Zastanawia mnie co czeka nas w przyszlosci... Jeszcze pare lat temu nie przyszlo by mi na mysl, ze cos takiego jak kryzys nastapi, a jak widac nastapilo, wiec....

To jest watek majacy na celu luzne rozmyslania. Zdaje sobie sprawe ze to co bylo wtedy, to nie to samo co jest teraz, lecz jako ze ta mysl nie daje mi spokoju postanowilam sie podzielic nia z innymi.
Jak myslicie co nam przyszlosc przyniesie?

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 20:59   #2
teofano86
Zadomowienie

Dot.: Przyszla depresja, przyjdzie wojna? Jak myslicie co nam przyszlosc przyniesie?

taa... najpierw będzie wielki spisek, potem będzie koniec świata, wojna nie wpisuje się w terminarz do roku 2012. Nie panikuj. Każdy kryzys mija to i ten minie. Może USA zbankrutuje <lol2>
teofano86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 21:13   #3
wesna
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszla depresja, przyjdzie wojna? Jak myslicie co nam przyszlosc przyniesie?

Nie wierzę, że świat dopuściłby do trzeciej wojny światowej. Bo rozumiem, że to masz na myśli, nie jakieś wojny lokalne? A jeżeli już miałoby do tego dojść, to podpisuję się pod tym, co swego czasu stwierdził Einstein:

"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa ale czwarta będzie na pewno na maczugi."

Czyli w skrócie, najbardziej uzbrojone światowe mocarstwa (USA, Chiny, Korea i może Rosja) puszczają na siebie wzajmnie bombki i znikamy z powierzchni ziemi .
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 21:31   #4
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teofano86 Pokaż wiadomość
taa... najpierw będzie wielki spisek, potem będzie koniec świata, wojna nie wpisuje się w terminarz do roku 2012. Nie panikuj. Każdy kryzys mija to i ten minie. Może USA zbankrutuje <lol2>
Nie panikuje, raczej sie zastanawiam. W wielkie spiski tez nie wierze.

Stary 2009-07-02, 21:48   #5
Hvid
Zakorzenienie

Hm, mnie sie wydaje, ze juz mamy Trzecia Wojne Swiatowa. Uczestniczymy w niej, tyle, ze nie na naszym terenie. I nie mam na mysli wylacznie Iraku.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 21:48   #6
Bachata
Raczkowanie

A ogólnie jak oceniasz ten film? W Polsce premiera dopiero za dwa tygodnie, a ja bardzo na niego czekam i mam nadzieję, że się nie zawiodę
Bachata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 22:09   #7
insomnieux
Raczkowanie

a ja sobie tak mysle, ze nie wiem czemu niby za naszych czasow mialoby nie byc wojen. historia lubi sie powtarzac, co jakis czas wybuchaja wielkie wojny ktore maja byc ostatnimi a i tak po kilkudziesieciu latach stabilizacji i rozwoju nadchodzi nastepny konflikt. nie mowie tu tylko o I i II wojnie swiatowej, ale tez o tych starszych, zaczynajac od antyku przez sredniowiecze kto uwazal na lekcji historii ten wie hehe
zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial wiecej władzy, terytorium. znajdzie pretekst i bum.
Stary 2009-07-02, 22:11   #8
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bachata Pokaż wiadomość
A ogólnie jak oceniasz ten film? W Polsce premiera dopiero za dwa tygodnie, a ja bardzo na niego czekam i mam nadzieję, że się nie zawiodę
Nie jestem wielka fanka tego typu filmow, ale poszlam z Tz do kina bo on chcial.
Przyznam sie - film byl po angielsku, mowili tam z bardzo ciezkim akcentem, ja zmeczona mialam czasami problemy zeby dokladnie ich zrozumiec niestety. To zaklocilo moja percepcje filmu.
Oprocz tego, nie - nie podobal mi sie ten film. Po prostu mnie nie zainteresowal, nakrecony w jakis dziwny sposob, ciezki, malo wciagajacy. Ja jestem na nie.

Stary 2009-07-02, 22:35   #9
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że świat dopuściłby do trzeciej wojny światowej. .
Wiesz, dopóki wojny światowe się nie wydarzyły, to też nikt w nie nie wierzył...

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Czyli w skrócie, najbardziej uzbrojone światowe mocarstwa (USA, Chiny, Korea i może Rosja) puszczają na siebie wzajmnie bombki i znikamy z powierzchni ziemi .
Tym razem przynajmniej nie bylibyśmy na trasie przemarszu wojsk...

Co ja myślę? Nie wiem. Staram się o takich rzeczach nie myśleć. Przeczytałam kiedyś, że nigdy jeszcze w dziejach nie było tak pokojowego okresu, jaki jest teraz. (Nie pomijając żadnej z toczących się wojen). Trzymam się kurczowo tej myśli, mając nadzieję, że świat się zmienia.

Aha, i wiem, czyją matką jest nadzieja

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 05:42   #10
teofano86
Zadomowienie

a teraz to co? ile wojsk angażuje się w konflikty lokalne? to też są wojny światowe... a jak ktoś uważa że jak Korea z USA będą się rzucać jakimiś zwykłymi bombami to fajnie. Jakby się coś zaczęło dziać to wszyscy znikniemy jak pył. z Atomową to nikt nie ma szans.
Generalnie po co się nakręcacie? ja jestem zdania, że kobiety do wojny nigdy nie podchodzą logicznie i "trzeźwo" także proponuję rozmowę z kimś kto się zna na stosunkach militarnych a nie takie gdybanie z d... za przeproszeniem

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Tym razem przynajmniej nie bylibyśmy na trasie przemarszu wojsk
sprawdź czy nie ma nad Tobą korytarza powietrznego.... kto by teraz tracił czas na przemarsz? <lol2>

Edytowane przez teofano86
Czas edycji: 2009-07-03 o 05:39
Stary 2009-07-03, 06:57   #11
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz to co? ile wojsk angażuje się w konflikty lokalne? to też są wojny światowe... a jak ktoś uważa że jak Korea z USA będą się rzucać jakimiś zwykłymi bombami to fajnie. Jakby się coś zaczęło dziać to wszyscy znikniemy jak pył. z Atomową to nikt nie ma szans.
Generalnie po co się nakręcacie? ja jestem zdania, że kobiety do wojny nigdy nie podchodzą logicznie i "trzeźwo" także proponuję rozmowę z kimś kto się zna na stosunkach militarnych a nie takie gdybanie z d... za przeproszeniem

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

sprawdź czy nie ma nad Tobą korytarza powietrznego.... kto by teraz tracił czas na przemarsz? <lol2>
Nie jest to jednak wojna swiatowa w znaczeniu pdoobnym jak dwie poprzednie.
A stosunki militarne i układy swiatowe wskazują na to,że istnieje poważne zagrożenie wojną.
Osobiście uważam, że wojna będzie, może nie teraz, może nie za chwilę, ale będzie.

Cytat:
Kryzys minie zapewne, ludzie będa znosić konsekwencje jeszcze prze dłuższy czas.
A niektóre teorie spiskowe mają poparcie w faktach.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 06:57   #12
sine.ira
BAN stały

Cytat:
że kobiety do wojny nigdy nie podchodzą logicznie i "trzeźwo"
I może dzięki temu Pani Merkel ma inne zapędy niż hitler swego czasu.

Cytat:
także proponuję rozmowę z kimś kto się zna na stosunkach militarnych a nie takie gdybanie z d... za przeproszeniem
Nie ma tu takich. To sobie możemy gdybać po babsku i z dupy ile wlezie. Jakiś problem ? To nie czytaj

Cytat:
To po co istnieją i są w dalszym ciągu wykorzystwane wojska lądowe (artyleria, wojska pancerne, wojska zmechanizowane, chemiczne) ? Powinno być samo lotnictwo. Rach ciach i po wojence. I z tą bombą atomową to też bez przesady. Tak, jedna bombka, druga bombka i wszyscy zginą. Czy ideą w czasie wojny przyświecającą każdej ze stron nie jest przypadkiem ocalenie jak największej liczby swoich żołnieży i obywateli ? Atom to ostateczność. Nie sądzę żeby sięgano po niego. Będzie pewnie wykorzystywany jako element terroru psychologicznego.

A co do tematu wątku. Też uważam, że kolejna wojna światowa jak najbardziej jest możliwa. Jak zawsze.
Moim zdaniem jest duża szansa, że mogłaby wybuchnąć z krajami Islamu. Korea tylko straszy.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-07-03 o 07:43
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 07:34   #13
whatIthink
Raczkowanie

Przyszedł kryzys, bo to normalny cykl koniunkturalny w gospodarce, a że ten jest nieco większy od poprzednich - no cóż, zdarza się
Są na świecie konflikty, które zagrażają pokojowi światowemu, ale są też takie struktury jak systemy powszechnego bezpieczeństwa, które mają za zadanie chronić przed agresorami.
Niemniej jednak, jak już życie pokazało, nie można w żadne pakty i struktury wierzyć do końca.
Wszystko jest możliwe, ale wojna w Polsce wydaje mi się mało prawdopodobna na dzień dzisiejszy
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 12:24   #14
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

teorie teoriami, ale tak na prawdę-co my wiemy? to co nam media zaserwują. a jakie stosunki panują na prawdę między "mocarstwami"? nie to żebym się filmów naoglądała , ale chyba przyznacie że wszystkiego wiedzieć nie możemy. ile w tym wszystkim prawdy i jaką cząstkę owej prawdy znamy-nie wiadomo. obawiam się że o wybuchu ewentualnej wojny światowej my-szaraczki-dowiemy się jako ostatni i nawet nam do głowy nie przyjdzie że to to, dopóki w telewizji tak nie powiedzą.
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 12:49   #15
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Choć nie jestem ekpertem, to jednak pozwolę sobie wyrazić opinię, że trasa przelotu samolotu pomiędzy USA/Chinami/Rosją/Koreą nie przebiega jednak nad Polską.

Zainteresowanym polecam Atlas Geograficzny Świata.

Stary 2009-07-03, 13:14   #16
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Choć nie jestem ekpertem, to jednak pozwolę sobie wyrazić opinię, że trasa przelotu samolotu pomiędzy USA/Chinami/Rosją/Koreą nie przebiega jednak nad Polską.

no tak ale jesli zaczną oni nawzajem zrzucać na siebie bomby atomowe to nie ucierpią na tym napewno tylko te 4 panstwa..
Fame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 13:54   #17
Hvid
Zakorzenienie

A ja nie do konca rozumiem. Wojna swiatowa musi koniecznie o Polske zahaczyc, zeby to za wojne swiatowa uznac? Ok 40 krajow zaangazowalo sie w konflikt w Afganistanie, Iraku itd.

Ja widze, jak uchodzcy z Iraku sa traktowani. Po jakie licho pozwolono im tu przyjechac na poczatku wojny, pozwolono im tu mieszkac, tutaj urodzily sie ich dzieci, ktore innego kraju niz Dk nie znaja. A teraz niech robia wypad z Danii, azylu im nie przyznano, bo w Iraku juz bezpiecznie. Zdesperowani koczuja w kosciele w Kopenhadze, juz od wielu tygodni, tam szukaja pomocy i zrozumienia. Ale i tak stad wyleca, to im nie pomoze. Najgorsze jest to, ze wedlug praw EU jezeli nie przyznano im azylu w jednym kraju ( w tym przypadku w Danii ), to w zadnym innym kraju EU tez im nie przyznaja.

Ja juz nie ogladam dunskich mediow, ja wrecz zaluje, ze rozumiem jezyk dunski. Jest mi po prostu bardzo przykro i bardzo to wszystko przezywam. Byc moze za bardzo.

Szczerze mowiac, ja czasem powoli zaczynam tracic wiare w czlowieczenstwo.

Przepraszam, musialam. We wrzesniu stad nareszcie wyjezdzam
Stary 2009-07-03, 15:15   #18
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
A ja nie do konca rozumiem. Wojna swiatowa musi koniecznie o Polske zahaczyc, zeby to za wojne swiatowa uznac? Ok 40 krajow zaangazowalo sie w konflikt w Afganistanie, Iraku itd.

Ja widze, jak uchodzcy z Iraku sa traktowani. Po jakie licho pozwolono im tu przyjechac na poczatku wojny, pozwolono im tu mieszkac, tutaj urodzily sie ich dzieci, ktore innego kraju niz Dk nie znaja. A teraz niech robia wypad z Danii, azylu im nie przyznano, bo w Iraku juz bezpiecznie. Zdesperowani koczuja w kosciele w Kopenhadze, juz od wielu tygodni, tam szukaja pomocy i zrozumienia. Ale i tak stad wyleca, to im nie pomoze. Najgorsze jest to, ze wedlug praw EU jezeli nie przyznano im azylu w jednym kraju ( w tym przypadku w Danii ), to w zadnym innym kraju EU tez im nie przyznaja.

Ja juz nie ogladam dunskich mediow, ja wrecz zaluje, ze rozumiem jezyk dunski. Jest mi po prostu bardzo przykro i bardzo to wszystko przezywam. Byc moze za bardzo.

Szczerze mowiac, ja czasem powoli zaczynam tracic wiare w czlowieczenstwo.

Przepraszam, musialam. We wrzesniu stad nareszcie wyjezdzam
Hvid, chyba trochę Cię rozumiem, robiłam pracę o imigracji w Europie i obiło mi się o uszy o duńskiej polityce i o zaostrzeniu unijnego prawa w tej kwestii.
Przepraszam za off top.
Nikt właściwie nie do końca wie, co to jest współczesna wojna światowa.
Zmieniła się broń, to i wojna się zmieni. Może ona już trwa, ale większość nie zdaje sobie o tym sprawy??? Hmm, chyba się trochę zagalopowałam
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 15:35   #19
Hvid
Zakorzenienie

To ja sie zagalopowalam, przepraszam.

Nie potrafie odpowiedziec na pytanie - ``Co nam przyszlosc przyniesie``.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-03, 15:50   #20
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
To po co istnieją i są w dalszym ciągu wykorzystwane wojska lądowe (artyleria, wojska pancerne, wojska zmechanizowane, chemiczne) ? Powinno być samo lotnictwo.
Jakby na to nie patrzeć, to jeżeli ktoś miałby kogoś napadać (USA na Korę czy coś) to przypuszczam, że żołnierzy nie posłali by na piechotę. Kwestia tylko gdzie zrobiliby sobie bazy.... lol a że Francja ma aspiracje żeby stać się potęgą militarną i nawet chciała sobie organizować NATO w Europie (fakt że mają dobrą flotę), to może Sarkozy ich zaprosi do siebie i razem stworzą cesarstwo amerykańsko francuskie <lol2>.
a co do teorii spiskowych...wszystkie są nielogiczne ale śmieszne... Wierzyć sobie możecie we wszystko, ale mówię nie napalałabym się na konflikt podobny do 39r. Jedyna wojna która nas czeka to wojna o to kiedy i na jakich warunkach wprowadzić Euro. Ale nie martwcie się... to też wyzwanie logistyczne

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:

Ponura przyczaj opcje że bez Europy żadna poważna wojna nie będzie miała sensu... i Europa w koncu się opowie za którąś ze stron i sojusznikowi udostępni swoje bazy itd zainteresowanej polecam rozkminiać problemy wielopoziomowo
Stary 2009-07-03, 16:08   #21
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:

Ponura przyczaj opcje że bez Europy żadna poważna wojna nie będzie miała sensu... i Europa w koncu się opowie za którąś ze stron i sojusznikowi udostępni swoje bazy itd zainteresowanej polecam rozkminiać problemy wielopoziomowo
A Ty przyczaj opcję (co to w ogóle za wyrażenie ?!), że akurat ten fragment mojej wypowiedzi miał żartobliwy charakter, i na prawdę nie było sensu tak go rozkminiać (...)

Stary 2009-07-03, 16:21   #22
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Jakby na to nie patrzeć, to jeżeli ktoś miałby kogoś napadać (USA na Korę czy coś) to przypuszczam, że żołnierzy nie posłali by na piechotę.
Jeżeli w konflikt włączyłoby się kilkanaście czy kilkadziesiąt państw, to rozkminiam opcję (czy jak tam zwał), że mógłby ulicami mojego miasta tuż pod moim domem jakiś pułk wojska przemaszerować.
Ale widać mam większą wyobraźnię niż Ty.

Cytat:
a co do teorii spiskowych...wszystkie są nielogiczne ale śmieszne... Wierzyć sobie możecie we wszystko, ale mówię nie napalałabym się na konflikt podobny do 39r.
Też się nie napalam. Wojna to ostatnie czego chcę.
Spisków też nie snuję, ani w nie nie wierzę.

Cytat:
Jedyna wojna która nas czeka to wojna o to kiedy i na jakich warunkach wprowadzić Euro. Ale nie martwcie się... to też wyzwanie logistyczne

Może tak, a może nie. Też nie możesz tego wiedzieć na pewno.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-07-03 o 19:21 Powód: ort.
Stary 2009-07-03, 18:06   #23
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Może tak, a może nie. Też nie możesz tego wiedzieć na pewno.
akurat na konferencji na której byłam i dotyczyła (także) przyjęcia Euro w Polsce politycy się nie zgadzali, ekonomiści mieli różne zdania, uczestnicy mało do konfliktu zbrojnego nie doprowadzili między sobą ... a jak będzie referendum to już w ogóle.<lol2>

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-03, 18:23   #24
sine.ira
BAN stały

Cytat:
akurat na konferencji na której byłam i dotyczyła (także) przyjęcia Euro w Polsce politycy się nie zgadzali, ekonomiści mieli różne zdania, uczestnicy mało do konfliktu zbrojnego nie doprowadzili między sobą ... a jak będzie referendum to już w ogóle.<lol2>
Chodziło mi o to, że to nie jedyna wojna, która może nas czekać w przyszłości jak twierdziłaś w poście do którego się odniosłam

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-07-03 o 19:22
Stary 2009-07-06, 21:49   #25
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
Chodziło mi o to, że to nie jedyna wojna, która może nas czekać w przyszłości jak twierdziłaś w poście do którego się odniosłam
ja mam np codziennie wojnę w pracy... kto co liczy i na kiedy...ale jakoś się nie spinam gdybaniem. z resztą nie po to w offsecie nabyliśmy złom z usa żeby teraz trząść porami, w razie co zrobimy tora tora tora i po krzyku a tak serio nie liczyłabym na taaaaaaaaaki konflikt jak w '39.
Stary 2009-07-06, 21:52   #26
sine.ira
BAN stały

Cytat:
ja mam np codziennie wojnę w pracy... kto co liczy i na kiedy...ale jakoś się nie spinam gdybaniem. z resztą nie po to w offsecie nabyliśmy złom z usa żeby teraz trząść porami, w razie co zrobimy tora tora tora i po krzyku a tak serio nie liczyłabym na taaaaaaaaaki konflikt jak w '39.
A czy ja czymś trzęsę i na coś liczę ? Mam wrażenie, że piszesz tak o, sobie a muzom
Stary 2009-07-06, 22:05   #27
teofano86
Zadomowienie

Cytat:
A czy ja czymś trzęsę i na coś liczę ? Mam wrażenie, że piszesz tak o, sobie a muzom
nie mnie oceniać czy czymś trzęsiesz czy nie A z wolności słowa korzystam tak jak reszta która produkuje się o teoriach spiskowych i innych sprawach z archiwum X
Stary 2009-07-06, 22:11   #28
sine.ira
BAN stały

Cytat:
nie mnie oceniać czy czymś trzęsiesz czy nie A z wolności słowa korzystam tak jak reszta która produkuje się o teoriach spiskowych i innych sprawach z archiwum X
To przestań odnosić się do moich postów bo nijak mają się do Twoich odpowiedzi
Stary 2009-07-06, 22:24   #29
Hultaj
BAN stały

Czemuz od razu mialaby być broń atomowa (no ja nie mówię o takich krajach jak Korea Pn, prawdaż), skoro to broń biologiczna jest dużo tańsza w produkcji, stosunkowo nietrudna do wytworzenia, a poza tym jej uzycie nie przyczyniłoby się do wiadomych a tak szeroko zakrojonych skutków ubocznych ;-) (a jak znam życie to takie Chiny pod względem technologicznym takim Stanom to sobie na pewno nie dają w kaszę dmuchać ).

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-07-06 o 22:25
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 23:00   #30
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
Witam

Wczoraj mialam okazje ogladac film "Wrogowie publiczni" dziejacy sie w czasach Wielkiej Depresji i nagle ogarnela mnie pewna mysl. A co jesli historia lubi sie powtarzac?

Wielu historykow i ekonomistow widzi podobienstwa miedzy Wielka Depresja a dzisiejszym kryzysem. Jak wiadomo wtedy po kryzysie przyszla wojna. Zastanawia mnie co czeka nas w przyszlosci... Jeszcze pare lat temu nie przyszlo by mi na mysl, ze cos takiego jak kryzys nastapi, a jak widac nastapilo, wiec....

To jest watek majacy na celu luzne rozmyslania. Zdaje sobie sprawe ze to co bylo wtedy, to nie to samo co jest teraz, lecz jako ze ta mysl nie daje mi spokoju postanowilam sie podzielic nia z innymi.
Jak myslicie co nam przyszlosc przyniesie?
Ale jaka depresja przyszla ? Recesja nie depresja, depresji to my za naszego zycia nie widzielismy i daj Bozia nie zobaczymy. Taki punkt odniesienia: 25% bezrobocie w USA, upadek swiatowego handlu, delfacja, znaczacy spadek PKB. To by byla depresja, natomiast to co teraz jest, to normalny "dolek"cyklu koniunkturalnego, nieco surowszy, bo dotknal "krwiobiegu" gospodarki.

Wojny? Caly czas jakas jest, III swiatowa tez w koncu bedzie. Stawiam, ze wsrod stron bedzie ktos z nizej wymienionych: Chiny, Indie, Stany Zjednoczone, Liga Arabska, Rosja Ja tam mam nadzieje, ze albo to sie szybko nie zdarzy, albo bedzie mniejsze niz poprzednie dwie WS...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości